Στα...71 !!! όχι παίζουμε.

THEMILOC

AVClub Enthusiast
6 February 2008
1,179
ΕΛΛΑΔΑ
Barenboim.jpg

Pianist and conductor Daniel Barenboim has launched a digital-only record label in collaboration with Universal Music.
Peral Music will, eventually, comprehensively showcase Barenboim’s career as a conductor, pianist and chamber musician.
‛With the experience that I have assembled over 60 years of recording I want to try and look at the future,’ says Barenboim. ‛I want to really get myself into the mentality of the digital world.’
The first recording on the label – Bruckner’s Symphonies Nos 1-3 performed by the Staatskapelle Berlin – is now available through the iTunes Store in the ‛Mastered for iTunes’ format.
‛It has to do with a certain freedom in the playing, a certain freedom in the phrasing and a certain vocal – as opposed to purely instrumental – quality,’ says Barenboim. ‛This is why I wanted to record the Bruckner Symphonies with the Staatskapelle and why I think it will be very different from the other two versions.’
As well as the rest of the Bruckner symphonies, other works planned for the Peral Music label include a collection of piano studies.
The pear tree logo of Peral Music was designed by architect Frank Gehry, a good friend of Barenboim’s who wanted to signify the conductor’s heritage (the conductor’s name in its Yiddish form is Birnbaum, which means pear tree).
Barenboim will continue to record with Deutsche Grammophon and Decca alongside the Peral project.

http://www.classical-music.com/news/daniel-barenboim-launches-new-digital-record-label

Last edited by a moderator:
Να σου πω, για μεγαλύτερο τον είχα ... πάντως είναι πολύ άνισος, ερμηνευτικά, τα τελευταία χρόνια ... πχ. έκανε ένα πλήρη κύκλο συμφωνιών Μπετόβεν το 2012 στην ντέκα, τα οποία αγόρασα σε 24/96 για να έχω κάποια ηχητική αναφορά της προκοπής σε αυτά τα έργα, και ήταν ψιλοαπελπισία .... εννοώ, ήταν δασκαλίστικος λες και απευθυνόταν σε μαθητούδια και όλη την ώρα έλεγε : εδώ έτσι, α εδώ αλλιώς, εκεί γιουβέτσι κλπ... δεν υπήρχε προσωπική ματιά, κάποιο ψιλο-οραματάκι βρε παιδί μου, πράγμα που εγώ προσωπικά χρειάζομαι μετά τόσους κύκλους στην 'καμπούρα' των αυτιών μου ... μου έμεινε η άψογη ηχογράφηση τουλάχιστον ...

Να σου πω, για μεγαλύτερο τον είχα ... πάντως είναι πολύ άνισος, ερμηνευτικά, τα τελευταία χρόνια ... πχ. έκανε ένα πλήρη κύκλο συμφωνιών Μπετόβεν το 2012 στην ντέκα, τα οποία αγόρασα σε 24/96 για να έχω κάποια ηχητική αναφορά της προκοπής σε αυτά τα έργα, και ήταν ψιλοαπελπισία .... εννοώ, ήταν δασκαλίστικος λες και απευθυνόταν σε μαθητούδια και όλη την ώρα έλεγε : εδώ έτσι, α εδώ αλλιώς, εκεί γιουβέτσι κλπ... δεν υπήρχε προσωπική ματιά, κάποιο ψιλο-οραματάκι βρε παιδί μου, πράγμα που εγώ προσωπικά χρειάζομαι μετά τόσους κύκλους στην 'καμπούρα' των αυτιών μου ... μου έμεινε η άψογη ηχογράφηση τουλάχιστον ...

Αγαπητέ Δημοκηδή καλησπέρα,
αν επιχειρούσες να παρακολουθήσεις έναν δικό του εργασιακό μήνα θα σταμάταγες από συμπτώματα ιλίγγου και θα είχες την απορία πως ζει ακόμη.
Είναι μόνιμος διευθυντής-μαέστρος-διαχειριστής-cast manager στην Όπερα του Βερολίνου, διευθύνει παντού και πάντα και συχνότατα συνοδεύει στο πιάνο και παίζει συνέχεια (1ο & 2ο καγιέ Μπαχ όλα από μνήμης πριν λίγα χρόνια στο Λονδίνο).
Είναι από του τελευταίους μεγάλους μουσικούς-δικτάτορες, μάλλον δεν πρέπει να ζητάμε και οραματάκια. Αναγνωρίζεται όμως εύκολα το μέγεθός του.
Εγώ αυτό το ποστάρισα όχι για να δείξω τι κάνει ο μαέστρος αλλά τι θα έπρεπε να προσπαθήσουν κι άλλοι μικροί και μεγάλοι, ειδικά στην Ελλάδα μας.

