Star Trek Into Darkness

Ψηφίστε την Ταινία:

• Total voters
    0
Re: Star Trek Into Darkness (2013)

Ναι ... εχει ενα τρελλο panning η καμερα.
Δεξια, αριστερα, πανω, κατω ....

Και ενα τρελλο zoom in και zoom out.
Eκει που εκτοξευονται και οι τρεις απο το ενα αστροπλοιο στο αλλο.

Σαν καποιος να δουλεψε photoshop πανω στο καθε καρε ....
και μετα ετρεξε ολα τα undo/redo του history path σε fast forward (!!!!!)

:laugh::laugh::laugh:

Απάντηση: Star Trek Into Darkness (2013)

ρε παιδιά φάγατε epic post του γάτου (αυτό με τα σκουπίδια τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένου του lost)

τέτοια ποστ τα βαλσαμώνουμε δεν τα πετάμε :flipout:

+++
@Γιάννη λυκάνθρωπο
έτσι είναι...
αμα έχεις ταλέντο μπορείς να κρύβεις τη φτήνια με gay camera...
στον άλλον λέει βγάζει μια δυναμική και έντονη δράση, ένα πράγμα...

για τα σκηνικά του Ent θα το αφήσω ασχολίαστο... δε θέλω να συγχύσω άλλο τον Χατζ (προφανώς σφίγγει τα δόντια με αυτό που έγραψες), είναι και σε κρίσιμη ηλικία... καταλαβαίνεις! :flipout:

Και του είπα...βάλε γκάμα 2,4 μπας και το σώσεις, τίποτα εκείνος!!:Banane0:

Η γέφυρα του Εντερπράιζ:

Constitution_class_bridge_%282267%29.jpg

Το Ολυμπιακό Στάδιο:

USS_Enterprise_%28alternate_reality%29_bridge.jpg

Ενταξει ρε παιδια, εγω εννοουσα οτι για το υποτιθεμενο ετος τους 2χχχ, δεν θα μπορουσαμε να βλεπαμε λαμπακια απο φακους στις κονσολες, τη στιγμη που το 2013 εμεις περιμενουμε τις curved lcd οθονες. Αυτο εννοουσα, καθως και το οτι δουλεψαν πολυ τη λεπτομερεια υλικων σε μηχανοστασιο, διαδρομους κλπ κλπ. Δεν βλεπαμε απλα χοντροκομενες σωληνες κλπ.

Τωρα το πλανο απο πανω της γεφυρας, κατι σε καρουζελ μου κανει εμενα.
Θα την ξαναδω με F.I. και 1/2 degrease speed στον player, και θα λυθει και το προβλημα της δαιμονισμενης καμερας. :Banane0:

Σαν ταινια παντως μου φανηκε μετρια...
Για ολα τα αλλα... :flipout:

Για τους φιλους μου Trekkies ...

Το gamma (ειτε προς τα πανω ειτε προς τα κατω) δεν διορθωνει το flaring.
Η λαμψη διορθωνεται μονο ΤΟΠΙΚΑ, με ειδικο εργαλειο για saturation/softening.
Φυσικα, κανεις δεν θα κατσει να διορθωσει 172.800 καρε .... με το χερι.

-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Star Trek Into Darkness (2013)

Με αφορμή τα ποστς σας θυμήθηκα ότι δεν σχολίασα την ταινία που την έχω δει εδώ και κάποιο καιρό (κάτι η δουλειά κάτι οι διακοπές το αμέλησα).
Πριν 4 χρόνια είχα γράψει για το προηγούμενο star trek τα παρακάτω (παραθέτω ένα μέρος):

Κατ'αρχάς πρέπει να δηλώσω οτι είμαι φαν ιδίως του TOS. Τα συμπεράσματα από την ταινία είναι μάλλον θετικά. Θεωρώ οτι το reboot είναι αναγκαίο για να ξανασυστηθεί η σειρά σε ένα καινούργιο κοινό νεώτερης ηλικίας που δεν έχει δει το TOS και μάλλον δε θα ήθελε να το δεί αφού μάλλον δεν θα του αρέσει να ακούγεται το Enterprise σαν τρόλεϊ της γραμμής Κολιάτσου-Παγκράτι όταν επιτάχυνε στην "6η προωθητική ταχύτητα". Εμείς οι παλιοί trekkies όσες αντιρρήσεις και αν έχουμε πιστεύω οτι θα δούμε το νέο σήραιλ, αν υπάρξει τέτοιο, ή άλλες ταινίες αν επίσης υπάρξουν τέτοιες για τον απλούστατολόγο οτι έχουμε το "αλκοολίκι" του sci-fi πολλώ μάλλον του Star Trek. Εξ'άλλου, για τις διαταραχές της timeline, νομίζω οτι έχουμε εξοικειωθεί αρκετά, ειδικά αν θυμίσω τι γινόταν στο Voyager, που εμένα προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ, όπου μερικά επεισόδια έπρεπε να έχουν τον τίτλο "Η Captain Janeway και τα κουλουβάχατα της Ιστορίας". Όσον αφορά το σεβασμό σε ορισμένα θέσφατα της original σειράς:
1) Συμφωνώ οτι οι Ρωμυλιανοί που αποτελούn τους αγαπημένους μου "κακούς" του TOS δεν είναι συνατόν να είναι φαλακροί με tattoos.
2) Για το αν ο Spock θα είναι πιο συναισθηματικός έχω ακόμα ελπίδες να είναι όπως τον μάθαμε, να υπενθυμίσω οτι στο original series χαμογέλασε στον πιλότο της σειράς (επεισόδιο The Menagerie) όπως και στην αρχή του επεισοδίου 2 (where no man has gone before) όταν νόμισε οτι κέρδισε τον Kirk στο 3D σκάκι. Μετά έπηξε το νιονιό του και ήλεγξε τα συναισθήματά του, οπότε και τώρα είναι νέος, θα σοβαρευτεί ελπίζω.
3) Όσο για το μίνι της Ουχούρα... επιφυλάσσομαι. Άραγε θα υπάρχει και Yeoman Rand αν γυριστεί καινούργια σειρά?

Μετά και αυτήν την ταινία διαπιστώνω ότι για τους παλιούς trekkies οι ομοιότητες με το παλιό S.T. θα αρχίζουν και θα τελειώνουν στα ονόματα των χαρακτήρων και σε κάποια από τα χαρακτηριστικά τους. Η νέα βερσιόν βαδίζει στα νέα δικά της χνάρια και πρέπει να το αποδεχτούμε αυτό θέλοντας και μη. Στο τέλος της ταινίας το Enterprise ξεκινά για ένα 5ετές ταξίδι, γεγονός που "κλείνει" το μάτι σε μια νέα σειρά (πιθανόν?) αφού πρώτα έγινε η "σύνδεση με τα προηγούμενα" μια που οι 2 ταινίες καταπιάστηκαν με τους πιο cult κακούς της παλιάς σειράς.
Σαν ταινία αυτή καθ'εαυτή, αφήνοντας έξω το "βαρύ όνομα" του τίτλου της την βρήκα ικανοποιητική, καλύτερη από την προηγούμενη μάλιστα. Από τους κύριους χαρακτήρες o Pine ήταν καλύτερος από θέμα ηθοποιίας σε σχέση με την προηγούμενη ταινία (στην οποία ήταν αρκετά "λούλης") χωρίς να δω κάτι καλύτερο από τους υπόλοιπους ηθοποιούς (ιδιαίτερα ενοχλητικός ο Carl Urban ως McCoy) ενώ προσετέθη και η Dr. Marcus που στην original timeline ήταν η μητέρα του γιού του Kirk.
Όσο για τον "κακό" ο Abrahams προτίμησε, κατά τη συνήθη του τακτική σε ταινίες και σίριαλ, Βρετανό ηθοποιό και δικαιώθηκε πλήρως. Ο Cumberbatch, που τον πρωτογνωρίσαμε στο "Tinker, tailor, soldier, spy" ήταν εξαιρετικός συμβαδίζοντας μάλιστα με την νέα στροφή που θέλει να δώσει ο Abrahams στην saga του S.T.
Διαφοροποιήθηκε εντελώς από τον χαρακτήρα που είχε υποδυθεί ο Montalban και μάλιστα τα κατάφερε καλύτερα από αυτόν. Μπορεί ο μακαρίτης Μεξικανός να είναι cult φιγούρα στους trekkies αλλά από πλευράς υποκριτικής υπολειπόταν του Βρετανού.
Συμπερασματικά, πιστεύω ότι η ταινία πρέπει να ειδωθεί με διαφορετικό πρίσμα και όχι ως συνέχεια της παλιάς σειράς και υπό τον τίτλο "οιαδήποτε ομοιότης με γνωστούς χαρακτήρες είναι εντελώς συμπτωματική).
Όσο για εμάς τους trekkies, είτε γκρινιάζουμε είτε όχι μου φαίνεται ότι θα κάτσουμε να δούμε και τις επόμενες ταινίες ή την νέα σειρά, αν αυτή προκύψει.

