Σταματης Σπανουδακης - Χαίρε θάλασσα μου Συναυλια στο Ηρωδειο 27/9/2013

Nick_M

Established Member
30 November 2012
125
Αθήνα,Ελλάδα
Απο το page του Σταματη Σπανουδακη,την οποια διαχειριζεται ο ιδιος γραφει

"Συναυλία

Τελικά, τήν Παρασκεύη, 27 Σεπτεμβρίου 2013, θα παίξω στό Ηρώδειο,
με τήν ορχήστρα, τούς σολίστ καί τίς χορωδίες, τόν καινούργιο μου δίσκο: "Χαίρε θάλασσα μου". Είναι γραμμένος για την Παναγία και την Ελλάδα. Γιά να προσευχηθούμε και να αισθανθούμε περήφανοι, πούμαστε Έλληνες. Αυτός είναι, ο υψηλότατος, στόχος μου.
Εύχομαι, προσεύχομαι καί ελπίζω νάστε εκεί, γιατί αλλοιώς, θάμαι μόνος μου.
Λεπτομέρειες, εν καιρώ."

Η προπώληση εισητηρίων θα ξεκινήσει πολυ σύντομα οπως ενημερωνει ο ιδιος.

ΥΓ : https://www.facebook.com/spanoudakisstamatis?fref=ts

Ο Σπανουδάκης, προσφάτως, ξεστόμισε κάτι βαρύγδουπες μπουρδολογίες.
Τελικώς οι άνθρωποι μεγαλώνοντας αντί για σοφοί, όπως πιστεύεται ότι γίνονται, μωραίνονται και χαζεύουν.

BeautifulLie _LookingBack.jpg

Παρά ταύτα, εάν δεν έχετε ακούσει τα δύο άλμπουμ του, Beautiful Lies / Looking Back του 1972 και 1974 αντίστοιχα, αναζητήστε τα. Μετά μπορείτε να αποφασίσετε για την μουσική του αξία. Η μουσική σ' αυτά κινείται σε κλίμα μεταψυχεδελικό προγκρέσηβ. Γράφω γι' αυτά εδώ και πστεύω, ο φίλος που άνοιξε το θέμα, να μου το επιτρέπει.

να με συγχωρήσετε κιόλας, αλλά αν θέλεις να μιλήσεις στην Παναγία μιλάς από μέσα σου.
Κι αν θέλεις να μιλήσεις για την πατρίδα, τώρα που όλοι φροντίζουν και νοιάζονται 'για το καλό της', το μόνο που πρέπει να πεις είναι: Φτάνει πιά, ως εδώ.

Είναι γραμμένος για την Παναγία και την Ελλάδα. Γιά να προσευχηθούμε και να αισθανθούμε περήφανοι, πούμαστε Έλληνες. Αυτός είναι, ο υψηλότατος, στόχος μου.
Εύχομαι, προσεύχομαι καί ελπίζω νάστε εκεί, γιατί αλλοιώς, θάμαι μόνος μου.
Λεπτομέρειες, εν καιρώ."

Γραφικότητες και γελοιότητες...
Μάλλον κάνει πολύ παρέα με τον εικονιζόμενο
images

Όσον αφορά τη μουσική του αυτή καθαυτή, o Yanni ακούγεται στ'αυτιά μου πιο original.

Η μουσική κατηγορία του φόρουμ δεν υπήρξε ποτέ αποστειρωμένη και η εντύπωση μου αλλά κυρίως ελπίδα μου είναι να μην γίνει τέτοια τώρα
Ο Σπανουδάκης πρόσφατα δήλωσε πως στην Ελλάδα αν δεν είσαι αριστερός και πούστης δεν καταξιώνεσαι! Ξέχασε να αναφέρει την Τρίτη μισητή κατηγορία αυτή του πρεζάκια αλλά φαίνεται πως δεν του είναι πλέον βολικό να αναμετριέται με τα προσωπικά του φαντάσματα. Ως εκ τούτου αφού κάποτε άνηκε σε ευαίσθητη κατηγορία θα έπρεπε να χαίρει μεγαλύτερης εκτίμησης (κατά την δική του λογική εννοείται)

