Star Trek Into Darkness

Ψηφίστε την Ταινία:

• Total voters
    0
Re: Απάντηση: Star Trek Into Darkness (2013)

Πέραν της πλάκας, εννοείται ότι ο τεχνικός παράγοντας συνυπολογίζεται στη βαθμολόγηση (τουλάχιστον απο μένα)

τα lens flare συνυπολογιζονται και αυτα ? :p

Απάντηση: Star Trek Into Darkness (2013)

Φυσικά... και η τρεμάμενη κάμερα και τα σφαιράτα παναρίσματα και η θολούρα, είναι ανασταλτικοί παράγοντες imo, όταν βέβαια ξεπερνούν κάποια όρια.

Νταξ, δεν θα την έκρινα καλή ή κακή αναλόγως αυτών, αλλα ένα ρόλο τον παίζουν. Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να βαθμολογούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο, έτσι δεν είναι?
Φαντάσου ας πούμε κάποιον που δεν έχει δει σταρ τρεκ και η πρώτη του επαφή είναι με τον Τάπα...
και απο την άλλη κάποιο που έχει μάθει σε (χαζο)φιλοσοφία, ent και exploration και πάει να χορτάσει...

Παίζουν πάρα πολλά ρόλο Ναθ. Απο το κακή μέχρι το Εξαιρετική imo είναι δικαιολογημένα, για οποιαδήποτε ταινία (=τέχνη)

Re: Star Trek Into Darkness (2013)

A συμφωνω απολυτως......

Αφου και σε εμενα που στην πρωτη ταινια τα ρεφλε δεν με ενοχλησαν σε αυτην μου κακοφανηκαν.

Αλλα δεν φταινε αυτα....αλλου επασχε αυτη η ταινια.

Απάντηση: Star Trek Into Darkness (2013)

αν την είδες ως φαν του σταρ τρεκ, έπασχε σε ένα και θεμελιώδες...

δεν ήταν σταρ τρεκ... :flipout:

Re: Star Trek Into Darkness (2013)

Αγαπητέ Sr71 (που φαντάζομαι ξέρεις πόσο σε εκτιμώ) διαφωνώ κάθετα και οριζόντια και πλάγια (και στη διάσταση του χρόνου ..ακόμη).

Ταινία που δείχνει το «κακό» αστρόπλοιο με «κακή» όψη και ήχο όταν στρέφει τα όπλα στο «καλό» αστρόπλοιο έχει πέσει κάτω από την βάση μόνο γι αυτό.
Γενικά όταν αρχίζουν καλοί – κακοί στο διάστημα ..κακά μαντάτα.
Και το Alien άλλωστε δεν ήταν ..κακό. , ούτε ο HAL ήταν κακός , όπως δεν είναι κακός ένας κροκόδειλος.

Τώρα πχ για το Red Planet που αναφέρεις πάλι διαφωνώ (και στις ..4 διαστάσεις) . Φυσικά από τη φάτσα του ξενέρωτου Βαν Κίλμερ δύσκολα βρίσκεις χειρότερη , αλλά βέβαια το S.T. το κατάφερε και αυτό με τη φάτσα του ..Κερκ.
Πάντως στο Red Planet η Moss είναι εντυπωσιακή και ιδίως ο τρόπος που αντιμετωπίζει την φωτιά στο αστρόπλοιο είναι υπόδειγμα για τις ταινίες διαστήματος.

Τι να συγκρίνω με τον Κερκ στη σκηνή που κατεβαίνει …σκάλες (όταν ΑΚΡΙΒΩΣ στην προηγούμενη σκηνή έχει απώλεια βαρύτητας –με σκηνές που θυμίζουν το ναυάγιο του ..Ποσειδώνα- και βαδίζει στα τοιχώματα ).
Το γεγονός δε ότι τα αστρόπλοια για να …πολεμήσουν πρέπει να πλησιάσουν τόσο σαν να πετάνε ..πέτρες το ένα στο άλλο (το μαύρο =κακό στο άσπρο =καλό) πώς να το σχολιάσω.
Ακόμη και στον Α Παγκόσμιο πόλεμο τα θωρηκτά μόλις που έβλεπε το ένα το άλλο σαν κουκίδες όταν άνοιγαν πύρ.

Επίσης ΚΑΘΟΛΟΥ δεν λαμβάνω υπόψη την απόδοση εικόνας-ήχου στην αξιολόγηση. Νομίζω ότι είναι αξιολόγηση σε διαφορετικό επίπεδο αυτή.
Διαφορετικά θα το κάνουμε σαν τους Hi-end άδες που ακούν μερικά δισκάκια ή HD κομμάτια με ήχους ακουστικών οργάνων , και θεωρούν το χαρμάνι των ήχων αυτών ντιν,,ντιιιιιιν,τσιικ, ..μουσική

Το Star Trek βαδίζει σε πορεία υποβάθμισης – μετατρεπόμενη σε κακέκτυπο του Star Wars (που δεν είναι σχεδόν καθόλου ταινία επιστημονικής φαντασίας – είναι ΜΟΝΟ φαντασίας). Δυστυχώς…

Και παρεμπιπτόντως το Red Planet θα το βαθμολογούσαν σαν Πολύ Καλή
Καλή με μέτρια το Mission to Mars.
Καλή το Avatar.
Πολύ καλή το Prometheus (και αυτό οφείλεται ΠΟΛΥ σε εσένα και την κριτική σου φίλε SR71)
Καλή το Moon.
Καλή το Sunshine.
Πολύ καλή το Contact..
Μέτριο το Battlestar Galakitka.
Καλή το Solaris.
Ακόμη και το Lost in Space ήταν ΠΟΛΥ καλύτερο από την αντίστοιχη τηλεοπτική σειρά (…Doctor Smith – Robot !!) που ήταν για γέλια. (σε αντίθεση με το S.T. ου είναι χειρότερο από το τηλεοπτικό).

Κορυφαία όλων βέβαια το 2001.

Σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια, αλλα ... οταν επιτρεπουμε στους εαυτους μας να διαφωνουμε (εις πασα διασταση)
τοτε ισχυροποιουμε τους δεσμους φιλιας και αλληλοεκτιμησης. Οποτε καλα κανεις και διαφωνεις μαζι μου :p

Aν η πικρα σου επκεντρωνεται κυριως στις επιστημονικες ανακριβειες ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ καθολου μαζι σου.
Οργιο ανακριβειας το Into Darkness. Δεν θελω να γραψω αλλες τοσες ανακριβειες (που ισως σου διεφυγαν).
Αλλα, φιλε μου .... στο ST universe συντελειται ενα reboot. Αυτο που εχει ΚΥΡΙΑ προτεραιοτητα ειναι να
διατηρηθει το explorative υφος στο σεναριο, το impropably possible, το αναπαντεχο του συμπαντικου γιγνεσθαι.
Δυστυχως, ο "ταπας" προσπαθησε να ικανοποιησει απαντες και εκανε ενα ΑΚΡΩΣ ανθρωποκεντρικο ST universe
που δεν διαφερει σε τιποτα απo road-movie εφηβων που λογομαχουν και συνουσιαζονται (το τελευταιο, αφηνεται
να εννοηθει). Ο ταπας μαλλον ειναι αγχωμενος και εκανε τουρλου το ST universe. Δεν ξερω αν του βγηκε σε
καλο ... αλλα, εμενα προσωπικα, ΔΕΝ με απογοητευσε. Ισως γιατι επρεπε να ξαναχτισει παλιους χαρακτηρες
σε καινουργια προσωπα. Ισως γιατι αν πηγαινε ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ σε σεναρια V'ger και Borg, το αμερικανικο εφηβικο
κοινο ... τον τιμωρουσε. Δεν ξερω, αλλα ... οι παλιοι trekkies ισως να μην ειναι το main target group των παραγωγων.
Οποτε, ο ταπας ... εσκυψε το κεφαλι.

Ομως, αν δεις την ταινια σαν μια προσπαθεια για reboot .... ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ .... δεν ειναι ασχημη.
Εχει αρχη, μεση και τελος. Και εχει ενα ειδος σπασπενς (ολιγον εφηβικο αλλα το χει).
Παρα τις ανακριβειες και ανεπαρκειες της , στεκεται και περπαταει. ΔΕΝ σπρινταρει αλλα περπαταει.
Θα μου πεις "δεν ζουμε 400 χρονια, για να κανει ο Ταπας το νοητικο αλμα στο ST universe" και θα χεις δικιο.
Ομως ΔΕΝ τραβαμε και τις πιεσεις ενος director εν ετει 2013 .... ετσι δεν ειναι ? Αλλες οι απαιτησεις σημερα
και αλλες του 1979 !!!! Οι οικονομικες απαιτησεις.

Με ολα αυτα θα νομισεις οτι ειμαι εγκαθετος των παραγωγων. Στα @ρχιδι@ μου οι παραγωγοι !!!!
Υποψιαζομαι οτι ΟΠΟΙΟΣ αναλαμβανει να συνεχισει ενα movie franchise με τοσο τεραστιες περγαμηνες
και προιστορια .... ειναι, περιπου, καταδικασμενος να φαει τα μουτρα του, μια και δυο φορες (δυστυχως).
Εως οτου παρει την σκυταλη καποιος ασημος (αλλα ικανοτατος) η .... χαλαρωσει η πιεση στον πρωτο.

Οποτε, μαλλον ψηφισα ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ γιατι δεν παραιτουμαι μιας ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ τριτης συνεχειας
με τον γνωστο explorative χαρακτηρα που ΟΛΟΙ λατρεψαμε στο ST (ακομα και στο TOS).
Φαγαμε τις μπαμιες και τα φασολια ....ε ... μαλλον ερχεται η κοτα και το ψαρι -bye-

Last edited:

Η ταινία κυκλοφορεί στα video club και καταστήματα σε:

| BluRay (2D+3D) | BluRay SteelBook (2D+3D) | DvD |

STAR-TREK-INTO-DARKNESS-RENTAL.png
STAR-TREK-INTO-DARKNESS-3D--2D-BD.png

Ε καλα ... σιγα το τρολαρισμα !
Οι αμερικανοι το εχουν περασει στην αφηγηση τους
(την διδαχη ΜΕ ανεκδοτα, οχι σαν και μας τους μαμουχαυλους :icon15:)

100% star trek και ακομη περισσοτερο. Με πηγε πισω στο 70 η ταινια,
οταν καθομασταν καθε τεταρτη απογευμα με τον πατερα μου
να δουμε τον Κερκ και τον Σποκ. Αριστη, εξαιρετικη, συγκινητικη.

Απάντηση: Re: Star Trek Into Darkness

Mπορει να ειχε antiglare γυαλακια το παιδι ..... :marchmellow:

Πως πεταγεσαι ετσι ? ...... :laugh:

Δεν πεταχτηκα. Τοποθετηθηκα...απαλα.! :laugh:
Αυριο να δεις οταν το διαβασει ο χατζ. Συγκοπη θα παθει.

Είπα να το δω 2η φορά, σε 3D...

Τελικά, μάλλον ήμουν επιεικής στην ψήφο μου...

Αυτό δεν είναι Star Trek. Είναι Xena the Warrior Princess meets Michael Bay's Transformers !!! :silly: