Star Trek: Discovery [Paramount+]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 8 13.6%
  • Πολύ Καλή

Votes: 26 44.1%
  • Καλή

Votes: 9 15.3%
  • Μέτρια

Votes: 6 10.2%
  • Κακή

Votes: 10 16.9%

• Total voters
    59
Re: Απάντηση: Star Trek: Discovery [Netflix]

Χαχαχαχαχα .... :laugh:

Πλακωσε ο Τκουβμα :proud:

Γιατί βρίζεις βρε? Εγώ σε έβρισα? Δεν υπάρχει T'Kuvma, μόνο Kahless. Άσε που θα προτιμούσα ακόμα και εάν με φώναζες Lursa ή B'Etor, και ας είμαι άντρας. Οποιοσδήποτε χαρακτήρας σε οποιοδήποτε άλλο Trek, εκτός από την πατάτα που δεν είναι Trek.

Στην 1η σεζον δεν ηταν κλαψομουνα.
Μαλλον απαιτηθηκε περισσοτερο συναισθημα στην 2η. Και της επιβληθηκε κλαψομουνικο στυλ.
ΝΑΙ ... με χαλουσε λιγο και μενα ... ΑΛΛΑ ... υπηρχε ενα κυκλωπειο αντιβαρο σοβαροτητας, εγκρατειας και μετρου
που εξισοροπουσε την ΟΠΟΙΑ γηινη συναισθηματικοτητα της Μχαλους. Αλλωστε, ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ, ειχαν γηινη μητερα.
Εξηγειται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ πειστικα γιατι ο ενας κλειστηκε στην λογικη και η αλλη αφεθηκε να παραπαιει συναισθηματικα.
Και εχει να κανει με το τι εκαναν και ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ οι βουλκανιοι γονεις οταν ηταν παιδια για ..... 20 ολοκληρα χρονια
αλλα και το ΤΙ απεκρυψαν οι γηινοι γονεις της Μιχαλους. Εμενα .... ΜΕ ΕΠΕΙΣΑΝ !

spock-in-star-trek-discovery-ethan-peck.png

Για μενα ... ο 2ος καλυτερος Spock (μετα τον Nimoy). Αριστη επιλογη φαινοτυπου και ... υποβλητικοτητα ως εκει που δεν παιρνει αλλο !

Έχει δωθει καποια εξήγηση για το πως η Ασιάτισσα στην όψη Γεωργίου έχει ελληνικό επίθετο;
Μπερμπαντης ναυτικός, κάθε λιμάνι και καημός, ο μπαμπάς μήπως; :AFADF0:

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι απανταει ο Kosh .... και οχι ο Pontios. :chinscratch:
Εαν απαντησω στον Kosh .... ειναι σαν να μιλαει δια αντιπροσωπου ο Pontios.
Εαν απαντησω στον Pontios .... ειναι σαν να υποθετω οτι μου απαντησε.

Τι συστηματα ειναι αυτα ? :hmmmm2:

Tεσπα ... θα περιμενω !

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι απανταει ο Kosh .... και οχι ο Pontios. :chinscratch:
Εαν απαντησω στον Kosh .... ειναι σαν να μιλαει δια αντιπροσωπου ο Pontios.
Εαν απαντησω στον Pontios .... ειναι σαν να υποθετω οτι μου απαντησε.

Τι συστηματα ειναι αυτα ? :hmmmm2:

Tεσπα ... θα περιμενω !

Ναι ρε γκρινιάρη, μια είναι η κλαψιάρα. Την στρουμπουλούλα που κλαίει καμιά φορά, δεν την υπολογίζουμε. Είναι και καλά το κωμικό στοιχείο της σειράς, τρομάρα τους.

υ.γ. ο Ναθαναήλ έχει εξουσιοδότηση και μπορεί να απαντάει για μένα. Καμιά φορά τα κάνει μούτι, αλλά δεν πειράζει. :ernaehrung004:

Οπως ξαναειπα λοιπον,
με ενοχλησε λιγο το overreacting της Mιχαλους αλλα ΟΧΙ τοσο πολυ.
ΣΥΝΟΛΙΚΑ, η 2η σεζον ειναι οτι καλυτερο εχω δει απο Trek.
Eπισης, και η Τιλι δεν μου αρεσε αλλα ηταν κατι σαν Jar Jar Binks.
Δηλαδη, σεναριακη επιλογη. Κωμικη επιλογη !

Bεβαια, ΔΕΝ ειμαι Τρεκας, εχω αλλη οπτικη επι του θεματος.
Υπερψηφιζω τρεχαλητο και δραση εναντι brain-storming
με απεριτιφ και πτυχια Μηχανικης να κρεμονται στους τοιχους (TNG).
Ο Spock αρκουσε και υπεραρκουσε ως ορθολογιστικο στοιχειο
και αγκυρα λογικης !

Έχει δωθει καποια εξήγηση για το πως η Ασιάτισσα στην όψη Γεωργίου έχει ελληνικό επίθετο;
Μπερμπαντης ναυτικός, κάθε λιμάνι και καημός, ο μπαμπάς μήπως; :AFADF0:

Στην συμπληρωματική νουβέλα “Desperate Hours” (γραμμένη από τον David Mack), παίρνει διαζύγιο από τον άντρα της, Νίκο Γεωργίου, αλλά κρατάει το επώνυμο και το παλιό γραμμόφωνο (αυτό που έχει στο ready room).

Ο Mack έγραψε την νουβέλα, παίρνοντας συμβουλές από τον πρώην Trek νουβελίστα Kirsten Beyer, ο οποίος είναι πια, ένας από τους κύριους σεναριογράφους στο Discovery. Η ιστορία πάει ότι ο Mack, είχε πρόσβαση σε behind-the-scenes πληροφορίες για τους χαρακτήρες.

Από εκεί και πέρα, μην ξεχνάμε και το πραγματικό της όνομα πια, στην 3η σεζόν.

Her most Imperial Majesty, Mother of the Fatherland, Overlord of Vulcan, Dominus of Qo'noS, Regina Andor, Philippa Georgiou Augustus Iaponius Centarius

Οπως ξαναειπα λοιπον,
με ενοχλησε λιγο το overreacting της Mιχαλους αλλα ΟΧΙ τοσο πολυ.
ΣΥΝΟΛΙΚΑ, η 2η σεζον ειναι οτι καλυτερο εχω δει απο Trek.
Eπισης, και η Τιλι δεν μου αρεσε αλλα ηταν κατι σαν Jar Jar Binks.
Δηλαδη, σεναριακη επιλογη. Κωμικη επιλογη !

Bεβαια, ΔΕΝ ειμαι Τρεκας, εχω αλλη οπτικη επι του θεματος.
Υπερψηφιζω τρεχαλητο και δραση εναντι brain-storming
με απεριτιφ και πτυχια Μηχανικης να κρεμονται στους τοιχους (TNG).
Ο Spock αρκουσε και υπεραρκουσε ως ορθολογιστικο στοιχειο
και αγκυρα λογικης !

Ακριβώς εκεί είναι το θέμα. Σαν sci-fi είναι μια χαρά και ίσως εξαιρετικό. Σαν Trek, είναι το χειρότερο ever. Εάν λοιπόν δεν είσαι Τρεκάς, δεν έχεις λόγο να μην σου αρέσει, εκτός εάν δεν σου αρέσουν τα διαστημικά γενικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Trek: Discovery [Netflix]

... εκτός εάν δεν σου αρέσουν τα διαστημικά γενικά.

Aυτο :proud: .... ηταν το τρολαρισμα της ημερας (να μην πω του μηνα) :laugh:

Με εχεις διαβασει καθολου εδω μεσα (σε καποια αλλη κατηγορια) ? :rolleyes:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Trek: Discovery [Netflix]

Ακριβώς εκεί είναι το θέμα. Σαν sci-fi είναι μια χαρά και ίσως εξαιρετικό. Σαν Trek, είναι το χειρότερο ever. Εάν λοιπόν δεν είσαι Τρεκάς, δεν έχεις λόγο να μην σου αρέσει, εκτός εάν δεν σου αρέσουν τα διαστημικά γενικά.
Αυτό το "τρεκας" έχει καταντήσει λίγο γεροντιστικη ιδιοτροπία πια... Οκ .. Όσοι είναι τρεκαδες ας βλέπουν μόνο τη σειρά του 70 , που έκατσα να ξαναδώ ένα δύο επεισόδια και έσκασα στα γέλια από το πόσο παιδικη και b ήταν. Λες και εκείνη ήταν το Άγιο δισκοπότηρο και όλα τα άλλα Χαζα.

Στάλθηκε από το Nokia 6.1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν είχα σκοπό να εμπλακώ σε μη σταρ τρεκ συζήτηση, αλλά έχεις πολύ λάθος σε αυτό που λες klamia.
To ΤΟS είναι ότι είναι για την εποχή του. και τα υπόλοιπα αντίστοιχα.
Το star trek έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και "σκοπούς"
(δεν είναι της ώρας αλλά μπορείς να πάρεις μια καλή ιδέα εδώ: https://musingsofamiddleagedgeek.bl...-shall-be-about-diversity-and-social-justice/)
που εξυπηρετήθηκαν πιστά σε όλες τις σειρές (πλην disco, μια χαρά τα λέει ο Μάριος) και ήταν σούπερ για την εποχή τους... δηλ για τις παραστάσεις που είχαν οι τηλεθεατές του.

Καταλήγοντας imo είναι λάθος για έναν τρεκά να απαξιώνει οποιαδήποτε σειρά σταρ τρεκ, γιατί όλες εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό. πιστά.
για εφφε κτλ έχει πολλά καουμπόικα στο διάστημα. δεν υπάρχει πρόβλημα, αν δεν σου αρέσει το σταρ τρεκ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Trek: Discovery [Netflix]

Aυτο :proud: .... ηταν το τρολαρισμα της ημερας (να μην πω του μηνα) :laugh:

Με εχεις διαβασει καθολου εδω μεσα (σε καποια αλλη κατηγορια) ? :rolleyes:

Σχήμα λόγου είναι το "σου". Δεν απευθύνεται σε εσένα. Μιλάω γενικά.

Α ... :rolleyes: ....

Koιτα,
και εγω ως Γουκας, θελω να σπασω υαλοπωλειο
για αυτην την αηδια που λεγεται Rise of Skywalker
αλλα ΜΕΤΑ ΛΥΠΗΣ ΜΟΥ διαπιστωνω οτι αρεσε σε πολλους αλλους.
Δυστυχως, αρεσε και σε παλιους Γουκαδες !

To ειδαν σαν ενα ακομα ενδιαφερον SciFi opera ....
Τι μπορω να κανω ? :nounder:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Trek: Discovery [Netflix]

Αυτό το "τρεκας" έχει καταντήσει λίγο γεροντιστικη ιδιοτροπία πια... Οκ .. Όσοι είναι τρεκαδες ας βλέπουν μόνο τη σειρά του 70 , που έκατσα να ξαναδώ ένα δύο επεισόδια και έσκασα στα γέλια από το πόσο παιδικη και b ήταν. Λες και εκείνη ήταν το Άγιο δισκοπότηρο και όλα τα άλλα Χαζα.

Η σειρά του 70, που έσκασες στα γέλια (η οποία ούτε εμένα μου άρεσε ποτέ), είναι όχι απλά πρωτοπόρα σε πολλά πράγματα, αλλά ανέδειξε αξίες και ερωτήματα. Πράγματα πρωτόγνωρα και ενάντια στις λογικές και ετεροχρονισμένες πρακτικές και αξίες της εποχής. Σαν εφέ, φυσικά και είναι γελοία σήμερα. Σαν μάθημα ζωής όμως, είναι σχεδόν σαν ντοκιμαντέρ.
Καταλαβαίνω, ότι αυτός δεν είναι ο λόγος να κάτσεις να την δεις σήμερα και ούτε θα σου το πρότεινα. Το θέμα, όμως, δεν είναι εκεί. Τρεκάς, δεν σημαίνει μου αρέσουν οι παλιές σειρές. Σημαίνει, ότι με ενδιαφέρει να υπάρχει σεβασμός και ακολουθία στις ιδέες και αρχές του Star Trek.

Επισης μου αρεσε παρα πολυ το πως συνεδεσαν το τι θα κανει ο Spock στο TOS (ενα dejavu συναισθημα εδω),
το τι θα κρυψει για να περισωσει, και πως αυτο θα τον διαμορφωσει ως starfleet officer, τι θα ψαχνει εκει εξω ....
με τα οσα περασε, υπεφερε και τελικα εμαθε στα χρονικα της σειρας (ST Discovery).

AΡΙΣΤΗ συνδεση .... πολυ μεγαλη προσοχη στην λεπτομερεια (και λιγο απροσμενη).

Το ιδιο (αν οχι περισσοτερο) με το πως διαμορφωθηκε ο Pike .... πριν γινει κουβερναντα του εφηβου Kirk.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Trek: Discovery [Netflix]

Η σειρά του 70, που έσκασες στα γέλια (η οποία ούτε εμένα μου άρεσε ποτέ), είναι όχι απλά πρωτοπόρα σε πολλά πράγματα, αλλά ανέδειξε αξίες και ερωτήματα. Πράγματα πρωτόγνωρα και ενάντια στις λογικές και ετεροχρονισμένες πρακτικές και αξίες της εποχής. Σαν εφέ, φυσικά και είναι γελοία σήμερα. Σαν μάθημα ζωής όμως, είναι σχεδόν σαν ντοκιμαντέρ.
Καταλαβαίνω, ότι αυτός δεν είναι ο λόγος να κάτσεις να την δεις σήμερα και ούτε θα σου το πρότεινα. Το θέμα, όμως, δεν είναι εκεί. Τρεκάς, δεν σημαίνει μου αρέσουν οι παλιές σειρές. Σημαίνει, ότι με ενδιαφέρει να υπάρχει σεβασμός και ακολουθία στις ιδέες και αρχές του Star Trek.
Σαφώς και ήταν πρωτοποριακη για την εποχή της...για την εποχή της. Τώρα είναι για γέλια. Δεν μπορεί να είναι μόνο εκείνη καλή. Έιχε καινοτόμες ιδέες και οράματα αλλά είχε και παιδικα εφέ.. Ακόμη και για τότε. Αλλά αυτό δε μείωνε τόσο πολύ "τότε" την αξία της. Τώρα είμαστε στο τώρα. . Όλα εκείνα που τότε φάνταζαν πρωτοποριακα έχουν σχεδόν ξεπεραστεί. Και η νέα έκδοση έχει πρωτοποριακά πράγματα μέσα.. καταπιάνονται με το χρόνο.. Τη χειραγώγησης του... Τα εναλλακτικά σύμπαντα.. Διάφορα. Το ότι δεν αρέσει σε κάποιους η πρωταγωνίστρια η η ματιά του σκηνοθέτη δεν την κάνει ανάξια της πρώτης. Οκ.. Δεν είναι και κανένα Ευαγγέλιο... Μην τρελαθουμε κιόλας...