Τώρα αν η σπόντα μομφή πάει στους Χατζιδακι /Θεοδωράκη θα έπρεπε πρωτίστως να μην υπερεκτιμά τον εαυτό του! Δεν του φταίει ούτε το straightλίκι του ούτε η δεξιουρα του! Απλά δεν έχει το ταλέντο τους! και είναι και ντροπή να μιλάει έτσι μιας και στην Ελλάδα υπάρχουν πραγματικά πολύ σπουδαίοι σύνθετες(Ξαρχάκος, Πλέσσας, Σπανός, Χατζηνάσιος, Μουτσης, Λεοντής Λοίζος, Λάγιος κλπ) που όμως για κάποιους λόγους μερικοί εκ των οποίων ήταν συγκυριακοί, δεν κατέκτησαν την αναγνώριση που τους άξιζε!

Παρόλα αυτά και επειδή γράφουμε σε σοβαρή μουσική κατηγορία (την σοβαρότερη κατά την γνώμη μου σε Ελληνικό φόρουμ τουλάχιστον), ο Σπανουδάκης έχει κάνει και όμορφες δουλειές!
Κάποτε και δεν σας κρύβω ακόμα και τώρα εκτιμούσα πολύ την δουλειά που είχε κάνει με την Βιτάλη “Και μπήκαμε στα χρόνια” αν και είναι δύσκολο να δουλεύεις με την Βιτάλη και να κάνεις άσχημο δίσκο!
Αν είχα οικονομική ´’άνεση θα τον έβλεπα γιατί ειλικρινά τον θεωρώ πιο σημαντικό από την Krall πχ…
Αλλά ως εκεί…
Όσον αφορά τον Yianni φυσικά και είναι καλύτερος, κυρίως επειδή δεν χρησιμοποιεί αυτά τα εκβιαστικού συναισθήματος τεχνάσματα τύπου Κλαρίνο _ Σαλέας _ λεβεντιά_ Βυζάντιο! Και πιο τίμιος βέβαια (ο Yianni)

Γιώργο, ή αυτογνωσία στους ανθρώπους, είναι από τα δυσκολότερα πράγματα.

Όσοι κινούνται και λειτουργούν μέσα σε κύκλους και αυλές και δεν διαθέτουν το παραπάνω ή είναι επιρρεπείς στη κολακεία και τον εκθειασμό, κάποια στιγμή "απομακρύνονται" από την πραγματικότητα και ζουν το "μύθο", που τους έχουν δημιουργήσει, όχι πάντα ανιδιοτελώς οι καλοθελητές. Δεν το λέω για να απενοχοποιήσω τον καλαμοκαβαλητή, ο οποίος είναι ο κύρια υπεύθυνος για το κατάντημά του. Η ανάλυσή σου, για ομοφυλόφιλους, αριστερούς και εξαρτημένους είναι πολύ σύνθετη για κάποιο που απλώς πιστεύει ότι η αξία του είναι τόσο μεγάλη, που οι υπόλοιποι απαξιώνουν προφασιζόμενοι "προφάσεις εν αμαρτίαις".

Τώρα, για το έργο του Stamatis, πιστεύω και όχι μόνο εγώ, ότι τα δύο προαναφερθέντα άλμπουμ είναι ότι καλύτερο έχει δημιουργήσει με απόσταση. Κανένα φολκλόρ στοιχείο, ούτε πομπώδεις και με έπαρση ενορχηστρώσεις.

Γιώργο, ή αυτογνωσία στους ανθρώπους, είναι από τα δυσκολότερα πράγματα.

Όσοι κινούνται και λειτουργούν μέσα σε κύκλους και αυλές και δεν διαθέτουν το παραπάνω ή είναι επιρρεπείς στη κολακεία και τον εκθειασμό, κάποια στιγμή "απομακρύνονται" από την πραγματικότητα και ζουν το "μύθο", που τους έχουν δημιουργήσει, όχι πάντα ανιδιοτελώς οι καλοθελητές. Δεν το λέω για να απενοχοποιήσω τον καλαμοκαβαλητή, ο οποίος είναι ο κύρια υπεύθυνος για το κατάντημά του. Η ανάλυσή σου, για ομοφυλόφιλους, αριστερούς και εξαρτημένους είναι πολύ σύνθετη για κάποιο που απλώς πιστεύει ότι η αξία του είναι τόσο μεγάλη, που οι υπόλοιποι απαξιώνουν προφασιζόμενοι "προφάσεις εν αμαρτίαις".

