sta 1.000 euros TI na parw?

Σωστα λενε για 2 χρονια, αλλα μετρωντας μετα το 2080 μ.Χ.

Άρα θα πρέπει να αγοράσουμε εξτρά δέκτη όταν θα εκπέμπουν τα HD κανάλια όπως κάνουμε με τα ψηφιακά και τις παλιές TV. Και πότε θα γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα;

Οταν οι περισσοτεροι απο μας δεν θα μπορουν να δουν απο καταρακτη:flipout::flipout:
Εκτος αν εμπλακει καμμια Siemens στο κολπο ............

Άρα τα σε δύο χρόνια που μου λένε ευθαρσώς όλοι οι πωλητές ότι θα βλέπω HD ελληνικά κανάλια, καλά είχα καταλάβει ότι επρόκειτο περί λαλακιών...

Σ' αυτό μπορεί και να έχουν και δίκιο, όχι όμως επίγεια αλλά από δορυφόρο. Τουλάχιστον εδώ και καιρό υπάρχουν αναφορές (αρκετά αξιόπιστες) ότι ο ΟΤΕ θέλει να ξεκινήσει ένα πακέτο με 3-4 HD κανάλια από τον δορυφόρο του (Hellas Sat). Αλλά έχει κολλήσει στην άδεια από το ΕΣΡ...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=29384

Επίσης φαίνεται ότι και ο Σκάι κάνει κάποιες δοκιμές τελευταία (πάλι στον Hellas Sat) για την δημιουργία καναλιού HD.

Last edited:
Γιάννη !!! ( Rivers ) αφού οι οριζόντιες γραμμές είναι 768 > 720 , είναι καλύτερη από HD ready !!!

Πέρα από την πλάκα , αφού ξέρω ότι κατά βάθος πλασματάκιας ήθελες να είσαι , μην μειώνεις ένα πολύ καλό HD προϊόν , plasma tv, αφού αναδεικνύει πολλές αρετές με HD πηγή ...

@Netagra υπάρχουν τηλεοράσεις με DVB-T2 ( δλδ mpeg4 ) αλλά δεν εισάγονται επίσημα ( από τους παραεισαγωγείς μπορείς να κάνεις παραγγελία , θα στη φέρουν ) πχ LGxxPGx500 όπου x κάποιοι αριθμοί που δηλώνει μέγεθος και σειρά ) ενώ ο υπάρχον δέκτης DVB-T που εφοδιάζονται όλες οι ψηφιακές tv μπορεί να δείξει HD , αλλά μόνο ένα κανάλι ανά συχνότητα ( παλιότερα υπήρχαν , τώρα θεωρούνται αντιοικονομικά )

Στην Ελλάδα του 2030 θα έχουμε και HD , νωρίτερα μόνο δορυφορικά ...

Αλλά έτσι και αλλιώς δορυφορικά πιάνουμε με extra δέκτη , ελάχιστες τηλεοράσεις έχουν ενσωματωμένο και είναι και πανάκριβες ...

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς ούτε μισός τηλεοπτικός σταθμός που να εκπέμπει σε Full HD. Στην Ευρώπη οι περισσότεροι εκπέμπουν σε 1080i (υπάρχουν βέβαια εκπομπές και σε 720p) και στην Αμερική απ' ό,τι έχω διαβάσει προτιμούν το 720p. Ο λόγος που δεν υπάρχουν εκπομπές σε 1080p είναι καθαρά οικονομικός, το αυξημένο bandwidth που απαιτείται κοστίζει πολύ για να δικαιολογηθεί η επένδυση!

Το HD σε Sat μορφη θα αποτελεσει το νεο μαζικο "αρμεγμα", οποτε λογικο ειναι να κινηθουν πολλοι σε αυτον τον τομεα .
Η "μηχανη " που εκοβε χρημα με τα κινητα στομωσε πλεον και τωρα που καθε σπιτι σχεδον εχει LCD (αντε και πλασμα) ερχετε η καινουργια φαμπρικα .
Και θα πεσουν και οι τιμες και θα ειναι και προς το συμφερον μας κ.λ.π. κ.λ.π. αλλα στην τελικη εκτος απο το ενα μεροκαματο που δινεις το μηνα για το κινητο θα δινεις αλλο ενα για τα HD και σου ξου μου ξου μανταλακια.
Τουτεστιν δουλευεις ενα μηνα αερα μπανα επιπλεον.

Οσο για την ΕΤ που λογικα επρεπε να εκπεμπει και τα 3 κωλοκαναλα σε sat Free μορφη, τα εχει δωσει αλλαξοκωλια στο νοβα , χωρια που απο τοτε που πρωτοειδα τηλεοραση αυτο το γ@μημενο ΕΤ1 ποτε δεν το ειδα χωρις χιονια ,βροχη , αερα η γραμμες οριζοντιες και καθετες:slapface:.

Απάντηση: Re: Απάντηση: sta 1.000 euros TI na parw?

