Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    55
Απάντηση: Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker (2019)

Tωρα .... που πηγα να χωθω και εγω (ο καψερος :icon15:) ....

O καθενας ειναι αντιληψη απο συγκεκριμενη βιωματικη διαδρομη.

Re: Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker (2019)

Εγω εγραψα αρκετα παντως για την εμπειρια του τελους του SAGA.

Θα επανερθω με περισσοτερα οταν την ξαναδω την επομενη εβδομαδα να κατσει λιγο η σκονη...

Και εγω το ιδιο θα πραξω.
Θα λεγα οτι μεσα στις γιορτες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να βρω αιθουσα αδεια.
Ομως, ειμαι αισιοδοξος οτι τελικα .... κατι θα βρεθει (μεσοβδομαδα, καμια Τριτη).

Ναθ
συμφωνω με τις γραφες σου αλλα ... απεφυγες (ισως αρκετα ευστοχα) να αναφερθεις
στην νεκρανασταση ενος τυπου που κανονικα θα πρεπε να ειχε γινει ιοντα (στην επαφη
με το θερμο πλασμα στην βαση του πυργου στο Death Star II ... η οτι ηταν αυτο που
τον ιονισε ... στα εξ ων συνετεθη).

Βεβαια ΥΠΑΡΧΕΙ μια εξηγηση και ερχεται απο τα κομικς (και ΔΕΝ εχει να κανει με νεκρανασταση)
αλλα .... ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΑΒΑΣΕ Ο JJ ABRAMS .... η προσεφυγε
στην ευκολη λυση του οτι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ HOLLYWOOD.

Αυτο ... δεν ειναι μια καταντια απο μονη της ?

Είχα κλείσει εισιτήριο από χθες αλλά το πρωί είδα πολύ χαμηλή βαθμολογία στο imdb. Σκέφτηκα ότι θα απογοητευτώ.
Πήγα το απόγευμα και δηλώνω ενθουσιασμένος, πολύ καλύτερη είναι η ταινία από ότι περίμενα. Η ιστορία (για μένα) δένει καλά, ο ήχος είναι αξεπέραστος και η χημεία Kylo-Rey απλά καθηλωτική. Το φινάλε είναι από τα καλύτερα σημεία σε όλη την 9λογία.

Τωρα ρωτας εναν λατρη των καλυτερων κομικς της Dark Horse.

Που αν ειμουν εγω ο Λουκας αυτα τα δυο saga dark empire , dark empire II kai Empire's End θα ειχα κανει τριλογια ΧΤΕΣ.

Για εμενα ο Παλπατιν ηταν που "πεθανε" φτηνα και χωρις πολυ κοπο στην επιστριφη των Τζενται. Επιτελους στηθηκε μια ταινια ανταξια της κακιας του και του ευρους του και επεστρεψε να κλεισει τον κυκλο της σκοτεινοτερης υπαρξης των Σιθ (αν και θα ηθελα λιγο πιο αναπτυγμενη την ιστορια με τους Σιθ αλλα τι να πρωτοπεις σε μια μονο ταινια.....

Ορθως γραφτηκε οτι επρεπε να ειναι τουλαχιστον δυο τριωρες ταινιες το τελος ετσι οπως στηθηκε τελικα.

Απάντηση: Re: Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker (2019)

ONTΩΣ .... απο τις καλυτερες σειρες (τευχη) της Dark Horse.
Εκει μεσα κρυβεται το essence της διαμαχης των Sith / Jedi.
Το πιο συναρπαστικο essence απ'ολα.

Εγω ομως αλλο σε ρωτησα ....

Ο JJ, βασει αυτων κινηθηκε ?
Γιατι αν ειχε διαβασει εστω και πεντε σελιδες απο τα παραπανω
θα ελεγε .... "ρε συ, ΕΔΩ υπαρχει υλικο για μεχρι το 2030,
τι παω να θαψω κατω απο πεντε τονους λασπη ?"

Για να μην το παιζουμε (εγω και ο Ναθ) ιερεις των κρυφων αρχειων του ταγματος των Je'Daii,
και επειδη και εσεις ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ αναγκασμενοι να γνωριζετε την προιστορια της pre-republic era,

Star-Wars-Cylo-IV.jpg

O Sidious (εδω και δεκετιες, στα κομιξ τουλαχιστον) ειχε εναν ερευνητη ονοματι Cylo που ειχε βρει τροπο να φτιαχνει ΚΛΩΝΟΥΣ
του Sidious, που ερχονταν σε αυτεπιγνωση και πηρη συνειδηση ΜΟΛΙΣ ο προηγουμενος κλωνος εβλεπε τα ραδικια αναποδα.
Ξεκινουσε με ΟΛΕΣ τις μνημες αλλα και την προσωπικοτητα του προηγουμενου κλωνου (αρα τι σειρα ηταν ο κλωνος που
πεθανε στο Death Star II ? ... ελα μου ντε :laugh:) και προσθετε την δικη του συνειδηση και ζωη και βιωματικη διαδρομη
ΑΠΟ ΚΕΙ και υστερα.

Ομως .... μην ιδρωνετε .... βαζω στοιχημα το laptop μου .... ο JJ ουτε καν το γνωριζει !

Συμφωνουμε σε πολλα πραγματα με τον Ναθ .... μην σας ξεγελαει οτι (ταχα μου) διαφωνουμε.
Μου δινει χρυση ευκαιρια να αναφερθω σε αυτα που απερριψε πρωτα ο Lucas και μετα η Disney.
Δεν ξερω αν θα το πραξει και το χαρτινο παρακλαδι της Marvel (που ανελαβε τα SW comics).

Η Dark Horse comics ..... αφησε ενα ΣΥΜΠΑΝ ..... που απλα, οποιος το ξεφυλισε, ειναι αυτονοητα
αδυνατον να ξεχασει και πεταξει εκει που θα θελε η Disney (που δεν ειμαι καν σιγουρος αν το
θελει και η ιδια η Disney). Εδω παιζει (κατα την δικη μου ΜΗ εμπεριστατωμενη εκτιμηση) μια πολυ
παλια και βαθια εριδα και κοντρα (40ετης ?) αναμεσα στην Dark Horse και τον Lucas. Μια εριδα
την οποια ο Lucas ισως να μετεφερε αυτουσια μεσα απο την LucasFilm στην Disney.

AΔΥΝΑΤΟΝ να αποδειξω το παραμικρο. :nounder:

Ομως υποψιαζομαι οτι υποφερει ολοκληρη η παλια γουκαδικη κοινοτητα ... απο αυτην την κοντρα !
ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤO DARK HORSE SW UNIVERSE ... NA MHN EΠΙΒΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΝΙ.

Ενας απο τους λογους που σχεδον με κανουν σιγουρο οτι κανεις δεν ψελλισε το παραμικρο για συνειδησεις
που μεταπηδουν απο κλωνο σε κλωνο .... στον JJ Abrams. O ανθρωπος ειναι ... τουριστας σε ολα αυτα !
Ενα ακομα πραγμα που με κανει να συμφωνω με τον Ναθ : ηταν εγκληματικο οτι στριμωξαν τοσες πολλες
ιστοριες και εκδοχες και παραλειπομενα ... μεσα σε δυομισυ ωρες. Ηταν ιερο καθηκον ολο αυτο το 2μισαωρο
να γινει τουλαχιστον αλλες ΔΥΟ ταινιες. Να καταλαβει ο κοσμος ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ ....

Είχα κλείσει εισιτήριο από χθες αλλά το πρωί είδα πολύ χαμηλή βαθμολογία στο imdb. Σκέφτηκα ότι θα απογοητευτώ.
Πήγα το απόγευμα και δηλώνω ενθουσιασμένος, πολύ καλύτερη είναι η ταινία από ότι περίμενα. Η ιστορία (για μένα) δένει καλά, ο ήχος είναι αξεπέραστος και η χημεία Kylo-Rey απλά καθηλωτική. Το φινάλε είναι από τα καλύτερα σημεία σε όλη την 9λογία.

Συμφωνώ! Οτι καλυτερο η νεα τριλόγια που εχει να αναδείξει! Εκλείσαν αρκετά κενά ....είχε πολλές αναφορές στην παλια τριλογία είτε με την μορφή διαλογου που παρέπεμπε στο παρελθον, είτε με σκηνικα! Πολύ καλή σκηνη στον πλανητη στο τέλος και γενικότερα το έλο παλίο μεγαλείο των Σιθ!

Για μένα εκλεισε με τον τρόπο που άξιζε στην κλασσικο star wars με τον φόρο τιμης όλων!

Το απο εδώ και πέρα να δουμε τι θα σκαρφίστουν.....αν και καλύτερα να βγαίνουν ιστορίες spin-off και όχι μια νεα τριλογια ....

Δεν νομιζω να ξαναγυρισουν στους Skywalkers .... ουτε στους Palpatines.
ΠΟΛΥ τους κουρασε το concept. Θελουν ανανεωσιμα(-ανακυκλωσιμα) υλικα.
Απο αυτα που δεν σε δεσμευουν σε μια Ιλιαδα (η Οδυσσεια) για δεκα χρονια.

Θα βρουν καποιο διπολο ... αλλα ΠΟΛΥ φοβαμαι .... καμια σχεση με Sith-Jedi.
Το οποιο ειναι και το DNA της (αρχικης) Αστροπολεμιαδας.

Συμφωνουμε σε πολλα πραγματα με τον Ναθ .... μην σας ξεγελαει οτι (ταχα μου) διαφωνουμε.
Μου δινει χρυση ευκαιρια να αναφερθω σε αυτα που απερριψε πρωτα ο Lucas και μετα η Disney.
Δεν ξερω αν θα το πραξει και το χαρτινο παρακλαδι της Marvel (που ανελαβε τα SW comics).

Η Dark Horse comics ..... αφησε ενα ΣΥΜΠΑΝ ..... που απλα, οποιος το ξεφυλισε, ειναι αυτονοητα
αδυνατον να ξεχασει και πεταξει εκει που θα θελε η Disney (που δεν ειμαι καν σιγουρος αν το
θελει και η ιδια η Disney). Εδω παιζει (κατα την δικη μου ΜΗ εμπεριστατωμενη εκτιμηση) μια πολυ
παλια και βαθια εριδα και κοντρα (40ετης ?) αναμεσα στην Dark Horse και τον Lucas. Μια εριδα
την οποια ο Lucas ισως να μετεφερε αυτουσια μεσα απο την LucasFilm στην Disney.

AΔΥΝΑΤΟΝ να αποδειξω το παραμικρο. :nounder:

Ομως υποψιαζομαι οτι υποφερει ολοκληρη η παλια γουκαδικη κοινοτητα ... απο αυτην την κοντρα !
ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤO DARK HORSE SW UNIVERSE ... NA MHN EΠΙΒΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΝΙ.

Ενας απο τους λογους που σχεδον με κανουν σιγουρο οτι κανεις δεν ψελλισε το παραμικρο για συνειδησεις
που μεταπηδουν απο κλωνο σε κλωνο .... στον JJ Abrams. O ανθρωπος ειναι ... τουριστας σε ολα αυτα !
Ενα ακομα πραγμα που με κανει να συμφωνω με τον Ναθ : ηταν εγκληματικο οτι στριμωξαν τοσες πολλες
ιστοριες και εκδοχες και παραλειπομενα ... μεσα σε δυομισυ ωρες. Ηταν ιερο καθηκον ολο αυτο το 2μισαωρο
να γινει τουλαχιστον αλλες ΔΥΟ ταινιες. Να καταλαβει ο κοσμος ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ ....

Ωραία και καλά όλα αυτά που αναφέρεις αλλά ξεχνάς κάτι σημαντικό: δεν είναι για την μάζα. Δεν είναι εμπορικά.

Θα πάει ο άλλος να δει star wars και θα βλέπει μεταπήδηση συνηδεισεων σε κλώνους;;; Θα χασμουριεται όλη η αίθουσα στο πρώτο πεντάλεπτο.

Η συνταγή της επιτυχίας είναι η εξής:
Απλο σενάριο , καταιγιστική δράση και αναφορές (δεσίματα) με τα παλια-παλια (για να μην ξεχνιόμαστε τι βλέπουμε)😉

Όσο για το αν έπρεπε να σπάσει την τελευταια ταινία σε 2 μέρη, μην αγχωνεστε, η ζωή δεν σταματάει στο 2019.......
Είπαμε είναι ΠΑΡΑ πολλά τα λεφτά....

Το κοινο δεν ειναι τοσο προβατοποιημενο και ακατοικητο.
Εχει δει Chappie, εχει δει Transcendence, εχει δει Avatar.
Σ'ΑΥΤΑ .... πως αντιληφθηκε την μεταφορα (και οχι εδω) ?
Δεν βρισκομαστε στο 1977, ουτε το 1980. Οσον αφορα το κοινο.
Οσον αφορα το Hollywood ειναι μια τελειως διαφορετικη ιστορια :flute:

Πρεπει να θυμομαστε κατι με τον JJ ...
ΟΤΙ και αν ξεκινησε, ειχε προβλημα να το τελειωσει (το ιδιο) ικανοποιητικα.
Οποτε τι ακριβως περιμεναμε ? Nα παιξει με ιδεες τοσο μακρια απο το στυλ του ?
Μπορει να τις ψηλαφισε .... αλλα ηταν ΤΟΣΟ επιδερμικη και σβελτη η επαφη
που σχεδον εκανε ζημια. ΝΑΙ ... μπορει να μην εκανε τοση ζημια.
Time will tell !

Το κοινό κυρίως θέλει να δεί θέαμα, και να νοιώσει δέος για την
μεγάλη εικόνα που εγγυάται το budget μιάς τέτοιας ταινίας, που
απέκτησε cult χαρακτηριστικά!
Καi ρίξτε μία ματιά για το πόσο πετυχημένα, (όντως έκπληξη!)
τοποθετήθηκε πολιτικοποιημένος τότε ταινιοκριτικός για το Star Wars!!
http://www.toperiodiko.gr/21796/#.XfuGkfzQC1s

Εμεις το 1977 που βρισκομασταν ? :laugh: Στα θεατρα και τις οπερες ? :flipout:

TO ΔΕΟΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ μας τραβηξε.

Και τιποτε αλλο !

Mια σκηνη που ΣΥΝΤΑΡΑΧΘΗΚΑ απο χαρα .... αλλα και ΛΥΠΗΘΗΚΑ απο την οδυνηρα συντομη διαρκεια της ....

.... ηταν ενας απο τους κοσμους που επισκεφθηκε το Falcon με τα απανωτα jumps του ... το Terrarium του Alderaan.

76edf03558f83468769c944e78b853c3.jpg

Oλοι ξερουμε οτι ο Alderaan ανατιναχθηκε στο ANH. Τοτε .... ποιος ηταν ο πλανητης με την παραπανω στυλιζαρισμενη επιφανεια ?
Επειδη ειμαι ολιγον κολλημενος να μαζευω concept art τα τελευταια 40 χρονια (τα πρωτα 20 χρονια απο περιοδικα και τα επομενα
20 απο το νετ) γνωριζω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ οτι η στυλιζαρισμενη, λουστραρισμενη, παρκετεζα περασμενη, επιφανεια πλανητη (μερος της)
με ψιλολιγνους πυργους να ξεπροβαλουν αποτομα και αφυσικα μεσα απο το ..... παρκε ! .... ειναι δουλεια του Ralph McQuarrie !!!!
Kαι αυτο ΔΕΝ αλλαζει. Κανεις αλλος δεν σχεδιασε κατι παρομοιο (γιατι ειναι τοσο απιθανο να υπαρξει, ουτε καν στον Coruscant).
Πειτε μου εσεις ποιος πλανητης ειναι ! Ρητορικη η ερωτηση .... γιατι ο Alderaan ανατιναχθηκε. Αρα καποιο αλλο ονομα πλανητη
θα σκαρφιστουν.

Ναι αλλα αυτο .... ειναι τοσο λυπηρο .... να γινεται με αυτον το τσαπατσουλικο τροπο ... μετα απο 45 ολοκληρα χρονια ! :nounder:
Το ξερω οτι ΔΕΝ αγγιζει τους περισσοτερους. Εγω ομως κοιμηθηκα και ξυπνησα απειρες νυχτες με αυτον τον αφυσικο αλλα απιθανα
πανεμορφο κοσμο. Ναι, το ξερω, στην σεκανς του Rise ειναι πιο πυκνη η δομηση ... αλλα η τεχνοτροπια ... ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΗ.
Οταν το δειτε στα home cinema σας ... θα με θυμηθειτε !

Aντε να πω κατι καλο για την ταινια ....

Εκτος απο το δακρυ για τον Chewie .... χαμογελασε το χειλακι μου
με την σεκανς που ο Luke μαθαινει την Leia ... the ways of the Force.

Τι ωραια σεκανς (.... εξαιρετικα συντομη και αυτη :nounder:)
Δυο αδερφια που ξιφομαχουν ΟΧΙ για να σκοτωθουν αλλα για να μαθουν να προστατευονται.
Ο αδερφος να μαθαινει στην αδελφη και αυτη, ολο περηφανεια, να ανταποδιδει με ευγνωμοσυνη
τις διδαχες του αδερφου σε ... ΕΠΙΔΟΣΗ. Τι ομορφο συναισθημα, :love: τι υπεροχα βλεμματα !

Ειχε .... :love::love: <<ΣΤΙΓΜΕΣ>> :love::love:.... η ταινια !
Αλλα μαλλον καταπλακωθηκαν απο σαρωτικα VFX που καλπαζαν σαν αφηνιασμενα αλογα.

Σιγουρα θελει δευτερη θεαση μετα απο καιρο που θαχει κατακατσει ο κουρνιαχτος και θαχει αποχωρισει το 'μπουγιο'..

Κατηγορουμε και ξανακατηγορουμε τους σκηνοθέτες για ελλιπή δουλειά.

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δεν συνέχιζε ο Lucas να σκηνοθετεί ; Εξάλλου είναι δικαιωματικά τα πνευματικά του παιδιά. Υπήρχε όρος στην πώληση ότι απαγορεύεται;

Ισα ίσα εγώ αν ήμουν Disney θα τον εμπιστευομουν με κλειστά μάτια.

Your guess is as good as OURS ... :nounder:

Χωρις να ειμαι σιγουρος (εντελως) η Disney ηθελε να αλλαξει (στην φιλοσοφια του SW)
ΠΟΛΛΑ περισσοτερα απο οσα αντεχαν οι παλιοι fans. Σου λεει "δικο μας ειναι το τσουκαλι,
οι νεοι θα καταπιουν οτι τους δωσουμε και οι παλιοι ... θα αναγκαστουν να βολευτουν".

Μεχρι στιγμης ... ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ! Γιατι (απο εισπραξεις) δεν βλεπω να τιμωρειται καμια
ταινια (εκτος ισως απο το Solo) ... ουτε απο τους νεους ουτε απο τους παλιους !
Δεν ειναι τιμωρητικο κοινο οι γουκαδες (...)

Ο Ζωρζ (το γραψαμε και στην Γιαφκα) ηθελε με τα 4 δις ... βα βαλει χερι στο εκπαιδευτικο
συστημα των ΗΠΑ (μεχρι highschool) και εφαγε φρενο απο κει (και καλα του εκαναν).