Star Mpeg 2 - Mpeg 4

Επίσης πρέπει να κοιτάμε και το κοινωνικό σύνολο, γιατί δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να πετάνε τηλεοράσεις Full HD με ενσωματωμένο επίγειο ψηφιακό δέκτη (DVB-T/Mpeg-2) των 1500 ευρω και βαλε…, που ακόμη πληρώνουν με γραμμάτια...

Σωστότατος! Το θέμα δεν είναι οι δέκτες που κάνουν 20 ως 50 ευρώ στο εμπόριο και τους πετάς εύκολα για να πάρεις νέους, αλλά όσοι αγοράσαμε πρόσφατα τηλεοράσεις άνευ mpeg4, σκάζοντας σοβαρά χρηματικά ποσά που μέσα σε μία νύχτα απαξιώθηκαν τεχνολογικά στη λογική της ελληνικής αρπα-κόλας... :antlers:

Και για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, φαντάζομαι πως το STAR δεν εκπέμπει από Υμηττό, γιατί εγώ που είμαι κέντρο Αθήνας δεν πιάνω τίποτα...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Mpeg 2 - Mpeg 4

Αγαπητοι φιλοι καλημερα κατ αρχ.
Αυτο που ηθελα να σας θυμισω ειναι αυτο που συνεβη οταν η ΕΡΤ ξεκινησε την εγχρωμη μεταδοση και αγορασε το παλιο SECAM απο τους Γαλλους οταν οι ιδιοι μολις το ειχαν ξεφορτωθει και ειχαν αλλαξει στο ολοκαινουργιο SECAM3b το οποιο φυσικα ηταν κλασεις ανωτερο. Την ιδια στιγμη μαλιστα που ολος ο υπολοιπος κοσμος εκτος Αμερικης (NTSC) υιοθετουσε τοτε το PAL το οποιο φυσικα αναγκαστηκε να αγορασει μετα η διορατικη ΕΡΤ.
Βλεπετε λοιπον οτι η ιστορια επαναλαμβανεται οχι ομως απο ελειψη διορατικοτητας η αν θελετε οχι μονο απο την ελειψη αυτη.
Δυο αγορες ειναι δυο εν δυναμει μιζες. Τα κοροιδα πληρωνουν μεσω της ΔΕΗ και μαλιστα αγογκιστα. Η ψηφιακη ΕΡΤ γεμισε αργοσχολους με παχυλοτατους μισθους τους οποιους φυσικα πληρωνουμε εμεις.
Παροτι ΑΕ και λειτουργια υποτιθεται με ιδιωτικοοικονομικα κριτηρια τα μασαει και απο το κρατος δηλαδη εμας.
Αλλα βλεπετε οπου υπαρχει κρατος (μιλαω για τη χωρα μας) σημαινει αυτοματα ισοδυναμια με πολιτικους - καπελωμα - θεσουλες ημετερων και απολυτως καμμια σχεση με το αντικειμενο.
Θα σας πω αν και φαινεται ασχετο αρχικα πως καταστρεψανε την Ολυμπαικη και σημερα εχει ευτελιστει ακομα και στη συνειδηση του κοσμου.
Ειναι απλο απο το ιδιο το κρατος, και απο τις αχρηστες διοικησεις που φυσικα ηταν διορισμενες απο αυτους. Ξερετε οτι καμμια μα απολυτως καμμια διοικηση δεν ειχε σχεση με το αεροπορικο αντικειμενο?
Σε αντιθεση φυσικα με τον υπολοιπο κοσμο οπου οι αεροπιρικες διοικησεις ειναι πρωην πιλοτοι, ιπταμενοι μηχανικοι η ελεγκτες εναεριας κυκλοφοριας στα δε διοικητικα συμβουλια συμμετεχουν μηχανικοι αεροσκαφων η και δοικητικοι υπαλληλοι αλλα σε καμμια περιπτωση δικηγοροι η golden boys, η managers αμφιβολου ποιοτητας οπως αποδειχτηκε η know how.
Γι αυτο μην απορειτε ουτε να κανετε γκαλοπ για το πιο προτυπο θα επικρατησει.
Πληρωσαμε για τους MPEG2 θα ξαναπληρωσουμε για τους MPEG4 και μαντεψατε?
Ναι μαντεψατε σωστα, θα ξαναπληρωσουμε για τους Τ2.
Ετσι εχουμε τον Ελληνικο δορυφορο να κοβει βολτες πρακτικα μη βοηθωντας τον ελληνα πολιτη που τον πληρωσε, η τη γιαγια που εχει μονο μια τηλεοραση για παρεα αλλα δεν εχει καναλια να δει γιατι το επιγειο σημα δεν φτανει στο χωριο γουβα.
Η γιατι δεν εχει η ΕΡΤ τεχνικους να στειλει να φτιαξει τους αναμεταδοτες γιατι εχει μονο γραφιαδες οι οποιοι προσληφθηκαν σαν τεχνικοι αλλα το πολιτικο τους μεσο τους μετετρεψε σε γραφιαδες.
Προβλημα που μπορουσε να λυθει με τη μια ενεργοποιωντας τον HEllas SAT και δινοντας καρτουλες προσβασης μεσω των λογαριαμων της ΔΕΗ
ΔΕν ηθελα να σας κουρασω πρωι πρωι απλα να κεφτεστε οτι η αιτια ολων των δεινων σ αυτη τη χωρα και τη γενικοτερη καταντια μας ειναι αυτοι που
πηραν τα 41 μετρα για την ακριβεια,
αυτοι που δεν βαζουν καινουργιους φορους αλλα εχουν 7 δισ ευρω στον προυπολογισμο εσοδα του κρατους απο φορους,
αυτοι που βαζουν ρητρα πετρελαιου οταν το πετρελαιο κατρακυλαει,
αυτοι που βαζουν οριο 800 ΚW το τετραμηνο στο ρευμα οταν αυτα με τις σημερινες αναγκες των νοικοκυριων εξαφανιζονται σε χρονο dt
αυτοι που μας εχουν αδειασει τις τσεπες για να εναρμονιστουμε με την ΕΟΚ αλλα δεν λενε τιποτα για την εναρμονιση μισθων...
Αυτοι που με τη χρηστη διαχειρηση των φορων μας εχουν 3 lear jet να ταξιδευουν αλλα δεν εχουν να πληρωσουν τους γιατρους του δημοσιου και αναγκαζουν τον κοσμο να πληρωνει απο τους ανυπαρκτους μισθους και συνταξεις πεινας που μας δινουν.
ΔΕν εχει τελος ο καταλογος αλλα γιατι οταν ακουω ΕΡΤ κανω αυτες τις παραλογες σκεψεις?
Μηπως ειμαι προκατειλημενος?
Νικος:grinning-smiley-043
Πολύ σωστά τα λες, αρκεί να εννοείς και όλους τους προηγούμενους κυβερνήτες γιατι σε τέτοια θέματα διορισμών ημετέρων και δημοσίων σπαταλών συμφωνούν όλοι, ενω το ίδιο κάνουν και οι μικροί της αντιπολίτευσης όταν τυχαίνει να έχουν εξουσία (πχ δήμοι)!
Επίσης τα παραπάνω δεν αναιρούν τις ευθύνες εργαζόμενων που το μόνο που κοιτάζουν είναι τα άμεσα συντεχνιακά τους συμφέροντα και δεν κάνουν κάτι για να σταματήσουν την απαξίωση της υπηρεσίας στην οποία δουλεύουν (μιά απεργία έστω με διαφορετικά αιτήματα, πέραν των μισθολογικών...)

[B][/B]
Quote:
Originally Posted by Voreios
Ναι, αλλά αν υιοθετήσουν το mpeg2 τώρα, σε 3 χρόνια που θα το αλλάξουν αναγκαστικά (για πολλούς λόγους) θα πετάξουμε όλοι τις τηλεοράσεις και τους επίγειους ψηφιακούς δέκτες και όχι μόνο το 8% που έχουν σήμερα σύμφωνα με στατιστικές και που γενικότερα ειναι οι πιο ευκατάστατοι και early adopters!
Στο χωριό της γυναίκας μου (κάμπος Λαρισας) με 700 μόνιμους κατοίκους που καλύπτεται εδω και 2 χρόνια απο το Πήλιο υπάρχει μόνο ενας επίγειος ψηφιακός δέκτης στην καφετέρια! Οι λοιποί δεν γνωρίζουν τίποτε και θα εξοπλιστούν μόνο όταν κλείσουν όλα τα αναλογικά (μερικοί ίσως πήραν και τηλεοράσεις με dvb-t αλλά το πιθανότερο δεν το γνωρίζουν!)

