Stab HH 120 επιτελους το κραταω!!!

Re: Απάντηση: Stab HH 120 επιτελους το κραταω!!!

Ναι ρε john ok αλλα αμα ηταν δικα σου τα 150 δεν θα ελεγες ετσι και θα πρωσπαθουσες να τα μπαλοσεις οπως μπορουσες για να δουλεψει καλα το μηχανημα!Και ok πες το πουλαω θα παρω τιποτα ή απο 150 θα μου δωσουν καμια 100αρα και θα τραβαω τα μαλια μου ισα ισα για να παρω το καινουργειο μοτερ??
Και Γενικοτερα μπορει καποιος να μου πρωτεινη μια λυση εκτος απο το "παρε ενα καινουργειο-πουλα το" Εγω γιαυτο εκανα την ερωτηση για το positioner ή κατι παρομοιο που να κανει το μηχανημα να δουλευει σωστα!

Φίλε μου έδωσες ήδη πάαααααρα πολλά για το stab120. Μπορούσες να το βρεις κοντά στα 100.
Από κει και πέρα, ένα καινούριο "συμβατό" μοτέρ έχει περίπου 50-60 ευρώ. Η τιμή είναι κοντά σε αυτή που έχεις στο link που ανέφερες.

Μακάρι να γινόταν κάτι και να μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το μοτέρ που έχεις με τον dreambox. Ίσως μελλοντικά με τα νέα images να στρώσει η κατάσταση. Ένα χρόνο που έχω το δέκτη δεν είδα καμία βελτίωση στο ζήτημα. Πριν πάρω την απόφαση να αλλάξω μοτέρ το πάλεψα πάρα πολύ, άλλαξα και 2-3 lnb αλλά η μόνη λύση ήταν η αλλαγή του.
Καταλαβαίνω τη θέση σου, όμως δε βλέπω τι άλλο μπορείς να κάνεις. Αν το δεχτεί το κατάστημα που το πήρες, ζήτα να σου το αντικαταστήσουν με άλλο μοντέλο "συμβατό". Στη χειρότερη, πίεσέ τους μιας και είσαι καταναλωτής και το προϊόν που αγόρασες δε λειτουργεί όπως θα έπρεπε.

To θέμα είναι όμως είναι αν φταίει το Stab ή ο 800άρης.
Το Stab δεν είναι συμβατό με τον 800άρη ή το αντίθετο; Αναφέρει κάποιο από τα δύο στα τεχνικά του χαρακτηριστικά ασυμβατότητα με το άλλο; Αυτό πρέπει να δει ως καταναλωτής.

Mα ειναι δυνατον μοτερ να μην ειναι συμβατο με δεκτη ?
Απλως, στην συγκεκριμενη περιπτωση και τα δυο ειναι δυστροπα.
Γι' αυτο οι πιθανοτητες να γινει η 'δουλεια' ειναι λιγες.

Δυστυχώς ούτε τα moter αλλά ούτε οι δέκτες γράφουν για συμβατότητα
Τα μεν moter έξω από τα κουτιά γράφουν disec1.2 και usals το ίδιο γράφουν και οι δέκτες επομένως ο καταναλωτής είναι άξιος της μοίρας του :chinscratch::chinscratch::hanged:

Πιθανη λυση για να μην αλλαξεις μοτερ, ειναι ευρεση του καθε δορυφορου με αλλο δεκτη (αν βεβαια υπαρχει,οπως ειπε και ο sotos65) και αποθηκευση στον dreambox με disec 1.2 και οχι ucals.Δεν βλεπω αλλη λυση αλλα πιστευω οτι θα δουλεψει.

Πως ακριβος γινεται ομως ρε παιδια μου εχει φυγει ο κ**** 4μερες πανω τιποτα δεν δουλευει αυτην την στιγμη που σας μιλαω μολις κατευαηκα απο την ταρατσα και τιποτα μου την εχει καταδοσει και δεν ξερω τι να κανω τιποτα απολυτος δεν δουλευει και απο τεχνασματα και απο κολπα ναι αυτες τις μερες κατα τυχη εχω εναν 500αρη με PLI μεσα και τον πηρα μαζι μου πραγματι το μοτερ μαζι του δεν μουλαρονει αλλα δεν βρισκει και τιποτα συμαντηκο ουτε λητουργει σωστα!!
Ειμαι σε απογνωση και ξερω οτι κανεις σας δεν εχει κανει τιποτα τοσες μερες που σας ταλεπορω και εγω σας φωναζω σαν χαζος απλα με εχουν πιασει τα νευρα μου γιατι θα γυρισω παλι αθηνα κατα της 3Σεπτεμβρη και δεν θα εχω χρονο για τιποτα και δεν εχω καταφερει και τιποτα τοσες μερες!!!
Κατα την γνωμη σας τι θα ηταν το ποιο σωστο να κανω αυριο ειναι η τελευταια μερα που θα ανεβω πανω γιατι μετα φευγω Σαββατο πρωι τι λετε να μπορω να κανω σε μια μερα που να το κανει να δουλεψει!!
Υ.Γ. Διαβασα σε ενα απο τα μνματα με τι κριτιριο διαλεξα το μοτερ εγω τα ειδα και τα ηξερα απο παντα καλα μοτερ και δεν παρεξηγω κανεναν αντιθετα μαλιστα πρωτηνετε μου κιολας μοτερ απλα επειδη με εχωσε τωρα το μοτερ λογο Δεν ξερω τι να κανω???!!!
Γιαυτο λεω εσεις τι λετε το μαγαζι θα το παρει πισω ή θα μου πει κοψ' το λαιμο σου δεν ξερω και αυτοι στο μαγαζι καλοι ανθρωποι ηταν εξυπηρετικοι αλλα μαλλον εγω την πατησα με τον ιταλο τελος παντον περιμενω και τις δικες "Λυσεις" Που ισως και να με βωηθησουν και επισεις μεσα στον 800αρη στις ρυθμησεις του tuner τι γραφω στα east-west κ.τ.λ γιατι πολυ με μπερδεψε!

