Stand by on ή off

Ramona

New member
6 May 2008
27
Καλημέρα σε όλους

έχω ψηθεί από τους οικολόγους ώστε να σβηνω την τηλεορασή μου (TV Samsung LE 46A789) την νύχτα για να μην παραμένει σε stand by mode για περιορισμό της κατανάλωσης μήπως και σώσουμε τον πλανήτη.
Θα ήθελα να ξέρω άν αυτή η διαδικασία κάνει κακό στην συσκευή μου ή αν την προστατεύει από πιθανούς κινδύνους

Ευχαριστώ

Εκτός από οικολογικούς λόγους, ίσα-ίσα νομίζω ότι είναι προτιμότερο να σβήνουμε τις συσκευές από τον διακόπτη παρά να είναι σε standby. Ετσι προφυλλάσονται και από τυχόν μεγάλες αυξομειώσεις της τάσης.
Απλά επειδή βαριόμαστε να πατάμε το κουμπάκι τα κλείνουμε όλα από το τηλεκοντρόλ...

Καλημέρα σε όλους

έχω ψηθεί από τους οικολόγους ώστε να σβηνω την τηλεορασή μου (TV Samsung LE 46A789) την νύχτα για να μην παραμένει σε stand by mode για περιορισμό της κατανάλωσης μήπως και σώσουμε τον πλανήτη.
Θα ήθελα να ξέρω άν αυτή η διαδικασία κάνει κακό στην συσκευή μου ή αν την προστατεύει από πιθανούς κινδύνους

Ευχαριστώ

Δεν ξερω αν θα σωσεις τον πλανητη, παντως στη διαδικασια της αλλαγης διακοπτη θα μπεις συντομα, καθως εκ κατασκευης δεν προοριζεται για καθημερινη χρηση.

Δοκιμάστε να τη βγάζετε κι από το ρεύμα.
Εκεί να δείτε διαφορά...

Αν κλείσουμε το πολύπριζο τι γίνεται σε περίπτωση υπέρτασης ή κεραυνού