Star Wars: The Last Jedi

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Εξαιρετική

Votes: 16 22.2%
  • Πολύ Καλή

Votes: 17 23.6%
  • Καλή

Votes: 18 25.0%
  • Μέτρια

Votes: 14 19.4%
  • Κακή

Votes: 7 9.7%

• Total voters
    72
Απάντηση: Star Wars: The Last Jedi (2017)

Εγώ την ξέχασα κιόλας ...
Μήπως έχει αρχίζει να κουράζει η όλη ιστορία ; Και δεν εννοώ εισπρακτικά..
Μήπως θα έπρεπε κάποια στιγμή με κάποιον τρόπο να την τελειώσουν αυτήν την ιστορία;
Φυσικά τις οποίες ενστάσεις τις έχουν όσοι γαλουχηθήκαμε με τα 4,5,6,1,2,3 και όχι οι νεότερες γενιές που τώρα το γνωρίζουν (..ή ότι τέλος πάντως ‛γνωριζουν’)
Έχουν τόσα θέματα&ιστοριες να δείξουν..
Το rogue one έδειξε το δρόμο..

Re: Star Wars: The Last Jedi (2017)

Σκεφτηκες ποτε οτι η ηλικια που ειδες τα πρωτα Star Wars (αν ειδες καποια και οποτε τα ειδες)
ηταν πολυ περισσοτερο συγχωρητικη απο την τωρινη σου ?

Βεβαια είδα τις ταινίες ως fan της σειράς δεκάδες φορες. Η ταινία δεν ήταν κακή. Επιμένω όμως ότι δεν ήταν τόσο <σοβαρή> όσο εγώ προσωπικά θα ήθελα. Ίσως γιατί θέλουν να πουλάνε κουκλάκια στα παιδιά, δεν ξέρω. Το είπα και πιο παλιά, εγώ θέλω να δω Jedi Knights με αρχ...α, όχι παιδάκια που να παίζουν με τα σπαθιά. Η ταινία έχει πολλά κούφα όπως αυτά που έχουν περιγράψει πιο πάνω και αλλα πολλά. Επίσης εγώ έχω και ενδοιασμούς για το cast. Finn, Poe, Rose ακόμα και για την Rey. Έσωσε λίγο την κατάσταση ο Mark Hamill.

Αυτά θέλω να δω σε ταινία Star wars!! :smile:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τωρα .... τι να πω ?
Οτι δεν εχει μουλιασει το κιλοτακι μου :love: .... με το παραπανω promo .... ΨΕΜΜΑΤΑ θα πω !

Γεωργιε

Υπαρχει ενα Τ-Ε-Ρ-Α-Σ-Τ-Ι-Ο παρασκηνιο μεταξυ της Dark Horse (που επι 4 δεκαετιες, ανελαβε εργολαβια το SW universe)
και του Lucas. Δυστυχως, αντι να ληξει αυτο το παρασκηνιο (το λεω οσο πιο κοσμια μπορω) εγινε ακομα πιο χθονιο με την
αναληψη του universe απο την Disney. Ενω εχουν κυκλοφορησει (απο την EA) games με ελεφαντινους ορχεις, και stories
που κανουν τα κινηματογραφικα πεπραγμενα ... να κρυβονται .... ωστοσω η αδιαφορια της "ελιτ" προς την "σεχτα"
οχι απλως δεν γεφυρωνεται αλλα βαθαινει περισσοτερο.

Ο εμφυλιος για το ΠΟΙΟΣ ειναι πιο stawarsικος απο τον αλλο .... is not gonna end anytime soon.
Ο Lucas, ενω του αρεσε στην αρχη (το 80) η προσπαθεια της Dark Horse, πολυ γρηγορα ειδε οτι φευγει απο τον ελεγχο του
(το μυθολογικο υφος). Αλλαξε τροπαριο με το ξεκινημα των prequel. Η Disney εσφιξε ακομα περισσοτερο τα λουρια ....
"ποια ειναι αυτη η Dark Horse ... αγοραστε την, εξαφανιστε την" και φτασαμε η Marvel (ποιος, η Marvel !!!) να αναλαμβανει
εναν αθλο (τιτανιο αθλο) απο καποιον που ηταν ΗΔΗ τιτανας (Dark Horse) και τα καταφερνε κατι παραπανω απο αψογα.

Για την Pre-republic era (της οποιας ειμαι λυκειοκορασιδα σε οιστρο :love:) ειχα ξεκινησει μυθολογικη αφηγηση
(κατα Dark Horse ευαγγελιο) σε αντιστοιχο νημα .... αλλα ειδα πολυ χλυαρη ανταποκριση και τα παρατησα.
Μεγαλη υποθεση να εχεις ανταποκριση σε κατι κοπιωδες. Με αυτα που βλεπω ομως ... μπορει να ξαναρχισω.

-bye-

Λένε ότι ξέρουν ποιο είναι το τρίτο μάθημα που θα δίδασκε ο Λουκ στη Ρέυ, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στην ταινία.
Οπότε spoiler στις εξτρά σκηνές του bluray, αν ισχύει:

As Rey approaches the end of her training, Hamill’s Jedi Master points to the horizon to reveal a group of boats headed for Ahch-To. According to the report, Luke warns Rey to proceed with caution, as a group of bandits regularly visits the island for the sole reason of terrorizing the Caretakers and, should she engage, they’ll return stronger than ever. Aghast, Ridley’s protagonist then sees plumes of smoke rising from a nearby village, and rushes to their aid (see above) only to realize that it’s an innocent party of Caretakers, Chewie, Artoo and the porgs.

Rey leaves feeling relieved, yet betrayed, and utters the line: “That old legend of Luke Skywalker that you hate so much, I believed in it.

http://wegotthiscovered.com/movies/star-wars-the-last-jedi-luke-skywalker-rey-training/

Αν κατάλαβα καλά τι εννοεί, εντάξει, μπορούσε και να αφαιρεθεί από το κυρίως σώμα της ταινίας.

Λέει ότι ο Johnson σκέφτηκε προς στιγμή να βάλει τον Λάντο στην ταινία στον ρόλο του
"ουδέτερου" προδότη DJ Ντελ Τόρο.

https://theplaylist.net/star-wars-lando-calrissian-absence-20171219/

(Καλά που δεν το έκανε! )

Και, για φινάλε, η εξήγηση του Johnson γιατί
δεν άγγιξε το θέμα της ιστορίας του Snoke:

In terms of the identity of Snoke, again, I wrote the script while they were shooting [The Force Awakens], so I wrote it before all of the 'Who is Snoke' theories started coming up. Which I love, and I think it's a huge... and also, what I'm about to say as to why I didn't address [his origins] in this movie. I don't want to imply that that's not interesting, or that's not cool, or it doesn't matter. I think, who knows, they might address it in Episode 9. They might address it elsewhere. What I knew was that in this film, similar to with the Emperor in the original trilogy, it's just not what this story is about. And the Emperor in the original trilogy, you know nothing about him. Because you don't have to! It's not what it's about. ... The Emperor is in two [scenes] of the movie, and you know everything that you need to know about him. It's the exact same thing in this trilogy. As opposed to the prequels, where you know everything about him because you need to. Because that's the story.

https://www.cinemablend.com/news/1746500/why-the-last-jedi-left-some-unanswered-snoke-questions

την είδαμε και εμείς χθές επιτέλους (οταν έχεις πλεόν οικογένεια δύσκολο το σινέμα)
Σιγουρα επεσε πολύ νοσταλγία, αλλά αναμεικτα αισθήματα γιατί πολλά πράματα πέρασαν στο ντούκου..

π.χ
μηδέν εξήγησεις για τον Snoke και το First Order,
Λίγα πράματα για την Δύναμη
Πολύ σασπένς για τους γονείς της Rey (απο το VII ήδη) και μη-ικανοποιητικό στόρυ για αυτούς..
Ο LS δεν πρόλαβε να εκπαιδεύσει την Rey οπως π.χ ο Yoda τον ίδιο
ενώ εδωσε χρόνο σε χαζομάρες οπως την ανταρσία και τις εσωτερικές τριβές μέσα στο Rebel spaceship, ενα πράμα σαν το Star Trek...

Ίσως γεροπαραξενεύουμε.. τι να πώ.
Πάντως πέρασα ωραία και αυτό μετράει πάντα στην ζωή, ασχέτος αν ειμαστε τζάνκια του Λούκας εδω μέσα.
Καλές γιορτές παιδιά και πάντα εδώ να ειμαστε να τα λέμε σαν καφενείο.
May the Force be with you.. always.

Αφερφε Sonic,
για να τηρησουν ως Αγια Γραφη, συνειρμους της original trilogy μεσα με την sequel trilogy ... τα καναν ΣΚΑΤΑ !

Αυτο καταλαβαινω εγω ! .... (απο τα λινκ σου)

Γιατι ωρε παληκαρια, τοση προσηλωση στην original trilogy ? Αφου σεναριακα ειστε μπροστα στο μελλον, τα χερια σας
ειναι ελευθερα, μπορειτε να γραψτε οτι θελετε (και οτι ισως ΔΕΝ θελουμε), μπορειτε ακομα και να καταργησετε το whole
shebang με Jedi και Sith. Η μυθολογια εφυγε απο τα χερια του Lucas ... οι παλιοι fans εχουν πενηνταρισει και σιγουρα
δεν προκειται να ειναι το παντοτινο σας target group (αφου, καποτε, θα "φυγουν" και αυτοι) και οι νεοι fans ... ειναι
κυριολεκτικα πλαστελινη στα χερια σας. Ξερουν ελαχιστα απο τα προηγουμενα (ισως και τιποτα !)

Ποιος, στον μαυροκορακα, κανει κουμαντο εκει στην Disney ?
ΜΕ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ .... ειναι κατι παραπανω απο σιγουρο οτι θα χασετε και τα δυο target groups !
Παλιους και νεους. Μυημενους και αμυητους. ΟΛΟΥΣ ! :angry:

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΥΞΙΔΑ ΣΤΟ CONCEPT ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ .... :furious3:

Last edited:

την είδαμε και εμείς χθές επιτέλους (οταν έχεις πλεόν οικογένεια δύσκολο το σινέμα)
Σίγουρα έπεσε πολύ νοσταλγία, αλλά ανάμεικτα αισθήματα γιατί πολλά πράματα πέρασαν στο ντούκου..

Ίσως γεροπαραξενεύουμε.. τι να πώ.
Πάντως πέρασα ωραία και αυτό μετράει πάντα στην ζωή, ασχέτως αν ειμαστε τζάνκια του Λούκας εδω μέσα.
Καλές γιορτές παιδιά και πάντα εδώ να είμαστε να τα λέμε σαν καφενείο.
May the Force be with you.. always.

and with you ... -bye-

Αφερφε Sonic,
για να τηρησουν ως Αγια Γραφη, συνειρμους της original trilogy μεσα με την sequel trilogy ... τα καναν ΣΚΑΤΑ !

Αυτο καταλαβαινω εγω ! .... (απο τα λινκ σου)

Γιατι ωρε παληκαρια, τοση προσηλωση στην original trilogy ? Αφου σεναριακα ειστε μπροστα στο μελλον, τα χερια σας
ειναι ελευθερα, μπορειτε να γραψτε οτι θελετε (και οτι ισως ΔΕΝ θελουμε), μπορειτε ακομα και να καταργησετε το whole
shebang με Jedi και Sith. Η μυθολογια εφυγε απο τα χερια του Lucas ... οι παλιοι fans εχουν πενηνταρισει και σιγουρα
δεν προκειται να ειναι το παντοτινο σας target group (αφου, καποτε, θα "φυγουν" και αυτοι) και οι νεοι fans ... ειναι
κυριολεκτικα πλαστελινη στα χερια σας. Ξερουν ελαχιστα απο τα προηγουμενα (ισως και τιποτα !)

Ποιος, στον μαυροκορακα, κανει κουμαντο εκει στην Disney ?
ΜΕ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ .... ειναι κατι παραπανω απο σιγουρο οτι θα χασετε και τα δυο target groups !
Παλιους και νεους. Μυημενους και αμυητους. ΟΛΟΥΣ ! :angry:

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΥΞΙΔΑ ΣΤΟ CONCEPT ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ .... :furious3:

:laugh:

Άκου τη θεωρία μου:

Ο Λούκας γύρισε τα κλασσικά 4-5-6 και μετά τα 1-2-3, τα οποία δεν άρεσαν το ίδιο.
(Ωστόσο πολλοί αναφέρουν ότι τώρα, με την Ντίσνεϋ εποχή, τα βλέπουν πολύ αναβαθμισμένα στην αντίληψή τους σε σχέση με την εποχή που τα γύρισε ο Λούκας. :) )

Η Ντίσνεϋ, ως κολοσσός με αξιοζήλευτο σύστημα και οργάνωση, αποφάσισε τα επεισόδια 7-8-9 να είναι πιο "τζούφια" -κάτι σαν τα 1,2,3 τηρουμένων κάποιων (χαλαρών) αναλογιών, ώστε τα επεισόδια 10-11-12 να είναι μπομπάτη νέα τριλογία!

Α, όλα κι όλα, δηλαδή! Τα πράγματα να είναι στη σειρά τους! :p

Αν πάρεις τα επεισόδια 1 έως 6, το κάθε επόμενο είναι καλύτερο από το προηγούμενο από άποψη ιστορίας.
Μην και είπαν να κάνουν το ίδιο στα 7-12, αλλά με τη σωστή σειρά προβολής;
:laugh:

(Μήπως η Ντίσνεϋ τελικά είναι ένα μέγα τρολλ; :hmmmm:
:flipout:)

Ι wish this was the case .... but it isn't !
Κανεις δεν ξερει τι θα κανει στα 10-11-12, η ΠαπιοΒιομηχανια.
Για να μην πω ... οτι ουτε η ιδια ξερει τι θα κανει. :flute:

Παντως .... 7-8-9 .... 10-11-12 ..... ZΩΗ ΝΑ ΧΟΥΜΕ ! :laugh:

Εχμ ... οτι και να κανουν ... we will always have Paris :love: (VFX).
Δεν εχασα τον χρονο μου ! Οχι, απο αυτην την αποψη ... nah !

Κάτι ενδιαφέρον, μία λεπτομέρεια -διασκορπισμένη και αυτή στα άπειρα πράγματα που βγαίνουν συνοδευτικά τα τελευταία χρόνια μαζί με τις νέες SW ταινίες-, σπόιλερ, ωστόσο, για το 9, αν εμφανιστεί στη δράση:

In a new visual companion magazine for The Last Jedi, a description of Snoke alerts us that Snoke has had more than one apprentice, positing that another Sith could be somewhere in the galaxy.

According to the magazine, "Force sensitive, and highly attuned to the dark side but not a sith, Snoke has trained Kylo Ren and at least one other apprentice."
http://comicbook.com/starwars/2017/12/21/star-wars-the-last-jedi-snoke-apprentice-kylo-ren/

Αλλά δεν βρίσκω λινκ για αυτό το περιοδικό και το συγκεκριμένο χωρίο. :nounder:

Μήπως πράγματι θα προκύψει κάποιος άλλος στην πορεία του 9;

Μάπα το καρπούζι, μάλλον το Star Wars τελείωσε στο Episode ΙΙΙ, και είχε και ένα αξιοπρεπές μνημόσυνο στο The Force Awakens, όπου τα είδαμε όλα ξανά σε περίληψη, εκστασιαστήκαμε, ερωτευτήκαμε, συγκινηθήκαμε, και κλείσαμεω με σεβασμό ένα κεφάλαιο δεκαετιών.

Αυτό το πράγμα που είδα απόψε μπορεί να'ταν εντυπωσιακό, μπορεί να'χε δυνατά εφέ, μπορεί να'χε πασαρέλα διάφορων παλιών καλών χαρακτήρων, αλλά Star Wars υπήρξε μόνο στα τελευταία 5 δευτερόλεπτα.

Καμαρια μου, :proud:

μακαρι να κατεθετα προταση μομφης στο προεδρειο της Disney (και εκεινη την μεγαιρα, την Kathleen Kennedy)
και να πεφτε η κυβερνηση μαριονετα (μην πω μαζορετα) που λεηλατει την υπεροχη ιστορια αυτου του ...
περηφανου Επους !

Οι φωνες σας ... ειναι αρκετες !

Απάντηση: Star Wars: The Last Jedi (2017)

Η ταινία βλέπεται ευχάριστα και δεν θα κλάψει κάποιος για το εισιτήριο του. Εγώ θα την ήθελα περισσότερα σοβαρή . Τα γυμνασιοπαιδα πάντως που ήταν μέσα στην αίθουσα την κατά χάρηκαν από όσο είδα. Με απογοήτευσε η έλλειψη ρεαλιστικοτητας σε κάποια πλάνα και κυρίως στο σημείο που το ζευγάρι πολεμάει με τους κόκκινους φυλακές του snoke. Λες και έβλεπα παράσταση στο θέατρο της γειτονιάς μου.

Καμαρια μου, :proud:

μακαρι να κατεθετα προταση μομφης στο προεδρειο της Disney (και εκεινη την μεγαιρα, την Kathleen Kennedy)
και να πεφτε η κυβερνηση μαριονετα (μην πω μαζορετα) που λεηλατει την υπεροχη ιστορια αυτου του ...
περηφανου Επους !

Οι φωνες σας ... ειναι αρκετες !

Άσε ρε συ, μεγάλη απογοήτευση. Και σκέψου ότι για να καταφέρω να τη δω εκεί που ήθελα και στη θέση που ήθελα, έπρεπε να:
  1. ταξιδέψω μιαμιση ώρα δρόμο (το πήγαινε, άλλο τόσο το έλα)
  2. κλείσω εισιτήρια στις 10 το πρωί (γιατί μόνο τότε βρήκα σε ολόκληρη τη βδομάδα)
  3. πληρώσω για δυο εισιτήρια 36$ (λέγε με IMAX)
  4. κάτσω στο γραφείο χθες μέχρι τη 1 το πρωί ώστε να μπορέσω να την κοπανήσω χωρίς παρατράγουδα το πρωί της επόμενης.

Κι όλα αυτά με ευχαρίστηση, γιατί χαλάλι, θα πήγαινα να δω Star Wars! Φαντάσου τι μπινελίκια έριχνα στο δρόμο του γυρισμού. :furious3:

:laugh::laugh::laugh::laugh:

Εγω τουλαχιστον δεν μπηκα σε τετοιους μπελαδες .... :proud:

25 λεπτα με το λεωφορειο (μεχρι τα Ster)
και στον γυρισμο ... περπατησα μια ωριτσα χαλαρα
αφου ειχα παρεα (εναν 14χρονο, πολυ καλο παιδι και αξιο παληκαρι !)

Και 7 ευρω το εισητηριακι :rolleyes: ... και κεντρικες θεσουλες (F10 και F11) :rolleyes:

Κάτι ενδιαφέρον, μία λεπτομέρεια -διασκορπισμένη και αυτή στα άπειρα πράγματα που βγαίνουν συνοδευτικά τα τελευταία χρόνια μαζί με τις νέες SW ταινίες-, σπόιλερ, ωστόσο, για το 9, αν εμφανιστεί στη δράση:

In a new visual companion magazine for The Last Jedi, a description of Snoke alerts us that Snoke has had more than one apprentice, positing that another Sith could be somewhere in the galaxy.

According to the magazine, "Force sensitive, and highly attuned to the dark side but not a sith, Snoke has trained Kylo Ren and at least one other apprentice."
http://comicbook.com/starwars/2017/12/21/star-wars-the-last-jedi-snoke-apprentice-kylo-ren/

Αλλά δεν βρίσκω λινκ για αυτό το περιοδικό και το συγκεκριμένο χωρίο. :nounder:

Μήπως πράγματι θα προκύψει κάποιος άλλος στην πορεία του 9;

Όχιιιι, όχι άλλος. Αλλιώς πάμε για νέα τριλογία μέχρι να ματώσουμε. Και μετά θα ξεκινήσουν και τα Reboots (κάνω τα στραβά μάτια και δεν λέω τα 2 τελευταία ημι-reboots)...