Star Trek the movie

Εγώ πρώτα το TNG είδα απο Star Trek και αυτό αγάπησα πρώτο. Όταν είδα το TOS είχα προλάβει να συσχετίσω τον Πικαρντ ως κυβερνήτη και μερικά πράγματα δύσκολα αλλάζουν αμα σου μείνουν απο μικρός...

Είδα την ταινία μετά από ένα μήνα προβολής της στη χώρα μας (ωραίος trekkie είμαι τρομάρα μου!!!!). Κατ'αρχάς πρέπει να δηλώσω οτι είμαι φαν ιδίως του TOS. Τα συμπεράσματα από την ταινία είναι μάλλον θετικά. Θεωρώ οτι το reboot είναι αναγκαίο για να ξανασυστηθεί η σειρά σε ένα καινούργιο κοινό νεώτερης ηλικίας που δεν έχει δει το TOS και μάλλον δε θα ήθελε να το δεί αφού μάλλον δεν θα του αρέσει να ακούγεται το Enterprise σαν τρόλεϊ της γραμμής Κολιάτσου-Παγκράτι όταν επιτάχυνε στην "6η προωθητική ταχύτητα". Εμείς οι παλιοί trekkies όσες αντιρρήσεις και αν έχουμε πιστεύω οτι θα δούμε το νέο σήραιλ, αν υπάρξει τέτοιο, ή άλλες ταινίες αν επίσης υπάρξουν τέτοιες για τον απλούστατολόγο οτι έχουμε το "αλκοολίκι" του sci-fi πολλώ μάλλον του Star Trek. Εξ'άλλου, για τις διαταραχές της timeline, νομίζω οτι έχουμε εξοικειωθεί αρκετά, ειδικά αν θυμίσω τι γινόταν στο Voyager, που εμένα προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ, όπου μερικά επεισόδια έπρεπε να έχουν τον τίτλο "Η Captain Janeway και τα κουλουβάχατα της Ιστορίας". Όσον αφορά το σεβασμό σε ορισμένα θέσφατα της original σειράς:
1) Συμφωνώ οτι οι Ρωμυλιανοί που αποτελούn τους αγαπημένους μου "κακούς" του TOS δεν είναι συνατόν να είναι φαλακροί με tattoos.
2) Για το αν ο Spock θα είναι πιο συναισθηματικός έχω ακόμα ελπίδες να είναι όπως τον μάθαμε, να υπενθυμίσω οτι στο original series χαμογέλασε στον πιλότο της σειράς (επεισόδιο The Menagerie) όπως και στην αρχή του επεισοδίου 2 (where no man has gone before) όταν νόμισε οτι κέρδισε τον Kirk στο 3D σκάκι. Μετά έπηξε το νιονιό του και ήλεγξε τα συναισθήματά του, οπότε και τώρα είναι νέος, θα σοβαρευτεί ελπίζω.
3) Όσο για το μίνι της Ουχούρα... επιφυλάσσομαι. Άραγε θα υπάρχει και Yeoman Rand αν γυριστεί καινούργια σειρά?

Υ.Γ. Επειδή κάτι δεν μου πήγαινε καλά, γυρίζοντας σπίτι το ήλεγξα. Στην ταινία, η αστρική ημερομηνία θανάτου του πατέρα του Kirk καθώς και γέννησης του ίδιου είναι η 2233,04. Στο TOS, στο επεισόδιο 2 (είναι το πρώτο επεισόδιο που αναφέρεται αστρική ημερομηνία αφού τέτοια δεν υπάρχει στον πιλότο) η αστρική ημερομηνία είναι 1312,4. Σαν να τα μπέρδεψαν λιγάκι οι συντελεστές!!!
Ζητώ την κατανόησή σας για το μακροσκελές του συγκεκριμένου post. Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Star Trek the movie

Είδα την ταινία μετά από ένα μήνα προβολής της στη χώρα μας (ωραίος trekkie είμαι τρομάρα μου!!!!).´

Δε πειράζει βρέ, θα τη δούμε κατοίκον εις πολλαπλούν για εξιλέωση...

ένα καινούργιο κοινό νεώτερης ηλικίας που δεν έχει δει το TOS και μάλλον δε θα ήθελε να το δεί αφού μάλλον δεν θα του αρέσει να ακούγεται το Enterprise σαν τρόλεϊ της γραμμής Κολιάτσου-Παγκράτι όταν επιτάχυνε στην "6η προωθητική ταχύτητα".
:flipout::flipout::flipout:
Καλό! Τα ίδια λέει και η γυναίκα μου για τους μη πιστικούς εξωγήινους...
Τι να μας πούνε τώρα ... "Αμόρφωτοι" άνθρωποι ...

Όσον αφορά το σεβασμό σε ορισμένα θέσφατα της original σειράς:
1) Συμφωνώ οτι οι Ρωμυλιανοί που αποτελούν τους αγαπημένους μου "κακούς" του TOS δεν είναι συνατόν να είναι φαλακροί με tattoos.
+1

3) Όσο για το μίνι της Ουχούρα... επιφυλάσσομαι.
+1 Ζώνη ήτανε. Μια χαρά το φτιάξανε!!!
Δεν τραγούδησε όμως σουαχίλι ρε γ@μώτο :Banane0:

Γράψε κι άλλα παληκάρι μου, θα μας φάνε οι wookies ...:grinning-smiley-043 -bye-

Ποντάρω στην φιλοπαίγμονα διάθεση του Kosh καθώς και στην ευρύτητα πνεύματος η οποία τον κατέστησε Συντονιστή κατηγορίας, σλουρπ, σλουρπ... Να'στε καλά όλοι παιδιά!

Θεωρώ οτι το reboot είναι αναγκαίο για να ξανασυστηθεί η σειρά σε ένα καινούργιο κοινό νεώτερης ηλικίας που δεν έχει δει το TOS και μάλλον δε θα ήθελε να το δεί αφού μάλλον δεν θα του αρέσει να ακούγεται το Enterprise σαν τρόλεϊ της γραμμής Κολιάτσου-Παγκράτι όταν επιτάχυνε στην "6η προωθητική ταχύτητα".

:flipout: :flipout: Απίστευτα πετυχημένος παραλληλισμός... :worshippy:

Υ.Γ. Επειδή κάτι δεν μου πήγαινε καλά, γυρίζοντας σπίτι το ήλεγξα. Στην ταινία, η αστρική ημερομηνία θανάτου του πατέρα του Kirk καθώς και γέννησης του ίδιου είναι η 2233,04. Στο TOS, στο επεισόδιο 2 (είναι το πρώτο επεισόδιο που αναφέρεται αστρική ημερομηνία αφού τέτοια δεν υπάρχει στον πιλότο) η αστρική ημερομηνία είναι 1312,4. Σαν να τα μπέρδεψαν λιγάκι οι συντελεστές!!!

Οι αστρικές ημερομηνίες στο Star Trek, μπήκαν από τον Roddenberry, επειδή αρχικά δεν ήθελε να αναφέρεται συγκεκριμένη χρονολογία για τις περιπέτειες του Κερκ & ΣΙΑ. Στη συνέχεια, ο όρος καθιερώθηκε, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια συγκεκριμένη συνέπεια ή σύστημα στην αρίθμιση. Μόνο από το TNG και μετά, το ψηφίο των χιλιάδων, άλλαζε από σεζόν σε σεζόν.

Στην αναγέννηση του μύθου, οι νέοι συγγραφείς τα έκαναν πέρα όλα αυτά και αποφάσισαν στο Stardate να αναφέρονται στο έτος κατά γρηγοριανό ημερολόγιο...

Οι αστρικές ημερομηνίες στο Star Trek, μπήκαν από τον Roddenberry, επειδή αρχικά δεν ήθελε να αναφέρεται συγκεκριμένη χρονολογία για τις περιπέτειες του Κερκ & ΣΙΑ. Στη συνέχεια, ο όρος καθιερώθηκε, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια συγκεκριμένη συνέπεια ή σύστημα στην αρίθμιση. Μόνο από το TNG και μετά, το ψηφίο των χιλιάδων, άλλαζε από σεζόν σε σεζόν.

Στην αναγέννηση του μύθου, οι νέοι συγγραφείς τα έκαναν πέρα όλα αυτά και αποφάσισαν στο Stardate να αναφέρονται στο έτος κατά γρηγοριανό ημερολόγιο...[/quote]

Και όμως φίλε μου υπήρχε συνέπεια στην αρίθμηση. Παραθέτω το κάτω link:
http://www.startrek.com/startrek/view/series/TOS/episodes/index.html

Σε βεβαιώνω οτι οι ημερομηνίες είναι σωστές αφού είχα φτιάξει και εγώ τη δική μου λίστα (είμαι άρρωστος, το ξέρω!). Το μόνο που με εκπλήσσει είναι που βρήκαν τη stardate στο City on the edge of forever αφού αυτή δεν αναφέρεται στο επεισόδιο. Τέλος, όσο για την υιοθέτηση του "Γρηγοριανού ημερολογίου", θα έπρεπε ίσως να υιοθετήσουν το κατά "Λίτσα Πατέρα" ημερολόγιο...:flipout:

Γενικότερα, οι αστρικές ημερομηνίες έχουν εφαρμοστεί περισσότερο σαν μια αφηρημένη ιδέα που προσθέτει στην μελλοντολογική αίσθηση του Star Trek, παρά ως ένα εφαρμοσμένο σύστημα με κανόνες που προσδιορίζει με μαθηματική ακρίβεια χρονικά γεγονότα. Η μόνη συνέπεια που τηρούνταν αρχικά από τους συγγραφείς, ήταν απλώς να αυξάνεται το νούμερο σε βάθος χρόνου και να μην υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις μέσα στο ίδιο επεισόδιο. Κατά τ' άλλα, τα νούμερα τα έβαζαν μπακαλίστικα, χωρίς κάποιο σύστημα αντιστοίχισης.

Για παράδειγμα, το επεισόδιο Space Seed διαδραματίζεται στην αστρική ημερομηνία 3141.9.

15 χρόνια αργότερα, το 2285, όταν ο Khan επιστρέφει οργισμένος, η αστρική ημερομηνία, έχει γίνει 8130.4 (περίπου 333 μονάδες κατ' έτος).

8 χρόνια μετά, το 2293, όταν σκάει το Praxis και αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις με τους Κλίνγκον, η αστρική ημερομηνία έχει γίνει 9521.6 (περίπου 174 μονάδες κατ' έτος).

Και τέλος, 71 χρόνια μετά, το 2364, όταν ο Πικάρντ ξεκινάει τις περιπέτειές του στο Enterprise-D, η αστρική ημερομηνία έχει γίνει 41153.7 (περίπου 445 μονάδες κατ' έτος) και από εδώ και πέρα αλλάζει κατά 1000 μονάδες ανά ημερολογιακό έτος (ή season ;) )...

Πολλοί fans έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν με διάφορες θεωρίες αυτές τις ασυνέπειες, ακόμα και ο ίδιος ο Roddenberry είχε δηλώσει κάποτε κάτι περί χρονικής συμπίεσης από τους κινητήρες του σκάφους, ανακάλεσε όμως αργότερα, παραδεχόμενος πως όντως δεν υπήρχε κάποιο σύστημα υπολογισμού αστρικών ημερομηνιών...

Ρίξε μια ματιά εδώ και εδώ, φίλε opsim... -bye-

Όσον αφορά τις αστρικές ημερομηνίες που αναγράφονται στις επίσημες λίστες, όταν δεν αναφέρονται στο ίδιο το επεισόδιο, είναι παρμένες από τα σενάρια.

Στο καινούριο σύστημα των Orci και Kurtzman, η αστρική ημερομηνία είναι το [γρηγοριανό έτος].[ημέρα του έτους], δηλαδή σήμερα έχουμε Stardate 2009.164

Ποντάρω στην φιλοπαίγμονα διάθεση του Kosh καθώς και στην ευρύτητα πνεύματος η οποία τον κατέστησε Συντονιστή κατηγορίας, σλουρπ, σλουρπ... Να'στε καλά όλοι παιδιά!

Merumeru_wookie-dreads.jpg

Κύριε Συντονιστά όσο wookie-fan και αν είσαι οφείλεις να παραδεχτείς οτι η Ουχούρα είναι ομορφότερη!!!! (ακόμα και η παλιά Ουχούρα)

Την ειδα εδω και καμια εβδομαδα την ταινια...δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιασε , μετρια πραγματα...

ΥΓ. Η Ουχουρα στο παλιο Σταρ Τρεκ δεν θυμαμαι να τα ειχε με το Σποκ...εχω χασει κανενα επεισοδιο?