Κάνεις δεν ζητεί να υιοθετηθεί αποκλειστικά το πρότυπο εκπομπήςDVB-T/Mpeg-2, αλλά το Γαλλικό πρότυπο, όπου έχουμε συνδυασμό των δυο προτύπων εκπομπής σε ένα αναμεταδότη, με διαφορετικά κανάλια σε DVB-T/Mpeg-2 & DVB-T/Mpeg-4 (τα ελεύθερα αναλογικά ιδιωτικά κανάλια σε DVB-T/Mpeg-2 και η επιπλέον χωρητικότητα για άλλες χρήσεις σε DVB-T/Mpeg-4)… Έξαλλου η ΕΡΤ και τα ιδιωτικά κανάλια ελεύθερης εκπομπής πρέπει να εκπέμπουν σε κοινό σύστημα εκπομπής… Όσοι θα αγοράσουν από εδω και πέρα προϊόντα λήψης θα είναι καλυμμένοι και με τα δυο συστήματα εκπομπής(και δεν θα πετάξουν τίποτα)… Αφού η αγορά θα υποχρεωθεί να παρέχει προϊόντα συμβατά και με τα δυο πρότυπα εκπομπής… Ενώ όσοι έχουν ήδη αγοράσει με το πρότυπο DVB-T/Mpeg-2, θα μπορούν τουλάχιστον να έχουν δυνατότητα λήψης των Mpeg-2 καναλιών, ανάμεσα τους κρατικά, ιδιωτικά και περιφερειακά κανάλια ελεύθερης λήψης. Κανάλια όπως Nova Cinema & Supersport…, και άλλες διαφορετικές υπηρεσίες καναλιών δεν είναι υποχρεωτικό να τα λαμβάνουν, αφού θα εκπέμπουν σε DVB-T/Mpeg-4… Οπότε θα έχουμε ομαλή μετάβαση μέχρι το 2012-2015 και είναι πολύ λογικό κάθε 10 χρόνια να αλλάζει το πρότυπο εκπομπής… Αλλά όχι κάθε δυο χρόνια…

Έξαλλου και στην Δορυφορική τηλεόραση η μετάβαση γίνεται ομαλά… Από το 1996 μέχρι και σήμερα κυριαρχούν τα DVB-S/Mpeg2 ελεύθερα και συνδρομητικά κανάλια… Το DVB- S2/Mpeg-4 είναι κυρίως για τις συνδρομητικές πλατφόρμες που ξεκινούν τώρα την δραστηριότητα τους και επιλέγουν να υιοθετήσουν πολύ λογικά το νέο σύστημα, για να προσφέρουν περισσότερα SD κανάλια με μικρότερο κόστος, ταυτόχρονα με υπηρεσίες υψηλής ευκρίνειας…

Last edited:
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την λογική του φίλου Νικόλα.
Ο σεβασμός στον πολίτη καταναλωτή πρέπει να προέχει από τα συμφέροντα των καναλαρχών ή τις τεχνολογικές φαντασιώσεις μιας μικρής ελίτ.

Για την ιστορία, το SECAM μας έκατσε στον σβέρκο, γιατί ο Καραμανλής έπρεπε να "ξεπληρώσει" (sic) την "φιλοξενία" (sic) των Γάλλων...

Όταν οι ιδιώτες μπήκαν 15 χρόνια μετά στο παιχνίδι, εννοείται πως θα προτιμούσαν το PAL, αφού όλες οι τηλεοράσεις και τα βίντεο υποστήριζαν έτσι κι αλλιώς και τα δύο συστήματα και το PAL είναι κλάσεις ανώτερο σε επαγγελματική χρήση...

