Stahltek Vekian, EMM LABS DAC2....και ο Guest Star!

Χιούστον

Supreme Member
19 November 2006
4,862
Δίπλα στον economides...
Χθες, μαζί με τους καλούς μου φίλους Γιώργο (gpol) και Γιαννη (Ιωαννης) αποφασίσαμε να μαζευτούμε να τα πούμε και να ακούσουμε και δύο εξαιρετικά μηχανάκια κατα κοινή ομλογία.

Attachments

• DSC02489.jpg
    DSC02489.jpg
    32.3 KB · Views: 138
  • DSC02482.jpg
    DSC02482.jpg
    52.6 KB · Views: 163
Να ευχαριστήσω το Γιάννη και το Γιώργο για το κόπο που έκαναν να κουβαλήσουν τις ονειρομηχανές τους!

Δεν έγινε κάποια κόντρα ή κάτι τέτοιο παρά μόνο μία φιλική ακρόαση των συγκεκριμένων μηχανών.

Οι διαφορές μεταξύ τους ήταν χαοτικές θα μπορούσα να πω, σχεδόν νόμιζες ότι άκουγες άλλο σύστημα. Και τα δύο DAC απέδειξαν γιατί βρίσκονται εκεί ψηλά στη κορυφή των προτιμήσεων και γιατί κοσμούν SOTA συστήματα.

Από κοντά και το μικρό Stylos που έκανε εμφανή τα εξαιρετικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον ήχο του.

Δεν χρειαζεται να γινει κοντρα. Τα αποτελεσματα ειναι γνωστα απο πριν.
Το πεταξες το Στυλος? :116:

Το Stylos θα το πετάξω ΜΟΝΟ για δύο DAC. Το μεγάλο Stylos ή το Orpheus Heritage. Σε πληροφορώ ότι τα αποτελέσματα ΔΕΝ τα ξέρεις.

Moυ αρέσει όμως που είσαι προβοκάτορας γιατί πολύ με το σεις και με το σας είμαστε τελευταία. :ernaehrung004:

Αντώνη είναι τούμπανο το Vekian, και ζεσταίνεται σαν τελικός ενισχυτής, το μόνο μηχάνημα solid state που έχω πιάσει και είναι πιο ζεστό είναι ο Gryphon Antileon.

οπως λεει και ο Μιχαλης τα 3 μηχανακια εχουν εντελως διαφορετικο ηχο και σε ενα ακριβες και αναλυτικο συστημα οπως του Μιχαλη πραγματικα μπορεις να ακουσεις τις διαφορες αυτες με μεγαλη ανεση....

καναμε μια χαλαρη ακροαση και οχι πραγματικο συγκριτικο τεστ απλα για εγκυκλοπαιδικους λογους....

το Vekian εχει τεραστιο ηχο σε ολα του (λογικο αφου εχει ογκωδες αναλογικο σταδιο που ζεσταινεται σαν καλοριφερ), μαγικη μεσαια περιοχη, κτηνωδες μπασο και αναλογικες χροιες. Κατα τη γνωμη μου αποκλινει λιγο απο την ουδετεροτητα αλλα με ενα ευχαριστο τροπο. Γενικα ακουγεται σαν ενα κορυφαιο NOS Dac χωρις ομως λαμπες.....

το Emm Labs απο την αλλη εχει και αυτο πολυ πληροφορια και εξαιρετικη αναλυση, μεγαλο soundstage και τον χαρακτηριστικο ηχο του DSD που δινει καποια μεγαλυτερη εμφαση στις ψηλες συχνοτητες σε σχεση με τα υπολοιπα δυο DAC που ακουσαμε....

το Stylos ειναι απλα απιστευτο για την κατηγορια τιμης του και συνεχιζει να με εκπλησει καθε φορα που το ακουω. Πιο μικρο σε μεγεθος εικονας και σωμα αλλα με απιστευτες χροιες (κατα τη γνωμη μου καλυτερο απο τα αλλα δυο) και φοβερη αναλυση και αληθοφανεια.Η μεγαλη του αδυναμια ειναι μια ελλειψη ογκου στα μεσοχαμηλα το οποιο το καταλαβαινεις μονο αμα βαλεις Metallica και περιμενες να αρχισει να σειεται ο κοσμος οταν βαρανε οι μποτιες, πραγμα που με το συγκεκριμενο DAC δε γινεται.

Δηλαδή ρε παιδιά, ένα dac του 1500 είχε κάποια καλύτερα στοιχεία όπως λέτε από ένα των 20.000 , ενώ στα υπόλοιπα ήταν πολύ κοντά?

Δηλαδή ρε παιδιά, ένα dac του 1500 είχε κάποια καλύτερα στοιχεία όπως λέτε από ένα των 20.000 , ενώ στα υπόλοιπα ήταν πολύ κοντά?

Όχι...

Μιλάμε για διαφορετικά μεγέθη...

Απλά μπορεί κάποιος που δε τον ενδιαφέρει να συμβιβαστεί σε όγκο πληροφορίας, μέγεθος soundstage και σώματα να ζήσει πολυ άνετα και με το μικρό ακόμα και σε ένα σύστημα τέτοιου επιπέδου ...

Last edited:

Δε θα με εξέπληττε... βλέπεις, η σχέση ποιότητα προς τιμή είναι λογαριθμική, οπότε από ένα σημείο και πέρα, είναι απειροελάχιστες οι διαφορές για πολλά χρήματα...

Στο πρώτο και το τρίτο post αναφέρεται ξεκάθαρα ότι δεν έγινε συγκριτικό.

Οπότε το να λέμε ότι το τάδε είναι καλύτερο δεν στέκει. Μία απλή ακρόαση ήταν.

Αυτό που έχω να πω εγώ είναι και τα 3 μηχανάκια είναι εξαιρετικά.

Last edited: