Σταδιακή αναβάθμιση μετά από 24 χρόνια

jean luc

New member
5 April 2013
6
Χαιρετώ το forum. Έχοντας στην κατοχή μου ένα ζευγάρι Dynasonic DG-11 και ενισχυτή έναν SANSUI AU-X301 (2X65 W αν θυμάμαι καλά) , ήρθε η ώρα να κάνω αναβάθμιση ξεκινώντας από τα ηχεία. Maximum 1000 ευρώ για ηχεία δαπέδου, για σαλόνι 30τ.μ. με ενιαία κουζίνα άλλα 17 τ.μ. Περιμένω τις απόψεις σας, έχοντας στο νου μου και τα καινούρια STATUS 8.3 που δεν έχω διαβάσει για αυτά, τίποτα ακόμα.

Καλώς τον.

Έχει γίνει πολύ κουβέντα πρόσφατα για ανάλογο μεγάλο χώρο.
Ρίξε μια ματιά εδώ.

Σίγουρα ναι, με κάποιον μικρότερης αξίας από τα ηχεία. Να προσθέσω ότι η ακρόαση θα γίνεται μεν στο σαλόνι ελπίζοντας όμως το άνοιγμα προς την κουζίνα, να μην επηρεάσει την ποιότητα του ήχου.

Σίγουρα ναι, με κάποιον μικρότερης αξίας από τα ηχεία. Να προσθέσω ότι η ακρόαση θα γίνεται μεν στο σαλόνι ελπίζοντας όμως το άνοιγμα προς την κουζίνα, να μην επηρεάσει την ποιότητα του ήχου.

Τα ηχεία που σου προτάθηκαν είναι εντάξει για τον χώρο σου....(τα Dali τα είχα και εγώ στο μυαλό μου) Μόνο που για να παίξουν όπως πρέπει,και να καλύψουν τον χώρο σου σωστά,χρειάζονται και καλό ενισχυτή με στιβαρή οδήγηση!
Κοίτα και αυτά.....
http://www.skroutz.gr/s/350441/Monitor-Audio-BX5.html

Μια και θα ξεκινήσεις ακροάσεις ακουσε εαν μπωρέσεις και της Blue tone τα "C25 HM"
οπως επείσης και τα color tης triangle

Last edited:
Έχοντας συνηθίσει το μπάσο από τα 10ιντσα woofer των Dynasonic και λαμβάνοντας υπόψιν τα κάπως αυξημένα τετραγωνικά, δύσκολα θα απολάμβανα ηχεία με μικρή έκταση χαμηλά.
Βέβαια στην εξίσωση μπαίνει πάντα ο παράγοντας του κόστους.
Πιστεύετε ότι ηχεία με 5.5 6.5 ή ακόμα 7 ίντσες woofer θα απέδιδαν ικανοποιητικά στο χώρο μου?

Απάντηση: Re: Σταδιακή αναβάθμιση μετά από 24 χρόνια

Έχοντας συνηθίσει το μπάσο από τα 10ιντσα woofer των Dynasonic και λαμβάνοντας υπόψιν τα κάπως αυξημένα τετραγωνικά, δύσκολα θα απολάμβανα ηχεία με μικρή έκταση χαμηλά.
Πιστεύετε ότι ηχεία με 5.5 6.5 ή ακόμα 7 ίντσες woofer θα απέδιδαν ικανοποιητικά στο χώρο μου?

Όλα σχετικά είναι.
Πάντως ο μεγάλος χώρος θέλει μεγάλες μονάδες.Εξαιρέσεις υπάρχουν,αλλά ένα μεγάλο ηχείο γεμίζει πιο άνετα και αβίαστα ένα μεγάλο χώρο.
Εγώ σε λίγο μεγαλύτερο (60 τ. μ.),πήγα σε 10" με πολλά λίτρα καμπίνας και δεν το μετάνιωσα.
Σε κάθε περίπτωση,αν δεν βάλεις το ηχείο στο χώρο σου να το ακούσεις,η επιλογή θα είναι λίγο στην τύχη.Ειδικά αν είναι μικρό το ηχείο,θα πρέπει σίγουρα να το δοκιμάσεις για να δεις αν θα καταφέρει να 'γεμίσει' τον χώρο σου χωρίς να πιεστεί.

Εξαρτάται απο το είδος του ηχείου,και την δυνατότητα να παίξει σε μεγάλο χώρο....αρκεί να έχει και τον κατάληλο ενισχυτή.
Τα ηχεία που σου προτάθηκαν μην τα φοβάσαι.

Οι μόνες ακροάσεις που έχω κάνει μέχρι τώρα είναι ,παλαιότερα, τα KEF C5 που με άφησαν αδιάφορο
και πρόσφατα σε σπίτι φίλου τα QUAD 23L τα οποία τα βρήκα ,απλά, καταπληκτικά. Εξαιρετική λεπτομέρεια ,φυσικός ήχος
σε όλο το φάσμα και καλό χαμηλό. Βέβαια ξεφεύγουν στην τιμή.
Η μόνη υπέρβαση που ίσως θα μπορούσα να κάνω είναι για τα ARTEMIS που τα βρίσκω με άτοκες δόσεις.
Η δοκιμή ηχείων στον χώρο μου νομίζω είναι απαγορευτική οπότε θα προχωρήσω ελπίζοντας λίγο και στην τύχη.
Συμφωνώ και εγώ ότι με τα χρήματα αυτά δύσκολα θα έβρισκα ποιοτικά ηχεία με μεγάλο woofer.
Πείτε μου τη γνώμη σας για τα ARTEMIS.
Τα DALI που μου προτάθηκαν είναι πολύ ψηλά στη λίστα μου.
Ευχαριστώ όλους για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας και το χρόνο σας.

Υπάρχουν και σε demo τα chario premium 2000t που είναι δαπέδου με δύο 6,5αρια woofer ,με το woofer χαμηλών μέσα στην καμπίνα να ακτινοβολεί προς τα κάτω.Τα άκουσα πρόσφατα πολύ μουσικά ηχεία με πεντακάθαρες μεσαίες .

jamo s608....θα σε καλυψει στο χαμηλο,δεν ειναι μπαουλο αλλα μην περιμενεις να παιξουν σαν τα artemis. Με τον ενισχυτη που εχεις ομως μην περιμενεις κανενα απο τα ηχεια που σου εχουν προταθει να βγαλει εστω και το 50% των δυνατοτητων του.Ασε που πιστευω οτι αν αλλαξεις ενισχυτη και πας σε συσκευη της κατηγοριας των 1000 ευρω ισως να μην αλλαξεις και τα dynasonic. Mε την ευκαιρια η ιστοσελιδα της νεας roister.......http://roisacoustics.gr/ixeia.html, μολις 3 μοντελα για αρχη :fahne90:

Last edited:
κι εγώ προς chario μεριά θα κοιτούσα σε αυτή την κατηγορία χρημάτων μάλλον. Φυσικά επιβάλλεται ακρόαση πριν την αγορά. Απλά τα chario ίσως τον φάνε τον ενισχυτή για πρωινό οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα είσαι ευχαριστημένος στο μεσοδιάστημα.

Τον ενισχυτή σου τον είχα,όταν ήμουν νεαρός μαζί με Audio Spectrum S37 2.

Μετα λόγου γνώσης,μέχρι τα 1000 euro πολύ δύσκολα θα βρείς σήμερα,κάτι να οδηγεί σαν τον Sansui.Απλά τον κρατάς και του κάνεις μια καλή συντήρηση κι ανανέωση υλικών,όπου χρειάζεται.

Επειδή με τα παραπάνω ηχεία,το αποτέλεσμα ήταν "άψυχο",θα σου έλεγα να πάς σε κάτι με πιό ανοιχτό και δυναμικό ήχο.Απλά προτίμησε ηχέια με υψηλή ευαισθησία.Θα έλεγα ότι κάτι τέτοιο σε Tannoy,Geometric Harmony,Triangle........ θα σε κάλυπτε.

Re: Απάντηση: Σταδιακή αναβάθμιση μετά από 24 χρόνια

Τον ενισχυτή σου τον είχα,όταν ήμουν νεαρός μαζί με Audio Spectrum S37 2.

Μετα λόγου γνώσης,μέχρι τα 1000 euro πολύ δύσκολα θα βρείς σήμερα,κάτι να οδηγεί σαν τον Sansui.Απλά τον κρατάς και του κάνεις μια καλή συντήρηση κι ανανέωση υλικών,όπου χρειάζεται.

Επειδή με τα παραπάνω ηχεία,το αποτέλεσμα ήταν "άψυχο",θα σου έλεγα να πάς σε κάτι με πιό ανοιχτό και δυναμικό ήχο.Απλά προτίμησε ηχέια με υψηλή ευαισθησία.Θα έλεγα ότι κάτι τέτοιο σε Tannoy,Geometric Harmony,Triangle........ θα σε κάλυπτε.

Για τα triangle συνυπογράφω, είναι ευαίσθητα ηχεία και άνετα θα οδηγηθούν απο τον Sansui. όχι όμως τα color που αναφέρθηκαν πιό πάνω, είναι μάλλον μικρά για 60τμ. Κάτι σε Odyssey ίσως, ή κάποιο άλλο μοντέλο στην κατηγορία των 1000 ευρώ, η Triangle έχει αρκετά μοντέλα.

Ρίχτε μια ματιά στα b-stock του αντιπρόσωπου της YAMAHA. Έχει αρκετά που μπορεί να σας ενδιαφέρουν.