Star Wars: The Last Jedi

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Εξαιρετική

Votes: 16 22.2%
  • Πολύ Καλή

Votes: 17 23.6%
  • Καλή

Votes: 18 25.0%
  • Μέτρια

Votes: 14 19.4%
  • Κακή

Votes: 7 9.7%

• Total voters
    72
Απάντηση: Star Wars: The Last Jedi (2017)

Διαφωνώ σε αυτό. Σε παραγωγές με τεράστιο budget όπως το SW δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στο να προσλάβουν φίρμες. Θεωρώ πως σκόπιμα επέλεξαν ταλαντούχους πιτσιρικάδες ώστε να μην συνδέεται η φάτσα τους με κανένα άλλο blockbuster στα μάτια του κοινού και να έχουν clean slate να προωθήσουν τον μύθο όπως επιθυμούν.

Re: Star Wars: The Last Jedi (2017)

Το Rogue One ... δεν δειχνει να ηταν τοσο maximum profit (εισπρακτικα) οσο ηταν τα Force Awakens και Last Jedi.
Ο κοσμακης ... αναζητα Jedi (η εστω τις μετενσαρκωσεις τους) και δεν τρελλαινεται για spinoffs που ΔΕΝ εχουν Jedi
και Sith μεσα. H αυτο το λιγο καταλαβαινω εγω. To Rogue One, ενω ειναι το αρτιοτερο και πιστοτερο σεναριακα φιλμ
ως προς την original trilogy ... ΔΕΝ ΕΧΕΙ JEDI. To ιδιο εικαζω και το επερχομενο Han Solo spinoff.
Ισως τα πραγματα γινουν τελειως διαφορετικα (εισπρακτικα) με το Obiwan spinoff. Θα δουμε.

Οι παλιοι, απο την αλλη ... εμεις δηλαδη :proud: ... ΖΟΥΜΕ και ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ για αυτα τα spinoffs.
Ειναι οτι κοντινοτερο (αλλα revisited) σε εργακια που μας φερνουν σε επαφη με την νιοτη μας.
Και δεν μπορει παρα να ειναι ... αμεσα αναγνωρισιμα και ικανοποιητικα. ΑΜΕΣΑ ... χωρις δυσαρεστες
εκπληξεις και αυθαιρεσιες. Τουλαχιστον για το Rogue One (το ειπα αλλα θα το ξαναπω)
ειναι μια ματια σε ενα Star Wars ... οπου ΔΕΝ ειναι ολοι μαγικοι και αθανατοι !!!!!!
Δεν αναιρει η μιζερια της φθαρτοτητας την μαγεια της αθανασιας. Συνυπαρχουν.
Αυτο μας ελειπε ... ολος ο γαλαξιας να τριγυρνα ως force ghost.

Ηηηηηηημααααααρτοοοοοοον κυριε .... (Georgiou speaking :rolleyes:)

Re: Απάντηση: Star Wars: The Last Jedi (2017)

Διαφωνώ σε αυτό. Σε παραγωγές με τεράστιο budget όπως το SW δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στο να προσλάβουν φίρμες. Θεωρώ πως σκόπιμα επέλεξαν ταλαντούχους πιτσιρικάδες ώστε να μην συνδέεται η φάτσα τους με κανένα άλλο blockbuster στα μάτια του κοινού και να έχουν clean slate να προωθήσουν τον μύθο όπως επιθυμούν.

Η μονη δικαιολογια που εχουν ειναι το νεαρό της ηλικίας τους για να βγαζουν ταινιες για τα επομενα 30 χρόνια... (αν τους χρειαστούν)

Την είδα προχτες με το γιο μου και την κόρη μου. Ψήφισα εξαιρετική γιατί:

1. Είχε μια καταπληκτική Ρέυ.
2.Έναν καταπληκτικό Luke
3.Έναν πολύ καλό Kylo Ren (που κανει πολύ καλά που πετάει τη μάσκα-η ατάκα του Snoke "βγάλε επιτέλους αυτο το γελοίο πράγμα" έδωσε φωνή στους μύχιους πόθους εκατομμυρίων θεατών)
4.Ένα ευρηματικό σενάριο γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις (για όσους αντιστάθηκαν στον πειρασμό να διαβάσουν τα αμέτρητα άρθρα που γράφτηκαν για την ταινία, τα ποστ σε φόρουμ, τα βίντεο στο youtube....)
5.Tην καλύτερη σκηνοθεσία μετά το ESB.
6.Σεναριακές επιλογές που ανοίγουν καινούριους δρόμους για την εξέλιξη του έπους.

Κοινώς, το καταφχαριστήθηκα.

Υ.Γ. Σε κάποια σημεία πάντως γέλασα: για παράδειγμα, εκεί που η Ρέυ παίζει με το φωτόσπαθο στο ηλιοβασίλεμα για κάποιο λόγο μου θύμισε το Κουνγκ Φου Πάντα.

Υ.Γ. Σε κάποια σημεία πάντως γέλασα: για παράδειγμα, εκεί που η Ρέυ παίζει με το φωτόσπαθο στο ηλιοβασίλεμα για κάποιο λόγο μου θύμισε το Κουνγκ Φου Πάντα.

Nαι ... οντως ! :laugh:

Kung-Fu-Panda-Weapons.jpg

:rolleyes:
Κατά ειρωνικό τρόπο,

στην ταινία αναφέρθηκε το όνομα του Vader 2 ή 3 φορές από τον Σνόουκ...και να τα αποτελέσματα! :p
("Να μη με πιάνει το στόμα σου", ένα πράγμα!)

O Vader, ηδη απο το 1977, εθεσε τον πηχη ... ΠΑΝΩ απ'την στρατοσφαιρα.
Ο Snoke ... στην καλυτερη περιπτωση ... ειναι μεταγραφη της Mordor στο δικο μας universe.
Και τριτοκλασσατη μεταγραφη ... απο αυτες που ο Sauron τις πεταει για πρωινο στα Orks.

VaderGr ..... δυστυχως η ευτυχως ..... ΕΤΣΙ ψηφισε (και ψηφιζει) ο κοσμος :

http://www.boxofficemojo.com/showdowns/chart/?id=roguevforce.htm

Η Disney, ως κερδοσκοπικος οργανισμος (εκτος αν πιστευουμε οτι ειναι εκκλησια)
θα σεβαστει .... τις μεγαλυτερες εισπραξεις. Οτι και αν σημανει αυτο !

Την ειδαμε (επιτελους) και εμεις.
Εξαιρετικη σκηνοθεσια με παρα πολλα φανταστικα καδρα.

spoiler spoiler

Πολλες σεναριακες τρυπες και παρα πολλα κουφα πραγματα που αψηφουσαν το νομους της φυσικης αλλα να ειμαι ειλικρινης δεν με ενοχλησαν. Το μονο πραγμα που μου φανηκε πραγματικα αστειο ηταν η Leia Superman, αλλα οκ εγινε σχετικα νωρις και το ξεχασα :)
Ο Hamill και ο Driver μου αρεσαν παρα πολυ. Ο Driver εχει εξελιχθει σε εξαιρετικο ηθοποιο και ευχομαι να συνεχισει να κανει εργακια και εκτος SW universe γιατι θα ηταν κριμα να χαραμιστει το ταλεντο του μονο εκει (φαινεται οτι το κανει παντως αν κρινω απο τη σελιδα του στο imdb). Μου αρεσε παρα πολυ οτι η δημιουργια του Kylo Ren ηταν λαθος του πανμεγιστου Luke και οτι επελεξε να ζητησει απο την Ρει να ερθει μαζι του (join me και οχι follow me) ως ισαξια του και να κυβερνησουν τον γαλαξια. Ως γνησιος επαναστατης (!!) επιλεγει εκεινη τη στιγμη (στο δωματιο του snoke) να σκοτωσει το παρελθον και να ξεκινησει κατι καινουριο. Το θυμικο του ομως επανερχεται οταν θελει να εξολοθρευσει τον Λουκ στο τελος. Μου αρεσε το τελος του Λουκ που ειχε λιγο απο το θανατο του obi wan με αρκετο twist ομως, ωστε να μην ειναι ξεπατικωτουρα.
Πιστευω οτι ο θανατος της Φισερ θα τους αλλαξει λιγο τα σχεδια για το 9. Το γεγονος οτι ο Καιλο δεν τραβηξε τη σκανδαλη, ισως δειχνει οτι η μητερα του του ασκει αρκετη δυναμη, ωστε ενα showdown μεταξυ παιδιου-μητερας θα ειχε ενδιαφερον.
Η παντοδυναμια της Ρει ειναι οντως προβληματικη, αλλα νομιζω οτι χαθηκε ο χρονος που θα μπορουσαν να ειχαν δειξει λιγο απο εκπαιδευση και πλεον βρισκομαστε πολυ βαθια μεσα στην τριλογια.

Εν κατακλειδι, μου αρεσε που ηταν κατι διαφορετικο! Ακομα και ειχαμε αστοχιες σε καποια πραγματα. Το κωμικο κομματι παντως δεν μου αρεσε, με εξαιρεση τα Porg και το φαντασμα του Yoda (που θυμισε πολυ τον yoda του παρελθοντος και οχι των prequels). Δεν θα αντεχα να δω μια επαναληψη plot points οπως ηταν το Force Awakens. Εκει καταλαβαινω γιατι το εκαναν, αλλα δεν θα ηθελα και το επομενο επεισοδιο να ειναι "μια απο τα ιδια". Καταλαβαινω απολυτα και αυτους που θυμουνται με ευλαβεια τα 4,5,6 και ηθελαν κατι αντιστοιχο. Δεν ανηκω ομως σε αυτους. Ο Johnson δοκιμασε πολλα καινουρια πραγματα. Καποια του βγηκαν, καποια οχι. Μπραβο του που δοκιμασε και μπραβο στη Disney που τον αφησε και απο οτι φαινεται συνεχιζει να τον υποστηριζει (με την νεα τριλογια)! Ειμαι περιεργος τι θα κανει ο JJ για το 9....

ΥΓ: το rogue one οντως ηταν το πιο "σοβαρο" (ή τουλαχιστον σοβαροφανες) sw. Θα ειχε ενδιαφερον να δουμε κατι αντιστοιχο στο μελλον.
ΥΓ: ο χαρακτηρας του del toro μου αρεσε ΠΑΡΑ πολυ. Οχι ομως και η σεναριακη παρακαμψη, οπου χαθηκε χρονος και momentum του φιλμ. Αλλα το μπλαζε they blow you up today, you blow them up tomorrow μου αρεσε. Υπαρχει κοσμος και εξω απο του "εκλεκτους" που πολεμουν. Καποιοι απο αυτους πλουτιζουν (πωλωντας και στις δυο μεριες) και καποιοι απλα προσπαθουν να επιβιωσουν κανοντας οτι ειναι δυνατο.

Υπαρχει κοσμος και εξω απο του "εκλεκτους" που πολεμουν.
Καποιοι απο αυτους πλουτιζουν (πωλωντας και στις δυο μεριες) και καποιοι
απλα προσπαθουν να επιβιωσουν κανοντας οτι ειναι δυνατο.

ΥΕSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS ! ......

Κανεις δεν γεννιεται κακος .... ΓΙΝΕΤΑΙ ! ....

Θα φας απο μενα :smash: ....

Moυ φαινεται οτι το Screenrant ... τα παιρνει απο την Disney.
Γιατι και ο πλεον χαζος αντιλαμβανεται οτι το evilness του Darth Vader
(που ειναι εμβληματικος της saga) ΔΕΝ εχει προσωπο, αρα δεν εχει complexity.
Oυτε maturity. Ειναι μια ψηφιακη (0-1) κατασταση. Απο Anakin .... Vader.

Ετσι μας μαθανε ... ετσι συνηθισαμε !
Τωρα, μετα απο 40 χρονια ... "Α, δεν μας ενδιαφερει τι συνηθισατε ... ΑΛΛΑΞΤΕ".
Τι να πεις .... Disney :icon15: ....

Ολα αυτα δεν ερχονται σε αντιθεση με την διαδοχικη απωλεια αλτρουισμου
που δειχνει ο Kassian στο Rogue One. Ο Κassian ειναι ανθρωπος ... με προσωπο.
Ετσι πρεπει να δειξει. Δεν εχει φορεσει καμια μασκα. Ουτε ειναι μηχανη, cyborg.

Last edited:

Ε .. μα .... :proud:

Φανταζεστε εναν Vader που να κλαψουριζει μεσα απ'το κρανος ?
Ε-Φ-Ι-Α-Λ-Τ-Η-Σ :blink::blink::blink: .... λοβοτομη :bang: ....

H εστω εναν Maul .... :smash: .... που δεν ηταν cyborg, ηταν οργανικος 100% !
(Για μην γινομαι ρατσιστης απεναντι στους οργανικους :rolleyes: ... οντα ειναι και αυτα ... τα αγαπαμε :love:)

Last edited:

Σε λίγο θα δω ότι τα νέα star wars είναι καλύτερα από τα παλιότερα.

send from my nexus 5 using Tapatalk

Kαι ναι και οχι.

Τα παλια Star Wars ηρθαν σε μια εποχη ... που ημασταν πλαστελινουλες.
Μας μορφοποιησαν οπως ηθελαν. Δεν ειναι και κανενας θεος ο Lucas.
Ειναι ομως πολυ καλος κινηματογραφιστης. Στα υπολοιπα, που σιγουρα
δεν ειναι κορυφαιος ... τα συμπληρωσαμε εμεις. Με την φαντασια μας.

Ε ... ηρθε το πληρωμα του χρονου .... και τα παλια ... ΔΕΝ εκστασιαζουν πια.

Ομως, δεν εκστασιαζουν και τα καινουργια, διοτι παρολη την αρτιοτητα τους
(και κανεις δεν το αμφισβητει αυτο) .... ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΥΞΙΔΑΣ.
Με το ενα ποδι στο 1977 ... και με το αλλο στο 2017 .... δεν κατευθυνεσαι.
Πελαγοδρομεις μεσοπελαγα. Και ξερεις τι λενε για τα μεγαλα πλοια ....

Eπειδη εχω σπουδασει το θεμα (αιωνες τωρα) ο πραγματικος πρωταγωνιστης
ΔΕΝ ειναι ο Vader .... ειναι η μηχανικη φωνη ΠΙΣΩ απο τον Vader !!!!!
Συγκεκριμενα ο James Earl Jones. Βγαλτε την .... και ο Vader εξανεμιζεται.
ΚΒΑΝΤΙΖΕΤΑΙ σε καρικατουρα .... μηδενιζεται .... τιποτα .... κενο ....

Last edited: