stage για μανητη κιθαρας

everest

Senior Member
31 March 2009
468
ag,stefanos
Πως μπορώ να συνδέσω τον μαγνήτη της κιθάρας στον ενισχυτής μου ο οποιος δεν έχει είσοδο για μικρόφωνο ούτε aux.? Υποθέτω οτι χρειάζεται κάποιο stage ..έχετε να μου προτείνεται κάτι για αγορά η κανένα κύκλωμα για να το φτιάξω. Ευχαριστω.

αυτό Τάσο, θέλει και ένα αντάπτορα από balanced σε rca...
Αλλά καλό είναι.

Να σου πω… Εγώ δεν τα πάω καθόλου καλά με τα έγχορδα… παίζω λίγο μπάσο άλλα ως εκεί - είμαι ανεπίδεκτος μαθήσεως.

Απλά μιας και ‛υποστηρίζω’ αρκετούς φίλους ερασιτεχνικά με υλικοτεχνικό εξοπλισμό έχω να καταγράψω τα παρακάτω.
α/ κιθάρα απευθείας σε line in παραμορφώνει έντονα και έχει και χαμηλή στάθμη.
β/ κιθάρα απευθείας σε mixer πάλι παραμορφώνει καθώς ο mixer έχει lin in / mic in εισόδους και όχι hi-z .
γ/ το DI Box χρησιμοποιείται για να μετατρέψουμε τη hi-z σε mic-in και να συνδέσουμε την κιθάρα στο mixer. Υπάρχει σημαντική ηχητική /τονική διαφορά με τη χρήση του DI – η κιθάρα ακούγετε πολύ πιο σωστά.

Το επόμενο λογικό βήμα είναι να πάμε σε λύσεις με προ-ενισχυτή κιθάρας / limiters / effects κ.ο.κ.

Το παραπάνω DI είναι οικονομικό ενώ η χρήση του ως
διπλό DI για δύο κιθάρες
ή μια είσοδος-> πολλές εξόδους
το κάνει πολύ-εργαλείο.

Αφενός έχεις έτοιμη λύση για να συνδέσεις 2 κιθάρες σου σε mixer,
Αφετέρου μπορείς να πάρεις πολλαπλές εξόδους από την κιθάρα σου ώστε να τροφοδοτείς παράλληλα και το δικό σου ενισχυτή αλλά και να δίνεις σήμα στο mixer.

Το διπλό DI λοιπών το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Για mixer θα αγόραζα με ελάχιστα ευρώ παραπάνω έναν με περισσότερα κανάλια.

Από εκεί και πέρα οι λύσεις με προ-ενισχυτή κ.ο.κ. είναι πολύ προσωπική υπόθεση για τον καθένα. Τον καλό προ-ενυσχιτή τον θεωρώ κομμάτι του οργάνου.

Και μια τρελή λύση που έχει κάνει ένας φίλος… μικρόφωνο στο μπουζούκι και από εκεί σε προ-ενυσχιτή πικάπ -> line in!

Και η ισοστάθμιση RIAA;

Την αφαίρεσε… αλλά είπαμε τρελή λύση:afro:… όχι σωστή.

Γενικά έχω μάθει με τους μουσικούς να μην τα βάζω… κάθε τι που βάζουν και επιδρά στον ήχο τους εάν τους αρέσει γίνεται κομμάτι του οργάνου τους.

Να πω ότι το παραπάνω DI είναι ενεργό. Υπάρχουν και παθητικά αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει.

Το όργανο φίλοι μου είναι μπουζούκι .τώρα με τον μικτη υπάρχουν τα προβλήματα που αναφερθήκαν πιο πάνω. εγώ θέλω να υπάρχει καλή προσαρμογή μεταξύ οργάνου (μαγνήτη) και εισόδου c/d ενισχυτή. o μικτης όταν συνδεθεί σε τελικό ενισχυτή είναι οκ, αλλά με ολοκληρωμένο ενισχ. εχω παραμόρφωση. ευχαριστω για το ενδιαφερον.

Για αυτό πρότεινα πρώτα DI και μετά μίκτη. Έτσι δεν θα έχεις τις παραμορφώσεις αυτές. Και από το μίκτη θα δίνεις σε ένταση που να μην κλιπαρει (να μην ανάβουν τα κόκκινα λαμπάκια), θα τη βρεις την άκρη και με την ιδανική ένταση του μίκτη.

Ωρε σεις… δεν το ήξερα ότι το κάνουν και άλλοι αυτό με το Phono stage… πρόκειται άρα για διαδεδομένη πρακτική ;-)

Το όργανο φίλοι μου είναι μπουζούκι .τώρα με τον μικτη υπάρχουν τα προβλήματα που αναφερθήκαν πιο πάνω. εγώ θέλω να υπάρχει καλή προσαρμογή μεταξύ οργάνου (μαγνήτη) και εισόδου c/d ενισχυτή. o μικτης όταν συνδεθεί σε τελικό ενισχυτή είναι οκ, αλλά με ολοκληρωμένο ενισχ. εχω παραμόρφωση. ευχαριστω για το ενδιαφερον.

τι εννοείς έχεις παραμόρφωση?
με solid state έχεις παραμόρφωση?
Εχεις υπερφόρτωση εισόδου?
ή ...

Και μιας και είμαστε και στην DIY…
Ένα σχηματικό για ιδιο-κατασκευή passive DI εδώ http://www.homestudioguide.com/BuildYourOwnPassiveDIBoxUsingTransformers.aspx

DIbox-JT-DB-E.jpg

και εδώ το σχετικό Link στην Jensen-transformers http://jensen-transformers.com/db.html

Εάν κάποιος έχει να προτείνει κάποιο οικονομικό transformer… ιδανικά δοκιμασμένο… θα ενδιέφερε ίσως αρκετούς από εμάς…

Και μιας και είμαστε και στην DIY…
Ένα σχηματικό για ιδιο-κατασκευή passive DI εδώ http://www.homestudioguide.com/BuildYourOwnPassiveDIBoxUsingTransformers.aspx

DIbox-JT-DB-E.jpg

και εδώ το σχετικό Link στην Jensen-transformers http://jensen-transformers.com/db.html

Εάν κάποιος έχει να προτείνει κάποιο οικονομικό transformer… ιδανικά δοκιμασμένο… θα ενδιέφερε ίσως αρκετούς από εμάς…
Καλό το σχεδίακι για μετασχηματιστή καμιά ιδέα που θα βρω? Ευχαριστω.