Σταθεροποίηση Κάμερας - Camera gimbals and stabilizers

Απάντηση: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά λογικά δεν θα έχει πρόβλημα αν δεν τρέχεις πολύ. Εδώ δεν είχε πρόβλημα το μικρό lanparte που είχα για το iPhone

Re: Απάντηση: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Δεν πλέει η μηχανή πάνω στο gimbal, ώστε να επηρεαστεί από τον αέρα.

Στο Crane ακόμη και να σπρώξεις τη μηχανή με το δάχτυλο, μένει ακλόνητη στη θέση της.
Το Beholder DS-1 δεν προσφέρει τέτοια αντίσταση.

Re: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Παιδιά, μια χαζή ερώτηση (ακόμα δεν έχω παραλάβει και ακόμα δεν έχω προλάβει να μελετήσω youtube):

Μια και είναι ηλεκτρονικό και φάνσυ, δεν έχει "μνήμες" με presets ζυγίσματος για πχ όλους τους φακούς σου; Ή το ζύγισμα δεν έχει καμία σχέση με το ηλεκτρονικό σύστημα;

Για να μην ταλαιπωρείς τα μοτέρ, πρώτα κανείς χειροκίνητο ζύγισμα πριν καν το ανοίξεις. Άρα, αν βάλεις άλλο φακό θέλει adjustment.

Ήρθε το μωρό.

Στην αρχή προσπάθησα να ζυγίσω χωρίς τρίποδο και κόντεψα να βάλω τα κλάμματα. Με τρίποδο έγινε τσακ μπαμ.

Τώρα φορτίζω μπαταρίες για να κάνω firmware update κλπ.

Maestro καλορίζικο. Απο που το πήρες αν επιτρέπεται ? το σκέφτομαι και εγώ καιρό τώρα. Απλά μου φαίνεται λίγο ...μεγάλο :P

Ευχαριστώ παιδιά!

Αμερικανικό amazon, με Lighting deal που πήγε στα.... 520$!!!

Είναι όντως λίγο μεγάλο (και ίσως λίγο βαρύ), αλλά φαίνεται όντως προσεγμένο σαν κατασκευή. Ακόμα ουσιαστικά δεν το έχω λειτουργήσει πάντως να σας πω εντυπώσεις.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το βαλιτσάκι είναι ψαρωτικά χλιδάτο, και στα συν η ύπαρξη δεύτερου σετ μπαταριών στο πακέτο. Τo Manual είναι για κλάμματα, αλλά ας είναι καλά το internet.

Εχω μπερδευτεί λίγο ρε παιδιά. Το balancing τι ακριβώς σημαίνει απ'τα δυο:

1. Το να ισορροπήσει σε σχετικά οριζόντια θέση;
2. Το να το κουνάς σε οποιονδήποτε άξονα και να παραμένει εκεί που το άφησες (άρα να μην ισορροπεί σε σωστή θέση);

Σύμφωνα με αυτόν εδώ τον τύπο, πρέπει να ισχύει το 2.

Είναι όμως πραγματικά αδύνατον να το πετύχω στον roll άξονα.

Ιάσωνα, ακολούθησε βήμα βήμα το ακόλουθο βίντεο και θα τα καταφέρεις. Και εγώ μπερδευόμουν στην αρχή μέχρι που είδα αυτό το video:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Συγγνώμη, το αμερικάνικο amazon απο πότε στέλνει Ελλάδα ? και μάλιστα χωρίς τελωνείο ?????

Ξέχασα να το αναφέρω ... άσε που ειναι μαλλον βαρύ πακέτο για να έρθει χωρίς υποψίες σε τελωνεία κλπ..

Ιάσωνα, ακολούθησε βήμα βήμα το ακόλουθο βίντεο και θα τα καταφέρεις. Και εγώ μπερδευόμουν στην αρχή μέχρι που είδα αυτό το video:

Πάντως στο 1:00 του βίντεο όντως δεν μένει σταθερό στον roll άξονα αν το γυρεις προς το πλάι.

η μηχανη πρεπει να μενει εκει που την αφηνεις... ή τουλαχιστον οσο γινεται περισσοτερο.

Μετα αναλαμβανουν τα μοτερ να τη κρατησουν στη σωστη θεση.
Απλα αν δε το ζυγισεις σωστα , θα δουλευουν περισσοτερο τα μοτερ, με αποτελεσμα να τρως πολυ μπαταρια και ισως να εχεις και jitter ή γενικα καποια ασταθεια.

Κάτι που με φρίκαρε στην αρχή (και από τότε προσέχω) είναι ότι λόγω μεγάλου όγκου μηχανής δε μπορεί να κάνει άπειρες περιστροφές σε όλους τους άξονες, γιατί βρίσκει ο φακός πάνω στο gimbal. Στην αρχή που δεν πρόσεχα, έγινε αυτό και άκουσα το μοτέρ να βγάζει κάτι τριξίματα, ευτυχώς απενεργοποίησα αμέσως. (Ελπίζω να μην έκανα καμιά ζημιά - αλήθεια, πως μπορώ να το ελέγξω;;; )

Γενικά θέλει προσοχή, εκτός κι αν έχει πάνω καμιά μικρούλα mirrorless με pancake style φακο.

Btw... το iPhone δεν... Θα το ψάξω περισσότερο βέβαια.

Εντυπωσιακό demo:

https://www.youtube.com/watch?v=tZyekbPAqEY

Με τη μικρούλα RX100V επάνω είναι απόλαυση. Γυρνάς το gimbal όπως θέλεις άνετα, ακόμη και το αναποδογυρίζεις απροβλημάτιστα χωρίς να διακόψεις τη λήψη. Και υπάρχει χώρος για την οθόνη σε οριζόντια θέση ταυτόχρονα.

Τώρα έβαλα α7s+FE35/1.4 και φάνηκε η διαφορά του βάρους-όγκου. Δεν σηκώνει πολλά ταχυδακτυλουργικά έτσι, αλλά βέβαια άλλη κλάση το βίντεο με τον συνδυασμό αυτό.

Άβολος και κουραστικός τελικά ο χειρισμός του Crane με συνδυασμό μηχανής-φακού πάνω από κιλό.

Έβαλα α7s+FE28/2 (489+200=689γρ.) και είναι πολύ πιο άνετος και ξεκούραστος ο χειρισμός. Υπάρχει και χώρος για τη σπαστή οθόνη χωρίς να χτυπάει κάτι όπως και αν γυρίσω το gimbal.
Με βλέπω να αφήνω μόνιμα βιδωμένο τον συνδυασμό αυτόν στο gimbal. Μόνο μειονέκτημα ότι δεν θα έχω 4Κ, αλλά τα 28mm βολεύουν για gimbal, είναι και f/2 και από ISO να φαν κι οι κότες με την α7s.

Λογικό, όσο πιο ελαφρύ το setup τόσο πιο εύκολος ο χειρισμός. Καμία σχέση σε ευκολία χειρισμού πχ ο kit 16-50 με τον 18-105. Εγώ συνήθως έχω πάνω τον 24αρι Zeis