Στα όρια της τρέλας με πολικότητα τροφοδοσίας ενισχυτή - ηχείων

Το δοκίμασα και αυτό αλλά δυστυχώς δεν πιάνει,το μόνο που παρατήρησα είναι ότι το ένα Woofer απ'τα δύο κουνιέται πιο πολύ.

Βασικά αυτό το έχω μεγάλη απορία,το γιατί όταν βάζεις ανάποδα ένα μεγάφωνο στους νέους ενισχυτές δεν κοπανάει προς τα μέσα,ενώ σε κάτι Vintage και αυτοκινήτου που έχω δει γίνεται,αλλά άλλο θέμα αυτό. :flipout:

Έβαλα διπλοκαλωδίωση.......

Oταν εχεις ενα καλωδιο παιζουν σωστα;
Επισης,στην διπλοκαλωδιωση εβγαλες τους κρικους που βραχυκυκλωνουν τα 2+ και τα 2- στο ηχειο;

Και με διπλοκαλωδίωση (χωρίς βραχυκυκλωτήρες) και χωρίς συμβαίνει,μάλιστα όταν το πρόσεξα τότε που την πρωτοέβαλα μετά το γύρισα σε ένα καλώδιο ξανά με βραχυκυκλωτήρες να δω αν είχε πρόβλημα το καλώδιο ή απλά μου ακουγόταν χάλια σε σύγκριση το παλιό,μέχρι που κατάλαβα ότι το ένα ήταν ανάποδα,τα έβαλα και τα δυό ηχεία σωστά και ακουγόταν σωστά ώσπου χτες κατάλαβα ότι πάλι το ένα ήταν ανάποδα και ακουγόταν καλύτερα,δηλαδή κοντά όπως ακούγεται σωστά συνδεμένο στον άλλον ενισχυτή,με μόνη διαφορά ότι ο άλλος δεν πιάνει μια μπροστά σε αυτόν εδώ. :flipout:

Και με διπλοκαλωδίωση (χωρίς βραχυκυκλωτήρες) και χωρίς συμβαίνει,μάλιστα όταν το πρόσεξα τότε που την πρωτοέβαλα μετά το γύρισα σε ένα καλώδιο ξανά με βραχυκυκλωτήρες να δω αν είχε πρόβλημα το καλώδιο ή απλά μου ακουγόταν χάλια σε σύγκριση το παλιό,μέχρι που κατάλαβα ότι το ένα ήταν ανάποδα,τα έβαλα και τα δυό ηχεία σωστά και ακουγόταν σωστά ώσπου χτες κατάλαβα ότι πάλι το ένα ήταν ανάποδα και ακουγόταν καλύτερα,δηλαδή κοντά όπως ακούγεται σωστά συνδεμένο στον άλλον ενισχυτή,με μόνη διαφορά ότι ο άλλος δεν πιάνει μια μπροστά σε αυτόν εδώ. :flipout:
Αν τα διπλα καλωδια σου ειναι κολλημενα μαζι στην πλευρα του ενισχυτη,κοιταξε μηπως εκει υπαρχουν αντεστραμενες φασεις.

Αφού υπάρχει τόση δυσκολία εύρεσης φάσης, βγάλε τα καλώδια των ηχείων απο τον ενισχυτή και βάλε μια μπαταρία 1,5 volt στο καλώδιο του ηχείου να δείς το wooferάκι κινείται προς τα έξω η προς τα μέσα. Εννοείται το + της μπαταρίας με το + του καλωδίου και αντίστοιχα με το -. Έτσι θα ξέρεις την πολικότητα καλωδίων και ηχείων, μετά ασχολείσου με τα υπόλοιπα.

Σε ευχαριστώ.

Βασικά στα ηχεία σωστά είναι,απλά είχα υποψία ότι ο ενισχυτής έδινε λάθος φάση ασχέτως αν το + και - συνδέονταν σε + -.

Τελικά έβαλα τον άλλον ενισχυτή που είναι και καλύτερος και όλα εντάξει.

Έχω την εντύπωση ότι λόγο αδυναμιών που είχε ο άλλος μου άρεσε πιο πολύ το ηχιτικό αποτέλεσμα με ανάποδα τα ηχεία.

Για να βρεθεί η σωστή πολικότητα στη σύνδεση των καλωδίων ρεύματος πρέπει να εφαρμοστεί συγκεκριμένη μεθοδολογία. Εχει συζητηθεί αρκετά το θέμα κατά το παρελθόν. Δεν είναι καλό να επαναλαμβάνουμε διαρκώς τα ίδια και τα ίδια.