StarWars Ships

Re: StarWars ships

Το αρχικό σχέδιο του Lucas ήταν πάνω κάτω αυτό:

original-falcon.jpg

Επειδή όμως θα έμοιαζε, όπως λέει και η λεζάντα αρκετά με το Eagle του Space:1999

eagleone.jpg

αποφασίστηκε να παραμείνει το πιλοτήριο ... και να αλλάξει η όλη μορφή του σκάφους παίρνοντας τη γνωστή πεπλατυσμένη ημικυκλική μορφή που γνωρίζουμε.

Από την άλλη όμως, και για να μην πάει χαμένο το μοντέλο που είχε ήδη δημιουργηθεί (και μάλιστα με λεπτομερή ανάλυση, υποδηλώνοντας πως το σκάφος προβλέπετο να έπαιζε "πρωταγωνιστικό" ρόλο στη σειρά) τροποποιήθηκε με την τοποθέτηση διαφορετικού εμπρόσθιου μέρους και "έπαιξε" στην εισαγωγή του IV.

Devastator2.jpg

Κάπου έχω διαβάσει, ότι το μοντέλο του Tantive IV ήταν μεγαλύτερο από το μοντέλο του Star Destroyer που το κυνηγάει στην παραπάνω φωτό, αλλά δεν μπορώ να το βρω.

Mε αριστα το 10 πηρες 8 .... :SFGSFGSF:
O λογος που δεν πηρες 10 ειναι γιατι ξεχασες (μαλλον) να αναφερεις την χρονικη σειρα ολου
του migration δομων και μορφων απο το ενα μοντελο στο αλλο. Για να μην το παιζω δασκαλος
οριστε το λινκ που εξηγει πως πηγαμε απο το command module του Αετου (Διαστημα 1999)
στο Τantive IV και στο Millennium Falcon (το βρηκα προχθες !!!!) :

http://www.gavinrothery.com/my-blog...me-other-spaceships-1-the-millennium-fal.html

To ΑΡΧΙΚΟ CR-90 Corellian Corvette ειχε στοιχεια ΚΑΙ απο τον Aετο (Eagle Transporter) αλλα ΚΑΙ την τελικη εκδοση του
Tantive IV (που κατεληξε στο πανι). Το πρωτο concept ηταν του Collin Cantwell μεχρι να το παρει ο Ralph Mcquarrie και
να το αλλαξει λιγακι. Μετα βεβαια το πηρε ο Joe Johnston και η χιππικη παρεϊτσα του (ILM !!!!!) και του αλλαξε τα φωτα ....

http://250577.tumblr.com/post/195819269/joe-johnston-detailing-the-blockade-runner-model

Το Τantive IV απεβαλε το cockpit (που πηγε στο Falcon) και προστεθηκαν περισσοτεροι κινητηρες (πισω).
Επισης περιστραφηκε κατα 90 μοιρες ο κυλινδρος του cockpit (Falcon) και συμπιεστηκε στις ακρες του.
Εχουν μεινει καποιοι συνειρμοι (στο εμπρος τμημα) να παραπεμπουν στις χωνευτες καλυπτρες του Αετου.
Λιγες αλλα υπαρκτες.

(οι υπολοιποι γουκαδες της παρεας .... πανε για επαναληπτικο .... τον Σεπτεβριο :laugh:)

Last edited:

Γιαυτο ηταν καλυτερα τα πραγματα ΠΡΟ αλγοριθμου MPEG ... εποχες CRT !
Η οθονη σαρωνονταν, απο πανω αριστερα προς τα κατω δεξια, με ΜΙΑ ταχυτητα.

ΜΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ (= 50 Hz)

(oυτε MCI , ουτε juddering, oυτε frame interpolation τεχνικες)

Γιαυτο ηταν καλυτερα τα πραγματα ΠΡΟ αλγοριθμου MPEG ...
Η οθονη σαρωνονταν, απο πανω δεξια προς τα κατω δεξια, με ΜΙΑ ταχυτητα.

ΜΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ (= 50 Hz)

Ούτε αυτό φταίει, στη συγκεκριμένη περίπτωση... :p

Τι φταιει τοτε ( .... μας εσκασες :p)

Είναι στιγμιότυπο εν κινήσει με "ταχύτητα κλείστρου" 1/48. Η θολούρα είναι αποτυπωμένη στο καρεδάκι λόγω του συγκεκριμένου "χρόνου έκθεσης" που επιλέχθηκε κι όχι λόγω ανάλυσης, framerate ή τύπου σάρωσης... ;)

Δηλαδη, τι ταχυτητα κλειστρου θελουμε ?
1/96 ? :p

Εξαρτάται από την ταχύτητα της κίνησης. Σε κάλυψη αθλητικών γεγονότων για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθούν ταχύτητες κλείστρου από 1/250 έως και 1/2000. Αυξάνουν βέβαια οι απαιτήσεις σε φωτισμό σε αυτές τις περιπτώσεις...

Oι σκηνές μάχης στα Gladiator και Saving Private Ryan, είχαν γυριστεί με κλείστρο 1/192, αν δεν με απατά η μνήμη μου...

Ο λογος που η ILM δεν χρησιμοποιησε τετοιες ταχυτητες κλειστρων ... ποιος ειναι ?

(αν και νομιζω οτι δεν χρησιμοποιηθηκε κανενα κλειστρο .... σεκανς απο animation υπoλογιστη, βλεπουμε !)

Last edited:

Χαχαχαχα ... δεν παιζονται οι γερμανοι fans !!! :laugh:
Εβαλαν (στο γνωστο life-sized TIE Advanced) μπεκ ξηρου παγου για να προσομοιασουν αποσυμπιεσεις.

Tie-Fighter-model3.jpg

Aμα εισαι ψωρα με κατι :p ( ..... νιωθω αστειος, σχεδον ανυπαρκτος, αμελητεα ποσοτητα .... :icon15:)

Ρεπλικες σε φυσικο μεγεθος του SnowSpeeder αλλα και του TIE Interceptor

snowspeeder.jpg

Παει αυτος .... εχει ξεφυγει .... :laugh:

fetch_img.pl

Εγω, μαλλον ... ειμαι καπου εδω (με σοβαρο διπολικο συνδρομο :laugh:)

star_wars_life_size_tie_interceptor.jpg

Last edited:

Οτιδηποτε σε φυσικο μεγεθος αποπνεει μια εντελως διαφορετικη αισθηση απο αυτην του .... μιζεριασμενου CGI.

tie-interceptor.jpg

Ηδη απο την φωτογραφια, φαινεται οτι τα πανελς του TIE τεινουν να σε αγκαλιασουν.
Κατι που δεν αποπνεουν οι CGI τεχνικες. Ακομα και αν σε βαλουν διπλα στο cockpit.

(Τωρα θα μου επιτεθει ο γατος .... αλλα εχω γνωση ο φυλακας .... ΔΕΝ μπορει αυτη την στιγμη :p :p
Ισως αυριο .... που κι'αυτο χλωμο το βλεπω .... φυλαγμενη του την ειχα, την στιγμη που θα λειπε !!! -bye-)

Eγινε μετονομασια του αρχικου "μπουφε" (στο photobucket.com)

http://s1354.photobucket.com/user/J58PW/library/SW Ships and Structures?sort=9&page=1

Προστεθηκαν μερικα ακομη σκαφη (αλλα οχι τιποτα το συνταρακτικο !)
Kανετε κλικ στην φωτο και στο καινουργιο παραθυρακι πατε στο κουμπακι του μεγενθυτικου φακου.
Θα ξανανοιξει νεο παραθυρο. Κανετε κλικ στον μεγενθυτικο φακο (ξανα). Εκει θα περιμενετε λιγο
ΑΝ η φωτο ειναι μεγαλης αναλυσης.

Ας βαλουμε μια αφαιρετικη πινελια (σχημα οξυμωρον) στο TIE Advanced του Vader.

http://images6.alphacoders.com/411/411418.jpg

411418.jpg

Δεν μου φαινεται για Death Star, αυτο που ανατιναζεται απο πισω.
Αλλα, θα κανω τα στραβα ματια ... :icon15: ...

Last edited:
Last edited:

Εμένα μου αρέσει και το Ν1 fighter. Πολύ slick

N1_fighter.jpg

Attachments

• N1_fighter.jpg
    N1_fighter.jpg
    39.7 KB · Views: 42
Last edited: