Stand by mode σε Crystal Audio υπογούφερ TX-8SUB

Όσα subwoofer έχουν περάσει από τα χέρια μου είχαν λειτουργία που παρέμεναν on. Ακόμα και ένα που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, για να σας λύσω την απορία περί παλαιού ή νέου τύπου.

Το πως το ονομάζει η κάθε εταιρία, διαφέρει.
Συνέχεια on εννοείς χωρίς σήμα?

Eίναι άλλο το always on και άλλο το auto on...
Ξέρεις δεν προσπαθώ αλλά ούτε και θέλω να σε πείσω για κάτι!!! Γράφω αυτά που ξέρω και με διορθώνουν όταν κάνω λάθος.
Και για να μη παρεξηγηθώ γιατί σε τόσα posts γράφουμε τα ίδια πράγματα.
1. Για την περίπτωση τη δική σου είπαμε αυτά που είπαμε.
2. Δεν υποστήριξα ότι δεν υπάρχουν γούφερ (δεν ξέρω βέβαια κι όλα τα γούφερ της αγοράς) που παραμένουν ανοικτά χωρίς σήμα γι αυτό και ρώτησα ποια είναι αυτά.
Προφανώς υπάρχουν αλλά αναφερόμαστε μάλλον σε κάτι άλλο, παλαιότερα μοντέλα ίσως. Εδώ υπάρχει και οδηγία της ΕΕ για λιγότερη κατανάλωση των ηλεκτρονικών συσκευών στα standby modes και
3. Επειδή νομίζω ξεφύγαμε από το θέμα μας (για το δικό σου γούφερ συζητάγαμε) αυτά που γράφουμε είναι τροφή ίσως για κάποιο άλλο νήμα.

Αυτά είχα να πω (να γράψω) στο συγκεκριμένο νήμα και εύχομαι να βρήκες λύση στο πρόβλημά σου.

Δες λίγο αυτή τη φωτό.

610xp_amp_2.jpg

Ο πάνω πάνω διακόπτης, έχει τρεις θέσεις. Η πρώτη είναι always on, η δεύτερη είναι auto που ενεργοποιείται όταν παίρνει σήμα και η τρίτη είναι συνεχώς σε standby. Το συγκεκριμένο δεν έχει διακόπτη off, αλλά δεν μας απασχολεί.

Χωρίς να έχουν περάσει από τα χέρια μου και τα "τόσα" γούφερ γνώριζα αυτό που αναφέρθηκε στο post 10 από τον kblachos.
Δηλαδή velodyne, sunfire κλπ δεν πέφτουν σε standby?
Με γύρισες στο δημοτικό. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ευχαριστώ.-bye-

Δες λίγο αυτή τη φωτό.

610xp_amp_2.jpg

Ο πάνω πάνω διακόπτης, έχει τρεις θέσεις. Η πρώτη είναι always on, η δεύτερη είναι auto που ενεργοποιείται όταν παίρνει σήμα και η τρίτη είναι συνεχώς σε standby. Το συγκεκριμένο δεν έχει διακόπτη off, αλλά δεν μας απασχολεί.
Ναι τα έχω δει αυτά γιατί κι εγώ το έψαξα. Δεν είναι τόσα πολλά αυτά. Τα περισσότερα έχουν δύο σκάλες on/off, auto/off.
Αν ο μέσος όρος είναι η εικόνα αυτή κάνω delete μέσα στο μυαλό μου όλα όσα ξέρω για γούφερ και ξεκινάω από την αρχή.

Ο μέσος όρος έχει on και auto. Υπάρχουν κι εκείνα που δεν έχουν καθόλου on. Μειονέκτημα εκνευριστικό για την ακρίβεια γιατί κατά τα λοιπά μπορεί να είναι εξαιρετικό subwoofer.

Η φωτό που έβαλα πιο πριν είναι από B&W ASW610XP. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα παλιού ή νέου τύπου. Να σας πω την αμαρτία μου εγώ θα ήθελα το συγκεκριμένο να έχει και διακόπτη off για να μην είναι αναμμένο καθόλου το λαμπάκι του και να μην είναι υποχρεωτικά σε standby, αν δεν το βγάλεις από την πρίζα δηλαδή.

Πολλές διαφορές μεταξύ των sub. Ας πούμε πολλά δεν έχουν διακόπτη που να απενεργοποιεί το δικό τους crossover. Όχι ότι δεν λύνεται το θέμα με άλλο τρόπο (ρυθμιστικό στο τέρμα) απλώς η έλλειψη της ευκολίας είναι που πειράζει.

Άλλο παράδειγμα. Η έξοδος τους του σήματος του sub είναι σταθερή σε ένα σημείο συχνότητας και σπανίως είναι μεταβλητή αυτή η συχνότητα.

Δείτε αυτό εδώ με επιλογή στα 70,στα 40 και καθόλου φιλτραρισμένη:

martin_logan_depth_i_black_ash_04.jpg

Καλημέρα,
Τελικά ύστερα από την χθεσινή αργία και αφού επιτέλους είχα λίγο χρόνο να το ψάξω, το πρόβλημα διορθώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό! Υστερα από πολλές δοκιμές κατέληξα ότι με το volume του υπογούφερ στο 1/4 και με το level του ενισχυτή στο +6 με +7 το υπογούφερ παραμένει ανοιχτό και σε χαμηλές στάθμες. Με το μικρόφωνο του ενισχυτή να φανταστείτε και με το 1/4 του volume στο υπογούφερ μου έβγαζε κανονικά -3db...
Θα επανέλθω κάποια στιγμή με review για το συγκεκριμένο σύστημα συνολικά καθώς δεν υπάρχει πουθενά κριτική για το συγκεκριμένο σύστημα με το 8αρι υπογούφερ. Όπου έχω βρει κριτική αυτη είναι με το 10αρι. Πάντως επειδή είχα ενδοιασμόυς για το αν έκανα καλά που πήρα το 8αρι και όχι το 10αρι, πέρασα προχτές από την Crystal στα Βριλήσσια για να ακούσω και τα δύο και να συγκρίνω (μου εδώσαν την δυνατότητα αμα θέλω να επιστρέψω το 8αρι και πληρώνοντας την διαφορά να πάρω το 10αρι). Αυτό που έβγαλα ως συμπέρασμα είναι ότι σε μέσες και μέσες-άνω στάθμες τα δύο υπογούφερ συμπεριφέρονται σχεδόν το ίδιο. Πιθανώς να έχουν διαφορές σε πολύ δυνατές στάθμες ή σε πολύ απαιτητικές ταινίες ή μουσικές (και πάλι σε υψηλές στάθμες). Για διαμέρισμα σε πολυκατοικία πάντως οπού οι στάθμες δεν μπορούν να είναι εκωφαντικές νομίζω το 8άρι είναι μια πιο λογική επιλογή καθώς είναι και πιο μαζεμένο σαν μέγεθος (στο μάτι φαίνεται σαν να έχει τον μισό όγκο). Εγώ πάντως στις στάθμες που άκουσα στην Crystal δεν διαπίστωσα καμία διαφορά μεταξύ τους.

Το συγκεκριμενο 8αρι εχω και εγω και ειμαι ολιγον τι απογοητευμενος,δεν ξερω αν εχω κανει τις σωστες ρυθμισεις στον ενισχυτη,παντως το περιμενα πιο δυνατο.Το πηρα και εγω με τη λογικη οτι σε πολυκατοικια με το 8αρι ειμαι οκ,αλλα μαλλον εκανα λαθος!

Το συγκεκριμενο 8αρι εχω και εγω και ειμαι ολιγον τι απογοητευμενος,δεν ξερω αν εχω κανει τις σωστες ρυθμισεις στον ενισχυτη,παντως το περιμενα πιο δυνατο.Το πηρα και εγω με τη λογικη οτι σε πολυκατοικια με το 8αρι ειμαι οκ,αλλα μαλλον εκανα λαθος!
Πίστεψε με... Αν είχες το 10άρι θα είχες τον ίδιο ήχο. Μην περιμένεις διαφορές... Τουλάχιστον σε μέτριες όπως είπα και προηγουμένως εντάσεις
Πιστεύω ότι όλα είναι θέμα ρυθμίσεων... Το προηγούμενο home cinema που είχα ήταν ένα all in one samsung. To υπογούφερ όπως σε όλα αυτά τα συστήματα ήταν μικρό, το μισό μάλιστα από αυτό της CRYSTAL. Ε λοιπόν μόλις συνέδεσα για πρώτη φορά το καινούργιο σύστημα απογοητεύτηκα... Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι το υπογούφερ ήταν χειρότερο από το (ευτελές) προγούμενο. Αυτό ηταν ένα τεράστιο λάθος... Δεν είναι δυνατόν ένα υπογούγερ με 20 εκατοστά ηχείο και διπλάσιο όγκο να είναι χειρότερο από ένα ηχείο με γούφερ 13 εκατοστών...
Απλα στα all in one όλα είναι προρυθμισμένα και πιο "χρωματισμένα". Με ψάξιμο και στις ρυθμίσεις αλλά και στη θέση του υπογούφερ έχω καταφέρει να ακούσω έναν πολύ ανώτερο ήχο και στην ποιότητα του αλλά και στην ένταση. Πολύ απλά η διαφορά των δύο συστημάτων είναι χαοτική. Παντως αν επέλεγα στο μέλλον να αλλάξω κάτι στο συστημά μου αυτο δεν θα ήταν το υπογούφερ. Πιθανώς να άλλαζα τα δύο μπροστινά με τα Τ2.

Ακριβως το ιδιο επαθα και γω!Πριν ειχα ενα all in one της sony και επισης σαν και σενα το παλιο υπογουφερ φανταζε και φανταζει ακομα ανωτερο απο το καινουργιο της crystal.Mαλλον ομως εχεις δικιο στο οτι στα all in one ειναι προρυθμισμενα και πιο χρωματισμενα.Ελπιζω και εγω να βρω τις καταλληλες ρυθμισεις για να παρω αυτο που περιμενω απο το υπογουφερ,εκτος και αν εχω μαθει λαθος απο το παλιο που το υπογουφερ ειναι πιο συμμετοχικο σε ολους τους τομεις και φωναζει πιο πολυ και εχω λαθος ακουστικες απαιτησεις.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τα όλα-σε-ένα. Τι νομίσατε δηλαδή; Το λεπτούλι σε καμπίνα sub των... 13 εκατοστών διαμέτρου γούφερ, για να παίξει δεν θα είναι χρωματισμένο;

Εγώ έχω στο γραφείο ένα όλα-σε-ένα με δεκάιντσο ενεργό sub (και υβριδικά ομοκεντρικά ηχεία με πάνελ nxt). Εκεί να δείτε υπερβολή στο sub, το παίζω στο -5. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί το συγκεκριμένο όλα-σε-ένα έχει κύκλωμα που ενισχύει την περιοχή γύρω από τα 40Hz, σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα των κυκλωμάτων του service manual. Το κύκλωμα αυτό δεν απενεργοποιείται. Τα ρυθμιστικά είναι μόνο η ένταση του sub και τα μπάσα-πρίμα.