Star Trek TNG-era και High Definition: Μια πονεμένη ιστορία...

Το ξέρω ότι είμαστε ΟΤ… αλλά νομίζω ότι και μαθαίνουμε και διασκεδάζουμε.

Για τα εφέ του Babylon ένα έχω να πώ:
Αθάνατες Amiga!

Θα ήταν ιεροσυλία να κάνουν τα εφέ σε άλλη πλατφόρμα. :BDGBGDB55:
Αλήθεια θυμάστε πόσους σκληροπυρηνικούς αμιγκάδες είχε αποκτήσει η σειρά μονο και μόνο βάση πλατφόρμας? :ernaehrung004:

Δεν θα έλεγα πως είμαστε off-topic, η όλη συζήτηση παραμένει γύρω από τις ιδιοτροπίες στην κατασκευή των αμερικάνικων τηλεοπτικών σειρών της περιόδου τέλη '80 - τέλη '90 και πως αυτές επηρεάζουν το πέρασμα τους στην υψηλή ευκρίνεια... :D

Αθάνατες Amiga όντως, τί μου θύμισες τώρα... :BDBDG54: :joyman: :ernaehrung004:

Μόνο που τα εφφέ και το μοντάζ της σειράς γινόταν σε max.CPU-full RAM Amiga2000, εξοπλισμένες και με την κάρτα Video Toaster και μόνο για τον πρώτο κύκλο κι όχι σε 500άρες και για πολλά χρόνια, όπως έλεγαν οι αμιγκάδες... :p

Ο συνδυασμός Amiga2000-Video Toaster είχε χρησιμοποιηθεί και στο Star Trek TNG για την σύνθεση κάποιων εφφέ από αρκετά συνεργεία...

Αυτό το link Νίκο, είναι για τα DVD. Tα Blu είναι λίγο πιο κάτω, στα τριπλά περίπου χρήματα... :D

Λεπτομερή σύγκριση δεν έχω καθίσει να κάνω ακόμα, διαφορά στην ευκρίνεια υπάρχει, με κάποιες διαφορές από ταινία σε ταινία (μακράν η μεγαλύτερη διαφορά εντοπίζεται στην πρώτη ταινία, όπου το master της PAL-DVD έκδοσης, ήταν απλά μέτριο).

Αν δεν έχεις τις ταινίες ήδη σε DVD βέβαια, μην το σκέφτεσαι καθόλου, κατευθείαν στα BluRay θα πας. Έχε υπόψην βέβαια, πως κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσουν και πιο ενισχυμένες εκδόσεις μελλοντικά, καθώς οι παρούσες είναι οι κινηματογραφικές εκδοχές, ενώ για τα 1, 2 και 6 υπάρχουν και τα Director's Cut που προς το παρόν είναι διαθέσιμα μόνο σε DVD...

Thanx!
Τα DVD τα έχω. Οπότε καλύτερα να περιμένω λίγο για τα BluRay.
Θα ξεκινήσω με άλλες SciFi που έχασα από το PC.

(Blade Runner, StarWars, Μatrix κτλ. κτλ............ :bigcry:)

Θα εκπλαγείτε απο την εικόνα σε blue ray! έχουν φοβερή εικόνα και ηχο, αξίζουν τα χρήματα, ας μην πούμε και για τα εξτρά!
Τουλάχιστον στον G70 μου δείχνουν ζωντανά! ιδίως την σκηνή (στο first contact) το Ε να στρίβει και να έχει μπαγκράουντ τον γαλαξία
θα πάθετε πλάκα!

Last edited:
:party: με έφτιαξες τώρα... Από πού και πόσο?

Αν τα έχεις πάρει όλα, με ενδιαφέρει πολύ και για τα Ι-VI (προ "Generations").

-bye-

Θα εκπλαγείτε απο την εικόνα σε blue ray! έχουν φοβερή εικόνα και ηχο, αξίζουν τα χρήματα, ας μην πούμε και για τα εξτρά!
Τουλάχιστον στον G70 μου δείχνουν ζωντανά! ιδίως την σκηνή (στο first contact) το Ε να στρίβει και να έχει μπαγκράουντ τον γαλαξία
θα πάθετε πλάκα!

Στις διακοπές των Χριστουγέννων, να με περιμένεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!-bye--bye-

Και ´γω θα σου φέρω και ένα δώρο...:smileJap::smileJap:

Χθες το βράδυ έκανα ένα σύντομο συγκριτικό μεταξύ των PAL Special-DVD και HD εκδοχών των 6 πρώτων ταινιών, περισσότερο για να επιβεβαιώσω αυτά που υποψιαζόμουν πριν τις φέρω δίπλα-δίπλα... :D

Για αρχή, όλες οι ταινίες σε HD έχουν υποστεί διαφορετικό color timing από τις DVD, με αποτέλεσμα ελαφρώς πιο ψυχρά χρώματα και μια πρασινωπή απόχρωση σε αρκετά πλάνα.

Επίσης, ως HD καθαυτές, δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να δώσει το φορμά του BluRay, κάτι που αφήνει πολλές υποσχέσεις για μελλοντική, κατά τη συνήθη πρακτική της Paramount, επανακυκλοφορία τους ως special editions.

Όσον αφορά την ευκρίνεια, στα III και VI η διαφορά είναι οριακή από τα DVD, εφόσον αυτά παίζονται με σωστό deinterlacing/upscaling, γεγονός που μαρτυρά την πολύ καλή δουλειά που έγινε στην κατασκευή των συγκεκριμένων DVD.
Tα ΙΙ, IV και V έχουν αρκετά ευκρινέστερη εικόνα, με σημαντικά λιγότερο θόρυβο από τα DVD και χαμηλότερο gamma για την II ενώ υψηλότερο για τις IV, V.
H μεγάλη έκπληξη, είναι βέβαια η πρώτη ταινία του '79, όπου το μετριότατο, γεμάτο λάθη αλληλουχιών πεδίων, master της PAL έκδοσης, κάνει την εκδοχή HD να φαντάζει ως τρισδιάστατο υπερθέαμα· κι ας έχει ακόμα τα παλαιάς κοπής, βεβιασμένα κατασκευασμένα οπτικά εφφέ...

Περιμένουμε τις Special Editions Γιάννη. Άντε να δούμε πόσες φορές θα τις αγοράσουμε...

Ελπίζω κάποια στιγμή να γράψεις δυο λόγια και για την τελευταία.
Αν και εκεί υπάρχει θέμα με την κινηματογράφηση και όχι με την έκδοση...

-bye-

Next Gen on Blu-ray?

All three seasons of the originalStar Trek are now available in HD, but what about TNG? In a response to a question about TNG on Blu-ray, CBS Consumer Products VP John Van Citters told the crowd in Las Vegas that releasing Star Trek: The Next Generation on Blu-ray was much more "problematic" than the original Star Trek, due to how the TNG original effects shots were composited, and how that makes the transfer to HD "incredibly difficult without making them look awful." However, he also said that there is "a lot of conversations going on" within CBS on how to convert TNG to HD, and Van Citters expressed optimism noting "It is being worked on and I expect it will happen, it is just a technical challenge."

Following his talk, I confirmed with Van Citters that even though he is optimistic that the challenges will be met, as of now there is no specific plan or budget for the project within CBS. So this is still something that is a long-term project.

http://trekmovie.com/2010/08/09/veg...-pizza-slicer-kelvin-salt-pepper-shaker-more/

Θα δείξει...

Στην κασετίνα BluRay του Star Trek TOS: Season 2, πάντως, είχαν βάλει ένα επεισόδιο DS9 ("Trials and Tribble-ations"), upscaled, από την αρχική NTSC DigiBeta μήτρα και έφαγαν ΤΟ κράξιμο για αυτό, οπότε ελπίζω αυτό το σενάριο να το έχουν αποκλείσει από τα σχέδιά τους...

Δεν θα έλεγα πως είμαστε off-topic, η όλη συζήτηση παραμένει γύρω από τις ιδιοτροπίες στην κατασκευή των αμερικάνικων τηλεοπτικών σειρών της περιόδου τέλη '80 - τέλη '90 και πως αυτές επηρεάζουν το πέρασμα τους στην υψηλή ευκρίνεια... :D

Αθάνατες Amiga όντως, τί μου θύμισες τώρα... :BDBDG54: :joyman: :ernaehrung004:

Μόνο που τα εφφέ και το μοντάζ της σειράς γινόταν σε max.CPU-full RAM Amiga2000, εξοπλισμένες και με την κάρτα Video Toaster και μόνο για τον πρώτο κύκλο κι όχι σε 500άρες και για πολλά χρόνια, όπως έλεγαν οι αμιγκάδες... :p

Ο συνδυασμός Amiga2000-Video Toaster είχε χρησιμοποιηθεί και στο Star Trek TNG για την σύνθεση κάποιων εφφέ από αρκετά συνεργεία...

Amiga 4000 χρησιμοποιούσαν...η 2000 ήταν μια 500άρα σε desktop κουτί .Πληροφοριακά να πώ ότι έβαλα την δική μου 4000 (full extra) στο ebay πριν απο κανα 4άρι χρόνια και έπιασε 1200 ευρώ:slapface:!Επίσης μου έχει μείνει και μια video toaster η οποία δεν χωρούσε μέσα..