Συμφωνουμε σχεδον απολυτα αδερφε.
Και η μονη διαφορα μας ειναι στο οτι εγω τον Bones δεν τον βρηκα ενοχλητικο.Ο Pine ηταν πολυ καλυτερος σε σχεση με το προηγουμενο(δειχνει σαν να απελευθερωθηκε απο το αγχος),ο Σκοτυ ολα τα λεφτα (μεγαλη φατσα ο Simon Pegg),ενω ο μονος που δεν μου καθεται καλα ειναι ο Σποκ (αυτος ειναι ο μπουλης για μενα).
Απο την αλλη εχει χημεια με τον Kirk οποτε δε γ...ται.
Για τον Cumberbatch τι να πουμε.Παιζει με τετοια ανεση και επιβλητικοτητα σαν να ειναι ηθοποιος που εχει χρονια στο κουρπετι (ενω στην πραγματικοτητα ειναι ο πρωτος μεγαλος ρολος του).
Στα της ταινιας συμφωνουμε εντελως.Ποτε δεν ειχα ουτε ελπιδες,αλλα ουτε και επιθυμια να πω την αληθεια,να δω ξανα το TOS στο πανι.Ειναι αδυνατο ετσι κι αλλιως,ασε που ο JJ δεν ειναι και κανενας φιλοσοφος.
Απο την αλλη,μη γελιομαστε,καμμια κινηματογραφικη μεταφορα του φραντσαιζ δεν ηταν της προκοπης,με μονη εξαιρεση την Οργη του Καν.
Ολες εξαργυρωναν τη φημη της σειρας αλλα καμμια,πλην της Οργης,την ουσια της και τους λογους που την αγαπησαμε.
Θεωρω οτι τα δυο τελευταια του reboot,ανταξια της Οργης,και γενικα ως scifi ταινιες πολυ καλα.Σφιχτοδεμενα και καλοφτιαγμενα.
Και αν κατι θελω πια ειναι ενα πιο "απλωμενο" στις φυλες του Τρεκ,ενα πιο "πολιτικο" ρε αδερφε.But that's me...
Και καποια στιγμη βεβαια πρεπει να "απογαλακτιστουν" απο τον Νιμοι γιατι το πραγμα κουρασε....

ΥΓ.Παντως πιστευω οτι αυτο το καλοκαιρι το sci-fi τα πηγε γενικα πολυ καλυτερα απο το αντιπαλο δεος των κομιξ,ως ποιοτητα ταινιων,στο πανι.

Last edited:

Η Οργη του Καν ... δεν μου αρεσε ιδιαιτερα (ισως επειδη προβληθηκε αμεσως μετα τον Vger ?)
Υποτιθεται οτι η φιλοσοφια του ST ειναι να σε φερει σε επαφη με το αναπαντεχο και απιθανο
ΟΧΙ με το ανθρωποκεντρικο, παθιασμενο και τετριμμενο. Τα ανθρωπινα παθη τα γνωριζουμε,
δεν χρειαζομαστε υπενθυμιση. Τα εξωγηινα (και εντελως ασυμβατα με την ψυχοσυνθεση μας)
ΔΕΝ κατεχουμε ...

ΕKEI (κατα την ταπεινη μου αποψη) βρισκεται το ξεχειλωμα του αντιληπτικου πεδιου.
Με καθε σεβασμο απεναντι στις ερμηνευτικες δεινοτητες των Μοntalban και Cumberbatch ....

Last edited:

Ενταξει, εμενα μου φανηκε οτι με τον Καν εξυπηρετηθηκε για ακομα μια φορα το σεναριο περι "παγκοσμιας τρομοκρατιας" οπως ειδαμε και στα τελευταια batman, ironman3, που γουσταρουν οι αμερικανοι.
Συμφωνω και με τον sr17b και εγω θα ηθελα ενα σεναριο επανω στη φιλοσοφια του εξερευνητικου χαρακτηρα του ST.

Επισης υπενθυμιζοντας μας για ακομα μια φορα σε αυτη την ταινια οτι βλεπουμε ενα εναλλακτικο συμπαν, θα μπορουσαν να το εκμεταλευτουν και να ανακαλυψουν πραγματα και καταστασεις που δεν εχουμε ζησει μεχρι τωρα στην υποτιθεμενο δικο μας timeline.

Εκει μαλιστα να πω μπραβο σε ενα εμπνευσμενο reboot, αν κατσουν οι σεναριογραφοι και φτιαξουν υλικο οπου θα μπορουσε να ειναι η απαρχη και για μια νεα σειρα.
Αλλα πολυ φοβαμαι οτι το ολο εγχειρημα σκονταφτει μαλλον στην ελλειψη φαντασιας. Ελπιζω να διαψευστω και καποια στιγμη να ξανα δουμε τη σειρα γιατι οχι και εμπλουτισμενη με νεα πραγματα (ειπαμε οτι το alternative universe, βοηθα σεναριακα για να καλυφθουν καποιες προσθηκες/αλλαγες κλπ)

Εν παση περιπτωση, θελουμε exploration, οχι lens flare.! :twoguns:

Re: Απάντηση: Re: Star Trek Into Darkness (2013)

Moνο που σεναριακα και αυτα ειναι γραμμενα απο γηινους...

ΝΑΙ, σιγουρα ειναι !
Ομως αλλη η δυσκολια να προσπαθεις να σκεφτεις (και καλα) με τον νου ενος εξωγηινου
και αλλη (αν υπαρχει δυσκολια καν) να σκεφτεις με τον νου ενος γηινου ....

E οχι δα, δεν θα αφησουμε να γινει τοσο ευκολη η ζωη των σεναριογραφων εκει στο ΙεροΞυλον.
Να τολμησουν οι κ@ριοληδες. Και οχι να περπατουν σε δοκιμασμενες λυσεις, ετοιματζιδικες και
σιγουρες.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Star Trek Into Darkness (2013)

ΝΑΙ, σιγουρα ειναι !
Ομως αλλη η δυσκολια να προσπαθεις να σκεφτεις (και καλα) με τον νου ενος εξωγηινου
και αλλη (αν υπαρχει δυσκολια καν) να σκεφτεις με τον νου ενος γηινου ....

E οχι δα, δεν θα αφησουμε να γινει τοσο ευκολη η ζωη των σεναριογραφων εκει στο ΙεροΞυλον.
Να τολμησουν οι κ@ριοληδες. Και οχι να περπατουν σε δοκιμασμενες λυσεις, ετοιματζιδικες και
σιγουρες.

Mαζι σου,αλλα μιλαμε για Χολυγουντ.Και δη για μεγαλη παραγωγη.
Πιο συντηρητικοι και απο φορμολη.Πιο ευκολα θα δεις ρεπουμπλικανο απο την Αλαμπαμα να γινεται κομμουνιστης παρα μεγαλη παραγωγη του Χολυγουντ να τολμαει...
Εκει πλεον κυβερνανε οι οικονομολογοι χαρτογιακαδες που βλεπουν μονο νουμερα.
Αν ηταν αλλιως ο Τερρυ Γκιλιαμ θα γυριζε τρεις ταινιες καθε χρονο....

Re: Απάντηση: Star Trek Into Darkness (2013)

Ενταξει, εμενα μου φανηκε οτι με τον Καν εξυπηρετηθηκε για ακομα μια φορα το σεναριο περι "παγκοσμιας τρομοκρατιας" οπως ειδαμε και στα τελευταια batman, ironman3, που γουσταρουν οι αμερικανοι.
Συμφωνω και με τον sr17b και εγω θα ηθελα ενα σεναριο επανω στη φιλοσοφια του εξερευνητικου χαρακτηρα του ST.

Η αληθεια ειναι οτι τον εξερευνητικο χαρακτηρα του ST τον εχουν ξεσκισει τοσα χρονια και στις σειρες αλλα και στις ταινιες με αποκορυφωμα τους Μποργκ (ως την πιο τρομακτικη εξωγηινη υπαρξη....)

Δηλαδη πες τωρα οτι στην αρχη της ταινιας αντι για το σεναριο που ειδαμε μας πλατιαζε με την ανακαλυψη των κατοικων του πλανητη εκεινου και τελικα να τελειωνε ολη η ταινια με την σκηνη που ειδαμε στην αρχη της !!

Ε μα αυτο ακριβως ηθελαν να αποφυγουν ηταν φανερο. Ειχαν μια προγευση απο κλασικο επεισοδιο τηλεοπτικο....απλα το εκαναν ολο skip και πηγαν στην τελικη σκηνη δρασης οπως ολοι μας θα ευχονταν .....:D

To γιατι μετα πιαστηκαν με τον Καν...και τις τρομοκρατικες του εμπνευσεις ειναι οντως και θεμα εποχης.

Αλλα το εξερευνητικο εχει πεθανει πλεον στις διαστημικες ταινιες εκτος και αν εχει να κανει με την ανακαλυψη της προελευσης της ζωης της ιδιας που ακομα εχει ενδιαφερον μιας και ειναι κατι που δεν εχουμε φαει πολυ στην μαπα.

Ναι στον Προμηθεα αναφερομαι.

Αν εβρισκαν τους εξωγηινους απλα χωρις την ιστοριας της Γενεσης μας ........χεστηκε η φοραδα στο αλωνι και λερωσε το σταρι για την ταινια.....