Star Trek: Picard [Amazon]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 13 32.5%
  • Πολύ Καλή

Votes: 16 40.0%
  • Καλή

Votes: 3 7.5%
  • Μέτρια

Votes: 7 17.5%
  • Κακή

Votes: 1 2.5%

• Total voters
    40
πολύ δυνατό φινάλε

για μένα έσωσε όλη τη σειρά επειδή επικεντρώθηκε στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι του star trek universe (υποκειμενικά βέβαια)

τη σχέση Picard-Data και τι αντιπροσωπεύει ο καθένας τους

και επίσης ένας δεύτερος

αποχαιρετισμός στον Data, όπως του άξιζε, αν και μου φάνηκε σύντομος. Βέβαια όσο και να τους έβαζαν να μιλάνε δε νομίζω να το βαριόμουν... Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ίσως το λακωνίζειν να είναι προτιμότερο.....

τα λοιπά με τη Narissa να τις παίζει και τον Έλνορ με το σπαθί του τα προσπερνάω ως μη γενόμενα.....

τα λοιπά με τη Narissa να τις παίζει και τον Έλνορ με το σπαθί του τα προσπερνάω ως μη γενόμενα.....

Κανένα σοβαρό Trekkie δεν τον νοιάζει αυτό. Δεν μας χαλάει, αλλά είναι παρεμφερές. Όμως, για εμένα εκτός από
την σχέση Data - Picard, που τελείωσε όπως έπρεπε
έδωσε και
ένα Star Trek τέλος και ολοκλήρωση του "The measure of a man", αποδεικνύοντας τα λεγόμενα και τα τότε επιχειρήματα. Αυτό ήταν πραγματικό Τρεκ, όχι το να βλέπαμε την μάχη του αιώνα στο διάστημα (όσο γαμάτα και εάν ήταν τα warbird και τα starship)

Κανένα σοβαρό Trekkie δεν τον νοιάζει αυτό. Δεν μας χαλάει, αλλά είναι παρεμφερές. Όμως, για εμένα εκτός από
την σχέση Data - Picard, που τελείωσε όπως έπρεπε
έδωσε και
ένα Star Trek τέλος και ολοκλήρωση του "The measure of a man", αποδεικνύοντας τα λεγόμενα και τα τότε επιχειρήματα. Αυτό ήταν πραγματικό Τρεκ, όχι το να βλέπαμε την μάχη του αιώνα στο διάστημα (όσο γαμάτα και εάν ήταν τα warbird και τα starship)

εμένα βασικά με χαλάει να βλέπω τέτοια χοντρά ατοπήματα, διότι μου χαλάει όλη την ατμόσφαιρα

τέλος πάντων, (αρκετά έως πολύ) θετικό πρόσημο στο τέλος, αυτό είναι που μετράει

το measure of the man είναι ίσως το καλύτερο επεισόδιο του TNG και από τα καλύτερα του science fiction γενικότερα, πλησιάζει το bladerunner και δεν το φτάνει μόνο διότι χτίζεται σταδιακά και δεν έχει το brutal impact του τελευταίου - σε κάθε περίπτωση, δε νομίζω να το ξαναδούμε στο star trek universe, αλλά πράγματι το φινάλε του Pickard δένει πολύ ωραία

Λοιπόν.. εντάξει καλό.. αλλά μάλλον όχι φοβερό..
αναμενόμενο εν μέρη..

Ήθελα πιο πολλά μπαμ-μπουμ.. :p
7.7 @ Imdb..

Με το τέλος είπα.. εντάξει δεν θέλουν να τραβήξει πάρα πολύ η σειρά, οι παραγωγοί.. :laugh:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και η μεγάλη ειρωνεία είναι ότι ο data προσπαθούσε τόσα χρόνια να γίνει άνθρωπος,
.και τελικά έγινε ο Picard synth.

Παλιό καλό Star Trek. Όσο και να ήθελα μια επική διαστημική μάχη θα ήταν εκτός τόπου και αντίληψης του εν λόγω franchise. Ίσως θα το ήθελα λιιιιιιγο μεγαλύτερο σε διάρκεια. Ήταν πανέμορφη εικόνα και συναίσθημα back to the future o Ράικερ με στολή αστρόστολου στην καρέκλα του καπετάνιου.
Η κουβέντα Πικάρντ Ντειτα θύμισε παλιές καλές εποχές. Εξαιρετική σεζόν για εμένα, μακάρι και η δεύτερη που ακούστηκε να είναι στα νέα μονοπάτια.

Sent from my iPad using Tapatalk

Δεν είμαι φαν του Σταρ Τρεκ, και για την ακρίβεια είναι η πρώτη σειρά που βλέπω ολόκληρη άρα μιλάω σαν "ασχετος". Μια χαρά βλέπεται, δεν είναι το αριστούργημα, αλλά προσωπικά μου άρεσε που δεν αναλώνεται καθόλου σε μάχες. Ωραία η υπόθεση και το πιο θετικό από όλα το γεγονός ότι η σεζόν "κλείνει". Ο δεύτερος κύκλος δηλαδή θα έχει υπόθεση από το μηδέν, ή ένα σίκουελ το οποίο όμως μπορείς και να μην το δεις. Δεν θα το προτείνω σε έναν φαν μόνο και μόνο επειδή με τόσες συνδέσεις με το παρελθόν δεν ξέρω τι μπορεί να περιμένει, αλλά σίγουρα θα το προτείνω σε έναν "άσχετο" σαν εμένα.

Δεν ήμουν ποτέ Τρέκι, τα μισά Easter eggs σίγουρα δεν τα πήρα πρέφα. Αλλά ψηφίζω πολύ καλή γιατί προκειται...για μια πολύ καλή σειρά! Απλά πραγματα. Και καλά κάναν
και δεν είχαν μάχη στο τέλος, τις έχουμε χορτάσει, αν θέλω σώνει και καλά μπαμ-μπουμ θα δω κάποιο Avengers.

Καλή σειρά και προσεγμένη αλλά συνεχίζει το γνωστό αποστειρωμενο στυλ του σταρ τρεκ το κυριλατο ατσακιστο θα έλεγα
Για αυτό τον λόγο εν μέρη το βαριέμαι και γουστάρω το Discovery

Καλή σειρά και προσεγμένη αλλά συνεχίζει το γνωστό αποστειρωμενο στυλ του σταρ τρεκ το κυριλατο ατσακιστο θα έλεγα
Για αυτό τον λόγο εν μέρη το βαριέμαι και γουστάρω το Discovery

Απολύτως αποδεκτό και ακριβώς αυτό που λέμε πολλοί. Το Discovery δεν είναι Star Trek. Δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλό για αυτό που θέλει να κάνει, απλά δεν είναι στο mentality και την ιδεολογία του Star Trek.
Το Picard, ήταν (είναι) απλά η τέλεια συνέχεια του franchise, όπως ακριβώς έπρεπε να είναι στην σημερινή εποχή. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι στην 2η σαιζόν.

Εγώ είμαι κάπου ανάμεσα.
Ο κύβος τελικά δεν έπαιξε κανένα ρόλο στη σειρά, και όσο να ναι είναι ότι πιο συμβατικά δυνατό στο φραντσαις δεν μπορείς να το αφήνεις έτσι.
Τα ίδια και οι Μποργκ. Ότι πιο φοβιστικό υπάρχει στο σύμπαν, Ζόμπι ανθρωπομηχανές και πετάχτηκαν απο το παράθυρο!!!
Τα ίδια με τους Ρόμουλανς. Αν είναι δυνατόν ολόκληρη αρμάδα έφτασαν στο στοχο και κωλυσιεργούσαν για να εξυπηρετηθεί το σενάριο! Και μετά το έβαλα στα πόδια!
Και άλλα που στα δικά μου μάτια ήταν χαμένες ευκαιρίες για 10άκι στη πρώτη σεζόν.
(Αντιλαμβάνομαι πλήρως βέβαια ότι δεν διπλώνουν όλα αυτά σε δέκα επεισόδια, οκ, αλλά γιατί δημιούργησες τις προσδοκίες και μας αφήνεις με το πουλί στο χέρι???

Απο την άλλη όλα τα επεισόδια κρατούσαν μια ισορροπία μεταξύ της εξέλιξης της νέας ιστορίας και της απόδοσης τιμών στα παλιά και στους φανς. Χωρίς να το επιδεικνύουν, χωρίς φανφάρες και πλατιάσματα. Και μόνο γι αυτό μπορείς να συγχωρέσεις πολλά imo. Ταυτόχρονα σεβάστηκαν τις αρχές του Φραντσαις στο έπακρο, προώθησαν σύγχρονα μηνύματα, πήραν θέση ξεκάθαρα και τολμηρα, δεν κότεψαν σε αυτό.
Υπάρχουν πολλά που μπορεί να πει κανείς, αλλά μόνο ένας κακεντρεχής θα έλεγε ότι δεν υπήρξε σενάριο, προβληματισμοί και σταρ τρεκ συνέχεια. Τ´ρα αν θέλουμε να πιαστούμε απο δευτερεύοντα οκ, δεν φαντάζομαι ότι υπάρχει τηλεοπτική σειρά ή ταινία που να μην μπορεί να το κάνουμε. Το θέμα είναι να υπάρχει κάποιο νόημα και ουσία σε αυτά που λέμε.

πχ το άρθρο της guardian που ανέβασε ο λουλ και είναι για τα σκουπίδια.

(τι θα γίνει με τα spoilers? τέλειωσε η σειρά! δεν θα συζητήσουμε για τους νέους χαρακτήρες, τεκνομπάμπλς, τα μηνύματα της σειράς και πιο συγκεκριμένα τι μας άρεσε και τι όχι κτλ?)