SSSOOOSSS !!!!!! Πρόβλημα με SONY 40Χ2000

Αλέξης

Supreme Member
20 June 2006
6,323
Σήμερα το απόγευμα ανοίγοντας την 40Χ2000
ανακάλυψα προς μεγάλη μου έκπληξη ότι δεν είχε
καθόλου ήχο και από καμμία πηγή.
Ούτε στα τηλεοπτικά κανάλια, ούτε στο Filmnet,
ούτε στο DVD. ΤΙΠΟΤΑ. ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΟΥΓΓΑ.

Αφού με έλουσε κρύος ιδρώτας άρχισα να ψάχνω
τα πάντα. Ρυθμίσεις, συνδέσεις, την έκλεισα και
την άνοιξα ξανά. ΤΙΠΟΤΑ. ΠΛΗΡΗΣ ΣΙΓΗ.

Πάνω που άρχισα να νοιώθω το εγκεφαλικό :BXVZCBXZ6:
να έρχεται και σαν έσχατη λύση, την έκλεισα και την
έβγαλα από την πρίζα. Την ξαναέβαλα και ανοίγοντάς
την ο ήχος είχε επανέλθει κανονικότατα.

ΚΟΥΦΑΘΗΚΑ
WTF

Μήπως κάποιος έχει αντιμετωπίσει ανάλογο φαινόμενο?
Γνωρίζει κάποιος τί μπορεί να έφταιξε?

Σκέφτομαι σοβαρά να πάρω το service της SONY
(αν και ήθελα να το αποφύγω σαν τον διάολο με το λιβάνι)
και να κάνω σχετικές ερωτήσεις.

Καταρχην μην αγχονεσαι

Aκου και την δικη μου ιστορια.

Μια φορα ειχα βαλει να δω δορυφορικη και η tv αντι να παιζει ηχο απο τα δορυφορικα επαιζε ηχο απο τα επιγεια. Εφαγα και εγω μια τεραστια φρικη οπως και εσυ αλλα με λιγο ψαξιμο ανακαλυψα οτι το scart ητανε μισο ξεκουμπωτο με αποτελεσμα για λογους τους οποιους δεν γνωριζω η τηλεοραση μιας και δεν επαιρνε σημα ηχου απο τον δεκτη μου εδινε ηχο απο τα επιγεια. Μολις κουμπωσα το scart καλα αμεσως εστρωσε. Προφανως υπαρχει καποιος διαχωρισμος εντολων εικονας και ηχου στο λογισμικο της tv. Δεν ειναι τιποτα.

Συμβουλη

Κατσε και ελεγξε ολα τα καλωδια οτι ειναι καλα κουμπωμενα πανω στην tv και στις συσκευες.

Τσέκαρα όλες τις συνδέσεις και δεν βρήκα κάτι περίεργο.
Μου έκανε εντύπωση ότι δεν είχε ήχο πουθενά. Ούτε από
RF, ούτε από HDMI αλλά ούτε και από SCART.

Γιατί να διορθώθηκε μόλις έβγαλα την πρίζα και την ξαναέβαλα?
Τι μπορεί να άλλαξε με την διακοπή παροχής ρεύματος
σε θέση standby?

Όσο πάμε τα consumer προσεγγίζουν τους υπολογιστές και περισσότερο (λόγω πολυπλοκότητας, features κλπ) γεγονός το οποίο κάνει το γνωστό από τα PC restart / πρώτη λύση όλο και πιο οικείο.

Re: Απάντηση: SSSOOOSSS !!!!!! Πρόβλημα με SONY 40Χ2000

μπας και κατα λαθος πατησες το κομβιον της σιγασης ;;;; MUTE η κατι τετοιο ;; με σημα το μεγαφωνακι ;;

όχι δα ρε βαγγέλη
δεν είμαι τόσο γκάο :flipout: :flipout: :flipout:

Φαντάσου ότι πριν κάνω το κόλπο με την πρίζα
έφτασα την ένδειξη της φωνής στο τέρμα.

Όσο πάμε τα consumer προσεγγίζουν τους υπολογιστές και περισσότερο (λόγω πολυπλοκότητας, features κλπ) γεγονός το οποίο κάνει το γνωστό από τα PC restart / πρώτη λύση όλο και πιο οικείο.

Το κουφό της υπόθεσης Σύριε είναι ότι
το πρόβλημα δεν διορθώθηκε όταν έκανα on-off
στην tv, παρα μόνο όταν έβγαλα την πρίζα και
την ξαναέβαλα:BDBDG54:

Παλιο το "κολπο" κατι τετοια κουλα μου κανει που και που ενα DVD denon 1920 (βαλε-βγαλε πριζα)

Παλιο το "κολπο" κατι τετοια κουλα μου κανει που και που ενα DVD denon 1920 (βαλε-βγαλε πριζα)

Μην μου λές τέτοια Ντίνο.

Άμα ξεκινήσαμε τις αλχημίες......:BDBDG54:

Έχω πάθει ακριβώς το ίδιο με μία 20S2000 δύο μήνες αφού την πήρα, αλλά από τότε δεν έχει παρουσιάσει το ίδιο. Βέβαια πριν από μερικές ημέρες την άφησα στο σέρβις γιατί δεν έπαιρνε καθόλου ρεύμα (υπάρχει και σχετικό θέμα), αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Αλέξη, η δική μου συμβουλή είναι ένα τηλέφωνο στο service να δεις αν είναι κοινό πρόβλημα και να το συζητήσεις μαζί τους. Αν καταλάβεις ότι δεν είναι κοινό κράτα την tv για λίγο διάστημα και την παρακολουθείς...

Το κουφό της υπόθεσης Σύριε είναι ότι
το πρόβλημα δεν διορθώθηκε όταν έκανα on-off
στην tv, παρα μόνο όταν έβγαλα την πρίζα και
την ξαναέβαλα:BDBDG54:

hard reset... καμιά φορά κλείνοντας το power δε γίνεται reset και πρέπει να βγει από την πρίζα και πολλές φορές να παραμείνει εκτός πρίζας για κάποιο διάστημα...

Αλέξη, η δική μου συμβουλή είναι ένα τηλέφωνο στο service να δεις αν είναι κοινό πρόβλημα και να το συζητήσεις μαζί τους. Αν καταλάβεις ότι δεν είναι κοινό κράτα την tv για λίγο διάστημα και την παρακολουθείς...

Μίλησα με το service της SONY στο Μαρούσι
και μου είπαν να το παρακολουθήσω πότε
ακριβώς το κάνει και να τους ξανακαλέσω.

Το γεγονός ότι διορθώθηκε με το βγάλσιμο
της πρίζας δεν τους έκανε καθόλου εντύπωση
και μου είπαν ότι και άλλα προβλήματα που
σχετίζονται με το software έχουν λυθεί έτσι:bang:

Μπορώ να πώ ότι δεν ηρέμησα από την απάντησή
τους απλά ελπίζω να μην ξανασυμβεί.

Μίλησα με το service της SONY στο Μαρούσι
και μου είπαν να το παρακολουθήσω πότε
ακριβώς το κάνει και να τους ξανακαλέσω.

Το γεγονός ότι διορθώθηκε με το βγάλσιμο
της πρίζας δεν τους έκανε καθόλου εντύπωση
και μου είπαν ότι και άλλα προβλήματα που
σχετίζονται με το software έχουν λυθεί έτσι:bang:

Μπορώ να πώ ότι δεν ηρέμησα από την απάντησή
τους απλά ελπίζω να μην ξανασυμβεί.

μην σου κανει καθολου εντυπωση γιατι οπως σου λενε και τα παιδια το βγαλε-βαλε της πριζας ειναι ουσιαστικα το reset της tv.ενα dvd-rw επιτραπεζιο της sony που εχω-εδω και 3 χρονια-ενα απογευμα δεν κανει τιποτε παρα μονο power on-off.βγαζω την πριζα,το αφηνω ενα λεπτο και απο τοτε -κανα 2 χρονακια-δε εχει ξαναπαρουσιασει το παραμικρο.παρολα αυτα εχε τον νου σου εαν και δεν νομιζω οτι ειναι κατι...

μην σου κανει καθολου εντυπωση γιατι οπως σου λενε και τα παιδια το βγαλε-βαλε της πριζας ειναι ουσιαστικα το reset της tv.ενα dvd-rw επιτραπεζιο της sony που εχω-εδω και 3 χρονια-ενα απογευμα δεν κανει τιποτε παρα μονο power on-off.βγαζω την πριζα,το αφηνω ενα λεπτο και απο τοτε -κανα 2 χρονακια-δε εχει ξαναπαρουσιασει το παραμικρο.παρολα αυτα εχε τον νου σου εαν και δεν νομιζω οτι ειναι κατι...

Μπορώ να πω ότι με καθησυχάζουν αυτά που γράφεις.
Μακάρι να είναι έτσι.-bye-

Εγω ειχα προβλημα με ενα κινητο Nokia 6131 πριν κανα μηνα. Οταν επαιρνα τηλεφωνο ακουγα αλλα δεν με ακουγαν. Αφου εψαξα ΟΛΑ τα μενου για καμια ωρα για καποια λαθος ρυθμιση (σιγαση μικροφωνου η κατι παρομοιο) και δεν βρηκα τιποτα αποφασισα να το κλεισω και να το ξανανοιξω οποτε και δουλεψε (και δουλευει ακομη) κανονικα.:violent-smiley-030:

Χθές βράδυ η 40Χ2000 μου έκανε νέο κουφό.

Σε κανένα κανάλι δεν μου άνοιγε teletext και μου έβγαζε "No text available".

Και σιγά μην πανικοβληθώ :BDGBGDB55:

Την κλείνω, την βγάζω από την πρίζα, την ξαναβάζω, την ανοίγω και voila. :BDGBGDB55:
Επανήλθαν όλα κανονικά.

Αυτό είναι ταχύτατο service, όχι αστεία:antlers:

:flipout: :flipout: :flipout:

Ελπίζω πάντα να γελάω και να πιάνει το κόλπο σε τέτοια τυχόν μικροπροβλήματα.:grandpa:

Ελα μωρε τωρα. Σιγα μην κατσουμε να σκασουμε. Ηθελα να ξερα υπαρχει τροπος να μπορεις να φορτωσεις καινουργιο firmware?

Το θεμα ειναι βεβαια απο που γιατι δεν εχει καμια θυρα usb η τιποτα παρομοιο.