Σταθερή καρτα γραφικών για desktop?

dkazaz

Senior Member
15 August 2007
306
Athens
Παιδιά στείνω ένα desktop για δουλειά γραφειακή. Το 3-D δε με ενδιαφέρει καθόλου, στο desktop θα δουλεύω με εφαρμογές video και θα βλέπω περιστασιακά καμιά ταινία HD.

Συνήθως αγοράζω ΑΤΙ λόγω video acceleration ktl. Τελευταία όμως έχω απογοητευτεί απο την ποιότητα των drivers τους που όλο προβλήματα βγάζουν, όλο hotfix χρειάζονται και υποπτεύομαι ότι μου είναι υπεύθυνοι για διάφορα προβλήματα σταθερότητας στο παλιό μου σύστημα. Βέβαια ώς τώρα είχα κάρτες AGP ενώ τώρα παίρνω PCI-E.

Να πάω σε NVIDIA για να ησυχάσω;
Και αν ναι σε ποιο μοντέλο για μέγιστη σταθερότητα και καλή ποιότητα εικόνας, να μπορώ να δώ και καλούτσικο video με acceleration κτλ έστω και αν όχι σαν της ΑΤΙ; Σε χρήματα λέω όχι πάνω από 60-75 το πολύ.

Ή μήπως δεν αξίζει και να παραμείνω στην ΑΤΙ; Δεν ξέρω πόσο καλύτερες είναι σε PCI-E αλλά γενικά η εντύπωση μου είναι ότι κάνουν τσαπατσούλικη δουλεία στους drivers....

Εγώ είμαι nVidiaκος εδώ και χρόνια και είμαι ευχαριστημένος.
Πάρε την 8600GT και μάλιστα με 512ΜΒ μνήμης. Ιδιαίτερα αν την βρεις από την GigaByte. Εγώ την πήρα 90 ευρώ πριν από 3-4 μήνες οπότε τώρα λογικά θα είναι στα λεφτά σου.

Απο την στιγμη που σε νοιαζει μονο για 2D εικονα, κατ'αρχην πας σε Ατι (καθαροτερη εικονα συνηθως) και δευτερον στην φτηνοτερη καρτα full HD που θα μπορεσεις να βρεις. Μια 3450 που ειναι και passive για να μην εχει ανεμιστηρακια δεν κοστιζει πανω απο 40 ευρω και θα κανει την δουλεια σου με το παραπανω.

Για προβληματα με drivers δεν εχω ακουσει και πολλα στις νεες καρτες και ειναι συνηθως 'τυχαια'.

Πολύ καλά ευχαριστώ για τις συμβουλές σας! Αφου οι ΑΤΙ παίζουν καλά σε PCI-Ε θα παραμείνω σε αυτές και βλέπουμε.

Μάλλον θα πάω σε μια 3650 τις Saphire που κάνει 45 και έχει και ήχο από το HDMI - πάντα χρήσιμες :)