Stand προβολεα !!!

16 June 2006
7,335
127.0.0.1
Προβολεα για την βεραντα απεκτησα.
Πανι φορητο με τριποδο επισης.
Την προβολη του τηλεοπτικου σηματος την ανελαβε ενας δορυφορικος δεκτης μεσω Nova με συνδεση S-video.
Το μονο που μου ελειπε απο την ολη υλοποιηση ηταν μια βαση τροχηλατη για τον προβολεα μιας και δεν ηθελα να τρυπησω τοιχους η ταβανι στην βεραντα.
Σας παραθετω φωτογραφιες γιατι πιστευω οτι μια τετοια βαση ισως ενδιαφερει και αλλους φιλους. Υποψιν οτι η βαση ειναι χειροποιητη (κοινως DIY) .
Το υψος της ειναι 70 εκ, και τηλεσκοπικα ανεβαινει μεχρι τα 160 εκ.
Να προσθεσω οτι η βαση ειναι παρα πολυ σταθερη. Ακομη και στο μεγιστο ανοιγματης δεν "παλαντζαρει" καθολου.
Οτιδηποτε αλλες πληροφοριες η αποριες εχετε μπορειτε να με ρωτησετε.

ΥΓ. Την βαση δεν την εφτιαξα εγω αλλα την αγορασα ετοιμη .

Attachments

• P6020043.JPG
    P6020043.JPG
    39.6 KB · Views: 90
  • P6020045.JPG
    P6020045.JPG
    36.5 KB · Views: 58
  • P6020046.JPG
    P6020046.JPG
    64.8 KB · Views: 49
  • P6020047.JPG
    P6020047.JPG
    36.1 KB · Views: 75
  • P6020048.JPG
    P6020048.JPG
    74.1 KB · Views: 48
Νικο καλο το βλεπω , με προβληματιζει ομως οτι η βαση δεν ειναι και πολυ σταθερη (ροδες) και ισως (χτυπα ξυλο) σε κανα γκολ της Εθνικης το παρεις μαζι με τον προβολεα .
μηπως να προσαρμοσεις και ενα βαρος στην βαση?
με προβολεα τι εκανες ? πηρες απο το γνωστο πολυκαταστημα?
Και εγω κατι παρομοιο εψαχνα ,αλλα θα κατασκευασω μια βαση τοιχου.
Καλες βεραντοθεασεις.

Βλέπω όλοι σιγά σιγά γινόμαστε καλοκαιρινοί!!! :five:

Νίκο, πολύ καλή η βάση. Καλές θερινές προβολές σου εύχομαι :ernaehrung004:

Εψαχνα κι εγώ κάτι παρόμοιο, αλλά επειδή όταν έψαχνα δεν είχα βρει, έφτιαξα στον μαραγκό μια ξύλινη.

Παιδια η βαση ζυγιζει περι τα 10 κιλα χωρις το προβολακι πανω. Ειναι αρκετα σταθερη. Το μονο μειον οτι δεν ζητησα να μπουν ροδακια με στοπ. Η βαση με τον προβολεα θα ειναι 1 μετρο πισω απο κει που θα καθομαι οποτε δεν θα υπαρχει επαφη με το μηχανημα. Δυστηχως οι φωτος δεν μπορουν να απεικονισουν την στιβαροτητα της σε σχεση με την λιτη εμφανιση της.

Βλέπω το Euro έχει δώσει τροφή σε πολύ κοσμάκη που τρέφεται από τον χώρο του a/v...φέτος το καλοκαίρι θα αναστενάξουν οι βεράντες!
Κάθε μπαλκόνι και πανί, κάθε όροφος και προβολέας....

Re: Απάντηση: Re: Stand προβολεα !!!

Για να μην θεωρηθει διαφημιση εχεις πμ.

Φίλε μου καλημέρα. Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα, αν έχεις την καλοσύνη στείλε μου και εμένα ένα π.μ.
Σε ευχαριστώ πολύ -bye-

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Νίκο καλημέρα κι απο μένα... κι εγώ ακριβώς το ίδιο πράγμα έχω σκοπό να κάνω, βεραντίτσα, προβολέας, μπυρίτσα και παρέα! Μόνο που εγώ αντί για πανί, θα χρησιμοποιήσω την πλαϊνή σταθερή τέντα του μπαλκονιού (δεν έχει ούτε μια ζάρα!!!) και ψάχνω για μια βάση σαν και τη δική σου.

Αν σου είναι εύκολο, ενα πμ με τιμή και μαγαζί και σε μένα, θα το εκτιμούσα!

Γιάννης

Να ρωτήσω κάτι επί του πρακτικού?
Αν είναι να προβάλει από ύψος 1.60μ. το προβόλι, θα πρέπει να παίζει upside-down ώστε να προβάλλει σε οθόνη που θα είναι στο ίδιος ύψος ή χαμηλότερα. Δε νομίζω να έχετε πανί που να ξεκινάει στο 1.60....
Πώς ακριβώς θα κάθεται αναποδογυρισμένος ο προβολέας πάνω στο stand?
Αν είναι να προβάλλει από τα 70εκ, δηλαδή με τον τηλεσκοπικό βραχίονα τελείως κλειστό, τότε ποιά η διαφορά από οποιοδήποτε τραπεζάκι που μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά?

Re: Απάντηση: Stand προβολεα !!!

Να ρωτήσω κάτι επί του πρακτικού?
Αν είναι να προβάλει από ύψος 1.60μ. το προβόλι, θα πρέπει να παίζει upside-down ώστε να προβάλλει σε οθόνη που θα είναι στο ίδιος ύψος ή χαμηλότερα.

Εαν ο προβολέας έχει αρκετό lens shift, όλα γίνονται..

Βρε παιδιά, τι διαφήμιση, ας μην παραλογιζόμαστε. Δεν είναι καταναλωτικό προϊόν οι ιδιοκατασκευές, ώστε να τίθεται θέμα ανταγωνισμού μεταξύ ίδιων ή ομοειδών προϊόντων.

Έχουμε κολλήσει νομίζω σε κάποια θέματα "διαφήμιση", "ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα" κλπ και με το που τα ακούμε σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Πού αντίκειται, σε κανονισμό μας ή στη νομοθεσία, το να επαινέσουμε τον μάστορα λέγοντας ανοικτά το όνομά του? Είναι ίδιον αλλά και προνόμιο κάθε δημιουργήματος να φέρει περήφανα το όνομα του δημιουργού του. Γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με δημιουργό, όχι με μεταπράτη-έμπορο.

Σωστά!
Δεν υπάρχει θέμα, σιγά τη διαφήμιση.
Κατόπιν κάποιων τηλεφωνημάτων και pm, ομολογώ.

Εγώ το κατασκεύασα!

Και όποιος φίλος τυχόν θέλει, ας μου το ζητήσει και ευχαρίστως να του φτιάξω.
Φυσικά κατά παραγγελία το χρώμα, οι διαστάσεις και το ύψος εφ´όσον είναι κάτι που δεν υπάρχει έτοιμο στο εμπόριο.

Και εγώ το ομολογώ!

Μου έχει φτιάξει πιατάκια για τις ακίδες των ηχείων! Μάλιστα η μία ακίδα είχε έρθει από το εργοστάσιο λεία, δίχως σπειρώματα, και της έφτιαξε! Και δυσκολότερο από όλα, μου έφτιαξε ανταλλακτικό για φωτογραφική φυσούνα με την οποία τραβάω τα μάκρο μου.

Κανονικά ο ίδιος δεν έπρεπε να θέλει τη διαφήμιση, γιατί σήμερα τις "πατέντες" τις ψάχνουμε με το κυάλι, μην χάσει δηλαδή και την ησυχία του.