σταθερη υποβρυχια ληψη

werty21

Senior Member
6 February 2009
554
γεια χαρα
θελω να γυρισω μια υποβρυχια σκηνη σε πισινα.το προβλημα ειναι οτι το καδρο πρεπει να ναι σταθερο και σκηνη εχει διαρκεια πανω απο 1,5 λεπτο...
ως εκ τουτου δεν μπορω να βρω καποιο τροπο να κρατησω σταθερo το housing. το βαθος της πισινας ειναι 3 μετρα σε εκεινο το σημειο και διπλα στα τοιχωματα. το housing ειναι μολις βυθισμενο, περιπου 30-40 εκ.υπαρχει καποιος τροπος να μεινει σταθερο?
θα προσπαθησω να ανεβασω καποιες photo μεσα στην ημερα.
ευχαριστω για το χρονο σας..

γεια χαρα
θελω να γυρισω μια υποβρυχια σκηνη σε πισινα.το προβλημα ειναι οτι το καδρο πρεπει να ναι σταθερο και σκηνη εχει διαρκεια πανω απο 1,5 λεπτο...
ως εκ τουτου δεν μπορω να βρω καποιο τροπο να κρατησω σταθερo το housing. το βαθος της πισινας ειναι 3 μετρα σε εκεινο το σημειο και διπλα στα τοιχωματα. το housing ειναι μολις βυθισμενο, περιπου 30-40 εκ.υπαρχει καποιος τροπος να μεινει σταθερο?
θα προσπαθησω να ανεβασω καποιες photo μεσα στην ημερα.
ευχαριστω για το χρονο σας..

Ανάποδο τριπόδι; Δηλ. η μηχανή στην κεφαλή του τριποδιού και το τρίποδο να κρατιέται από τα πόδια έξω από το νερό. Φυσικά η λήψη θα γίνει ανάποδα (πάνω κάτω) αλλά μετά εύκολα θα γυρίσει στον ΗΥ.

με τις μπουκαλες δεν αλλαζει κατι γιατι παλι θα κουναει αφου στη προσπαθεια μας να μεινουμε σταθεροι θα κουναμε ποδια.
δεν ξερω αν το housing περνει τριποδο για να το κρατισω απο εξω αναποδα ,αλλα και παλι εγω που το κραταω θα κουνιεμαι εστω κ λιγο.
εχω σκεφτει να το δεσω σε ενα κονταρι(οσο γινετε πιο μικρο για να μην εχει ταλαντωση) με ιμαντα και το κονταρι με τι σειρα του καπου...
δυσκολα ομως πραγματα...

Να ρωτησω γιατι πρεπει να ειναι ακινητη η καμερα και αρα να μην την κουναει ο δυτης-οπερατερ ?

Γιατι ομως ?

Θα κανεις τιποτα εφε ???

Εννοω οτι αν την εχει δυτης πουθαναι ακινητος οσο μπορει αποκλειεται να σε ενοχλησει η ελαφρα κινηση μιας και θα εχεις ηδη την αισθηση κινησης απο το νερο.

Αν απ' την βίδα του τριπόδου στερέωνες 3 σκοινιά με βαρίδια στα άκρα τους στον πάτο της πισίνας (σαν τρίποδο), κι ένα μπαλόνι δεμένο πάνω απ' την μηχανή για να τα κρατάει τεντωμένα, ίσως πλησίαζες λιγάκι σε αυτό που θέλεις.
Σου μένει να ρυθμίσεις το κάδρο σου δεξιά αριστερά, στρέφοντας και πάλι το τρίποδο με τα σκοινιά.

Γιατι ομως ?

Θα κανεις τιποτα εφε ???

Εννοω οτι αν την εχει δυτης πουθαναι ακινητος οσο μπορει αποκλειεται να σε ενοχλησει η ελαφρα κινηση μιας και θα εχεις ηδη την αισθηση κινησης απο το νερο.

η ληψη πρεπει να ειναι σταθερη γιατι ετσι "προσταζει" ο σκηνοθετης...:)
εγω απλα πρεπει να σκεφτω μια λυση.....με την βοηθεια σας φυσικα.

νομιζω οτι βρηκα πως θα γινει.
επειδη τα σταθερα πλανα γινονται ως επι των πλειστων με τριποδο και τριποδο 2.50 2.70 δεν εχουμε,σκεφτομαι να χρησιμοποιησω μια σκαλα απο αυτες που σχηματιζουν αναποδο V.Θα της δεσω και 4 βαριδια και νομιζω οτι θα κανω τη δουλεια μου.Το θεμα ειναι αν χωραει το housing αναμεσα στα σκαλια..

ψιτ.

Με ολο το σεβασμο....

Πεστου σκηνοθετη να παει να πνιγει.

Αυτο που ζηταει πεστου οτι δεν το κανει κανεις στην δουλεια μας.

Ηοusing και καποιος μεσα ειναι η λυση σου εκτος και αν θες να σου γνωρισω καποιον που κανει rigs(κατασκευες για στηριξη καμερας σε οποιο μερο θες.)

Θα σου κοστισει κανα 5000 αλλα αμα το λεει ο σκηνοθετης...:grinning-smiley-043

ψιτ.

Με ολο το σεβασμο....

Πεστου σκηνοθετη να παει να πνιγει.

Αυτο που ζηταει πεστου οτι δεν το κανει κανεις στην δουλεια μας.

Ηοusing και καποιος μεσα ειναι η λυση σου εκτος και αν θες να σου γνωρισω καποιον που κανει rigs(κατασκευες για στηριξη καμερας σε οποιο μερο θες.)

Θα σου κοστισει κανα 5000 αλλα αμα το λεει ο σκηνοθετης...:grinning-smiley-043

λεφτα δινει το αφεντικο(παραγωγος):flipout:
δεν μπορω να καταλαβω ομως γιατι δεν το κανουν αυτο?δεν εχει γυριστει ποτε σταθερη υποβρυχια σκηνη?δοκιμασα να κρατησω το housing σταθερο στο νερο αλλα απογοητευτικα...φυσικα δεν ειμαι επαγγελματιας(ειχα μασκα και αναπνευστιρα). αν στο καδρο δεν υπηρχε ο καθετος τοιχος της πισινας δεν θα φενοταν διαφορα αλλα λειτουργει σαν χαρακας να παρατηρεις το τρεμουλιασμα.
η ιδεα της σκαλας ειναι βλακεια?

λεφτα δινει το αφεντικο(παραγωγος):flipout:
δεν μπορω να καταλαβω ομως γιατι δεν το κανουν αυτο?δεν εχει γυριστει ποτε σταθερη υποβρυχια σκηνη?δοκιμασα να κρατησω το housing σταθερο στο νερο αλλα απογοητευτικα...φυσικα δεν ειμαι επαγγελματιας(ειχα μασκα και αναπνευστιρα). αν στο καδρο δεν υπηρχε ο καθετος τοιχος της πισινας δεν θα φενοταν διαφορα αλλα λειτουργει σαν χαρακας να παρατηρεις το τρεμουλιασμα.
η ιδεα της σκαλας ειναι βλακεια?

δεν ξερω αν τα καταφερεις.

προσωπικα μια φορα εχω κανει ακινητο πλανο σε πισινα.

Ειμουν σε φινιστρινι στο υψος του πατου της πισινας αλλα εκτος πισινας.

Οσο για housing θελει στολη και συνεργα αυτοδυτη με βαρακια και λοιπα.

Και εμπειρος αυτοδυτης οχι να θαλασσοπνιγεται.

δεν ξερω αν τα καταφερεις.

προσωπικα μια φορα εχω κανει ακινητο πλανο σε πισινα.

Ειμουν σε φινιστρινι στο υψος του πατου της πισινας αλλα εκτος πισινας.

Οσο για housing θελει στολη και συνεργα αυτοδυτη με βαρακια και λοιπα.

Και εμπειρος αυτοδυτης οχι να θαλασσοπνιγεται.

συνεργα υπαρχουν ολα ευτυχως.εμπειρος δεν ειμαι αλλα τα καταφερνω σχετικα καλα στο νερο.(να δουμε τι ψαρια θα πιασουμε)
συγνωμη για το ζαλισμα αλλα τι μπορει να παει στραβα με τη σκαλα τεχνικα?

Ταρζανια ειναι. Μπορει και να πετυχει ομως. Οι Ελληνες ειμαστε απογονοι του Μαγκαιβερ.

Καλη επιτυχια.

αντε να δουμε τι θα γινει ...μεσα στην εβδομαδα θα το δοκιμασω

μια χαρα πηγε το πλανο μεσα στη πισινα με τη σκαλα.το πλανο διαρκειας 1.3min ηταν σταθεροτατο.το μονο προβλημα ηταν η σταθεροποιηση του housing αλλα το δεσαμε με συρμα..

Απάντηση: Re: σταθερη υποβρυχια ληψη

ρε μπας και ο συγγραφεα του μαγκαιβερ ηταν ελληνας ? ( χαχαχαχα )