ST60 55' vs GT60 50'

thunderc8

Established Member
30 November 2008
225
Εφτασε η ώρα για νέα tv, και έχω καταλήξει στην σειρά της Panasonicμετά απο έρευνα στο forum λόγο καλύτερης ποιότητας οικόνας, η χρήση θα είναι κυρίως ταινείες απο htpc και λίγο ίντερνετ το burn in νομίζω έχει εξαλειφθεί στις νέες τηλεωράσεις και δεν με φοβίζει.
Το δίλημα μου είναι τώρα 55 st vs 50 gt δηλαδή μέγεθος αναντίων λίγο καλύτερης εικόνας.Η απόσταση θα είναι στα 3 μέτρα και το πρόβλημα μου είναι που δεν τις έχω δει και δεν ξέρω αν η διαφορά εικόνας είναι τόσο μεγάλη ώστε να διαλέξω.Είναι τόσο σημαντικό οι 5' ώστε να χάσω ποιότητα οικόνας για λίγο μεγαλύτερες διαστάσεις?
Δεν έχει πολύ φως το δωμάτιο λίγο ήλιο το πρωί αλλά απο τις 12 και μετά έχει σκιά,και αυτό το αναφέρω γιατί ξέρω πως οι πλάσμα δεν έχουν πολύ φωτεινότητα και ότι κερδίζουν σε εικόνα απο τις lcd το χάνουν σε φωτεινότητα (στις ίδιες τιμές) και λέω μήπως ειπάρχει κάτι σε Lcd αντίστηχο σε εικονα και στα ίδια λεφτά.
Και εχω δει και αυτή την προσφορά http://www.guaranty.gr/p.Panasonic-...-zeygaria-gyalia-3D-KAI-Touch-Pen.886894.html με 2 γυαλιά 3d και πενάκι δώρο ενώ αν πάρω την st θα πρέπει να οπάρω και γυαλιά, ελπίζω να μην είναι καμιά ανακατασκευασμένη και την πάθω...
Αν μου φύγει το δίλημα περι μέγεθος - εικόνας πιστέυω θα είναι πιο εύκολο για εμένα να διαλέξω.

Αρα λες καλύτερα να πάω σε 55 απο το να πάω σε λίγο καλύτερη εικόνα?Παίζει και να έχεισ δίκιο εγώ έχω μια 37' τώρα λόγο κγρίνιας απο την γυναίκα '' είναι μεγάλη τι να την κάνεις...'' και απο την πρώτη μέρα μου ήταν μικρή.
Είμαι σίγουρος μεγαλύτερο = καλύτερο το έμαθα απο πρώτο χέρι απλά δεν θέλω να χάσω οιότητα εικόνας αν είναι αισθητή, αν γι ανα δείς την διαφορά τους πρέπει να πας στα 20εκ τότε δεν με ενδιαφέρει αλλα αν κάνει μπαμ η διαφορά τότε με ενδιαφέρει.

Τα ίδια έλεγε και η δικιά μου αλλά τώρα γουστάρει σε τρέλα ειδικά στις ταινίες.
Πάμε σε σπίτια φίλων που έχουν κάτι μικρότερες led με ξεπλυμένα μαύρα και τότε καταλαβαίνει ακόμη πιο πολύ τη διαφορά.

Καλύτερη εικόνα θα λάβεις από τη GT, είναι το βέλτιστο μοντέλο.
Kαι στο τηλεοπτικό και SD γενικότερα, αλλά και στο HD.
Επίσης, είναι καλύτερη σε φωτεινό περιβάλλον.
Τη διαφορά θα τη δεις και χωρίς μεγεθυντικό φακό Κλουζώ.
Άμα, βέβαια, προτάσεις το μέγεθος, πας στην ST.
Το burn in έχει υποχωρήσει, αλλά δεν έχει εξαλειφθεί.
Βάλε εσύ για μέρες κανά αγαπημένο σου κανάλι και θα ανταμειφθείς με το μόνιμο αυτόγραφό του!:grandpa:

Δεν λέω ότι έχει εξαλειφθεί τελείως αλλά είναι δύσκολο να γίνει πιστεύω, και πότε δεν μένει στο ίδιο κανάλι για πάνω από 3-4 ώρες άσε που στις διαφημίσεις το λογότυπο φεύγει και πέφτει και ζάπινγκ.
Πάντως αν η διαφορά είναι εμφανής προτιμώ την - gt από την st.

η χρήση θα είναι κυρίως ταινείες απο htpc

Για τη χρήση που την προορίζεις και την απόσταση θέασής σου, οι 5" είναι μάλλον σαφώς προτιμότερες από οποιαδήποτε άλλα θέλγητρα μπορεί να έχει η GT60...

Λες ε? Την πάτησα με την 37 άρα, φοβάμαι μην την πάθω πάλι στο μέγεθος της οθόνης, και δεν θα είχα δεύτερη σκέψη αν ήταν μικρή η διαφορά στην ποιότητα εικόνας και δεν θα έβαζα ποτέ κάποιο παιχνιδάκι να παίξω.
Μα να μην είναι ποτέ εύκολη η αγορά νέας τηλεόρασης όταν είσαι ψείρας...
Από ότι έχω διαβάσει στα φόρουμ η st δεν μπορεί να φτάσει την gt όσο και να την ρυθμίσω αλλά οι 5 ίντσες θα μου δώσουν καλύτερη θέαση από άποψη απόστασης λες? (Από το να έχω καλύτερη εικόνα αλά πιο μικρή.)

Παιδες ψυνομαι και εγω για αγορα p50gt60 και το συγκεκριμενο μαγαζι την εχει στην χαμηλοτερη τιμη με διαφορα απο ολους...http://www.guaranty.gr/p.Panasonic-T...en.886894.html... Λετε ομως να εχω προβλημα με την εγγυηση ? Το ξερετε το συγκεκριμενο μαγαζι ? Πρεπει να προσεξω κατι ?

Και εγώ από εκεί σκέφτομαι να την πάρω έχει και γυαλιά δώρο αλλά έχω κολλήσει στο μέγεθος vs εικόνας

Με την εγγυηση ομως τι γινετε ? Εχουμε κανονικη εγγυηση απο την επισημη αντιπροσωπεια ? Δεν ξερω αλλα τα skroytzomagaza σε τετοια θεματα τα φοβαμαι. Οποιος γνωριζει επι του θεματος παρακαλω ας ενημερωσει.

Να σου πώ την αλήθεια απο εγγύηση δεν ξέρω τι παίζει πιθανόν να έχουμε να κάνουμε με την αντιπορωπεία παρά με το μαγαζί το ίδιο αν πάθει κάτι η tv.

Το προβλημα μου ειναι πως τον μαρτιο του 14 φευγω Γερμανια μονιμα και θα παρω φυσικα και gt60 μαζι μου. Εαν τελικα προκυψη καποιο προβλημα με την tv ενοσω ειμαι Γερμανια τοτε το θεμα εγγυηση παυει να υφιστανται ή θα με τακτοποιησει το service της Panasonic στην Γερμανια ?

Μετά αφού σκέψη και ακούγοντας την συμβουλή του jl_? Και tiniakos θα πάω για την μεγαλύτερη st 55 πάρα την καλύτερη gt 50'.
Την πάτησα μια φορά στο μέγεθος μην βάλω την gt και λέω ήθελα μεγαλύτερη, και για να το λένε οι πιο ψαγμένοι θα ισχύει πως θα έχω καλύτερη θέαση με πιο πολλές ίντσες πάρα με μικρότερη και καλύτερη εικόνα.

Είχα πάρει για το playroom 37αρα για απόσταση 3 μέτρων και όλοι έλεγαν εδώ μέσα ότι είναι μικρή.
Σε 10 μέρες την έδωσα σε φίλο -100 ευρώ και πήρα την αντίστοιχη 42.
Σε λιγότερο από 6 μήνες η 42αρα δόθηκε σε τιμή χάρισμα και πήρα την 50αρα.
Playroom δεν υπάρχει πια αλλά στο σαλόνι αν αλλαχτεί η 50αρα τη θέση της θα πάρει τουλάχιστον 55αρα με απόσταση πάλι στα 3 μέτρα.

Απάντηση: Re: ST60 55' vs GT60 50'

Το προβλημα μου ειναι πως τον μαρτιο του 14 φευγω Γερμανια μονιμα και θα παρω φυσικα και gt60 μαζι μου. Εαν τελικα προκυψη καποιο προβλημα με την tv ενοσω ειμαι Γερμανια τοτε το θεμα εγγυηση παυει να υφιστανται ή θα με τακτοποιησει το service της Panasonic στην Γερμανια ?

Προςωπικα, Στη συγκεκριμενη περιπτωση αυτη δεν θα επαιρνα πλασμα τετοιου μεγεθους με τη προοπτικη μονιμης μετακομισης κ μεταφορας, αλλα μιας αρκετα φτηνοτερης κ ελαφροτερης, για τους 4μηνες παραμονης, κ μετα απο Γερμανια, τη μεγαλυτερη πλασμα που επετρεπε ο προυπολογισμος. Αν υπ´ηρχε δε ηδη καποια λυση υπαρχουςας τηλεοραςης, δε θα επαιρνα τιπτ μεχρι να παω εκει..

Re: Απάντηση: Re: ST60 55' vs GT60 50'

Προςωπικα, Στη συγκεκριμενη περιπτωση αυτη δεν θα επαιρνα πλασμα τετοιου μεγεθους με τη προοπτικη μονιμης μετακομισης κ μεταφορας, αλλα μιας αρκετα φτηνοτερης κ ελαφροτερης, για τους 4μηνες παραμονης, κ μετα απο Γερμανια, τη μεγαλυτερη πλασμα που επετρεπε ο προυπολογισμος. Αν υπ´ηρχε δε ηδη καποια λυση υπαρχουςας τηλεοραςης, δε θα επαιρνα τιπτ μεχρι να παω εκει..

+1