Stahltek Vekian, EMM LABS DAC2....και ο Guest Star!

Δε θα με εξέπληττε... βλέπεις, η σχέση ποιότητα προς τιμή είναι λογαριθμική, οπότε από ένα σημείο και πέρα, είναι απειροελάχιστες οι διαφορές για πολλά χρήματα...

Οι διάφορες είναι τεράστιες στο κατάλληλο σύστημα. Δυστυχώς για όλους μας...

Για παράδειγμα το soundstage του Vekian είναι τουλάχιστον διπλάσιο σε μέγεθος απο το παλιό μου dac το οποίο ήταν της κατηγορίας των 10000 και φυσικά η ποσότητα πληροφορίας δεν έχει καμία σχέση...

Last edited:
Όχι...

Μιλάμε για διαφορετικά μεγέθη...

Απλά μπορεί κάποιος που δε τον ενδιαφέρει να συμβιβαστεί σε όγκο πληροφορίας, μέγεθος soundstage και σώματα να ζήσει πολυ άνετα και με το μικρό ακόμα και σε ένα σύστημα τέτοιου επιπέδου ...

Ρε εσυ θα μας τρελανεις? Υπαρχει καποιος που να μην τον ενδιαφερουν τα βασικα? Πληροφορια, soundstage, σωματα, ειναι απαραιτητα για σωστη αναπαραγωγη. Τι να την κανω την χροια αν η σκηνη ειναι στο πατωμα και το μεγεθος της οσο ενος παραθυρου? Την να την κανω την χροια αν η μποτα ακουγεται σαν να χτυπας ενα τραπεζι με το χερι? Οταν φτιαχνεις ενα τετοιο συστημα σαν του Μιχαλη δεν χωρουν συμβιβασμοι.
Μιχαλη πες ποτε μπορεις ρε να σου ανεβω...

Ρε εσυ θα μας τρελανεις? Υπαρχει καποιος που να μην τον ενδιαφερουν τα βασικα? Πληροφορια, soundstage, σωματα, ειναι απαραιτητα για σωστη αναπαραγωγη. Τι να την κανω την χροια αν η σκηνη ειναι στο πατωμα και το μεγεθος της οσο ενος παραθυρου? Την να την κανω την χροια αν η μποτα ακουγεται σαν να χτυπας ενα τραπεζι με το χερι? Οταν φτιαχνεις ενα τετοιο συστημα σαν του Μιχαλη δεν χωρουν συμβιβασμοι.
Μιχαλη πες ποτε μπορεις ρε να σου ανεβω...

καλα και συ το παρεξηγησες....

Γιαννη μαζι σου αλλα μιλαω παντα σχετικα...

εννοειται οτι εαν το soundstage ειναι μικρογραφια δε ζεις αλλα ικανοποιητικο soundstage το πετυχαινεις και με ενα Cambridge Dac Magic....

οταν βαλεις τη θεση του το Medea η το Emm Labs καταλαβαινεις οτι το soundstage θα μπορουσε να ειναι πολυ μεγαλυτερο απο αυτο που φανταζοσουν....

και οταν δοκιμασεις κανενα πραγματικο τερας τοτε ψαχνεις να δεις που πηγαν οι τοιχοι....

καλα και συ το παρεξηγησες....

Γιαννη μαζι σου αλλα μιλαω παντα σχετικα...

εννοειται οτι εαν το soundstage ειναι μικρογραφια δε ζεις αλλα ικανοποιητικο soundstage το πετυχαινεις και με ενα Cambridge Dac Magic....

οταν βαλεις τη θεση του το Medea η το Emm Labs καταλαβαινεις οτι το soundstage θα μπορουσε να ειναι πολυ μεγαλυτερο απο αυτο που φανταζοσουν....

και οταν δοκιμασεις κανενα πραγματικο τερας τοτε ψαχνεις να δεις που πηγαν οι τοιχοι....

Ειπα κι εγω...
Ξερεις η πρωτη μου σκεψη ηταν "παει κι αυτος χαζεψε":grinning-smiley-043
Αντε ρε να δωσουμε ραντεβου στου Μιχαλη μετα τις διακοπες να τα πουμε φιλαρακι!-bye-

Ειπα κι εγω...
Ξερεις η πρωτη μου σκεψη ηταν "παει κι αυτος χαζεψε":grinning-smiley-043
Αντε ρε να δωσουμε ραντεβου στου Μιχαλη μετα τις διακοπες να τα πουμε φιλαρακι!-bye-

πως να μη χαζεψει κανεις με αυτα που ακουμε καθε μερα...

ραντεβου στο Μιχαλη...-bye--bye-

Δεν περιμενα τιποτε λιγοτερο απο το Vekian .......μιας και το εχω ακουσει σε κοινο μας φιλο.......οι μαστοροι του ξερουν να φτιαχνουν ηχητικες μηχανες .....:earmuffs::earmuffs::earmuffs:

εχω μπερδευτει παρα πολυ.

το καθε ντακ επαιξε αναλογα με την αξια του?

αλλα το στιλος χωρις ογκο ειχε σωστες χροιες?

δλδ ακουγατε ,μια χωρις ονγκο φωνη, αλλα η χροια της ηταν σωστη?

άστα να πάνε....

για να ακούσεις σωστά μετάλλικα δεν τη βγάζεις καθαρή με λιγότερο από 20000.....-bye-

Τι παει να πει φωνή χωρίς όγκο?

Όταν λέμε έλλειψη όγκου μιλάμε χαμηλά...

Στις φωνές αστο, σκοτώνει το μικρουλι....

Το Vekian σε σχέση με το emm labs το έχω ξανακούσει και σε άλλο σύστημα και κατα τη γνώμη μου δικαιολογείται μια σοβαρή διάφορα τιμής αφού το Vekian σου δίνει την αίσθηση του μεγαλύτερου σε όλα dac. Διαφέρουν όμως αρκετά στον ήχο οπότε μπαίνει και το θέμα του προσωπικού γουστου.

Το stylos του Μιχάλη παίζει σαφώς πιο πάνω απο τα λεφτά του και αυτό το λέω γιατί το έχω ακουσει συγκρίτικα με emm labs dac 2, Weiss Medea, Vekian, stylos sys Had κλπ. Τα περισσότερα dac ανεξαρτητως τιμης που θα τα στήσει καποιος δίπλα σε τέτοια μεγαθήρια απλά θα συντριβουν.... Αυτό στέκεται παραπάνω απο αξιοπρεπώς...

άστα να πάνε....

για να ακούσεις σωστά μετάλλικα δεν τη βγάζεις καθαρή με λιγότερο από 20000.....-bye-

Μπορεί να είσαι και ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να καταλάβει πως ακούγονται ´σωστά ´ οι Metallica...

Μπορεί να είσαι και ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να καταλάβει πως ακούγονται ´σωστά ´ οι Metallica...

ευτυχώς που για μένα η λέξη μετάλλικα είναι ταυτόσημη με τον τενεκέ.
Συνεπώς με ενάμιση χιλιάρικο και έναν στύλο τη βγάζω καθαρή....

Οι άλλοι δυστυχείς που αρέσκονται .....στα μέταλλα.....τί να κάνουμε, θα τα σκάσουν:grinning-smiley-043

Συνεπώς με ενάμιση χιλιάρικο και έναν στύλο τη βγάζω καθαρή....

Οι άλλοι δυστυχείς που αρέσκονται .....στα μέταλλα.....τί να κάνουμε, θα τα σκάσουν:grinning-smiley-043

Πιστεύω πολλοί θα διαφωνησουν μαζί σου αλλα οκ ολες οι απόψεις δεκτές...

Εγώ πάντως από ένα ντακ των 20.000 δεν θα συμβιβαζόμουν με τίποτα λιγότερο από το να νιώθω πως είμαι εκεί, live με τους μουσικούς...(αν το επιτρέπει φυσικά και το υπόλοιπο σύστημα)
Το να δώσω 18.500 + για να πάρω λίγο περισσότερο σώμα και ανάλυση από ότι με 1500 , αν μη τι άλλο το θεωρώ.....κλεψιά!!!
Αν μέχρι εκεί φτάνουν οι δυνατότητες των ντακ και δεν μπορούν να πλησιάσουν άλλο, καμία αντίρρηση, αλλά μην το χρεώνουν τότε μια περιουσία!!!!!
Άκου εκεί 20.000 ...

(εκτός αν το στύλος πια είναι τόσο καλό που δεν πάει πολύ πιο πάνω...τί να πω...)

Last edited:
supersonic η προσφορά σου σε αυτο το θέμα είναι να μας κάνεις παρατήρηση (δις) για το τι ακούσαμε?

Το Stylos σκοτωνει γενικώς, χάνει σε slam όπως λέμε ίσως λόγω μικρού τροφοσοτικού, αν η μουσική που ακους δεν περιλαμβάνει "σκληρά" ακούσματα μπορεί και να μην χρειαστεί να ξανα-ασχοληθείς.

Last edited:

Βλάσφημε!!!
Θες ιδιαίτερα μαθήματα μου φαίνεται!!

Οπως και να έχει, dac που κοστίζει 25000 είναι κάπως..Αν κάποιος
όμως τα διαθέτει με γειά του!

Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε?...Θα ήθελα να το ακούσω κάποια στιγμή
στο συστημά μου συγκριτικά με το esoteric που διαθέτω.

Οπως και να έχει, dac που κοστίζει 25000 είναι κάπως..Αν κάποιος
όμως τα διαθέτει με γειά του!

Α ρε κάπτεν μαέστρος στην πυρόσβεση!..

Πάντως και εγώ συμφωνώ απολύτως και προσθέτω:
Στο κυνήγι του πολύ καλού εώς και εξαιρετικού μπορεί να χρειάζονται και λιγότερα απο ότι θα νόμιζε κανείς.

Στο κυνήγι του απόλυτου όμως όποιος θαραλλέος πέσει τα ποσά που θα διαθέσει μπορούν να φτάσουν ακόμα και στα όρια του παραλόγου με το αποτέλεσμα σχεδόν πάντα να επιδέχεται κάποιας κριτικής (σε σχέση με το πόσο κόστισε).

Τί να κάνουμε όμως; Χόμπυ είναι και όχι είδος πρώτης ανάγκης, όποιος κρίνει οτι αξίζει τον κόπο να ξοδέψει τέτοια ποσά και μπορεί, να είναι καλά και να έχει χρόνο να τα απολαμβάνει.

Κλέινω δίνοντας τα συγχαρητήρια μου στους συντάκτες του νήματος που είχαν το "θάρρος" και την ειλικρείνια να πουν τις εντυπώσεις τους αφιλτράριστες απο το πόσο ξόδεψαν για τις εν λόγω συσκευές. -bye-

Last edited:
Ακριβώς, χόμπι είναι…
Αλλά αυτά τα άτιμα τα ηλεκτρονικά, είναι που χάνουν πιο γρήγορα την αξία τους δυστυχώς ΙΜΗΟ
Κάθε δυο χρόνια έχουμε εξελίξεις σε όλους τους τομείς
Η όποια αναβαθμισιμότιτα των dac συνήθως έχει όρια
Και αυτό είναι που κάνει και πιο εύκολη την εμφάνιση νέων οικονομικών λύσεων

Μια χαρά φαίνεται να το διασκεδάσατε!

Παίδες από τι πηγές τα ταΐσατε ? Βλέπω μπόλικες στη φωτογραφία.