SSD ΓΙΑ DELL MINI 9

ichaltou

AVClub Enthusiast
Εχω πρόσφατα πάρει ενα dell mini 9 και θέλοντας να προχωρήσω σε αναβαθμιση διαπίστωσα πως το συγκεκριμένο μοντέλο φοραει ssd 1,8" και λογω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει στο εξωτερικο υπάρχει μεγάλη έλλειψη.
1. εχει παρει το ματι κανενος κάποιο τέτοιο δίσκο πουθενά
2. το Πλαισιο έχει κάποιον 1.8" αλλά είναι portable εαν τον ανοιξω το εσωτερικο του θα ειναι 1.8?

εγώ εχω το ee900 με τον 16GB solid state o oποίος είναι βαστάτε Τούρκε να γιομίσω.. πολύυυ αργός..

Γίνεται να το αλλάξω αυτό το SSD που έχει με κάτι γρηγορότερο?

Απάντηση: Re: SSD ΓΙΑ DELL MINI 9

http://www.intel.com/design/flash/nand/mainstream/index.htm

Κατι πανω απο 300 Ευρω, αν θυμαμαι καλα, ο 80αρης (απο Ελλαδα παντα) και γενικα διαθεσιμος.

Καμία σχέση οι pci-e SSD για τα netbooks, με τους κλασσικούς SSD με κέλυφος σκληρού δίσκου 2.5"... Καλά θα ήταν να μπορούσαμε να βάλουμε τέτοιους.

@sokos, ichaltou

http://www.mydigitaldiscount.com/

Για mini9 έχει, επίσης και για 900/900Α.

Re: Απάντηση: Re: SSD ΓΙΑ DELL MINI 9

Καμία σχέση οι pci-e SSD για τα netbooks, με τους κλασσικούς SSD με κέλυφος σκληρού δίσκου 2.5"... Καλά θα ήταν να μπορούσαμε να βάλουμε τέτοιους.
Αν κοιτάξεις καλύτερα (και στο Link που έδωσα) θα δεις ότι η σειρά Χ25-Μ έχει και 1,8'' μοντέλα (τα οποία δεν γνωρίζω αν έχουν κάποιο πρόβλημα να μπουν σε netbooks - αλλά δεν το νομίζω).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SSD ΓΙΑ DELL MINI 9

Αν κοιτάξεις καλύτερα (και στο Link που έδωσα) θα δεις ότι η σειρά Χ25-Μ έχει και 1,8'' μοντέλα (τα οποία δεν γνωρίζω αν έχουν κάποιο πρόβλημα να μπουν σε netbooks - αλλά δεν το νομίζω).

... οι δικοί μας ξαναλέω είναι σαν μικρές κάρτες επέκτασης (και μάλιστα με δίαυλο mini pci-e) με τσιπάκια κολλημένα πάνω τους και όχι (σχηματικά) σαν δίσκοι, είτε 1.8", είτε 2.5"...

Δες πως είναι στα netbooks:
RCP-I-M7028-Chr.jpg

... σε σχέση με τους νορμάλ:
drives.jpg

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SSD ΓΙΑ DELL MINI 9

... οι δικοί μας ξαναλέω είναι σαν μικρές κάρτες επέκτασης (και μάλιστα με δίαυλο mini pci-e) με τσιπάκια κολλημένα πάνω τους και όχι (σχηματικά) σαν δίσκοι, είτε 1.8", είτε 2.5"...