Τώρα, για το έργο του Stamatis, πιστεύω και όχι μόνο εγώ, ότι τα δύο προαναφερθέντα άλμπουμ είναι ότι καλύτερο έχει δημιουργήσει με απόσταση. Κανένα φολκλόρ στοιχείο, ούτε πομπώδεις και με έπαρση ενορχηστρώσεις.

Γρηγόρη δεν έχω κανένα λόγο να μην σε πιστεύω για τον συγκεκριμένο! θα προσπαθησω να τον ακούσω μιας και απο όσο δείγνει ανήκει στην εποχή εκείνη που ζουσε μεσα στις καταχρήσεις, οπότε τουλάχιστον υπήρξε περισσότερο ανθρωπινος! μετα είδε το φως το αληθινό! ....βεβαια αυτό το Stamatis στην συγκεκριμενη εποχή θυμιζει κάπως Vagelis, μάλλον πάντα είχε μια ταση να "τρώγεται" με αυτούς που ήταν καλύτεροι του :flipout:

μου είχαν αρέσει τα Πέτρινα χρόνια.
Δεν ξέρω τους δίσκους που εβαλες Γρηγόρη, άκουσα μόνο ένα μικρό δείγμα, αλλά δύσκολα μπορείς να μιλήσεις για μεταψυχεδελικό προγκ μετά το 666.

Για τα περαιτέρω δεν θα σχολιάσω. (προτιμώ να μείνω στα μουσικά)

βρε Γιωργο γιατι ασχολεισαι τοσο πολυ με τον Σπαντουδακη και την Διανα Κραλ ?
τι ωραιος που εισαι οταν γραφεις για τα ιταλικα σαουντρακς

και συ Διονυση νομιζω ηταν αστοχη η φωτο με τον Αναστασιαδη καμμια σχεση ...

θα συμφωνησω με τον Γρηγορη .

.

Ειλικρινά δυσκολεύομαι να χωνέψω ότι ο άνθρωπος αυτός έχει γράψει το πιανιστικό θέμα από τα "Χρώματα της Ίριδας" του Παναγιωτόπουλου,

Η υπόλοιπη δουλειά του (όση τουλάχιστον έχω ακούσει) δεν μου λέει τίποτα.

βρε Γιωργο γιατι ασχολεισαι τοσο πολυ με τον Σπαντουδακη και την Διανα Κραλ ?
τι ωραιος που εισαι οταν γραφεις για τα ιταλικα σαουντρακς

θα συμφωνησω με τον Γρηγορη .

.

Γιατί Στελλιο μου η τέχνη στις μέρες που ζούμε πρέπει να είνα λυτρωτική! Το φανταζεσαι να πάρεις την γυναίκα σου να πας στο Ηρώδειο για να ακούσεις τα αγαπημένα σου (υποτιθεται) έργα και ξαφνικά να διαπιστωσεις πως είσαι αναμεσα σε παπάδες, χρυσαυγίτες τον Γλύξμπουργκ και σε ένα κάρο σκουπίδια! που κάποτε ήταν γραφικά αλλά τώρα επικίνδυνα....και όλα αυτα επειδή ο τύπος το ανοιγει και δεν ξερει τι λέει.....?.......συν του ότι ε όλοι το ξερουμε, μόνο αυτός δεν το παραδεχεται πως δεν είναι και η μουσικάρα του αιώνα......

Γιατί βρε Στέλιο; Αφού κι ο Αναστασιάδης (ας μου επιτραπεί ο νεολογισμός) Παναγιό-πληκτος είναι.

Last edited:
Ειλικρινά δυσκολεύομαι να χωνέψω ότι ο άνθρωπος αυτός έχει γράψει το πιανιστικό θέμα από τα "Χρώματα της Ίριδας" του Παναγιωτόπουλου,

Η υπόλοιπη δουλειά του (όση τουλάχιστον έχω ακούσει) δεν μου λέει τίποτα.

Αν μου επιτρέπεις, δεν είναι και τίποτα σπουδαίο (αν η αναζήτηση που έκανα έβγαλε το σωστό αποτέλεσμα).
Εμένα αυτό που μου έρχεται στο μυαλό σαν μουσική (όχι τραγούδια) του Σπανουδάκη, είναι τα Κύματα, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί και σε διαφήμιση γιαουρτιού αν θυμάμαι καλά.
https://www.youtube.com/watch?v=KPSb7BcugWM

Αν πάντως ήθελα κάτι σε New age θα προτιμούσα την πιο εμπνευσμένη Keiko Matsui
https://www.youtube.com/watch?v=wkuUJqtHpNY

Αν μου επιτρέπεις, δεν είναι και τίποτα σπουδαίο (αν η αναζήτηση που έκανα έβγαλε το σωστό αποτέλεσμα).
Εμένα αυτό που μου έρχεται στο μυαλό σαν μουσική (όχι τραγούδια) του Σπανουδάκη, είναι τα Κύματα, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί και σε διαφήμιση γιαουρτιού αν θυμάμαι καλά.
https://www.youtube.com/watch?v=KPSb7BcugWM

Αν πάντως ήθελα κάτι σε New age θα προτιμούσα την πιο εμπνευσμένη Keiko Matsui
https://www.youtube.com/watch?v=wkuUJqtHpNY

Horses for courses

Γιατί Στελλιο μου η τέχνη στις μέρες που ζούμε πρέπει να είνα λυτρωτική! Το φανταζεσαι να πάρεις την γυναίκα σου να πας στο Ηρώδειο για να ακούσεις τα αγαπημένα σου (υποτιθεται) έργα και ξαφνικά να διαπιστωσεις πως είσαι αναμεσα σε παπάδες, χρυσαυγίτες τον Γλύξμπουργκ και σε ένα κάρο σκουπίδια! που κάποτε ήταν γραφικά αλλά τώρα επικίνδυνα....και όλα αυτα επειδή ο τύπος το ανοιγει και δεν ξερει τι λέει.....?.......συν του ότι ε όλοι το ξερουμε, μόνο αυτός δεν το παραδεχεται πως δεν είναι και η μουσικάρα του αιώνα......

μα εσυ δεν θα πας να δεις τον Σπαντουδκη ουτε τον Νταλαρα
αυτος που θα παει στον Σπαντουδακη και δει στα μπροστινα καθισματα
τον υπουργο ταδε και τον Γλυξμπουργκ δεν θα ενοχληθει, απεναντιας ....

.

+100!!!!!!!!!!!!
Την τελευταια φραση μονο, την βρίσκω πολύ light. Ουτε καν απο κοντά δεν περνάει -που λεμε κ στο χωριό μου- απο τον ορο μουσικάρα .. ΟΚ έχει γράψει 3-4 τραγουδάκια ευχαριστα και κανα δυο μουσικές καλές, αναμεσα σε ενα ματσο παπαριές τυπου "Αλέξανδρος" ...

Κάτι τέτοια "φαινόμενα" υψηλής και καλά κουλτουρας για τον σχετικως αδαή, που κάνουν την εμφάνηση τους στην τέχνη, και που πλασαρουν τον εαυτό τους ως κάτι ακρως υψηλου επιπέδου και ποιοτητας, προσωπικά τα θεωρώ άκρως επικινδυνα και παραπλανητικά πόσο μάλλον αν ειναι εκφραστές και τέτοιων "σκ@τ..νιων" απόψεων και πολιτικών!!

Οφείλουμε να τα επισημαίνουμε όσο περισσότερο μπορούμε ... και όποιος κατάλαβε κατάλαβε!!!!

ε μην είσαι και υπερβολικός....
απ το διπλανό χωριό περνάει....

πάντως το σωστό το σχόλιο είναι το τελευταίο του Στέλιου.
Να μην πω ότι αυτοί που θα πάνε στη συναυλία θα λαχταράνε για ...αυθόρμητες καταστάσεις

Χμμ δεν το 'πιασες μάλλον.. κοντά απο τον χαρακτηρισμό "μουσικάρα" (το "του αιωνα" δεν το βαζω καν), όχι το χωριό ... -bye-

@ Γ. Μπαϊραχτάρη: μην με παρεξηγησεις καταλαβαινω πως το εγραψες σαν σχημα λόγου

τόπιασα μια χαρά.
θα μπορούσα να πω από τη διπλανή χώρα...