Εγω εχω μπερδευτει λιγο.
Εχεις κανει καπως σωστα την εγκατασταση και το μοτερ δεν σου κινει το κατοπτρο η' σου κινει το κατοπτρο αλλα δεν πηγαινει σε δορυφορους ?

Πηγενει αλλα μολις φτανει αρχιζει να πηγενει λιγο πιο κατω και καθεται ή συνηθως παει κατευθειαν δηλαδη του λες απο το satfinder και γενικα αλλα εγω ποιο πολυ απο εκει βλεπω πηγαινε ξερω εγω απο τον Αstra 19.2 στο Hotbird αρχιζει αυτο βλεπεις ξαφνικα φτανει στον Hotbird σημα 89-92% και μολις πας να πεις ωραια αυτο προχωραει κιαλο και μολις τον χανει τελιος τοτε σταματαει!

εχω εναν 500αρη με PLI μεσα και τον πηρα μαζι μου πραγματι το μοτερ μαζι του δεν μουλαρονει αλλα δεν βρισκει και τιποτα συμαντηκο ουτε λητουργει σωστα!!

Aπό αυτή την πρόταση δεν καταλαβαίνω τίποτα. Λες ότι το μοτερ δεν μουλαρώνει και αμέσως μετά ότι δεν λειτουργεί σωστά. Τι εννοείς δεν βρίσκει τίποτα σημαντικό?
Επίσης αν γίνεται να γράφεις μικρότερες προτάσεις και να χρησιμοποιείς και καμιά τελεία ή κόμμα για να καταλαβαίνουμε καλύτερα.

Sorry απλα εγραφα λιγο γρηγορα και δεν εδεινα βαση χθες λοιπον ενωω οτι με τον 800αρη οταν το μοτερ κανει πολλες κινησεις αριστερα-δεξια μεχρι τερμα κατω,τοτε το μοτερ μουλαρονει και δεν κουνιετε πρεπει να το βγαλεις απο το ρευμα για περιπου κανα 5λεπτο να κανεις reboot στον 800αρη και μετα βλεπουμε (συνηθως ομως ετσι δουλευει)Ενω με τον 500αρη δεν εκανε τετοια ακουγε κατευθιαν αλλα εκει δεν εβλεπα τιποτα ουτε σαν να περναει τους δορυφ, ουτε καναλια εβλεπα!

Κατι απο αυτα τα δυο λετε να με βοηθηση γιατι σημερα το πρωι πηρα τηλ. στο καταστημα οπου αγορασα το stab αλλα δεν το σηκοσε κανενας επεισης πιστευω οτι δεν θα δεχτουν πισω το μοτερ(δεν περνω και ορκο βεβαια) αλλα για δειτε και αυτα!
http://stamelectronics.com/home.php?cat=37
Και μεσω του satfinder απο τον 800αρη να βλεπω!

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=1210

http://www.satlex.net/el/azel_calc-...&lo=23.72&country_code=gr&diam_w=75&diam_h=80

Γωνία αζιμουθίου:187.32° (True North) = 0 στο μοτερ
βαλε τις γεωγραφικες σου συντεταγμενες στο δεκτη μετα calculate
πχ αθηνα
Γεωγραφικό πλάτος: 37.98° Β (37° 58' 47")
Γεωγραφικό μήκος: 23.72° Α (23° 43' 11")

αν εχεις κανει ολες τις ρυθμισεις σωστα επιλεγοντας τον Αστρα το μοτερ σου θα παει στην θεση 5.13 W
Δορυφόρος: Astra 1F/H/KR/L/M (19.2° Α = 340.8° Δ)
Ρύθμιση γωνίας στο μοτέρ:5.13° Δύση
αν παει σε αυτη την θεση και δεν εχεις σημα γυρνας το μοτερ στον ιστο ...

