Στα πόσα db θα καούν τα ηχεία μου :) ?

anima

Established Member
15 December 2009
196
Συμφορουμίτες καλησπέρα,

Είμαι κάτοχος ενός yamaha 2067 που προς το παρόν είναι συνδεδεμένος με κάτι παλιά tannoy (15-20 ετών) του κώ***.
Σύντομα θα παραλάβω το q acoustics 2000 speaker package.
Μέχρι πόσα db πιστεύετε ότι μπορώ να βάζω τον ενισχυτή για να μην κάψω τα q acoustics μιας και είναι πολύ μικρούλια τα σκασμένα :a0210: .

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δεν θα καούν, αύξησε τις εντάσεις άφοβα (!)

Υ.Γ 1 ...αν καεί κάποιο/α μην με κυνηγάς μετά.... απλά θα έτυχε.... :fahne90::afro: :Banane0:
Υ.Γ2 έχεις άγριες διαθέσεις βλέπω...
Υ.Γ3 ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ .... και καλόσκιστα!!

Δεν θα καούν, αύξησε τις εντάσεις άφοβα (!)

Υ.Γ 1 ...αν καεί κάποιο/α μην με κυνηγάς μετά.... απλά θα έτυχε.... :fahne90::afro: :Banane0:
Υ.Γ2 έχεις άγριες διαθέσεις βλέπω...
Υ.Γ3 ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ .... και καλόσκιστα!!

Υ.Γ1 Άμα καούν θα σε βρω :rifle:

Υ.Γ2 Είμαι πολύ άγριος και σκληροτράχηλος :violent-smiley-030:

Υ.Γ3 Ευχαριστώ :a0210:

^χαχα, ωραίος!!

...φίλε μου τα ηχεία καίγονται από παραμόρφωση συνήθως, σπάνια από καθαρή ισχύ.
Προσπάθησε να ακούς σε εντάσεις στις οποίες τα ηχεία σου δεν παραμορφώνουν τον ήχο...

Καλορίζικα και πάλι! :ernaehrung004:

Last edited:
^χαχα, ωραίος!!

...φίλε μου τα ηχεία καίγονται από παραμόρφωση συνήθως, σπάνια από καθαρή ισχύ.
Προσπάθησε να ακούς σε εντάσεις στις οποίες τα ηχεία σου δεν παραμορφώνουν τον ήχο...

Καλορίζικα και πάλι! :ernaehrung004:
Ok ευχαριστώ πολύ θα προσπαθήσω να μην το παρακάνω :2thumb22sup:

Γινεται. (Βασικα να ξεκολλησει ο κωνος απο το πηνιο φωνης ή να ξεκολλησει το dust cap).
Αλλά πρεπει να φοραει εντελως μουφα μεγαφωνα. Συνηθως σε μεγαλες διαμετρους που παιζουν τον ρολο subwoofer.
Για να φτασει να σκιστει ο κωνος θα πρεπει πρωτα να εχει γινει μεγαλη ζημια στα παρακατω.

Αλλες βλαβες πλην του καψιματος του πηνιου ειναι:

Στραβωμα του χιτωνιου του πηνιου φωνης απο συνεχης τερματισμους. Συνηθως καιγεται πρωτα το πηνιο πριν γινει τοσο μεγαλη ζημια στο χιτωνιο.
Κομμενο λαστιχο αναρτησης. Απο αποσυνθεση (ηλιο/υγρασια) και πολυκαιρια. Σε οσα εχουν αφρωδη λαστιχο.
Ξεκολλημα του σπαϊντερ ή του λαστιχου.
Ξεκεντραρισμα. Συνηθως απο κακη ποιοτητα σπαϊντερ ή συνεχης τερματισμους/καννιβαλισμους.
Ξεκολλημα του μαγνητη (!). Σπανια και αναλογα την κατασκευη.
Κομμενο καλωδιο (απο ακροδεκτη σε πηνιο φωνης).

Μέχρι πόσα db πιστεύετε ότι μπορώ να βάζω τον ενισχυτή για να μην κάψω τα q acoustics μιας και είναι πολύ μικρούλια τα σκασμένα :a0210: .

Δεν μπορω να σου πω, γιατι δεν υπαρχει κατι μονοδιαστατο και δεδομενο.

Το σιγουρο ειναι πως αν παιξεις το Bassotronics - Bass, I Love You ακομα και σε χαμηλη ενταση, θα τα καψεις. Και αν δεν τα καψεις θα παθουν κατι απο τα παραπανω...

Ακομα και αν το youtube δεν αποδιδει σωστα το κομματι αυτο, ακομα και αν του εχει πετσοκοψει τις χαμηλες συχνοτητες ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

http://www.youtube.com/watch?v=MNDZa4YroTI

Μπορεις να παιξεις με σχετικη ασφαλεια μονο αν τα ηχεια ειναι κροσαρισμενα στα 120Hz και πανω (προτιμοτερο 160) και μονο αν το subwoofer ειναι κλειστου τυπου και αυτο εχει ρυθμιστει να παιξει με πολυ χαμηλο gain.
Και παλι. Τιποτα δεν ειναι σιγουρο...

Το κομματι αυτο εχει peaks στα 20Hz. Και οταν εννοω peak, εννοω οτι αν κανεις αναλυση απο το weavelab θα δεις βουνο στα 20Hz...

Ξεχασα να αναφερω το σημαντικοτερο.

Αν ποτε αποκτησεις αυτο το κομματι στην κανονικη του εκδοση τοτε θα διαπιστωσεις πως το κομματι αυτο στερειται μπασου (δεν θα ακους μπασο). Ακομα και αν εχεις "hi-end"...
Και οταν πιστευεις πως δεν εχει μπασο τι κανεις;
Αυξανεις ενταση αφοβα...

Και τι θα παθεις;
...

Αυτο ισχυει για ολα τα κομματια. Μην εκπλαγεις αν καψεις ή καταστρεψεις ηχεια απο κλασσικη μουσικη ή απο ενα κομματι που απλα ετυχε κακης παραγωγης...

Έχεις πολύ δίκιο audiov. Έγώ ενώ ακούω κυρίως House δεν έχω δεί ποτέ να κουνιούνται οι κώνοι τόσο πολύ όπως όταν έφερε ένας φίλος cd του Michel Jackson με μπαλάντες! Οι κώνοι χορεύανε κυριολεκτικά! Φαντάσου το διαπιστώσαμε όταν είδαμε την κουρτίνα που είναι πίσω απο το ηχείο να την παίρνει ο αέρας που έβγαζε το bass reflex...γιατί ποτέ δε φανταζόμασταν ότι τέτοια κομμάτια "κρύβουν" τόσο πολύ μπάσο..

Έχεις πολύ δίκιο audiov. Έγώ ενώ ακούω κυρίως House δεν έχω δεί ποτέ να κουνιούνται οι κώνοι τόσο πολύ όπως όταν έφερε ένας φίλος cd του Michel Jackson με μπαλάντες! Οι κώνοι χορεύανε κυριολεκτικά! Φαντάσου το διαπιστώσαμε όταν είδαμε την κουρτίνα που είναι πίσω απο το ηχείο να την παίρνει ο αέρας που έβγαζε το bass reflex...γιατί ποτέ δε φανταζόμασταν ότι τέτοια κομμάτια "κρύβουν" τόσο πολύ μπάσο..

Οταν λές -δεν έχω δεί ποτέ να κουνιούνται οι κώνοι τόσο πολύ- τότε ειναι που είμαστε πιο κοντά σε αυτό που φοβάτε ο φιλος anima
:idea: