Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    134
Απάντηση: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

Σε προβολέα, οι διάφορες φαίνονται εύκολα.

Kι απο προβολεα σε προβολεα θα ελεγα. Ειδικα στα πρωτα λεπτα της ταινιας που εχει τοσο σκοτεινες σκηνες που γραφουν απο πολυυυ χαμηλα :grinning-smiley-043

Re: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

Οι διαφορές είναι πραγματικά ελάχιστες (αν είναι καλό το rip), με το ζόρι να τις προσέξεις αν το παρακολουθήσεις σε προβολέα σε μπόλικες ιντσες, για τηλεόραση ούτε που καταλαβαίνω τις διαφορές, πιο πολύ ψυχολογικό είναι το θέμα :flipout:

Όπως τα λες είναι, πολύ δύσκολα βλέπεις διαφορα.

Test 39Gb Star Wars Episode VII - The Force Awakens 2015 1080p Blu-ray AVC DTS-HD MA 7.1 vs 10GB Star Wars Episode VII The Force Awakens 2015 1080p BluRay x264

39gb vs 10gb.jpg

39gb vs 10gb 02.jpg

39gb vs 10gb 03.jpg

Απάντηση: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

Kι απο προβολεα σε προβολεα θα ελεγα. Ειδικα στα πρωτα λεπτα της ταινιας που εχει τοσο σκοτεινες σκηνες που γραφουν απο πολυυυ χαμηλα :grinning-smiley-043

Σωστός! Πάντως, σε σχέση με το oblivion έχω την αίσθηση πως το SW είχε μεγαλύτερη δυναμική περιοχή.

Εγω διαφορες βλεπω (και χωρις να προσπαθησω) και στην 65αρα - τουλαχιστον μεταξυ 1080p WEB DL και BD

Εγω διαφορες βλεπω (και χωρις να προσπαθησω) και στην 65αρα - τουλαχιστον μεταξυ 1080p WEB DL και BD

Σε web-dl 1080p των 4gb ειναι λογικό.
Δεν ξερω ομως αν στην 65αρα βλέπεις διαφορά απο 10-12gb mkv .Λογικά δεν θα βλέπεις.
Ισως μονο σε σκηνές με κινηση , οπως λέει σωστά και ο Δημήτρης.

Σε web-dl 1080p των 4gb ειναι λογικό.
Δεν ξερω ομως αν στην 65αρα βλέπεις διαφορά απο 10-12gb mkv .Λογικά δεν θα βλέπεις.
Ισως μονο σε σκηνές με κινηση , οπως λέει σωστά και ο Δημήτρης.

Εξαρτάται και από το είδος της φωτογραφίας...

Αν είναι τύπου "λουστρέ" η εικόνα οι διαφορές θα είναι δυσδιάκριτες μεταξύ full blu και 12-16 gig. Αν όμως υπάρχει κινηματογραφικός κόκκος, ήδη από αυτά τα μεγέθη αρχίζει να μετατρέπεται σε ψηφιακό τεχνούργημα. Κάτω δε από τα 10 γίγα, σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως πέφτει και βαρύ NR (με την ανάλογη απώλεια ευκρίνειας), προκειμένου να μην κάνουν την εμφάνισή τους και blocks...

Oπως ειπα .... 2.66 γιγα .... :proud:

Yπολογιστε καποιοι (μερικοι) οτι γερασατε
και δεν κανετε για πιλοτοι μαχητικων αεροσκαφων ... -bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλη σαν ταινια του ειδους, αλλα το στορυ μου θυμισε παααρα πολυ εντονα το παλιο!

Εγω παλι (που εχω χασει μετρημα ποσες φορες ειδα το A New Hope)
ειδα το Force Awakens και εκτιμησα ... μεχρι και το Phantom Menace.
Που ηδη το A New Hope δεν αξιωνει σεναριακες δαφνες ...

Γιατι κανεις δεν βγαινει να πει "θελουμε μια υπερπαραγωγη του BBC
με τιτλο - Living in the year 3000 και χεστε μας με σεναρια για παιδακια" ?

Οσον αφορα το τολμημα σου να συγκρινεις Oblivion με Force Awakens ...
ωφειλεις συγνωμη και αποζημιωση στο Oblivion για αναρμοστο συνειρμο.
Και αυτα σου τα λεει ενας τζιχαντιστης Γουκας, ο οποιος ομως ....
αξιωνει ολος ο υπολοιπος κοσμος να παραμεινει μακρια απο την φανατιλα του.

ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ... -bye-

Last edited:

Εγώ πάντα περιμένω το καλύτερο αρχείο που μπορώ να βρω, έτσι απλά επειδή δεν με νοιάζει να περιμένω λίγο παραπάνω. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι οξύμωρο. Ενώ από τα 700mb μέχρι τα 9Gb περίπου, κάθε Gb μετράει και έχει ουσιαστική βελτίωση στην εικόνα, από τα 10 και μετά, δεν ξέρω γιατί, αλλα δεν καταλαβαίνω συνήθως διαφορές, ακόμα και όταν συγκρίνω αρχεία των 10gb με αρχεία των 20gb. Φωτεινή εξαίρεση ο Yify, το παλικάρι δεν ξέρω τι μαγικά κάνει αλλά μου έχει τύχει να συγκρίνω αρχείο του Yifi των 2Gb με αρχείο generic 9,6Gb και δεν έβλεπα παρά μόνο απειροελάχιστες διαφορές, τόσο λίγες που δεν αξίζει να ασχολείσαι με μεγαλύτερο αρχείο, ειδικά όταν η ταινία είναι ψιλό παλιά

Φωτεινή εξαίρεση ο Yify, το παλικάρι δεν ξέρω τι μαγικά κάνει αλλά μου έχει τύχει να συγκρίνω αρχείο του Yifi των 2Gb με αρχείο generic 9,6Gb και δεν έβλεπα παρά μόνο απειροελάχιστες διαφορές, τόσο λίγες που δεν αξίζει να ασχολείσαι με μεγαλύτερο αρχείο, ειδικά όταν η ταινία είναι ψιλό παλιά

Tωρα μπηκες στο στοχαστρο του JL_? ..... :laugh:
Ο ανθρωπος διαθετει 10 γιγαβυτα .... cartoon movie !!!!
Ρωτα τον, το Avatar σε τι μεγεθος το χει .... :p

(Aν δεν υπηρχε ο Yify ... "μπορει αλητης να μουνα, να χα καταστραφει" ... λειπει emοticon με ζεμπεκια :p)

Εντάξει και εγώ μην νομίζεις ότι έχω και πολλές ταινίες κάτω από 17-19 gb στους σκληρούς μου, απλά για να το πω και αλλιώς πες ότι θέλω να δω βιαστικά μια ταινία, ε δεν πρόκειται να κατεβάσω π.χ. το Casablanca σε 6,9 gb αν το χει ο Yify σε 2gb. Γενικά όμως εφόσον οι σκληροί δίσκοι βρίσκονται σε εξευτελιστικές τιμές, γιατί να μην έχω το καλύτερο δυνατό αρχείο; Για ταινίες όπως Avatar, Oblivion, Star Wars κτλ δεν το συζητάω, όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερα. Καλά έχω βγει εκτός θέματος πάλι, αλλά δες αυτό π.χ. https://www.skroutz.gr/s/6692033/Intenso-Memory-Center-3-5-USB-3-0-5TB.html
μιλάμε για ξεφτίλα. Παίρνεις 1 και είσαι οκ μέχρι να σου καεί σε 5-7 χρονιά. Έχω τους ίδιους σκληρούς που είχα το 2010 και δεν έχουν βγάλει κιχ, και μη φανταστείς ότι τους προσέχω ιδιαίτερα.

Στα πολύ μεγάλα αρχεία μην ξεχνάμε ότι έχει και τεράστιο όγκο δεδομένων στον ήχο, διαφορετικές γλώσσες σε dts/dd.
Όσο αφορά των Yify (rip κι'ολας) εκτός από τα μαγικά, στον ήχο είχε των απόλυτος απαραίτητο και γλίτωνε πολύ χώρο από εκεί.

Τον ήχο σε 2-3 γλώσσες σε DTS - MA να σου γλιτώσει από τα συνολικά 20 gb της ταινίας τα 2-2,5gb, δεν είναι και τόσο μεγάλη διαφορά. Κάποτε έμπαινα στον κόπο να τα βγάζω με το tsMuxer αλλά μετά το βαρέθηκα γιατί έβλεπα ότι δεν εχει και πολυ νοημα.

Εγω χρησιμοποιω το MKVToolNix ... αλλα σε πολυ βασικη χρηση
> να βαζω ως default τους αγγλικους υποτιτλους (και ισως καμια μεταγλωττιση) !
Aρα ΔΕΝ χρησιμοποιω MKVToolNix ... το αγκαζαρω για αηδιες !

Με αυτά που διαβάζω για τα γίφι, εικάζω ότι βλέπετε σε 50άρες από τα 4 μέτρα... :p :laugh:

Deleted scene ...

View attachment 125933

Υπηρξε τετοια επικη σεκανς με χιονισμενο και ταλαιπωρημενο falcon ... και το κοψαν ? :blink:

Που ειναι ο GeoPan να ριξει τα δεοντα ... :slapface: ... αυτοματως !

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Με αφορμη το βιντεακι του Blue ειπα να ψαξω γιατι με εντυπωσιαζει τοσο πολυ η Captain Phasma ...

Gwendoline Christie.png

:blink::blink::blink: (με περναει τρια ολοκληρα εκατοστα .... πως σκυβει αυτο το ξυλαγκουρο ? :hmmmm2:)

Last edited: