Squid Game [Netflix]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 16 40.0%
  • Πολύ Καλή

Votes: 13 32.5%
  • Καλή

Votes: 8 20.0%
  • Μέτρια

Votes: 3 7.5%
  • Κακή

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    40

airb

Super Moderator
Staff member
25 May 2008
15,694
Λιβαδειά

Netflix | Imdb

Εκατοντάδες απένταροι παίκτες δέχονται μια παράξενη πρόσκληση να συναγωνιστούν σε παιδικά παιχνίδια.
Μέσα, τους περιμένει ένα δελεαστικό έπαθλο – μοιραία επικίνδυνο.

Σκηνοθεσία: Χουάνγκ Ντονγκ-χιουκ

Παίζουν: Λι Τζονγκ-Τζε, Παρκ Χάε-σου, Γουί Χα-τζουν

Last edited:

newlynx

AVClub Enthusiast
28 August 2006
1,207
Το ξεκίνησα και έχω κολλήσει, κάτι που σπάνια παθαίνω. Πολύ δυνατή σειρά(

saganakis

Moderator
Staff member
15 March 2010
456
Άλλο ένα διαμαντάκι από τη Ν.Κορέα! Μετά το Oldboy και τα Παράσιτα ήρθε μία σειρά να με εντυπωσιάσει.
Χωρίς να ξέρω για την καθημερινότητα στη Ν.Κορέα, απέκτησα την περιέργεια να μάθω για την αντίθεση στα κοινωνικά στρώματα που υπάρχει εκεί.
Αυτό που μου άρεσε είναι πόσο καλοί ή κακοί γίνονται οι άνθρωποι κάτω από συγκεκριμένες καταστάσεις.

saganakis

Moderator
Staff member
15 March 2010
456
Τα είδα όλα σε δύο μέρες. Περίμενα καλύτερο φινάλε και να μην πάνε σε δεύτερη σεζόν .
Διάβασα κάπου ότι οι Κορεάτες δε βγάζουν ποτέ δεύτερη σεζόν στις σειρές τους... αλλά εδώ έχουμε παραγωγή Netflix οπότε...

karamela

AVClub Fanatic
6 November 2013
12,753
Εξαιρετικό, το είδα σε 2 ημέρες και εγώ, πράγματι στο τέλος ήθελα κάτι καλύτερο, αλλά ευτυχώς που οι Κορεάτες δεν βγάζουν συνήθως δεύτερο κύκλο. Για μένα ότι καλύτερο έχω δει σε σειρά το τελευταίο χρόνο, μπράβο στους Κορεάτες που δείχνουν και σε σειρές πως παίζεται το παιχνίδι.

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,753
127.0.0.1
Πολύ ωραία σειρά.
Κρατάνε καλές αποστάσεις οι Κορεάτες από το Hollywood και καλά κάνουν!

Διαμαντάκι, και επίσημα μετά το τέλος.

Άρρωστο, δυσάρεστο, αλλά σε βουτάει στη λάσπη και σε βάζει σε σκέψεις ανά πάσα στιγμή για το τι θα έκανες στη θέση των πρωταγωνιστών. Αληθινό σινεμά στα καλύτερά του, παρά το φανταχτερό περιτύλιγμα (υψηλότατων προδιαγραφών παραγωγή).

Το τέλος δε νομίζω ότι υπαγορεύει ντε και καλά δεύτερη σεζόν.

• Like
Reactions: lakiss51

newlynx

AVClub Enthusiast
28 August 2006
1,207
Το τελείωσα και νομίζω ότι είναι μια από τις εκπλήξεις της χρονιάς. Ωμό σε πολλά σημεία αλλά χωρίς να ξεφεύγει από το να σε προβληματίζει για τις συμπεριφορές των ανθρώπων. Προσωπικά, αν και έμειναν σημεία χωρίς ερμηνεία αλλά που σε βάζουν να σκεφτείς τι έγινε, δεν ξέρω αν θα ήθελα 2η σεζόν για να μην χαθεί η μαγεία-έκπληξη της πρώτης.

king2009

Supreme Member
5 December 2008
4,182
Squid Game[Season 1]

squid-game.jpg

https://www.imdb.com/title/tt10919420/episodes

Το Το Παιχνιδι του Καλαμαριου οπως ειναι η ελληνικη μεταφραση της σειρας ειναι μια σκιαγραφηση της πραγματικοτητας του κοσμου που ζουμε της απεραντης ματαιοδοξιας απο την πλευρα των πλουσιων αλλα και της αυταπατης απο την πλευρα των φτωχων. Ολα αυτα προσδιδονται με εναν αρκετα ωμο τροπο μεσα απο την Κορεατικη νοοτροπια. 456 κατεστραμμενοι οικονομικα ανθρωποι καλουνται να παρουν μερος σε 6 παιχνιδια με ενα τεραστιο χρηματικο επαθλο. Ο νικητης τα περνει ολα η χαμενος παει για αποτεφρωση. Μεσα απο τη σειρα βλεπουμε πως αλλαζει απο τη μια στιγμη στην αλλη ο χαρακτηρας καθε ανθρωπου ειδικα οταν πλησιαζει τον θανατο και περνει μπρος το ενστικτο της επιβιωσης που δεν κοιταει φιλιες η οτιδηποτε αλλο. Το εκτο επεισοδιο της σειρας θα μπορουσε να διδασκεται στα σχολεια πραγματικα ενα απο τα καλυτερα επεισοδια που εχω δει ολων των σειρων που απλα βλεπεις ακριβως την αλληλεπιδραση διαφορων χαρακτηρων οπως γινεται και στον αληθινο κοσμο για πολυ πιο ασημαντα πραγματα οπως στη σειρα που διακυβευεται η ιδια σου η ζωη. Εχουμε ενα πολυ αξιολογο δραματικο στοιχειο με ηθοποιους που παιζουν εξαιρετικα καλα τον ρολο τους και μια ιδιαιτερη αισθητικη με εντονα χρωματα αρκετο μυστηριο. Θα εχουμε σιγουρα δευτερη σεζον το τελευταιο επεισοδιο αφησε ανοιχτα μετωπα και επειδη εμπιστευομαι Κορεατες πιστευω οτι δεν θα πεσουν σε σφαλματα αλλων σειρων που εχουμε δει ανα τα χρονια και οτι καθε σεζον θα ειναι το ιδιο αξιολογη οπως η προηγουμενη. Την σειρα την προτεινω σε ολους ο καθενας κατι θα αποκομισει τα μηνυματα που περναει ειναι ατελειωτα και σιγουρα εχουμε συναντησει πολλα και στην δικη μας ζωη. 9/10

taksidiotis

Established Member
30 January 2015
237
Ομολογώ ότι δεν προτιμώ τον ασιατικό κόσμο όσον αφορά ταινίες,anime και σειρές.
Μπήκα στον πειρασμό όμως να δω την συγκεκριμένη σειρά και πραγματικά με συγκλόνισε.
Είδα απλά αυτό πού όλοι μας ήμαστε.
10/10

agpol07

Senior Member
28 January 2013
362
Είναι το Old Boy των 20s;;;
Ήρεμα ρωτάω..

Ευτυχώς που υπάρχουν κι οι Κορεατες και βλέπουμε τέτοια διαμαντάκια..

leonkoum

Supreme Member
20 December 2008
5,005
Kαλη, προσεγμενη αλλα δεν κοβω και φλεβες μεχρι στιγμης ... (3 επεισοδιο μεχρι στιγμης).
Μπραβο παντως στους Κορεατες που παρουσιαζουν κατι 'πρωτοτυπο'.

nikx

Senior Member
12 January 2013
480
Οποιος εχει δει αναλογα κορεατικα, γιαπωνεζικα οπως battle royale ,Kaiji ταινιες δεν το βρισκει τοσο πρωτοτυπο .

Το τελειωσα χτες εξαιρετικο ενα 8αρακι απο μενα με ανατροπες στο τελος.

Μετά από 2 επεισόδια μπορώ να πω ότι δεν αντέχω τα Κορεάτικα και τους υπότιτλούς τους. Με εκνευρίζει η γλώσσα και με κουράζει το ότι πρέπει να διαβάζω υπότιτλους.

Και δεν με έχει ιντριγκάρει αρκετά γενικότερα ώστε να το συνεχίσω.