Last edited:
Αγαπητέ Θέμη, δεν αμφισβητώ μια τέτοια μεγάλη μορφή στα μουσικά πράγματα των τελευταίων 50 χρόνων, προς Θεού ...
Απλά ήθελα να επισημάνω ότι από την πολυπραγμοσύνη μετατρέπεται (όπως αρκετοί αντίστοιχοι) που και που σε μηχανή του κιμά ... έχει κάνει, [και παρέλειψα να το αναφέρω] και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα τα τελευταία χρόνια (εξ ου και ο χαρακτηρισμός άνισος που του απέδωσα), όπως εξαιρετικές συμφωνίες Μπρούκνερ ... άλλωστε, εμένα, ως ακροατή με ενδιαφέρει το τελικό του output, όπως αυτό αντανακλάται στις ηχογραφήσεις του...

Η αυτοβιογραφία του που διαβάζω τωρα, εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον παντως..

Εμένα πάλι μου άρεσε που προσπάθησε να κάνει έναν κύκλο Beethoven από τα παλιά, όπως οι Klemperer, Walter, και λοιποί. Ίνδαλμά του είναι άλλωστε ο Furtwangler. Αλλά θα παραδεχτώ ότι ο Thielemann που είχε ίδιο ή παρόμοιο όραμα προσέφερε πιο πετυχημένο αποτέλεσμα.

Αγαπητέ Θέμη, δεν αμφισβητώ μια τέτοια μεγάλη μορφή στα μουσικά πράγματα των τελευταίων 50 χρόνων, προς Θεού ...
Απλά ήθελα να επισημάνω ότι από την πολυπραγμοσύνη μετατρέπεται (όπως αρκετοί αντίστοιχοι) που και που σε μηχανή του κιμά ... έχει κάνει, [και παρέλειψα να το αναφέρω] και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα τα τελευταία χρόνια (εξ ου και ο χαρακτηρισμός άνισος που του απέδωσα), όπως εξαιρετικές συμφωνίες Μπρούκνερ ... άλλωστε, εμένα, ως ακροατή με ενδιαφέρει το τελικό του output, όπως αυτό αντανακλάται στις ηχογραφήσεις του...

Έχεις δίκιο σε όλα, έτσι έχουν τα πράγματα με τους πολυπράγμωνες-βλέπε Γκεργκίεφ, άλλος που ΑΝ προλαβαίνει να φάει και να κοιμηθεί.

Θα χαρώ όποτε μπορείς να περάσεις από το μαγαζί να γνωριστούμε καλύτερα και όχι με ηλεκτρόνια μόνο.

“The education of the ear is important not only for the development of each individual, but for the functioning of society."
D. Barenboim

Εξαιρετικό!!!!!!!

“The education of the ear is important not only for the development of each individual, but for the functioning of society."
D. Barenboim

Εξαιρετικό!!!!!!!

Αν δεν έχουν και οι βαρύτονοι εκπαιδευμένα αυτιά αλοίμονο. Τώρα μάλλον η κοινωνία χρειάζεται περισσότερους τέτοιους απ' όσους διαθέτει δυστυχώς.

"The AVclub enthusiast"!

Last edited:
Αν δεν έχουν και οι βαρύτονοι εκπαιδευμένα αυτιά αλοίμονο. Τώρα μάλλον η κοινωνία χρειάζεται περισσότερους τέτοιους απ' όσους διαθέτει δυστυχώς.

"The AVclub enthusiast"!

Η εξέλιξη δεν σταματά ποτέ όπως κ να εχει..

Κυρίως για την κοινωνία το έγραψα.. Είναι μεγάλη υπόθεση να μπορούμε να "ακούμε" αληθινά!!