StarSat SR-X3100CU Super και DSN-GR8200 Advance

jpaudio

AVClub Enthusiast
19 June 2006
765
Μεσσόγεια
Χαιρετώ τους δορυφοριομανείς. Έχουν περισέψει αυτοί οι δύο δέκτες σε άριστη κατάσταση και ψάχνω τρόπους να τους αξιοποιήσω κατάλληλα. Για τον Starsat έχω βει firmware απο τον περασμένο Ιούνιο. Για τον DSN δεν κατάφερα να βρω κάτι. Από ότι είδα εσωτερικά οι δύο αυτοί δέκτες έχουν ίδιες πλακέτες, με την διαφορά ότι ο DSN έχει δύο card reader και όπτική έξοδο ήχου. Υπάρχουν και αναφορές ότι είναι κλώνος Yumatu αλλά δεν ανφέρεται πιανού μοντέλου. Ακόμα έχω δει ότι υπάρχουν αρχεία με "κλειδάκια" (softcam) που και αυτά φορτόνωνται στους δέκτες (δεν ξέρω ακριβώς την διαδικασία).
Έχει λοιπόν κανένας σας καμιά ιδέα για νέα softwares, loaders και κατάλληλη αξιοποίηση αυτών των δεκτών;
Ευχαριστώ για την προσοχή και την πιθανή βοήθειά σας.
Φιλικά,
Γιάννης
Υ.Γ. Τελικά αν αφήσεις κάτι σε αφήνει και αυτό! Έχω να ασχοληθώ με τα δορυφορικά κάτι χρόνια. Και να σκεφτείτε ότι ήμουν μέλος σε όλα τα "καλά" forum με άπειρες ώρες διαβάσματος και ψαξίματος και όλον το "κατάλληλο" εξοπλισμό (readers, programmers, cams....)

Φίλε teomad σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου και τον χρόνο σου. Από ότι φαίνεται και από ότι έχω βρει στο νετ ο Starsat εξακολουθεί να υποστιρίζεται άρα αξίζει κανείς να ασχοληθεί μαζί του. Για τον DSN δεν βρίσκω και πολλά πράγματα. Πάντως θα επιχειρήσω να του βάλω αρχεία από τον 3200 που μου μοιάζει και ότι βρέξει ας κατεβάσει. Το πολύ πολύ να τον μπλοκάρω και να τον πετάξω.
Φιλικά,
Γιάννης

Φίλε teomad σε ευχαριστώ. Θα προσπαθήσω το Σαββατοκύριακο και θα γράψω τα αποτελέσματα (αν βρω χρόνο λόγω διδύμων...)
Φιλικά,
Γιάννης

Σχετικά με τον DSN εχθές βρέθηκα στο μαγαζί που τον είχα αγοράσει (Αχαρνών μεριά) και τελικά έχει ξεχαστεί αυτός ο δέκτης. Οπότε μα´λλον θα πειραματιστώ επάνω του. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως η πλακέτα του είναι ακριβώς ίδια με αυτή του 3100 εκτός από το διπλό card reader οπότε κάποια σχέση θα έχει με τους StarSat. Άλλωστε πουλιόνταν από την ίδια ομάδα των Αράβων (Σάμυ).
Φιλικά,
Γιάννης