Στα όρια του γελοίου...

Πάντως εγώ πήρα απο τον Κινέζο για δεύτερα ηχεία τα KODA EX-566t(120 w) 85 Ε!..........

Τοποθέτησα 4 τέτοια σε γυμναστήριο, μου λέει ένας που σήκωνε βάρη δε λες στον ιδιοκτήτη να το γυρίσει σε μπαράκι?

Για τα χρήματά τους είναι άψογα, δεν ξέρω με ποια θα μπορούσαν να κοντραριστούν σε αυτά τα χρήματα!
Μέσα η καμπίνα έχει και νεύρα!
Και μετά λες, πόσο κοστίζουν οι 4 μονάδες + το φίλτρο + το φινίρισμα του ξύλου + οι μπόρνες + οι σίτες, στον Κινέζο? Πόσο είναι το κέρδος του μαζί με τα μεταφορικά + το κέρδος του εισαγωγέα + του μεταπωλητή ώστε η τιμή να είναι τόσο χώμα. Μήπως οι φουκαράδες οι σχιστομάτηδες όντως δουλεύουν για ένα πιάτο ρύζι?

Μεγειές.

δεν εχω κατι κινεζικο αγορασμενο απο e-bay για το στερεοφωνικο αλλα ενα κινητο που πηρα και ειχε καποιο προβλημα με καλυψαν κανονικα με εγγυηση οποτε με το θεμα τις εγγυησης δεν παιζει προβλημα

απο εκει και περα αν καποιος δεν θελει να εχει κατι κινεζικο δικο του θεμα

ο τιτλος μου φαινεται καπως μιας και τελικα γελοιες ειναι οι τιμες που δινουν καποιες δηθεν hiend εταιριες οι οποιες δεν εχουν καν σχεδιαση το μηχανημα αλλα το πειραξαν καπως σε καποια μερη του οπως ισως θα εκαναν το ιδιο και μερικοι απο εδω μεσα αν ειχαν το αρχικο μηχανημα στα χερια τους

Κινέζικα έχουμε όλοι και ας μην το ξέρουμε.
Ο τίτλος θεωρητικά πηγαίνει στο ότι αγοράζεις από την Κίνα το ίδιο πράγμα πολύ πιο φτηνά από ότι αν το αγόραζες από εδώ.
Κάτι που τελικά δεν ισχύει. Ούτε πολύ πιο φτηνά το αγοράζεις, ούτε το ίδιο πράγμα είναι. :smile:

Όταν ελέγχεις την πρώτη ύλη μπορείς να ελέγξεις και την τιμή του τελικού προϊόντος. Γι'αυτό και οι κινέζοι έχουν τόσο χαμηλές τιμές (εκτός βέβαια και από τα πολύ φτηνά εργατικά).
Η μισή παγκόσμια παραγωγή σιδήρου (πρώτης ύλης) έρχεται από Κίνα οπότε καθορίζουν και σε τι τιμή θα πουληθεί ....ένα παράδειγμα.

Ναι μεν δεν εμπιστεύομαι τα κινέζικα προιόντα αλλά και κάτι hi end πολλών χιλιάδων ευρώ δεν δικαιολογούν τη τιμή τους με τίποτα.Βλέπεις ένα κουτί με δυό κουμπιά που δεν παρέχει καμμιά ευκολία χρήσης.Σέβομαι απόλυτα αυτούς που τα αγοράζουν συνειδητά,άλλωστε θα έχουν τους λόγους τους,απλά μου φαίνεται κάπως..Επίσης στα λίγα χρόνια που ασχολούμαι με το audio έχω παρατηρήσει οτί οι χομπίστες σνομπάρουν τις μεγάλες εταιρίες όπως sony,philips,pioneer κλπ.Αξιοπρεπέστατες συσκευές που τα παρέχουν όλα.Ποιότητα,εγγύηση,σέρβις και προσγειωμένες τιμές.
Το έχω δει και στις αγγελίες.Να πωλείται ενισχυτής sony σε τιμή χώμα και να μη φεύγει με τίποτα.Σε αντίθεση με κάτι μηχανήματα που μπορεί αν έχουν φτιαχτεί στο υπόγειο ενός αμερικανού χομπίστα με λογότυπο το όνομα του,με τιμή σε πενταψήφιο νούμερο και να φεύγει αμέσως.

Επειδή κάποιες μάρκες δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλές.
Και πολλές φορές κάποια μηχανήματα που μπορεί να φτιάχτηκαν στο υπόγειο ενός Αμερικάνου χομπίστα χαίρουν καλύτερης αντιμετώπισης από την εδώ αντιπροσωπεία από ότι μηχανήματα με τρανταχτά ονόματα.
Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την τιμή, αν είχες την δυνατότητα να αγοράσεις στα ίδια λεφτά ένα καινούργιο Punto ή μία μεταχειρισμένη Ferrari τι θα έπαιρνες; :smile:

Επειδή κάποιες μάρκες δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλές.
Και πολλές φορές κάποια μηχανήματα που μπορεί να φτιάχτηκαν στο υπόγειο ενός Αμερικάνου χομπίστα χαίρουν καλύτερης αντιμετώπισης από την εδώ αντιπροσωπεία από ότι μηχανήματα με τρανταχτά ονόματα.
Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την τιμή, αν είχες την δυνατότητα να αγοράσεις στα ίδια λεφτά ένα καινούργιο Punto ή μία μεταχειρισμένη Ferrari τι θα έπαιρνες; :smile:
Αν ήταν στα ίδια λεφτα και πρόσφερε τα ίδια πράγματα φυσικά τη ferrari.Εκεί είμαι μαζί σου.Εγώ αναφερόμουν σε περιπτώσεις συσκευών που δεν έχουν για παράδειγμα τηλεχειρισμό εν έτει 2011.Φαντάζεσαι να πλήρωνες τη ferrari και να μην είχε air condition;Πληρώνεις πολλά λεφτα,δεν είσαι σίγουρος αν θα σε καλύψει η εγγύηση και όλα αυτά στο όνομα του pure audio.Να επαναλάβω οτί σέβομαι απόλυτα την επιλογή τους απλά θεωρώ οτί είναι πολλές οι θυσίες για κάτι τέτοιο.Δεν έχω ακούσει πολλά μηχανήματα αλλά πιστεύω οτί όσο καλά και να έπαιζαν,προσωπικά δεν θα τα προτιμούσα.Φυσικά ο καθένας έχει τις προτεραιότητες του.

Συσκευή σοβαρής εταιρίας που να μην προσφέρει τα αυτονόητα; Δεν έχω δει καμία. Έχεις κάποιο παράδειγμα;
Αλλά και πάλι, ο καθένας όπως είπες κάνει τις επιλογές του και σύμφωνα με το δικό του πορτοφόλι, οπότε δεν είναι κατακριτέο.

Τα κριτήρια επιλογής μηχανημάτων διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Να μη μας διαφεύγει αυτό.
Ευτυχώς που υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές και σίγουρα κάτι βρίσκεται που να καλύπτει τις ανάγκες και τα γούστα του καθενός μας. Έτσι όλοι είναι ευχαριστημένοι με τις επιλογές τους κι απολαμβάνουν καλύτερα τη μουσική τους.

Ποιος είπε ότι δεν έχει εγγύηση ρε παιδιά; 1 χρόνο εγγύηση λέει ο άνθρωπος, και για 14 μέρες αντικατάσταση με καινούριο αν το παραλάβεις με πρόβλημα.
Εντάξει με τα μεταφορικά και τα τελωνεία μάλλον δε συμφέρει έναν Έλληνα η αγορά του τελικά, αλλά γιατί τον κράζετε;

Δεν τον κράζει κανείς.
Διάβασε το νήμα από την αρχή να καταλάβεις. Απλά γύρισε η συζήτηση αλλού. :smile: