Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    55
Νομίζω ότι είναι εντάξει ο ήχος στο 4Κ. Για τσεκαρετε.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ο τεχνητός κόκκος στην εικόνα και στο 1080 και στο 4Κ.
Ειδικά δείτε στο 1:01:25 πάνω στους άσπρους τοίχους.
Τόσο πολύ τους αρέσει αυτό το εφφέ; Και καλά παλιό φιλμ;

Συνήθως είναι τεχνητός...

Αρχικά γίνεται de noise , βγάζουν δηλ.το φυσικό θόρυβο που καταγράφεται στις κάμερες, και στο τέλος κάνουν reg grain, προσθέτουν δηλ. τεχνητό θόρυβο.

Κι εγώ το κάνω πάντα στα βίντεο, για διάφορους λόγους.
Είναι και για λόγους αισθητικής αλλα και άλλους , πιο τεχνικούς (αποφυγή color banding κλπ)

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Εντάξει tragic για μένα. Απλά καμία δικαιολογία όταν πλέον όλα τα μέσα είναι ψηφιακά και υπερανάλυση. Όχι απλά ψηφιακά.

Ο Mendes είναι βλαξ που έφτιαξε εικόνα κρύσταλλο στο 1917;

Παίζουν πολλά... το film grain είναι μεγάλη υπόθεση και υπάρχουν πολλοί σκηνοθέτες που έχουν μανία μ αυτό.

Επίσης , είναι πολύ συχνό φαινόμενο στις ψηφιακές ταινίες να υπάρχει περισσότερος κόκκος , για να βγάλουν την “ψηφιακιλα».
Το 1917 δεν είναι σ αυτή τη κατηγορία, ε ΕΙ αλλο6 είδους γυρίσματα και τεχνικές.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Η καθαρότητα , οξύτητα, ευκρίνεια λέγεται ψηφιακιλα;

Σαν να πάει κάποιος να ηχογραφήσει ένα στούντιο άλμπουμ και να βάλει μέσα χρατσα χρουτσου για να κάνει ατμόσφαιρα να θυμίζει βινύλιο.... 😁😁😁😁

Δεν είμαι σκηνοθέτης αλλά από την πλευρά ενός θεατή μου φαίνεται τραγικό να βάζει επίτηδες κάποιος τέτοιο κόκκο. Είδες την σκηνή που λέω; Υπόψιν μιλάω σε προβολέα. Δεν ξέρω αν φαίνεται το ίδιο σε τηλεόραση.

Απάντηση: Re: Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker

Πωω τι αηδια ηταν αυτη το Rise of Skywalker? Χατηρι στα πιτσιρικια εκανα που ειχαν φαγωθει να το δουν! Νταξει,δεν ηταν το ανεπαναληπτο αισχος της προηγουμενης αλλα και παλι δεν περιμενα τοσο χαλι! Μιλαμε οι τυποι κατεστρεψαν το franchise, εγκληματιες του κινηματογραφου...

Aδερφε -bye- ....

Είδα τα πρώτα 10 λεπτά του 4K στον JVC και πραγματικά αναθεμάτιζα την ώρα που έχασα βλέποντας το στο village. Η μέρα με την νύχτα στα πάντα: μαύρα, δυναμική περιοχή, ευκρίνεια, ανάλυση, φωτεινότητα, χρωμα.
Δεν με βλέπω να ξαναπηγαίνω εκτός και αν βγει καμία Dolby vision αίθουσα σε μερικα χρόνια (μετά τον Κορονοϊό )

Re: Απάντηση: Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker

Είδα τα πρώτα 10 λεπτά του 4K στον JVC και πραγματικά αναθεμάτιζα την ώρα που έχασα βλέποντας το στο village. Η μέρα με την νύχτα στα πάντα: μαύρα, δυναμική περιοχή, ευκρίνεια, ανάλυση, φωτεινότητα, χρωμα.
Δεν με βλέπω να ξαναπηγαίνω εκτός και αν βγει καμία Dolby vision αίθουσα σε μερικα χρόνια (μετά τον Κορονοϊό )

Για τον ήχο δεν βλέπω να λες κάτι όμως...😋

Εγώ πάντως στην Sphera δεν χαλιέμαι (για 1 2 φορές το χρόνο that is) / κι ας έχω πάει και σε Dolby Vision

Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker

Για τον ήχο δεν βλέπω να λες κάτι όμως...

Εγώ πάντως στην Sphera δεν χαλιέμαι (για 1 2 φορές το χρόνο that is) / κι ας έχω πάει και σε Dolby Vision

Στα ακουστικά ακουγόταν τζαμί
Εμενα η sphera μου είχε φανεί απογοητευτική λόγω χαμηλής φωτεινότητας και ανάλυσης σε σχέση με τις χορταστικές ίντσες της.

Sent from my iPad using Tapatalk

Συνήθως είναι τεχνητός...

Αρχικά γίνεται de noise , βγάζουν δηλ.το φυσικό θόρυβο που καταγράφεται στις κάμερες, και στο τέλος κάνουν reg grain, προσθέτουν δηλ. τεχνητό θόρυβο.

Ακριβως αυτο γινεται.

Θα την δω και εγω αυριο ξανα την σκηνη αλλα αυτη ειναι η διαδικασια γενικως.

Πρωτα "τελειοποιεις" το υλικο σου και μετα το "βρωμιζεις" κατα πως επιθυμεις.

με άλλα λόγια garbage in - garbage out.....

O κοκκος του φιλμ δεν ειναι garbage, αλλα αν υπαρχει καλο ειναι να διατηρειται γιατι αν τον αφαιρεσεις κουρευεις την αναλυση.
Πάντως όσο το είδα, δεν παρατήρησα ενοχλητικό κόκκο.