Το να ψάχνουμε εμείς να βρούμε τα κριτήρια και να αποφασίσουμε αν είναι ή όχι μου φαίνεται άσκοπο. Όσο άσκοπο θα ήταν να πω πως οι LCD είναι HDReady μόνο με στατικές εικόνες, γιατί με κίνηση η ανάλυση γίνεται SD άρα το κριτήριο δεν καλύπτεται.

Και ποιος λεει οτι με μια φυσιολογικη κινηση στην οθονη η αναλυση γινεται SD?

Το moving picture resolution μετριεται με test pattern που ουδεμια σχεση εχει με το τι βλεπει κανεις στην τηλεοραση του υπο φυσιολογικες συνθηκες.

Απο εκει και περα ειναι λογικο αυτο που λεει για widescreen aspect ratio γιατι αν βγαλω εγω μια τηλεοραση με αναλυση 720x720 μπορει να εχει 720 γραμμες αλλα δεν θα ειναι HD Ready γιατι το ratio ειναι 3:3. Ομοιως σε καθε πλασμα με 1024x768 το ratio ειναι 4:3 και οχι 16:9 οπως λενε οι προδιαγραφες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: sta 1.000 euros TI na parw?

Γιάννη το αυτοκολλητάκι HDReady δεν διανέμεται δωρεάν, το δίνει η Eicta. Για να το έχουν όλες οι 42άρες πλάσμα όλων των εταιριών πάει να πει πως η ανάλυση 1024x768 είναι αρκετή για να καλύψει τα standards που έχουν τεθεί.

Το ότι το 1024x768 είναι ελαφρώς μικρότερη ανάλυση από το 720p είναι άλλο θέμα.

η δικια μου δεν εχει:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: sta 1.000 euros TI na parw?

η δικια μου δεν εχει:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Τυχερος εισαι !!!

Εγω στην δικια μου το πληρωσα 100 EUR :HTEHETH63:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: sta 1.000 euros TI na parw?

Και ποιος λεει οτι με μια φυσιολογικη κινηση στην οθονη η αναλυση γινεται SD?

Το moving picture resolution μετριεται με test pattern που ουδεμια σχεση εχει με το τι βλεπει κανεις στην τηλεοραση του υπο φυσιολογικες συνθηκες.

Δεν υπάρχει περίπτωση να δεις ποδοσφαιρικό αγώνα χωρίς να υπάρχει μείωση της ευκρίνειας. Όποιος έχει HD δορυφορικό δέκτη και βλέπει αγώνες σε 1080i ας μας ενημερώσει αν παρατηρεί μείωση της ευκρίνειας σε ακίνητους και κινούμενους παίκτες ή σε άλλα στοιχεία της εικόνας. Ούτε δέκτη έχω, ούτε LCD, αλλά έχω δει στο ΜΜ HD κλιπάκια με ποδοσφαιρικούς αγώνες και η μείωση της ευκρίνειας λόγω κίνησης είναι ολοφάνερη.

Απο εκει και περα ειναι λογικο αυτο που λεει για widescreen aspect ratio γιατι αν βγαλω εγω μια τηλεοραση με αναλυση 720x720 μπορει να εχει 720 γραμμες αλλα δεν θα ειναι HD Ready γιατι το ratio ειναι 3:3. Ομοιως σε καθε πλασμα με 1024x768 το ratio ειναι 4:3 και οχι 16:9 οπως λενε οι προδιαγραφες.

Συμφωνώ με τις αναλύσεις, αλλά πάλι λέμε διαφορετικά πράγματα. Λέω λοιπόν πάλι πως η Eicta αποφάσισε πως οι 42άρες πλάσμα είναι HDReady και αυτή είναι η μόνη υπεύθυνη αρχή που αποφασίζει ποια τηλεόραση είναι και ποια όχι. Η περίπτωση όλοι οι κατασκευαστές πλάσμα να χρησιμοποιούν το HD Ready logo χωρίς την άδεια της Eicta μου φαντάζει απίθανη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: sta 1.000 euros TI na parw?

Συμφωνώ με τις αναλύσεις, αλλά πάλι λέμε διαφορετικά πράγματα. Λέω λοιπόν πάλι πως η Eicta αποφάσισε πως οι 42άρες πλάσμα είναι HDReady και αυτή είναι η μόνη υπεύθυνη αρχή που αποφασίζει ποια τηλεόραση είναι και ποια όχι. Η περίπτωση όλοι οι κατασκευαστές πλάσμα να χρησιμοποιούν το HD Ready logo χωρίς την άδεια της Eicta μου φαντάζει απίθανη.

Αν στο ορισμο HD Ready θεωρησουμε οτι περιλαμβανονται και τηλεορασεις που δεν μπορουν να δειξουν την ελαχιστη HD αναλυση 720p τοτε μπορει να εχεις δικιο.

Αλλωστε και παλιοτερα οι πλασμα με αναλυση 852x480 λεγοντουσαν HD compatible χωρις βεβαια να σημαινει αυτο οτι μπορουσαν να δειξουν HD.

Δεν υπάρχει περίπτωση να δεις ποδοσφαιρικό αγώνα χωρίς να υπάρχει μείωση της ευκρίνειας. Όποιος έχει HD δορυφορικό δέκτη και βλέπει αγώνες σε 1080i ας μας ενημερώσει αν παρατηρεί μείωση της ευκρίνειας σε ακίνητους και κινούμενους παίκτες ή σε άλλα στοιχεία της εικόνας. Ούτε δέκτη έχω, ούτε LCD, αλλά έχω δει στο ΜΜ HD κλιπάκια με ποδοσφαιρικούς αγώνες και η μείωση της ευκρίνειας λόγω κίνησης είναι ολοφάνερη.

Εχει τυχει να δω ποδοσφαιρο και σε πλασμα και εκει φαινεται μειωση της αναλυσης.

Να σε ρωτήσω κάτι Γιάννη; Τα pixel στην δικιά σου τηλεόραση (αν δεν κάνω λάθος Sony 40W4000? ) από τι απόσταση καταφέρνεις και τα ξεχωρίζεις; Και από ποια απόσταση συνήθως παρακολουθείς; Και για να αναφέρω και για μένα, τα pixel της TH 42PX80E (θυμίζω ανάλυση 1024Χ768) αδυνατώ να τα διακρίνω πέρα από το 1.5 μέτρο. Και συνήθως βλέπω από τα 2.5. Σε μία τηλεόραση που έχει μεγαλύτερη ανάλυση, όπως η 40W4000 (αλλά και λίγο μικρότερη σε μέγεθος) αμφιβάλλω αν θα έβλεπα τα pixel λίγο μακρύτερα από το 1 μέτρο...

Last edited:
Δεν θα σας πάω μακριά, αλλά στο επίσημο site της Sony:

HD Ready διαθέτει ανάλυση 720 γραμμών τουλάχιστον για απεικόνιση του περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας

Μπορεί να δεχθεί φορμά βίντεο υψηλής ευκρίνειας σε αναλύσεις 720p και 1080i, αλλά δεν μπορεί να απεικονίσει την πλήρη ανάλυση από πιο προηγμένες πηγές 1080p.

Οι εικόνες ενδέχεται να παραμορφωθούν ελαφρώς και δεν θα είναι τέλειες αλλά θα εξακολουθείτε να λαμβάνετε εξαιρετική ποιότητα εικόνας με Blu-ray Discs™, DVD με βελτιωμένη ανάλυση και παιχνίδια για το PLAYSTATION®3.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το λογότυπο, θα πρέπει η τηλεόραση να είναι ευρείας οθόνης και επίσης θα πρέπει να διαθέτει τόσο μια υποδοχή αναλογικού σήματος συνιστωσών όσο και θύρα HDMI™.

Δεν μπορώ να καταλάβω Γιάννη ποιό το κόλλημα σου επομένως... -bye-

Το νημα εγινε πλασμα vs LCD.

Για να μην υπαρξουν παρεξηγησεις στα 3-4 χιλιαρικα και εγω Pioneer Κuro θα αγοραζα. Ακομη και στα χιλια ευρω η PX80 αποτελει κορυφαια επιλογη ειδικα για SD.

Aπο εκει και περα ομως η αληθεια ειναι οτι δεν μπορει να δειξει 720p. Οπως και να το κανουμε αυτο ειναι ενα αρνητικο.

Η τηλεοραση μου soto ειναι η 46W4000 αλλα αυτο ειναι ασχετο με αυτο που λεω. Δεν μιλαω μονο αν μπορεις απο τα Χ μετρα να δεις διαφορα αλλα αν η διαφορα υπαρχει η οχι.

Last edited:
Καθόλου δεν έγινε plasma vs LCD (εξάλλου υπάρχουν και plasma Full HD)! Ο μόνος που το έκανε αυτό είναι εσύ με την επιμονή σου στο τι είναι και τι δεν είναι HD Ready! Πάντως θέλω απάντηση αν γίνεται σ' αυτό που ρώτησα πιο πάνω...

Edit. Είδα ότι έγραψες την τηλεόραση που έχεις. Θέλω να μου πεις όμως και την απάντηση για τα pixel και από ποια απόσταση παρακολουθείς. Δεν ξέρω τι πιστεύεις, αλλά εγώ θεωρώ ότι είναι καθοριστικός παράγοντας η απόσταση που μπορείς να ξεχωρίσεις ένα pixel για το αν έχει τελικά σημασία αν η ανάλυση της τηλεόρασης είναι 1024Χ768 ή 1920Χ1080.

Last edited:
Η απαντηση ειναι οτι βλεποντας HD σε 42PX80 και 40Μ86 (που ηταν λιγο πιο διπλα σε ενα καταστημα που ειχα παει πριν δυο μηνες) απο τα 2 μετρα η δευτερη εδειχνε φανερα καλυτερα και με πιο μεγαλη λεπτομερεια.

Λόγω μεγαλύτερου sharpening ίσως! Τώρα πλάκα μου κάνεις; Σε κατάστημα είδες τις διαφορές; Έλεος...