Star Wars: The Last Jedi

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Εξαιρετική

Votes: 16 22.2%
  • Πολύ Καλή

Votes: 17 23.6%
  • Καλή

Votes: 18 25.0%
  • Μέτρια

Votes: 14 19.4%
  • Κακή

Votes: 7 9.7%

• Total voters
    72
Re: Star Wars: The Last Jedi (2017)

Υπολογισε δυο πραγματα (και μονο δυο)
1) δεν εισαι στην ηλικια του γιου σου, οποτε, θες δεν θες, τα κρινεις ΟΛΑ πια ! Καλο ... αλλα και κακο, ταυτοχρονα.
2) οι ιδρυτικοι archvillains του SW universe στερηθηκαν της απροσωπειας τους ... οποτε εχασε ταυτοτητα το evilness του SW.
Ουτε καν κουκουλα δεν φορανε ... ολα φορα παρτιδα !

Το οτι δεν φοράν μάσκα το έκαναν γιατί εκεί στην Αμερική τα έχουν γενικά μπερδεμένα τα πράγματα και θα έβγαιναν με τις μάσκες και τα σπαθιά τα 13 χρονα .... όπως επίσης και για να μην τρομάζουν πλεον τα μικρά παιδιά που βλέπουν disney. Έχεις δίκιο σε αυτό που λες ότι κρίνω και κρίνω και αυστηρά αλλά να σου πω και κάτι άλλο, εάν δεν είχε τον τίτλο STAR WARS θα έλεγα ΟΚ μια εφετζίδικη Αμερικάνικη ταινιούλα όπως πολλές αλλά με πολύ καλά εφέ. Από την στιγμή όμως που λέει STAR WARS περίμενα άλλα πράγματα.

Το οτι δεν φοράν μάσκα το έκαναν γιατί εκεί στην Αμερική τα έχουν γενικά μπερδεμένα τα πράγματα και θα έβγαιναν με τις μάσκες και τα σπαθιά τα 13 χρονα .... όπως επίσης και για να μην τρομάζουν πλεον τα μικρά παιδιά που βλέπουν disney. Έχεις δίκιο σε αυτό που λες ότι κρίνω και κρίνω και αυστηρά αλλά να σου πω και κάτι άλλο, εάν δεν είχε τον τίτλο STAR WARS θα έλεγα ΟΚ μια εφετζίδικη Αμερικάνικη ταινιούλα όπως πολλές αλλά με πολύ καλά εφέ. Από την στιγμή όμως που λέει STAR WARS περίμενα άλλα πράγματα.

Δεν θα υπερασπιστω αλλο ... πραγματα που ΚΑΙ εμενα δεν μου αρεσουν ! -bye-
Παντως πρεπει να παραδεχτεις οτι το entertainment factor (VFX) αποζημιωσε σε υπερθετικο βαθμο.
Eπισης, οι ερμηνειες (τουλαχιστον των Luke & Leia) ηταν σε ανωτερο επιπεδο ... απο το ανευρο Force Awakens.

Last edited:

Δεν θα υπερασπιστω αλλο ... πραγματα που ΚΑΙ εμενα δεν μου αρεσουν ! -bye-
Παντως πρεπει να παραδεχτεις οτι το entertainment factor (VFX) αποζημιωσε σε υπερθετικο βαθμο.

Συμφωνώ και επαυξάνω και ναι είναι χάρμα οφθαλμών αλλά Star Wars δεν είναι :2thumb22sup:

Bασικα .... πρεπει να υπολογισεις και το ΠΟΣΟ εχεις οσμωθει μεσα στο κινηματογραφικο καδρο του Lucas.
Και οχι μονο το καδρο του. Το story telling του .... και την επιμονη σε καποιες λεπτομερειες αφηγησης.
Αυτα που εγραφα στο spoiler. Ακου και κατι αλλο ... μεγαλο βαρος στην αυθεντικοτητα της ιστοριας του
A New Hope (γιατι το ESB ειναι γεννημα Irwin Keshner και Lawrence Kasdan) πιστωνεται στην γυναικα του

... ΜARCIA LUCAS !

Ναι ... αυτην εκανε το μεγαλυτερο μερος του editing (και πηρε και οσκαρακι). Ο Ζωρζ μπορει να εγραψε
το script αλλα το ειχε κανει ... φαλαινα. Δεν καταπινονταν, ζαλιζε, αποπροσανατολιζε, κουραζε και πλατυαζε.
Η Marcia κυριολεκτικα το ΕΣΩΣΕ. Το τι θα αφησεις και τι θα κοψεις .... ειναι η τελικη εικονα (ιστορια) που
λαμβανει και δενεται μαζι της ο θεατης. Ειναι αυτη η αυρα που ειχαν τα πρωτα Star Wars που ελεγες
"δεν μπορει ... αυτα τα εκαναν διαφορετικοι ανθρωποι ... διαφορετικες ιδιοσυγκρασιες" και ειχα σπασει
το κεφαλι μου για πολλα χρονια στο ΓΙΑΤΙ.

Τωρα, δυστυχως η ευτυχως, η ΑστροΠολεμιαδα εχει φυγει απο τα χερια του Lucas (και των συν αυτω)
και ορισμενα πραγματα για τους παλιους "γευσιγνωστες" .... ειναι αβολα, παραξενα και ... αγευστα !

Last edited:

Τοσο ξεπατηκωτουρα ταινια ουτε το ΤFA δεν ηταν.

Αλλα και παλι καταφερε να το ξεπερασει με χιλια. Ελειπε βεβαια η στιβαρη παρουσια του Χαν Σολο......αλλα ολα τα αλλα υλικα ηταν στο μπλεντερ.

Xαχαχαχαχα .... :laugh::laugh: ... ε οχι δα !

Δηλαδη, το Empire Strikes Back ... τι ειναι ?
Η κουτση Μαρικα ολων των εποχων ? :flipout:

Εκεινη η ψυχρη μεταλλικη φωνη ... I am your father ... δεν φτανεται ... ακομα και σημερα !

Βασικα το Empire Strikes Back ξαναδαμε .....με πινελιες διαφορες.....για αυτο και μας ενθουσιασε νομιζω....

Τοσο ξεπατηκωτουρα ταινια ουτε το ΤFA δεν ηταν.

Παλιες ατακες και πολυ γνωριμες σκηνες .... απο διαφορετικα προσωπα ! :proud:
Ναι ... και εμενα το ιδιο συναισθημα μου δημιουργηθηκε.
Αλλα δεν ηταν τοσο ενοχλητικο.

Βασικα το Empire Strikes Back ξαναδαμε .....με πινελιες διαφορες.....για αυτο και μας ενθουσιασε νομιζω....

Eμ .... μπηκε και αλλος ΜΕΓΑΣ γνωριμος περα απο τον Luke.
Oνοματα δεν λεμε :flute: ...

Last edited:

Παλιες ατακες και πολυ γνωριμες σκηνες .... απο διαφορετικα προσωπα ! :proud:
Ναι ... και εμενα το ιδιο συναισθημα μου δημιουργηθηκε.
Αλλα δεν ηταν τοσο ενοχλητικο.

Eμ .... μπηκε και αλλος ΜΕΓΑΣ γνωριμος περα απο τον Luke.
Oνοματα δεν λεμε :flute: ...

Ε ναι παλι καλα που δεν εκαναν παρτυ ξανα γυρω απο την φωτια και με τους αλλους δυο.....

Χαχαχαχαχα .... :laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:
Εγω παλι νομιζω οτι εκαναν .... αλλα θα τα δουμε ως deleted scenes στο bluray.

----------------------------------------------------------------------------

Παιδες, ετσι οπως μαζευτηκαμε και εμεις γυρω απο την διαδικτυακη μας φωτια,
εχω την αμυδρα εντυπωση οτι η Disney θα μετουσιωσει ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ την
ολη μυθολογια και φιλοσοφια του Star Wars universe, την ταυτοτητα του !
Οσοι ειδαν το εργο ... αντιλαμβανονται πληρως τι εννοω !

Δεν ξερω αν αυτο θα ειναι τοσο καλο (η κακο). θα δουμε ... :chinscratch:

Κατι που με προετοιμαζει για ενα τετοιο ενδεχομενο ειναι και η ευλαβεια της
Disney (μεχρι στιγμης τουλαχιστον) σε ιστοριες spinoff που σεβονται και με
το παραπανω την παρουσα μυθολογια αλλα και τα προσωπα. Οπως επισης
και η προθεση της Disney να χτυπησει στα ισα το NetFlix με σειρα που θα
πραγματευεται τα ΠΡΟ του The Phantom Menace.

Ολα αυτα ... δειχνουν προθεση για ΔΥΟ ολοτελα διαφορετικες κατευθυνσεις.
Την κινηματογραφικη .... και την τηλεοπτικη ! Time will tell -bye- ....

Last edited:
Απάντηση: Star Wars: The Last Jedi (2017)

Καλό ήταν, αλλά το rogue one το απόλαυσα περισσότερο.

SW με αστεία thor ραγκναροκ... μαααααλιστα.

κατά τ άλλα είχε λίγο απ όλα όμορφα δοσμένα, ανατροπούλες και γενικά καλύτερο απο το TFA.

ισως ειχα μεγαλύτερες προσδοκίες με αυτα που διάβαζα.

Re: Απάντηση: Star Wars: The Last Jedi (2017)

Καλό ήταν, αλλά το rogue one το απόλαυσα περισσότερο.

Δεν εισαι ο μονος :a0210: ....
Oμως δεν ωφειλεται στα VFX του Rogue One (που στο Last Jedi εριχναν σαγονια στο πατωμα)
αλλα στην εγγυτητα σε μορφες και ιστορικα στοιχεια που γαλουχηθηκες (και γαλουχηθηκα).
Και σε εναν Μορτη που ψηφιστηκε ως ο Νο1 archvillain ολων των εποχων ...
Μπηκε μονο για 5 λεπτα .... και ειδες τι IMPACT προκαλεσε.

Και μονο η παρουσια του Vader ... ΣΥΝΑΡΠΑΣΕ ακομα και τους πιο ανυποπτους.
Για τους παλιους ... τσισακια ... αδιαλλειπτα και ακατασχετα ! Παραληρημα ! Ολεθρια σχεση :love:

Last edited:

mZ9191i.gif

Νο recommendations needed .... :proud:

8.2 στο Imdb vs 8.1 του TFA ..

Αλλά μου κάνει εντύπωση, μου φαίνεται ότι το νέο σύστημα για τα reviews του Imdb βγάζει περισσότερο
αυτούς που ψιλοθάβουν την ταινία.. :chinscratch:

Δικαιη βαθμολογια.

Κι εγω στο 9 θα την εβαζα νομιζω.

Παντως περιμενα να μαθουμε και πως και απο που ξεφυτρυσε ο Snoke.....κι αυτοι οχι μονο δεν τον αποκαλυψαν -δικαιως αφου δεν ειναι αυτος ο πρωταγωνιστης αλλα ενα πιονι στην σκακιερα- αλλα τον σκοτωσαν κι ολας.....με συνοπτικες διαδικασιες....και μαλλον πολυ ευκολα.

Στο μεταξυ αυτος εμοιαζε πιο δυνατος και απο τον Palpatine.....τουλαχιστον δεν ειχαμε ξαναδει να χρησιμοποιουν την δυναμη απο αποσταση τοσο μεγαλη....

Γενικα ειχαν γινει λιγο supermen πλεον οι εναπομειναντες force users.

Η πιτσιρικα που σιγουρα ειναι αυτη που λογιζοταν οτι θα φερει balance to the force σηκωνει μισο βουνο οταν ο Luke στα ιδια σταδια μαθητειας δεν μπορουσε να σηκωσει ενα x wing.

O δε Luke εκανε κατι που ειχαμε μονο απο τον Snoke αλλα αυτην την φορα σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο κατι που τον εστειλε στο πανθεον βεβαια.

υγ

Το οτι δεν εφαγαν την πριγκιπεσσα.....σημαινει οτι στην τελευταια ταινια θα δουμε cgi με την μορφη της να υποθεσω ε ? Λογικα το πηγαιναν για συγκρουση μανα γιου ?

Κρυβε λογια, κρυβε λογια :flute: .... θα μαζευτει πολυς κοσμακης και δεν θα βρισκω F10 και F11 θεσουλες :laugh:

Πάντως ο vader δεν έχει παράπονο.. στα καλύτερα τον πηγαίνω.. :p

IMG_20171214_193814_crop.jpg

Πάντως η σκήνη με τον Snoke....

Το πως πέθανε ( ο τρόπος δηλαδή) είναι ίδιος με του darth maul...αλλά όποιος έχει δει rebels ο darth maul ξανα-ζει...δεν ξέρω μήπως γίνει κάτι στο μέλλον και με τον snoke

Επίσης η σκηνή με την "Mairy poppins" ήταν παρατραβηγμένη!

Απίθανο, με δεδομένο ότι εγώ τις έκλεισα.. ;)

Μιλούσαμε στο τηλ και στις υπέδειξα .Αν θυμάσαι τις είχα διαλέξει και εγώ και έκαναν και κάνα 5λεπτο να ξαναεμφανιστουν σε εσένα.

Ξαφνικά μας έγινες και expert... Ου βρε! :p