Σπορ και Θέαμα...!!!

Πολυ καλες φασεις Βλασση... το φοντο ομως σε καποιες ειναι αρκετα ενοχλητικο... ειδα οτι τραβουσες με f4, αν μπορουσες να κατεβαινες στο 2,8 ή ακομα καλυτερα στο 2 πιστευω θα ηταν καλυτερα απο αποψη θολωματος... να υποθεσω οτι τραβουσες διπλα απο τις πλαγιες γραμμες ή μακρυτερα?

Αχ Ηλία το φόντο παντού είναι χάλια.... μάλλον είναι το απολύτως καλύτερο φόντο που βρίσκω σε τέσσερα συγκροτήματα γηπέδων (Λόλα, Πλάνετ, Ερμή, Χατζηπαναγή). Αλλού τα πράγματα είναι χειρότερα και μπορεί να είσαι υποχρεωμένος να τραβάς και με κόντρα το φως.

Πιο ανοιχτό διάφραγμα (3.2) δεν θα μας έδινε κάτι παραπάνω, και το λέω γιατί το έχω δοκιμάσει. Δεν είναι δυνατόν να έχω θολωμένο φόντο όταν το θέμα (action) βρίσκεται πιο κοντά στο φόντο παρά σε μένα. Μόνο θέμα στην εστίαση θα δημιουργούσε καθώς θα έπρεπε σε κινούμενο αντικείμενο να στοχεύω ακόμα καλύτερα στο κέντρο του παιδιού. Ακόμα και η κίνηση του χεριού μπορεί να χαλούσε την εστίαση. Αν σκεφτείς ότι μιλούμε για κίνηση τόσο του θέματος όσο και δική μου καθώς κι ότι μπορεί να περάσει οποιαδήποτε άλλη κίνηση μπροστά από το θέμα. τότε τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Σκέψου ότι σε μια επέλαση των 3 δευτ. και 10-12 μέτρων εγώ έχω τραβήξει 16-24 καρέ χωρίς η μηχανή να είναι ακίνητη, ενώ μπορεί να χρειαστεί να αλλάξω κι εστιακή απόσταση. Και μεσολαβούν και κάγκελα ή συρματοπλέγματα μπροστά από το φακό.

Τέλος μην ξεχνούμε ότι μιλούμε για FF άρα σε τέρμα ανοιχτό φακό έχουμε και χοντρή βινιέτα.... ναι, αυτό που είχαμε ξεχάσει με το κροπ.

Το σημαντικότερο πρόβλημά μου είναι ότι ουσιαστικά μόνο στο 5χ5 μπορώ να βρίσκομαι τόσο κοντά στους παίκτες. Ειδικά για το 11Χ11 θα ήθελα ένα 350άρη. Μόνη λύση είναι να είμαι μέσα στο γήπεδο, και να παραβιάζω τις πλάγιες γραμμές. Αλλά μια φορά έφαγα τάκλιν (ως φωτογράφος) και δεν ξαναμπήκα στον αγωνιστικό χώρο.

Καλα, χάλια δεν ειναι, ειναι το κλασσικο φοντο σε τετοιους χωρους... με το ενοχλητικο εννουσα οτι δεν ειναι αρκετα θολωμενο ωστε να μην χτυπαει τοσο στο ματι... αν οπως λες, δεν σου βγαινει μεγαλυτερο διαφραγμα και δημιουργει αλλου ειδους προβληματα, τοτε μενει η καταλληλοτερη επιλογη θεσης και στιγμιοτυπων (αν γινεται και αν σκοπος μας φυσικα ειναι η πιο καλλιτεχνικη απεικονιση).

To παρακατω
Μόνο θέμα στην εστίαση θα δημιουργούσε καθώς θα έπρεπε σε κινούμενο αντικείμενο να στοχεύω ακόμα καλύτερα στο κέντρο του παιδιού. Ακόμα και η κίνηση του χεριού μπορεί να χαλούσε την εστίαση.

δεν το πολυκαταλαβαινω... αναφερεσαι στο βαθος πεδιου? Γιατι στα υπολοιπα που γραφεις (αλλοι παικτες, καγκελα, πλεγματα κτλ) δεν νομιζω να πεζει ρολο το διαφραγμα...

Παντως ειμαι περιεργος, σε μια αποσταση 10 μετρων (απο τοσο τραβας?) με FF και διαφραγμα 2 στα 135mm ποσο βαθος πεδιου εχουμε? (παω να το δω στο dofmaster)...

Ο προπονητής ζήτησε από τους παίκτες να είναι απολύτως συγκεντρωμένοι. Κι αυτοί δεν έχασαν την μπάλα από τα μάτια τους. Εδώ ο Αλέξης Βλασίδης

CSC_4212 by vlasidis sports photography, on Flickr

αλλά το ίδιο έκαναν κι οι άλλοι

CSC_4263 by vlasidis sports photography, on Flickr

κάποιοι βέβαια το παράκαναν

CSC_4507 by vlasidis sports photography, on Flickr

CSC_4506 by vlasidis sports photography, on Flickr

CSC_4508 by vlasidis sports photography, on Flickr

Last edited:
Πολύ εκφραστικοί οι πιτσιρικάδες τόσο στην ένταση της στιγμής που βγάζουν οι φάσεις όσο και από μόνοι τους ως παιδιά κλέβουν τα βλέμματα Ωραία πλάνα μπράβο, εμένα, αν εξαιρέσεις αυτή με την διαφημιστική πινακίδα < αθλητικά είδη κλπ > η οποία λίγο μου τράβηξε το ματιά, στις άλλες δεν ενοχλήθηκα καθόλου από το φόντο. Σε τοπικά πρωταθλήματα δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα να μπεις μέσα από τα κάγκελα και να έχεις πολύ καλύτερη ευελιξία στις κινήσεις σου. Βέβαια το είσαι μέσα στο γήπεδο είναι λίγο :ernaehrung004: Το πιο ακραίο που έχω δει σε αγώνα beach volley είναι ο φωτογράφος < επαγγελματίας > να είναι κάτω από τη σκάλα του διαιτητή Αλλά είχε αποσπάσει την προσοχή όλων :) και των παικτών και του διαιτητή Προφανώς δεν του είπε κάτι ο διαιτητής και έφυγε μόνος του μετά από δύο τρία λεπτά, επειδή ήταν από τις πρώτες του διαιτησίες και βρέθηκε σε μεγάλη αμηχανία Μία κοιτούσε το φωτογράφο μία το παιχνίδι :ADFAD2: Καλή συνέχεια

λάθος δεν ανέβηκαν :)

%CE%93%CE%95%CE%97%20-%20%CE%91%CE%95%CE%9A00014.jpg

Last edited:
:operator: Στο συγκεκριμένο γήπεδο παλιά γινόταν αγώνες Α1 μπάσκετ (του Ηρακλείου) με τηλεοπτική κάλυψη Μπορεί να υποβιβάστηκε και σήμερα να παίζει Β' εθνική, αλλά έχουν μείνει τα πρόσθετα δημοσιογραφικά (Τοποθετημένα πάνω από την κερκίδα με στήριξη στην οροφή ) Ε :BDGBDGB53: εκεί πάνω είχα ανέβει

Τελικα, η γωνια ληψης, παιζει σημαντικοτερο ρολο απο άλλα τεχνικα θεματα....!!!! Πολυ καλες ολες...

Ευχαριστώ πάρα πολύ, να είστε καλά

και να σκεφτεί κανείς ότι < έχω > είχα υψοφοβία :operator: Τελικά φαίνεται ότι ο ενθουσιασμός γιατρεύει κάποιες από τις φοβίες μας