st30 50'' vs d8000 40''

Ειτε lcd ειτε plasma αν ειναι ρυθμισμενη κοντα στα προτυπα δεν ισχυει τιποτα απο αυτα.Μηπως η d8000 δεν εχει σωστο τριγωνο και εχει η πανασονικ γιατι θα τρλαθουμε στο τελος.Στα τηλεοπτικα το upscale της καθε εταιριας παιζει μεγαλο ρολο και η samsung το κανει πολυ καλα.

χωρίς να θέλω να υποστηρίξω ότι η πλάσμα είναι θεά και η led για πέταμα διαφωνώ κάθετα σε αυτό. ο περισσότερος κόσμος που ψωνίζει δεν ξέρει τι ψωνίζει και ούτε έχει τη δική μας τρέλα να ψάχνει μαυρα -αντιθέσεις - refresh rates - ir burnin - clouding. θέλει μια τηλεόραση για να βλέπει και έχει σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί. από την άλλη μεριά οι πωλητές θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους για να μην την χάσουν και εκμεταλλεύονται την άγνοια των πελατών δρώντας σε μια αγορά που ανέκαθεν ειχε στρεβλώσεις.

Αν οι διαφορές στις τεχνολογίες ήταν όσο χαωτικές όσο παρουσιάζονται μερικές φορές εδώ, η αγορά θα είχε αντιδράσει ανάλογα. Δεν είναι τόσο πρόβατα όλοι.

Tελικά μπορούμε να πούμε οτι γενικά οι plasma αποδίδουν σχετικά καλύτερα αναλογικό τηλεοπτικό σήμα η τα πάντα είναι συνάρτηση των ρυθμίσεων και του μοντέλου tv που έχεις αγοράσει άσχετα αν είναι plasma η lcd - led????Βέβαια δεν αναφέρομαι σε tv ξεκινούν απο 1000 και μπορεί να φτάνουν τα 5000 , γιατί οκ εκεί φαντάζομαι θα ισχύει και το ότι χρυσοπληρώνεις παίρνεις , αλλά για πιο οικονομικά μοντέλα tv 40'' - 50'' που να ναι έστω full hd και οι τιμές τους να κυμαίνονται απο 400-450 μέχρι το πολύ 800-850 .

Ενδιαφερόμενος για αγορά TV 46" ή 50" έχω διαβάσει πάρα πολλά σχετικά θέματα και έχω διαπιστώσει τις διαφορετικές θέσεις που υποστηρίζουν ορισμένοι γνώστες του αντικειμένου είτε για τις LCD-LED είτε για τις Plasma.

Είναι γεγονός ότι το ερώτημα που βάζουν όλοι οι μη γνώστες, όπως και εγώ, για το ποια τεχνολογία θα ακολουθήσουν, δεν είναι εύκολο να πάρει μια σαφή και ξεκάθαρη απάντηση, και καθένας αφήνεται, στο τέλος, να συνδυάσει αφενός τις προτιμήσεις του αφετέρου τη χρήση της TV, σε συνδυασμό με τα χρήματα που μπορεί να ξοδέψει, για να πάρει την τελική απόφαση.

Πάντως, έχω διαπιστώσει ότι πολλοί νέοι αγοραστές ξεκινούν με άλλα δεδομένα την ερώτησή τους για βοήθεια και καταλήγουν σε τελείως αντίθετες επιλογές.

Απάντηση: Re: st30 50'' vs d8000 40''

Ειτε lcd ειτε plasma αν ειναι ρυθμισμενη κοντα στα προτυπα δεν ισχυει τιποτα απο αυτα.

Τα προτυπα που αναφερεις ειναι για HD (HD Rec.709) , εμεις εδω μιλαμε για τηλεοπτικο οπου δεν υπαρχουν προτυπα.

Στα τηλεοπτικα το upscale της καθε εταιριας παιζει μεγαλο ρολο και η samsung το κανει πολυ καλα.

Το καλο upscaling παιζει καποιο ρολο αλλα οταν εχεις να κανεις με τα σκουπιδια των Ελληνικων καναλιων παιζει πιο σημαντικο ρολο ποια τεχνολογια μπορει να δειξει χωρις "πιξελιασμα" οπως εδειχναν παλιοτερα οι CRT.

Καλοριζικη

Ειναι μεσα στις προτεινομενες και μενα προς αγορα συντομα αλλα μαλλον η 46'' λογω Budget ελπιζω να μεινεις ευχαριστημενος

σ ευχαριστω tileorasakia
ναι ειμαι πολυ ευχαριστημενος η tv ειναι SUPER
την εβαλα στο cinema και ειδα το avatar σε 1080p η tv εδωσε ρεστα

Βέβαια καλο είναι μην τα απλουστευουμε όλα τόσο πολυ και να εμφανίζουμε τις πλάσμα ως την τέλεια επιλογή! Έχουν παρα πολλά κουσούρια τα οποία φίλε Δημήτρη αν ενδιαφερεσαι υπάρχουν άπειρα νήματα εδω για τα δεις και να αποφασίσεις. Εγω απλά θα σου αν το μάτι σου δεν είναι εξασκιμενο και δεν έχεις διαβάσει κάποια πράγματα για φυσική απεικόνιση εικόνας, θα λατρεψεις τις led. Αν βλέπεις πολυ ελληνική sd τηλεόραση πάρε led. Αν δεν θες να μετράς της ώρες στρωσιματος, μην τυχόν αφήσες κανά κανάλι- στατική εικόνα για ώρα, μήπως φωτεινοι και bold υπότιτλοι αφήνουν είδωλα, αν είσαι οικονομος που μέτρα και το τελευταίο ευρω. Πάρε led. Tα πλεονεκτήματα των πλάσμα είναι πολλά και τα έχουν αναπτύξει σε τόσο υπερθετικο βαθμό φίλοι εδω που δεν χρειάζεται να πω λέξη.
φιλε thankin σ ευχαριστω για την βοηθεια
τελικα πηρα panasonic και κανω σχεδον ολα αυτα που δεν πρεπει να κανεις σε μια πλασμα και ακομα δεν εχει παθει τιποτα (φτου φτου)
απλα μονο της πρωτες 15 ωρες ειχα αντιθρεση στο 20 μετα βαρεθηκα και την εβαλα στο cinema ανεβασα απο 42 στο 45 την αντιθεση και ειναι οκ
τωρα για την ελληνικη τηλεοραση και φυσικη απεικονιση εικονας καλα που πηρα την st
εχω δει κατι 46led 1300e και ανω σε σπιτια φυλων
τι να πω τωρα
σ ελληνικη τηλεοραση στα 2μετρα ετσι και ετσι
σ ταινιες BRay ηταν καλες
για την φυσικη απεικονιση της εικονας δεν θα πω τιποτα.....

τελικα ο yperion ειχε δικιο για το πια ειναι ανωτερη

φιλε thankin σ ευχαριστω για την βοηθεια
τελικα πηρα panasonic και κανω σχεδον ολα αυτα που δεν πρεπει να κανεις σε μια πλασμα και ακομα δεν εχει παθει τιποτα (φτου φτου)
απλα μονο της πρωτες 15 ωρες ειχα αντιθρεση στο 20 μετα βαρεθηκα και την εβαλα στο cinema ανεβασα απο 42 στο 45 την αντιθεση και ειναι οκ
τωρα για την ελληνικη τηλεοραση και φυσικη απεικονιση εικονας καλα που πηρα την st
εχω δει κατι 46led 1300e και ανω σε σπιτια φυλων
τι να πω τωρα
σ ελληνικη τηλεοραση στα 2μετρα ετσι και ετσι
σ ταινιες BRay ηταν καλες
για την φυσικη απεικονιση της εικονας δεν θα πω τιποτα.....

τελικα ο yperion ειχε δικιο για το πια ειναι ανωτερη

Καλοθεστη Δημήτρη έκανες πολυ καλη επιλογη, να την χαρεις, μην αγχωνεσαι, μια τηλεόραση είναι. Εχωσες τα φράγκα σου σε μια δύσκολη εποχή, απόλαυσε τα. Και έκανες και μιαεπιλογη που ότι πρόβλημα και απορία έχεις θα σου επιλύονται στο λεπτο απο τους έμπειρους πλασματαδες του φόρουμ!!! Και αυτο πίστεψε με είναι πολυ σημαντικό!

Καλοθεστη Δημήτρη έκανες πολυ καλη επιλογη, να την χαρεις, μην αγχωνεσαι, μια τηλεόραση είναι. Εχωσες τα φράγκα σου σε μια δύσκολη εποχή, απόλαυσε τα. Και έκανες και μιαεπιλογη που ότι πρόβλημα και απορία έχεις θα σου επιλύονται στο λεπτο απο τους έμπειρους πλασματαδες του φόρουμ!!! Και αυτο πίστεψε με είναι πολυ σημαντικό!
σε ευχαριστω και παλι φιλε μου
αυτο λεω και εγω σιγα τ θα παθει μια τηλεοραση ειναι

παρα πολυ σημαντικο ειναι
ευχαριστω και τους πλασματαδες αν δεν γραφαν ολα αυτα μες στ φορουμ θα ειχα αγορασει καποια παλιοlsd/led