Άρα θα πρέπει να αγοράσουμε εξτρά δέκτη όταν θα εκπέμπουν τα HD κανάλια όπως κάνουμε με τα ψηφιακά και τις παλιές TV. Και πότε θα γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα;
Άρα τα σε δύο χρόνια που μου λένε ευθαρσώς όλοι οι πωλητές ότι θα βλέπω HD ελληνικά κανάλια, καλά είχα καταλάβει ότι επρόκειτο περί λαλακιών...
Το να ψάχνουμε εμείς να βρούμε τα κριτήρια και να αποφασίσουμε αν είναι ή όχι μου φαίνεται άσκοπο. Όσο άσκοπο θα ήταν να πω πως οι LCD είναι HDReady μόνο με στατικές εικόνες, γιατί με κίνηση η ανάλυση γίνεται SD άρα το κριτήριο δεν καλύπτεται.
Γιάννη το αυτοκολλητάκι HDReady δεν διανέμεται δωρεάν, το δίνει η Eicta. Για να το έχουν όλες οι 42άρες πλάσμα όλων των εταιριών πάει να πει πως η ανάλυση 1024x768 είναι αρκετή για να καλύψει τα standards που έχουν τεθεί.
Το ότι το 1024x768 είναι ελαφρώς μικρότερη ανάλυση από το 720p είναι άλλο θέμα.
η δικια μου δεν εχει![]()
Και ποιος λεει οτι με μια φυσιολογικη κινηση στην οθονη η αναλυση γινεται SD?
Το moving picture resolution μετριεται με test pattern που ουδεμια σχεση εχει με το τι βλεπει κανεις στην τηλεοραση του υπο φυσιολογικες συνθηκες.
Απο εκει και περα ειναι λογικο αυτο που λεει για widescreen aspect ratio γιατι αν βγαλω εγω μια τηλεοραση με αναλυση 720x720 μπορει να εχει 720 γραμμες αλλα δεν θα ειναι HD Ready γιατι το ratio ειναι 3:3. Ομοιως σε καθε πλασμα με 1024x768 το ratio ειναι 4:3 και οχι 16:9 οπως λενε οι προδιαγραφες.
μονο εσυ με καταλαβαινειςΤυχερος εισαι !!!
Εγω στην δικια μου το πληρωσα 100 EUR
Συμφωνώ με τις αναλύσεις, αλλά πάλι λέμε διαφορετικά πράγματα. Λέω λοιπόν πάλι πως η Eicta αποφάσισε πως οι 42άρες πλάσμα είναι HDReady και αυτή είναι η μόνη υπεύθυνη αρχή που αποφασίζει ποια τηλεόραση είναι και ποια όχι. Η περίπτωση όλοι οι κατασκευαστές πλάσμα να χρησιμοποιούν το HD Ready logo χωρίς την άδεια της Eicta μου φαντάζει απίθανη.
Δεν υπάρχει περίπτωση να δεις ποδοσφαιρικό αγώνα χωρίς να υπάρχει μείωση της ευκρίνειας. Όποιος έχει HD δορυφορικό δέκτη και βλέπει αγώνες σε 1080i ας μας ενημερώσει αν παρατηρεί μείωση της ευκρίνειας σε ακίνητους και κινούμενους παίκτες ή σε άλλα στοιχεία της εικόνας. Ούτε δέκτη έχω, ούτε LCD, αλλά έχω δει στο ΜΜ HD κλιπάκια με ποδοσφαιρικούς αγώνες και η μείωση της ευκρίνειας λόγω κίνησης είναι ολοφάνερη.
HD Ready διαθέτει ανάλυση 720 γραμμών τουλάχιστον για απεικόνιση του περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας
Μπορεί να δεχθεί φορμά βίντεο υψηλής ευκρίνειας σε αναλύσεις 720p και 1080i, αλλά δεν μπορεί να απεικονίσει την πλήρη ανάλυση από πιο προηγμένες πηγές 1080p.
Οι εικόνες ενδέχεται να παραμορφωθούν ελαφρώς και δεν θα είναι τέλειες αλλά θα εξακολουθείτε να λαμβάνετε εξαιρετική ποιότητα εικόνας με Blu-ray Discs™, DVD με βελτιωμένη ανάλυση και παιχνίδια για το PLAYSTATION®3.
Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το λογότυπο, θα πρέπει η τηλεόραση να είναι ευρείας οθόνης και επίσης θα πρέπει να διαθέτει τόσο μια υποδοχή αναλογικού σήματος συνιστωσών όσο και θύρα HDMI™.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.