kostas_dr
AVClub Enthusiast
Re: StarWars ships
Φαίνεται πως τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται! :argue:
"Δικό μου είναι το σχέδιο. Όχι, δικό μου"
Φαίνεται πως τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται! :argue:
"Δικό μου είναι το σχέδιο. Όχι, δικό μου"
Ο πιλοτος επισης δεν θα αντεχε οχι μονο σε επιταχυνσεις αλλα και σε επιβραδυνσεις 25G (δηλαδη, οση επιβραδυνση
επρεπε να υποστει ολοκληρο το σμηνος των XWings καθως πλησιαζε το Death Star .... απο τα 30-40 χλμ/δλπ στα
0.2 χλμ/δλπ η 700 χλμ/ωρα).
Χωρις να εχω εντρυφησει στο θεμα (με παθος) ... δεχομαι διορθωσεις. Με εξιταρει η μηχανικη του Hollywood![]()
-Όσον αφορά τα pods,η κυριότερη ένσταση είναι η αδυναμία επιβράδυνσης του πιλοτηρίου.Το παραμικρό "κράτημα" των κινητήρων θα είχε σαν αποτέλεσμα να μετατραπεί όλη η κατασκευή σε καταπέλτη για αυτό.Με τον ίδιο τρόπο που θα εκτοξεύονταν και ένα καρότσι χωρίς φρένα που σύρεται απο άλογο που καλπάζει,μέσω ενός σχοινιού.Δέν είδα κανένα μηχανισμό επιβράδυνσης.
-Όσον αφορά τα μαχητικα ά/φη,η περιστροφή γίνεται κατα κύριο λόγο γιατί το ανθρώπινο σώμα είναι πολύ πιο ανθεκτικο στα "θετικά" g,δηλαδή στα συμπιεστικά.Άν βουτούσαν οριζόντια με τη μύτη κάτω,με ,ας πούμε, 9 αρνητικά g,η λιποθυμία θα ήταν άμεση και διαρκής ότι είδους αναπνοές και αν κάνει ο πιλότος,και ότι φόρμα και αν φορά.Ας πούμε με αρνητικά g βουτάνε τα επιβατικά ά/φη και τα ελικόπτερα,όμως αναπτύσσονται πολύ λίγα..
Υπερβάλλεις Μάνο μου!
-Όσον αφορά τα pods,η κυριότερη ένσταση είναι η αδυναμία επιβράδυνσης του πιλοτηρίου.Το παραμικρό "κράτημα" των κινητήρων θα είχε σαν αποτέλεσμα να μετατραπεί όλη η κατασκευή σε καταπέλτη για αυτό.Με τον ίδιο τρόπο που θα εκτοξεύονταν και ένα καρότσι χωρίς φρένα που σύρεται απο άλογο που καλπάζει,μέσω ενός σχοινιού.Δέν είδα κανένα μηχανισμό επιβράδυνσης.
-Όσον αφορά τα μαχητικα ά/φη,η περιστροφή γίνεται κατα κύριο λόγο γιατί το ανθρώπινο σώμα είναι πολύ πιο ανθεκτικο στα "θετικά" g,δηλαδή στα συμπιεστικά.Άν βουτούσαν οριζόντια με τη μύτη κάτω,με ,ας πούμε, 9 αρνητικά g,η λιποθυμία θα ήταν άμεση και διαρκής ότι είδους αναπνοές και αν κάνει ο πιλότος,και ότι φόρμα και αν φορά.Ας πούμε με αρνητικά g βουτάνε τα επιβατικά ά/φη και τα ελικόπτερα,όμως αναπτύσσονται πολύ λίγα..
Ένας άλλος λόγος για τον οποίο γίνεται το roll είναι για τη διατήρηση οπτικής επαφής του πιλότου με το στόχο καθ'όλη τη διάρκεια της εφόρμησης.
Τώρα,για το θέμα των ελιγμών του x-wing και όλων των σκαφών του sw στο διάστημα είναι μια αστεία υπόθεση,απλά δε γίνεται.
και περιμένεις...και περιμένεις...... και περιμενεις ...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.