Μηπως καποιος να μας πει απο που εκπεμπει το star, (Υμητο-Παρνηθα) και αν εχει δοκιμασει κανεις αυτο
http://neotionpocket.com/pocket_fta.php
θα βοηθησει εμας που εχουμε mpeg2 τηλεοραση (με CI) να δουμε mpeg4?

ΠΑΝΤΩΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΚΑΝ ΜΗΠΩΣ ΠΕΤΥΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΥΜΗΤΟ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ.....

ΠΑΝΤΩΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΚΑΝ ΜΗΠΩΣ ΠΕΤΥΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΥΜΗΤΟ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ.....

Μάλλον η δοκιμαστική εκπομπή είναι πολύ χαμηλής ισχύος. Εγώ τα βλέπω απο Αγ. Παρασκευή με την κεραία στραμένη στην Πάρνηθα. Έκανα δοκιμές στο Χαλάνδρι και στο Βύρωνα με κεραίες προς Υμηττό χωρίς αποτέλεσμα.

Μάλλον η δοκιμαστική εκπομπή είναι πολύ χαμηλής ισχύος. Εγώ τα βλέπω απο Αγ. Παρασκευή με την κεραία στραμένη στην Πάρνηθα. Έκανα δοκιμές στο Χαλάνδρι και στο Βύρωνα με κεραίες προς Υμηττό χωρίς αποτέλεσμα.

Καλημερα σε ολα τα παιδια,
Μολις σαρωσα τις συχνοτητες και εδω Θεσσαλονικη. Καμμια αλλαγη τα κλασσικα 4 της ΕΡΤ και το καναλι 4Ε.:violent-smiley-030:
Νικος

Αν και ξεφεύγω από το θέμα του Star, θέλω να προσθέσω και εγώ τα εξής, αφού πρώτα διάβασα όλες τις απόψεις, σχετικά με τη χρήση MPEG-2 και MPEG-4. Καταρχήν για τις εκπομπές MPEG-2 έχει γίνει ήδη μελέτη για μονοσυχνοτικό δίκτυο, καθώς και ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων, από την ΕΡΤ και το κράτος. Όσοι ιδιώτες εκπέμψουν σε MPEG-2, θα βρουν την δουλειά στημένη. Η επιλογή MPEG-4 χωρίς μελέτη από μόνη της δεν λέει τίποτε. Όσο για τις δοκιμαστικές εκπομπές του Star, από ότι φαίνεται γίνονται από τα γραφεία του. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι αφορά τον εξοπλισμό του και όχι το δίκτυο κάλυψης, που είναι και η σοβαρότερη ιστορία στην υπόθεση.
Επίσης, μιλάμε όλοι σαν το φάσμα να ανήκει στους σταθμούς. Το φάσμα ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και αν μη τι άλλο, το βασικό πλεονέκτημα της τεχνολογίας DVB-T (ή T2), είναι η σωστή διαχείριση του φάσματος. Αλίμονο αν δίναμε φάσμα σε κάθε ιδιώτη για να εκπέμψει σε MPEG-2,4,6,8 και ότι άλλο ήθελε προκύψει.
Τέλος, όσο αφορά το DVB-S2, αυτό δεν απευθύνεται μόνο στις συνδρομητικές πλατφόρμες, αλλά σε όλους (και στα ελεύθερα κανάλια). Μέσω αυτού μπορούν κάποια κανάλια να μοιράζονται την ίδια χωρητικότητα σε μιστό κόστος. Απλά τα ελεύθερα κανάλια, δεν έχουν επενδύσει ακόμη στο DVB-S2, λόγω του κόστους αλλαγής εξοπλισμού, κάτι που αναπόφευκτα θα γίνει στο μέλλον.

Παιδια με μια απλη καρτα PC που εχω DVB-T οσα scan και να χω κανει ουτε μια φορα δεν βγηκε κατι!

Ξέρει κανείς αν οι εκπομπές γίνονται από Πάρνηθα ή από τα γραφεία του σταθμού στην Κάτω Κηφισιά; Εγώ που μένω Λυκόβρυση, η κεραία μου κοιτάει Υμηττό και πιάνω το ψηφιακό Star με ισχύ γύρω στο 60%.

Δεν νομίζω να εκπέμπει από Πάρνηθα. Αυτό που βλεπουμε λογικά είναι κάποια ανάκλαση του σήματος απο τό σημείο εκπομπής (Πιθανότατα από Κηφισιά). Εκτός αυτού η ισχύς του σήματος αλλάζει συνεχώς.

:argue:Πάντως όπως έχω ξαναγράψει και δεδομένου της οικονομικής κρίσης αυτός σήμερα που με χίλια δυό βάσανα πήρε μία tv lcd με ενσωματωμένο δέκτη mpeg2 σιγά μην πάει να αλλάξει την tv του να πάρει άλλη έστω και μετά από 3-4 χρόνια που να έχει decoder Mpeg4. Εδώ υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που βλέπουν σε crt. Και μην μου πείτε ότι δεν θα βλέπουν tv? Απλά θα βλέπουν μόνο ERT ή κανένα δορυφορικό σε κανένα καφενείο.:grinning-smiley-043

:argue:Πάντως όπως έχω ξαναγράψει και δεδομένου της οικονομικής κρίσης αυτός σήμερα που με χίλια δυό βάσανα πήρε μία tv lcd με ενσωματωμένο δέκτη mpeg2 σιγά μην πάει να αλλάξει την tv του να πάρει άλλη έστω και μετά από 3-4 χρόνια που να έχει decoder Mpeg4. Εδώ υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που βλέπουν σε crt. Και μην μου πείτε ότι δεν θα βλέπουν tv? Απλά θα βλέπουν μόνο ERT ή κανένα δορυφορικό σε κανένα καφενείο.:grinning-smiley-043

Ναι αλλα μπορει να δωσει 30-50 ευρώ και να πάρει ενα εξωτερικό μηχανάκι. Επίσης με επίσημη στατιστική το 8% έχουν εξοπλιστει για ψηφιακή λήψη mpeg2 και επομένως το 92% δεν έχουν και όλους εκείνους τους συμφερει να περασουν απ ευθείας σε mpeg4 (που θα περνούσαν έτσι κι αλλιώς αργότερα). Και εγω πάντως, παρόλο που δεν έχω δει στην πόλη μου επίγεια ψηφιακή, ώς early adopter πηρα προληπτικά...πριν δυόμισυ χρόνια επίγειο ψηφιακό δέκτη ενω φρόντισα και το dvd recorder να υποστηρίζει (και όταν το πήρα τα πιο πολλά δεν υποστήριζαν). Παρόλα αυτά προτιμώ να περάσουν απ ευθείας σε mpeg4

Φίλε swisstec συμφωνώ και εγώ μαζί σου. Στην Ελλάδα η τεχνολογία γίνεται αποδεκτή από το ευρύ κοινό με πολύ αργά βήματα. Πάντως σε ότι αφορά των χώρο των τηλεοράσεων, νομίζω ότι φταίει και η έλλειψη περιεχομένου.

Το MPEG4 είναι πιο βολικό για τους καναλάρχες. Τελικά όμως καλύτερη εικόνα πιο φορμά προσφέρει; Το έργο το έχουμε ξαναδεί με τις βιντεοκάμερες, όπου το νεότερο και πιο συμπιεσμένο AVCHD είναι υποδεέστερο του ώριμου MPEG2.

theox είναι δοκιμασμένα τα mpeg2 και mpeg4 , και λέμε ότι ένα mpeg2 με 7 mbits ισοδυναμεί με ένα mpeg4 στα 2,5 mbits ... όταν η ποιότητα της nova είναι στα 2 mbits , και έκανε μετάβαση σε mpeg4 αύριο με τα ίδια νούμερα , τότε η Nova θα είχε φανταστική εικόνα ... έλα όμως που αργεί πολύ ... ότι και αν γίνει , θα γίνει ... οπότε απολαύστε την διαδρομή

-bye-Το 8% μπορεί να έχει εξοπλιστεί με δέκτες mpeg2 αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό έχει προμηθευτεί tv με δέκτη mpeg2:a0210: