Star Trek Quiz for Trekkies

Στις κασετίνες που έχω και μάλλον θα έχεις και εσύ, τρεις από μία για κάθε σεζόν υπάρχουν δύο βερσιόν του "πιλότου" με τίτλο "The Cage", η original version και η restored version. Αυτά τα επεισόδια βρίσκονται στο τελευταίο DVD της 3ης σεζόν. H original είναι σε άλλα σημεία έγχρωμη και σε άλλα ασπρόμαυρη και έχει σχολιασμό του Roddenbery στην αρχή σαν μίνι φιλμάκι ενώ η restored είναι πλήρως έγχρωμη. 'Εχω την εντύπωση οτι η original πρέπει να είναι κατά τι μικρότερη σε διάρκεια.

Aπό την original δεν είναι δυνατόν να έχουμε απαιτήσεις, καθώς η μοναδική μήτρα που υφίσταται, είναι σε αναλογικό Beta SP και NTSC. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην restored εκδοχή:

Ενώ για όλα τα υπόλοιπα επεισόδια, οι μήτρες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν 24p, οι οποίες έγιναν απλώς speed-up στα 25p για την έκδοση PAL, με αποτέλεσμα τη γνωστή άριστη εικόνα, για το "The Cage", για κάποιον περίεργο και αδιευκρίνιστο λόγο, χρησιμοποιήθηκε μήτρα 60i, η οποία μετατράπηκε με ένα μέτριο, βιντεάδικο conversion σε PAL.

To αποτέλεσμα είναι, να είναι γεμάτο τεχνουργήματα τέτοιας μετατροπής (που γίνονται ορατά ως διπλοεκθέσεις, κοτλέ ή/και μειωμένη ανάλυση, αναλόγως του μέσου προβολής), ενώ η σχετική έκδοση NTSC είναι μια χαρά.

Όποιος επιθυμεί, μπορεί και να διαπιστώσει τις διαφορές του 24p -> 25p με το 60i -> 50i, συγκρίνοντας τις σχετικές σκηνές από το "The Menagerie I & II" της πρώτης κασετίνας με τις αντίστοιχες του restored "The Cage" της τρίτης κασετίνας... ;)

Το οτι εσύ και εγώ είμαστε για επίσκεψη στον Σούρλα το έχεις καταλάβει? Τιμές φιλικές αφου είμαστε συμφορουμίτες με τον Σπύρο (εγώ είμαι και συνάδελφός του χεχε). :BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55::flipout:

Το οτι εσύ και εγώ είμαστε για επίσκεψη στον Σούρλα το έχεις καταλάβει? Τιμές φιλικές αφου είμαστε συμφορουμίτες με τον Σπύρο (εγώ είμαι και συνάδελφός του χεχε).

:flipout::BDGBGDB55::flipout::BDGBGDB55::flipout:

Άντε, βάλε καμμιά εύκολη ερώτηση Πάνο, γιατί μας βλέπω να μένουμε μόνοι μας στο νήμα... :FSGSFGS4: :goodnight:

Εύκολη ερώτηση που περιμένω να την απαντήσει ο κ. Χατζηγεωργίου:
Τι απέγινε η υπεύθυνη ασφαλείας του Enterprise στο TNG, Natasha Yar?

Last edited:
Αχ κουρκούτιασε το μυαλό μου και δεν θυμάμαι τι έχω γράψει!!!!!

Δε μ' έπιασες... :p

Εννοώ ότι στο διπλανό νήμα, έχουμε τον χώρο για συζητήσεις επί συζητήσεων σε σχέση με το αντικείμενο... :D :D :D

Δε μ' έπιασες... :p

Εννοώ ότι στο διπλανό νήμα, έχουμε τον χώρο για συζητήσεις επί συζητήσεων σε σχέση με το αντικείμενο... :D :D :D

Διορθώθηκε ήδη πριν καν το γράψεις.

Την έφαγε για πλάκα ένα μαύρο blob.. :p

(το πρώτο που ξέρω από όσα έχετε γράψει.. :flipout:)

Την έφαγε για πλάκα ένα μαύρο blob.. :p

(το πρώτο που ξέρω από όσα έχετε γράψει.. :flipout:)

Σωστός! (τουλάχιστον όσο αφορά την Yar του σύμπαντος του Enterprise -D).

Άλλη ερώτηση: Πόσοι χαρακτήρες στα star trek είχαν τη δυνατότητα να αλλάζουν εξωτερική εμφάνιση?

Απάντηση: Re: Star Trek Quiz for Trekkies

Την είδε ''κάπως'' μετά από μερικά επεισόδια και ζήτησε αύξηση, οπότε και ο παραγωγός της έδωσε το bird. Όταν οι απαιτήσεις της μειώθηκαν, την έκανε Ρωμουλάνα και ησύχασε!!!!:D:D

Re: Απάντηση: Re: Star Trek Quiz for Trekkies

Την είδε ''κάπως'' μετά από μερικά επεισόδια και ζήτησε αύξηση, οπότε και ο παραγωγός της έδωσε το bird. Όταν οι απαιτήσεις της μειώθηκαν, την έκανε Ρωμουλάνα και ησύχασε!!!!:D:D

Έτσι απαντήθηκε και το 2ο μισό της ερώτησης!!!!! :flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Star Trek Quiz for Trekkies

Σωστός! (τουλάχιστον όσο αφορά την Yar του σύμπαντος του Enterprise -D).

Άλλη ερώτηση: Πόσοι χαρακτήρες στα star trek είχαν τη δυνατότητα να αλλάζουν εξωτερική εμφάνιση?

Να πω ποιους θυμάμαι, γρήγορα-γρήγορα.

1. Η γυναίκα του ''Λωτ'' με τ' αλάτια.......Κάλλας όνομα και πράμα...:D
2. Οι Q (ο γνωστός, ο ξανθός και το μωρό:love::love:)
3. Εκείνη που μας έπαιζε το διάβολο σ' ένα επεισόδιο
4. Και ο Όντο.

Τους άλλους 196 που άλλαζαν μορφή θα τους θυμηθεί στο πατ-κιουτ ο Γιάννης και ο Πάνος. Είμαι βέβαιος!!!!:grinning-smiley-043

Να πω ποιους θυμάμαι, γρήγορα-γρήγορα.

1. Η γυναίκα του ''Λωτ'' με τ' αλάτια.......Κάλλας όνομα και πράμα...:D
2. Οι Q (ο γνωστός, ο ξανθός και το μωρό:love::love:)
3. Εκείνη που μας έπαιζε το διάβολο σ' ένα επεισόδιο
4. Και ο Όντο.

Τους άλλους 196 που άλλαζαν μορφή θα τους θυμηθεί στο πατ-κιουτ ο Γιάννης και ο Πάνος. Είμαι βέβαιος!!!!:grinning-smiley-043

Πρέπει να υπάρχει και κάποιος στα πρώτα επεισόδια του TNG αλλά δεν τον θυμάμαι. Όπως είπες θα μας πει ο Γιάννης το βράδυ. :grinning-smiley-043

Πρέπει να υπάρχει και κάποιος στα πρώτα επεισόδια του TNG αλλά δεν τον θυμάμαι. Όπως είπες θα μας πει ο Γιάννης το βράδυ. :grinning-smiley-043

Αν θυμάμαι καλά τον είχε αποκαλέσει κάποια στιγμή ο Picard με τον ελληνοπρεπέστατο επιθετικό προσδιορισμό "Αllassomorph" ελληνιστί "shapeshifter". Βοήθα Γιάννη!!!

Για να δούμε τι μπορούμε να θυμηθούμε... :D Νομίζω ο allassomorph, ήταν με την μορφή μιας κοπελίτσας που έπαιζε κάτι σε ρομάντζο με τον Wesley και συνοδεύονταν από την νταντά της. Σε κάποια στιγμή στο επεισόδιο, μεταμορφώνονταν και οι δύο σε μαλλιαρά τέρατα και o Wesley το πάθαινε ένα (χοντρο-)ταράκουλο... :flipout:

Στο TOS, μπορούμε να προσθέσουμε στους shapeshifters:

-την "γάτα" του Gary Seven στο "Assignment: Earth"
-τον Trelane από το "Τhe Squire of Gothos"
-τους Organians από το "Errand of Mercy"
-τον "μάγο" και τη "μάγισσα" από το "Catspaw" (ντροπή, Πάνο :p )
-ίσως μπορούμε να υπολογίσουμε και την Βίνα από το "The Cage"
-ίσως και τις γκόμενες του Harry Mudd με τα χάπια ομορφιάς
-τους Κelvans από το "By Any Other Name"
-νομίζω και το πλάσμα που είχε ερωτευθεί τον Zephram Cochrane

Στις ταινίες, είχαμε την "φυλακισμένη" στο Rura Penthe, που την υποδύονταν η Ιman.

Στο TNG, εκτός της allassomorph, μπορούμε να προσθέσουμε τον φονιά της Yar και το πλάσμα από το "Encounter at Farpoint"

Στο DS9, εκτός από τον Odo, έχουμε και όλους τους founders.

Στο VOY, μπορούμε να θεωρήσουμε ως shapeshifters, τους κάτοικους του "πλανήτη-κόλαση", ίσως και τον ολο-γιατρό.

Στο ENT, στον 1ο κύκλο, είδαμε κάτι σαλιγκαροειδείς αλαξομόρφηδες, που αποτελούσαν αντικείμενο κυνηγιού για κάποια άλλη φυλή.

Αυτά θυμάμαι τώρα, μάλλον θα έχω ξεχάσει αρκετά όμως... :p :D