Εκατοντάδες απένταροι παίκτες δέχονται μια παράξενη πρόσκληση να συναγωνιστούν σε παιδικά παιχνίδια.
Μέσα, τους περιμένει ένα δελεαστικό έπαθλο – μοιραία επικίνδυνο.
Άλλο ένα διαμαντάκι από τη Ν.Κορέα! Μετά το Oldboy και τα Παράσιτα ήρθε μία σειρά να με εντυπωσιάσει.
Χωρίς να ξέρω για την καθημερινότητα στη Ν.Κορέα, απέκτησα την περιέργεια να μάθω για την αντίθεση στα κοινωνικά στρώματα που υπάρχει εκεί.
Αυτό που μου άρεσε είναι πόσο καλοί ή κακοί γίνονται οι άνθρωποι κάτω από συγκεκριμένες καταστάσεις.
Εξαιρετικό, το είδα σε 2 ημέρες και εγώ, πράγματι στο τέλος ήθελα κάτι καλύτερο, αλλά ευτυχώς που οι Κορεάτες δεν βγάζουν συνήθως δεύτερο κύκλο. Για μένα ότι καλύτερο έχω δει σε σειρά το τελευταίο χρόνο, μπράβο στους Κορεάτες που δείχνουν και σε σειρές πως παίζεται το παιχνίδι.
Άρρωστο, δυσάρεστο, αλλά σε βουτάει στη λάσπη και σε βάζει σε σκέψεις ανά πάσα στιγμή για το τι θα έκανες στη θέση των πρωταγωνιστών. Αληθινό σινεμά στα καλύτερά του, παρά το φανταχτερό περιτύλιγμα (υψηλότατων προδιαγραφών παραγωγή).
Το τέλος δε νομίζω ότι υπαγορεύει ντε και καλά δεύτερη σεζόν.
Το τελείωσα και νομίζω ότι είναι μια από τις εκπλήξεις της χρονιάς. Ωμό σε πολλά σημεία αλλά χωρίς να ξεφεύγει από το να σε προβληματίζει για τις συμπεριφορές των ανθρώπων. Προσωπικά, αν και έμειναν σημεία χωρίς ερμηνεία αλλά που σε βάζουν να σκεφτείς τι έγινε, δεν ξέρω αν θα ήθελα 2η σεζόν για να μην χαθεί η μαγεία-έκπληξη της πρώτης.
Το Το Παιχνιδι του Καλαμαριου οπως ειναι η ελληνικη μεταφραση της σειρας ειναι μια σκιαγραφηση της πραγματικοτητας του κοσμου που ζουμε της απεραντης ματαιοδοξιας απο την πλευρα των πλουσιων αλλα και της αυταπατης απο την πλευρα των φτωχων. Ολα αυτα προσδιδονται με εναν αρκετα ωμο τροπο μεσα απο την Κορεατικη νοοτροπια. 456 κατεστραμμενοι οικονομικα ανθρωποι καλουνται να παρουν μερος σε 6 παιχνιδια με ενα τεραστιο χρηματικο επαθλο. Ο νικητης τα περνει ολα η χαμενος παει για αποτεφρωση. Μεσα απο τη σειρα βλεπουμε πως αλλαζει απο τη μια στιγμη στην αλλη ο χαρακτηρας καθε ανθρωπου ειδικα οταν πλησιαζει τον θανατο και περνει μπρος το ενστικτο της επιβιωσης που δεν κοιταει φιλιες η οτιδηποτε αλλο. Το εκτο επεισοδιο της σειρας θα μπορουσε να διδασκεται στα σχολεια πραγματικα ενα απο τα καλυτερα επεισοδια που εχω δει ολων των σειρων που απλα βλεπεις ακριβως την αλληλεπιδραση διαφορων χαρακτηρων οπως γινεται και στον αληθινο κοσμο για πολυ πιο ασημαντα πραγματα οπως στη σειρα που διακυβευεται η ιδια σου η ζωη. Εχουμε ενα πολυ αξιολογο δραματικο στοιχειο με ηθοποιους που παιζουν εξαιρετικα καλα τον ρολο τους και μια ιδιαιτερη αισθητικη με εντονα χρωματα αρκετο μυστηριο. Θα εχουμε σιγουρα δευτερη σεζον το τελευταιο επεισοδιο αφησε ανοιχτα μετωπα και επειδη εμπιστευομαι Κορεατες πιστευω οτι δεν θα πεσουν σε σφαλματα αλλων σειρων που εχουμε δει ανα τα χρονια και οτι καθε σεζον θα ειναι το ιδιο αξιολογη οπως η προηγουμενη. Την σειρα την προτεινω σε ολους ο καθενας κατι θα αποκομισει τα μηνυματα που περναει ειναι ατελειωτα και σιγουρα εχουμε συναντησει πολλα και στην δικη μας ζωη. 9/10
Ομολογώ ότι δεν προτιμώ τον ασιατικό κόσμο όσον αφορά ταινίες,anime και σειρές.
Μπήκα στον πειρασμό όμως να δω την συγκεκριμένη σειρά και πραγματικά με συγκλόνισε.
Είδα απλά αυτό πού όλοι μας ήμαστε.
10/10
Μετά από 2 επεισόδια μπορώ να πω ότι δεν αντέχω τα Κορεάτικα και τους υπότιτλούς τους. Με εκνευρίζει η γλώσσα και με κουράζει το ότι πρέπει να διαβάζω υπότιτλους.
Και δεν με έχει ιντριγκάρει αρκετά γενικότερα ώστε να το συνεχίσω.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.