Δες πως είναι στα netbooks:
RCP-I-M7028-Chr.jpg

... σε σχέση με τους νορμάλ:
drives.jpg
Μηπως δεν ειναι mini pci-e αλλα mini sata (που έχουν οι 1,8'' ssd);

Αν ναι, που το βρισκω πολυ πιθανον (αλλα δεν το εχω ψαξει για να ειμαι 100% σίγουρος) λογικα δεν θα εχει προβλημα να μπει ενας ''κουτατος'' ssd (στην χειρότερη - αν δεν χωραει λογω κουτιου - αφου ''ξεγυμνωθει'')

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SSD ΓΙΑ DELL MINI 9

Μηπως δεν ειναι mini pci-e αλλα mini sata (που έχουν οι 1,8'' ssd);

Αν ναι, που το βρισκω πολυ πιθανον (αλλα δεν το εχω ψαξει για να ειμαι 100% σίγουρος) λογικα δεν θα εχει προβλημα να μπει ενας ''κουτατος'' ssd (στην χειρότερη - αν δεν χωραει λογω κουτιου - αφου ''ξεγυμνωθει'')

Από το πρώτο μου ποστ, γράφω ότι έχω αλλάξει τον δικό μου SSD (από phison 16GB σε RunCORE 16GB στο eee901), οπότε και ξέρω τι είναι...
Επίσης αν κοιτάξεις σε όσους πουλάνε ssd για netbooks, γράφουν καθαρά τι είδους είναι... Π.χ. στο mydigitaldiscount.com . Και είναι mini pci-e, όπως αυτός της φωτογραφίας. Και στο mini9 το ίδιο, αλλά νομίζω λίγο κοντύτερος... Τέλος, οι τρύπες στο άνω μέρος, είναι και ο τρόπος στήριξης τους, βιδώνουν στο σασί. Το να πάρει κάποιος έναν κουτάτο και να τον λύσει, απλά δεν θα μπορέσει ποτέ να τον στερεώσει. -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SSD ΓΙΑ DELL MINI 9

Από το πρώτο μου ποστ, γράφω ότι έχω αλλάξει τον δικό μου SSD (από phison 16GB σε RunCORE 16GB στο eee901), οπότε και ξέρω τι είναι...
Επίσης αν κοιτάξεις σε όσους πουλάνε ssd για netbooks, γράφουν καθαρά τι είδους είναι... Π.χ. στο mydigitaldiscount.com . Και είναι mini pci-e, όπως αυτός της φωτογραφίας. Και στο mini9 το ίδιο, αλλά νομίζω λίγο κοντύτερος... Τέλος, οι τρύπες στο άνω μέρος, είναι και ο τρόπος στήριξης τους, βιδώνουν στο σασί. Το να πάρει κάποιος έναν κουτάτο και να τον λύσει, απλά δεν θα μπορέσει ποτέ να τον στερεώσει. -bye-
Μαλιστα.

Οπως ειπα, δεν το εχω ψαξει οπότε μαθαίνω ότι κάποια netbooks έχουν οντως αυτό το mini pci-e για τα ssd τους.

Τώρα βέβαια, γιατί δεν βάζουν ένα κανονικό sata / mini sata σαν άνθρωποι δεν καταλαβαινω (εκτός αν είναι τόσο σημαντικό το θέμα του όγκου - αν και τα Acer νομίζω ''κανονικούς'' sata / mini sata έχουν).

Οι SSD που έχουν πάντως τα Aspire One 110, δεν είναι mini pcie, αλλά zif pata 1.8". Τα υπόλοιπα μοντέλα (με τους 2,5" σκληρούς) έχουν κανονικό mini pcie.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SSD ΓΙΑ DELL MINI 9

Τώρα βέβαια, γιατί δεν βάζουν ένα κανονικό sata / mini sata σαν άνθρωποι δεν καταλαβαινω...

αγνωστο... μάλλον για να περιορίζουν τις επιλογές μας... :slapface: :tdown:

επαναφέρω το θέμα μήπως έχουμε κανένα νεότερο.

Πήρα κι εγώ το μικρό dell και με τα 8γίγα που φοράει δε χωράει το snow leopard.

Οπότε πάω για 16ρη τουλάχιστον και στο τσακίρ κέφι και 32ρη δίσκο.

....και καμιά μνήμη από 1 στα 2 γίγα....

...μήπως θα μου βγει ακριβότερο από ένα macbook λέτε????