Σταθερη low budget οθονη ..ποια ?

rider

Supreme Member
5 December 2006
8,069
θα ηθελα να μου προτεινεται μερικες οθονες προβολης με οριο χρηματων τα 300 Ε (350 Ε μαξιμουμ ).

Για αρχη δεν ειμαι σιγουρος για την διασταση πανιου που πρεπει να επιλεξω (δεν ξερω βεβαια αν σε αυτες τις επιλογες εχω αρκετες αξιολογες επιλογες ως προς αυτο ) .

Το μεγιστο μηκος που μπορει να εχει η οθονη (μαζι με το πλασιο της ) ειναι 2.40 μ με τα 2.20-2.30 πιο επιθυμητα λογω διαρυθμισης.

Η αποσταση θεασης η οποια αποτελει και αποσταση φακου-οθονης ειναι περιπου 4 μ

Ο προβολεας ειναι ο optoma H 79.

Θα προτιμουσα οθονη λευκη (αν καταλαβα παιζει και σε γκρι χρωμα ) με μαυρο πλαισιο γυρω γυρω.Η οθονη θα ειναι σταθερη
(16:9)
Αν εχουν σημασια :

Με λιγη προσπαθεια μπορουμε να εχουμε σχεδον πληρη συσκοτιση.

Eπισης στα δεξια της οθονης , στο τελειωμα της σχεδον εχουμε καθετο τοιχο με κουρτινα λευκη.Στα αριστερα της οθονης , στο τελειωμα της εχουμε πορτα εσωτερικη με τζαμακια.

Ο προβολεας θα μπει στον απεναντι τοιχο , και δεν μας εμποδιζει τιποτα στην τοποθετηση του.

Τον εχω δει τον προβολεα με 92'' οθονη και η θεαση ηταν ξεκουραστη.

Πιστευετε οτι για αυτη την αποσταση θεασης μπορω να παω πιο ψηλα σε ιντσες (ωστε να παραμεινει ξεκουραστη ) και αν ναι ποσο ?

Επισης θα ηθελα να μου προτεινετε μερικα μοντελα οθονων στις ιντσες που θα επιλεξουμε στο οριο των χρηματων που προαναφερθηκε.Οτι καλο αξιοπιστο μπορουμε να βρουμε .(Xαρακτηριστικα οθονων πχ gain δεν τα γνωριζω ,οποτε αν θελετε μου εξηγειτε επιγραμματικα και τι θα ηταν καλυτερο και γιατι ) :grandpa:

Ευχαριστω.

Last edited:
http://www.screenline.it/prodotti.dhtml?idpro=6&PHPSESSID=efdf40b6e9d63b4330bbc06433e4a611

Την έχω τρία χρόνια. Δεν έχει πάθει απολύτως τίποτα. Και όταν λέω τίποτα, εννοώ, ούτε μισή ζάρα. Εδώ και ένα χρόνο την έχω ''παροπλίσει'', γιατί έχω φτιάξει μια μόνιμη κατασκευή σε γυψοσανίδα 126', αλλά, τα καλοκαίρια τη μεταφέρω στην ταράτσα όπου παίζεται το θερινό έργο...

92 ίντσες (203 cm πλάτος), gain, αν θυμάμαι καλά, 1.0, ποσό αγοράς 300 Ευρώ.....

Highly Recommended!!!-bye--bye-

Ευχαριστω πολυ Γιαννη !!

Αν εχεις υποψη σου τιμες (γιατι δεν μπορω να βρω ) , η αμεσως επομενη (96 '' υποθετω ) ποσο εχει ?

Για ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.photo.gr/v2/index.php?option=3&selector=3

στο ΠΑΝΟΥ Α.Ε.Β.Ε, κάνε ένα τηλ. για τιμή. Πάντως, είναι γνωστή σαν μάρκα και πολλοί την φέρνουν. Δεν την είχα αγοράσει μέσω κάποιας πρότασης από το φόρουμ. Από ένα μαγαζί στο κέντρο (Πατησσίων) την πήρα. Είχα πάει για ενισχυτή και τελικά έφυγα και με την οθόνη...

μια ερωτηση ρε παιδια επειδη και εγω θελω να αγορασω πανι..
το gain τι ρολο παιζει? βλεπω οτι άλλες γράφουν 1 και άλλες 1.2 είδα και μια οθονη με gain 2.8-- για καλυτερη προβολη σε σαλονι αποσταση περιπου 3 μετρα τι προτεινετε?

gain=κέρδος.

Το δεκαδικό μετά την υποδιαστολή αναφέρεται στην αύξησή της φωτεινότητας επί τοις εκατό.

Μία οθόνη με gain 1.1 για παράδειγμα έχει 10% περισσότερη φωτεινότητα από μία με gain 1.0

Αυτό ισχύει στον κάθετο άξονα προβολής, δηλαδή η αύξηση της φωτεινότητας αντιστρέφεται όταν η γωνία θέασης αλλάζει. Θεωρητικά στις 90 μοίρες από το κέντρο της οθόνης η φωτεινότητα πέφτει 10%.

Περισσότερα εδώ.

για καλυτερη προβολη σε σαλονι αποσταση περιπου 3 μετρα τι προτεινετε?

...και χοντρικα πως παει το gain με την αποσταση (η και με τον προβολεα ) ??

Δηλαδη στην περιπτωση μου (4 μ , και με τον συγκεκριμενο προβολεα) τι gain θα επρεπε να επιλεξω και γιατι?

(βοηθηστε λιγο τα γεροντονεουδια...:grandpa:) -bye-

...και χοντρικα πως παει το gain με την αποσταση (η και με τον προβολεα ) ??

Δηλαδη στην περιπτωση μου (4 μ , και με τον συγκεκριμενο προβολεα) τι gain θα επρεπε να επιλεξω και γιατι?

(βοηθηστε λιγο τα γεροντονεουδια...:grandpa:) -bye-

Γέροντά μου... :D αυτό δεν έχει να κάνει με την απόσταση θέασης αλλά με τις συνθήκες φωτισμού του χώρου και το πόσες ίντσες θέλεις να γεμίσεις, που ως γνωστόν όσο μεγαλώνουν τόσο δυσκολεύουν τα πράγματα..
Αν ας πούμε ο προβολέας έπαιζε σε καφετέρια, θα ήταν προτιμότερη η επιλογή μιας οθόνης με το δημοφιλές για καφετέριες μεγάλο gain του 2.8

Εξαρτάται από το πόσο θέλεις να βοηθήσεις τον προβολέα και κατά πόσο αυτός το έχει ανάγκη.

Σε οικιακές συνθήκες Home Cinema, πιστεύω, gain πάνω από 1.3 είναι υπερβολικό.
Θα έψαχνα δε τα "πανιά" του κάθε κατασκευαστή και θα έβλεπα πως αυτά που προτείνουν για σινεμά είναι μεταξύ 1.0 και 1.3 αλλά και με αρνητικό gain 0.9 κλπ.

Re: Απάντηση: Σταθερη low budget οθονη ..ποια ?

http://www.screenline.it/prodotti.dhtml?idpro=6&PHPSESSID=efdf40b6e9d63b4330bbc06433e4a611

Την έχω τρία χρόνια. Δεν έχει πάθει απολύτως τίποτα. Και όταν λέω τίποτα, εννοώ, ούτε μισή ζάρα. Εδώ και ένα χρόνο την έχω ''παροπλίσει'', γιατί έχω φτιάξει μια μόνιμη κατασκευή σε γυψοσανίδα 126', αλλά, τα καλοκαίρια τη μεταφέρω στην ταράτσα όπου παίζεται το θερινό έργο...

92 ίντσες (203 cm πλάτος), gain, αν θυμάμαι καλά, 1.0, ποσό αγοράς 300 Ευρώ.....

Highly Recommended!!!-bye--bye-

Εδώ ποιος ειναι ο αντιπρόσωπος ?
Στο site δεν αναφέρει κάτι.
Ουτε για αγορά απο το site τους αναφέρει κατι.
Αν επιτρέπεται πόσο πήγε , ενδιαφέρομαι για την fashion 270

Δυστυχως οι screenline ξεφευγουν τελικα απο το δικο μου budget.

Eιδα σε προσιτες τιμες οθονες καποια μαρκας ' lumene ' . Σε χειροκινητες.. (δεν βρηκα αντιστοιχα σε σταθερες )

Εχει καποιος φιλος αποψη για αυτες ?

Υ.Γ Αν υπαρχουν και αλλες προτασεις (στα 300 Ε περιπου ) ειτε σε σταθερες ειτε σε χειροκινητες παρακαλω ''ριχτε'' τις..

Last edited:
Απάντηση: Re: Σταθερη low budget οθονη ..ποια ?

Δυστυχως οι screenline ξεφευγουν τελικα απο το δικο μου budget.

Eιδα σε προσιτες τιμες οθονες καποια μαρκας ' lumene ' . Σε χειροκινητες.. (δεν βρηκα αντιστοιχα σε σταθερες )

Εχει καποιος φιλος αποψη για αυτες ?

Υ.Γ Αν υπαρχουν και αλλες προτασεις (στα 300 Ε περιπου ) ειτε σε σταθερες ειτε σε χειροκινητες παρακαλω ''ριχτε'' τις..

Γιατί πόσο κοστίζουν οι screenline? Επικοινώνησες μαζί τους?

Βασικά, λάθος θέμα . Δεν κατάλαβα τι είδος ψάχνεις . SRY ^_^
Ακόμα να βρεις αυτό που ψάχνεις;