Σε ευχαριστω για τις συντεταγμενες και το site οταν γυρισω απο διακοπες αμα προλαβω θα τα τεσταρο και αυτα!-bye-

Estimated Value of Magnetic Declination

http://www.ngdc.noaa.gov/geomagmode...n;jsessionid=0DE55971F875DC0933885855D2725540

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=1210

http://www.satlex.net/el/azel_calc-...&lo=23.72&country_code=gr&diam_w=75&diam_h=80

Γωνία αζιμουθίου:187.32° (True North) = 0 στο μοτερ
βαλε τις γεωγραφικες σου συντεταγμενες στο δεκτη μετα calculate
πχ αθηνα
Γεωγραφικό πλάτος: 37.98° Β (37° 58' 47")
Γεωγραφικό μήκος: 23.72° Α (23° 43' 11")

αν εχεις κανει ολες τις ρυθμισεις σωστα επιλεγοντας τον Αστρα το μοτερ σου θα παει στην θεση 5.13 W
Δορυφόρος: Astra 1F/H/KR/L/M (19.2° Α = 340.8° Δ)
Ρύθμιση γωνίας στο μοτέρ:5.13° Δύση
αν παει σε αυτη την θεση και δεν εχεις σημα γυρνας το μοτερ στον ιστο ...

Φίλε σε καταλαβαίνω αλλά μην κολλάς. Οκ. Έκαψες 150 ευρώ. Εντάξει.

Άραξε. Τα λεφτά πάνε κι έρχονται.
Εγώ ξέρεις πόσα χρήματα έκαψα πρόσφατα; 3-4 φορές παραπάνω από τα δικά σου σε διάφορα πράματα που στο τέλος δεν δούλευαν.
Τι να κάνουμε. Έχουμε ένα χόμπι και θέλουμε να τα κάνουμε όλα Do It Yourself, και καλά κάνουμε. Αυτό είναι το κόστος του Χόμπυ μας.
Παρόλα αυτά, δεν λέω, και εγώ στη θέση σου το ίδιο θα ένιωθα.

Σαν τελευταία προσπάθεια εισηγούμαι να ακολουθήσεις τις οδηγίες του Video σε αυτό το link: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=47827&page=2

Αλλιώς πάρε το Μοτερ Για αλλαγή και κάνε διαπραγμάτευση. Αυτοί το πουλάνε μεταχειρισμένο ώς καινούργιο. Εσύ παίρνεις κάτι άλλο. Δώσε επιπλέον 40-50 ευρώ.

Έχω υπόψη μου τα πιο κάτω μοτερ ότι λειτουργούν με τον DB800 HD, όμως κάνε και σύ την δική σου έρευνα:

Moteck 2100
Vizyon
Clark Tech HH390

Μην σκέυτεσαι τα λευτά. Έπεξες και έχασες! Και πήρες και εμπειρία !

Ακόμη μια προσφορά κλάσης,
Θανάσης.

Ακόμη μια προσφορά κλάσης,
Θανάσης.

μονο εμενα μου φαινεται ειρωνικη η απαντηση?και γενικα το εχω παρατηρησει και σε αλλα σου ποστ..

Δε θα την χαρακτήριζα ειρωνική, αλλά χιουμοριστική. Οποιος παρακολουθεί τα ποστ του Θανάση, θα δει ότι βρίσκεται στο στάδιο της εκμάθησης και όχι της ..διδασκαλίας!

Δε θα την χαρακτήριζα ειρωνική, αλλά χιουμοριστική. Οποιος παρακολουθεί τα ποστ του Θανάση, θα δει ότι βρίσκεται στο στάδιο της εκμάθησης και όχι της ..διδασκαλίας!

ok.απλα μου φαινοντουσαν καπως..και επειδη απο το κειμενο δν μπορεις να καταλαβεις,ισως το παρεξηγησα.

Δεν την ήξερα αυτή την ασυμβατότητα. Πάντως σίγουρα φταίει ο dm800, μιας και το usals είναι δημιουργία της stab, οπότε δε τίθεται θέμα να είναι συμβατό το stab με usals.

Αν πάντως δουλεύει σε diseqc 1.2 mode, τότε απλώς χρειάζεται να το τοποθετήσεις σωστά για να ακολουθεί το τόξο των δορυφόρων, και μετά απλώς να αποθηκεύσεις τις θέσεις των δορυφόρων.

Αν ούτε σε diseqc 1.2 mode δεν παίζει, θα πρέπει να το δώσεις πίσω - αν δε του έχεις κάνει κάποια εμφανή σημάδια θεωρώ πως κάθε σοβαρός καταστηματάρχης θα καταλάβει όταν του αναφέρεις το πρόβλημα συμβατότητας - και να πάρεις ένα motech ή κάποιο άλλο που σίγουρα συνεργάζεται σωστά με τον dm800. Με τη διαφορά μπορείς να πάρεις κάτι άλλο (κανείς δε δίνει πίσω χρήματα).