Σταθεροποίηση Κάμερας - Camera gimbals and stabilizers

Re: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

και φαντασου οτι ειναι πιο ελαφρυ (1 Kgr) απο το Beholder EC1 (1.2 kgr) kai to Came TV (1.2Kgr)...

το ιδιο και στο δικο μου οσον αφορα την αυτονομια (στο μικρο smooth c)... ακομα να το ξαναφορτισω!

Απάντηση: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Ένα χρήσιμο video για το Crane αλλα και για τις τεχνικές χειρισμού:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Το μηχανάκι είναι άψογο, πολύ καλύτερο από ότι περίμενα. Το μόνο ίσως αρνητικό είναι το βάρος αλλά από ότι καταλαβαίνω αυτό είναι δεδομένο σε αυτή τη κατηγορία gimbal.
Στα θετικά η smooth και αθόρυβη λειτουργία, το joystick, το πλούσιο σε δυνατότητες iOS app, το γρήγορο boot, η απροβλημάτιστη σύνδεση Bluetooth, το εύκολο ζύγισμα και η καταπληκτική αυτονομία. Φανταστείτε πως δεν έχω ακόμα ξανά φορτίσει τις μπαταρίες μετά την πρώτη φόρτιση!!!

Και το χρησιμοποιείς συχνά; Σε βόλτες, εκδρομές π.χ.;

Δεν ξέρω, τεράστιο και βαρύ πράμα εμένα μου φαίνεται για συχνή χρήση.
Σε εκδρομή στο εξωτερικό εννοείται με τίποτα δεν το παίρνω μαζί μου.

Με το Pilotfly Action-1 + FDR-X3000R κάτι γίνεται. Λυγίζει και οριζόντια ο κεντρικός άξονας, τον χώνω στο μανίκι και προχωράω πολύ διακριτικά. Ούτε που φαίνεται ότι χρησιμοποιώ gimbal ή ακόμη και ότι τραβάω βίντεο.

Μια χαρα το χρησιμοποιω, ακομα και σε βολτες σε mall με τα μωρα.
Δεν ειναι ιδιαιτερα βαρυ, αλλωστε δεν τραβαω και με τις ωρες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η πλακα ειναι στις σχολικες παραστασεις που με το που το βλεπουν οι επαγγελματιες φωτογραφοι/οπερατερ ψαρωνουν και ζητουν να το πιασουν στα χερια τους :p

Αφού δεν σε ενοχλούν τα βλέμματα και το τράβηγμα της προσοχής, καλά είσαι.

Το Beholder DS-1 δεν το έβγαλα από το σπίτι. Να δούμε αν το Zhiyun Crane έχει καλύτερη τύχη, αλλά δεν το βλέπω.
Πάλι την FDR-X3000R με το Pilotfly Action-1 θα παίρνω έξω.

Κατσε να το πιασεις στα χερια σου και δεν σε βλεπω να ξεκολας την μηχανη απο πανω του ;)

ΥΓ. Παραγγειλα απο Αμερική και το καλωδιο που συνδεει το Crane με την Sony ωστε να εχεις χειρισμο κλικ/video on και zoom απο το gimbal!

Είναι φίλος εκεί και θα το φέρει σύντομα. Αγορά μέσω amazon.

Αρπαχτή μου φαίνεται ότι είναι.

Ένα angled micro usb to micro usb καλώδιο 30 εκατοστών είναι, με κόστος 3 δολάρια.

"We only recommend the factory cables. Up to you if you want to risk damaging your equipment with untested hardware."
gimbalguru
:flipout:

ο μόνος λόγος που σκεφτόμουν το beholder είναι το "όσο πιο μικρό, τόσο πιο διακριτικό". Διότι, εντάξυ, θες να πας μια βόλτα κέντρο ας πούμε να τραβήξεις μερικά πλάνα Πλάκα, Ακροπόλη κλπ.. Το να μπαίνω στο μετρό με μια κουμούτσα στο χέρι δεν με κάνει να αισθάνομαι άνετα. Βέβαια, και το beholder δεν είναι και κανα μικρό. Το ίδιο ισχύει και γιαυτό.
Καταλείγω ότι η ιδανική λύση θα ήταν να έβαζε η SONY και οι άλλες εταιρείες ένα βελτιωμένο σύστημα BOSS στις μηχανές της/τους να βρίσκαμε την ησυχία μας lol :alberteinstein::smokin:

Ένα angled micro usb to micro usb καλώδιο 30 εκατοστών είναι, με κόστος 3 δολάρια.

Multi terminal Sony σε micro usb είναι:

3BABzh.jpg

Δεν είναι απλό micro USB καλώδιο. Δοκίμασα ένα και δεν παίζει.

ο μόνος λόγος που σκεφτόμουν το beholder είναι το "όσο πιο μικρό, τόσο πιο διακριτικό". Διότι, εντάξυ, θες να πας μια βόλτα κέντρο ας πούμε να τραβήξεις μερικά πλάνα Πλάκα, Ακροπόλη κλπ.. Το να μπαίνω στο μετρό με μια κουμούτσα στο χέρι δεν με κάνει να αισθάνομαι άνετα. Βέβαια, και το beholder δεν είναι και κανα μικρό. Το ίδιο ισχύει και γιαυτό.
Καταλείγω ότι η ιδανική λύση θα ήταν να έβαζε η SONY και οι άλλες εταιρείες ένα βελτιωμένο σύστημα BOSS στις μηχανές της/τους να βρίσκαμε την ησυχία μας lol :alberteinstein::smokin:

Δεν έχει σχέση ένα boss με ένα gimbal. Τόσο απλά.

Πρόταση για φτηνό gimbal, για μια sony nex;

Οι πιο αξιόπιστες και οικονομικές λύσεις για μικρές mirrorless camera μέχρι στιγμής πιστεύω είναι :

Zhiyun Crane-M (εως 650gr)
Beholder MS1 (εως 750 gr)

Με το crane γενικά να έχει καλύτερες κριτικές σε ότι αφορά την ρύθμισή του και την αξιοπιστία του. Πολύ καλές κριτικές και για το beholder αλλά με αναφορές για μεγαλύτερη δυσκολία στη ρύθμιση και μεγαλύτερο αριθμό μοντέλων με εργοστασιακή αστοχία. Το Crane είναι επίσης νεότερο τεχνολογικά.

Αυτά τα δύο γνωρίζω εγώ ως πιο διαδεδομένα και ...οικονομικά (ο Θεός να τα κάνει).

ΥΓ. Παραγγειλα απο Αμερική και το καλωδιο που συνδεει το Crane με την Sony ωστε να εχεις χειρισμο κλικ/video on και zoom απο το gimbal!

Μόλις παρέλαβα το καλώδιο και λειτουργεί αψογα! Είναι τρομερή ευκολία να έχεις τον χειρισμό πάνω στο gimbal. Έκανα και ενα μικρό video που φαίνεται πως λειτουργεί:

Πολύ καλό takisot!!! Λύνει χέρια. Να σε ρωτήσω. Μπορείς να έχεις και έλεγχο στο zoom ? (γρήγορο αργό κλπ ? ) ή πολλά ζητάω ?

Οι πιο αξιόπιστες και οικονομικές λύσεις για μικρές mirrorless camera μέχρι στιγμής πιστεύω είναι :

Zhiyun Crane-M (εως 650gr)
Beholder MS1 (εως 750 gr)

Με το crane γενικά να έχει καλύτερες κριτικές σε ότι αφορά την ρύθμισή του και την αξιοπιστία του. Πολύ καλές κριτικές και για το beholder αλλά με αναφορές για μεγαλύτερη δυσκολία στη ρύθμιση και μεγαλύτερο αριθμό μοντέλων με εργοστασιακή αστοχία. Το Crane είναι επίσης νεότερο τεχνολογικά.

Αυτά τα δύο γνωρίζω εγώ ως πιο διαδεδομένα και ...οικονομικά (ο Θεός να τα κάνει).

Έχω την αίσθηση οτι αν θέλουν, σε μερικά χρόνια, θα πουλάν παιδικά παιχνίδια σε χώμα τιμές με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Απάντηση: Re: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Πολύ καλό takisot!!! Λύνει χέρια. Να σε ρωτήσω. Μπορείς να έχεις και έλεγχο στο zoom ? (γρήγορο αργό κλπ ? ) ή πολλά ζητάω ?

Θα το τεστάρω ξανα αλλά έχω την αίσθηση πως δεν έχει.

Έχω την αίσθηση οτι αν θέλουν, σε μερικά χρόνια, θα πουλάν παιδικά παιχνίδια σε χώμα τιμές με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Δύσκολο το βλέπω...