Σταθεροποίηση Κάμερας - Camera gimbals and stabilizers

Re: Απάντηση: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

404+224=628γρ. σούπερ είσαι κι εσύ με α6300+24/1.8.

Σφιχτό κάδρο όμως τα 35mm eq. στο gimbal. Προτιμώ τα 28mm και λιγότερο.
Αν είχα Batis 25/2 και Batis 18/2.8 θα ήταν ακόμη καλύτερα, αλλά +135γρ. και με πολύ υψηλότερο κόστος.

Απάντηση: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Και με τον κιτ με καλο φως, μια χαρα αποτέλεσμα βγαίνει ενώ από βαρος είναι σουπερ.
Αλλα ακόμα καλύτερα με την RX100V όπως έγραψες. Ιδανικό για street καταστάσεις.

Για street δεν ξέρω, μου φαίνεται τεράστιο και βαρύ το Crane, τόσο στη μεταφορά όσο και στη χρήση, και καθόλου διακριτικό.

Εντάξει, αν θες να είσαι stealth και πανάλαφρος, παίρνεις ένα gimbal για smartphones, αλλά εκεί χάνεις τα θετικά της καλής κάμερας...

Με gimbal+smartphone δεν τραβάς πολλά περίεργα βλέμματα, όντως.

Για stealth πάντως προτιμώ την FDR-X3000R που κρύβεται τελείως μέσα στη χούφτα μου, και με το BOSS σύστημα σταθεροποίησης δεν έχει και πολύ ανάγκη για gimbal.
Πάνω στο Pilotfly Action-1 όμως η σταθεροποίηση το κάνει μαγικό χαλί.
Το σημαντικότερο είναι ότι ο συνολικός όγκος και βάρος είναι απείρως μικρότερα σε σχέση με Crane+Μηχανή και φακό.
Και σε selfie mode το κρατάς όση ώρα θέλεις χωρίς να σου βγαίνει ο ώμος. Κι όταν τελειώνεις το κρεμάς το gimbal-άκι στη ζώνη μαζί με την καμερούλα ετοιμοπόλεμα.

Re: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Το Crane η αληθεια είναι πως είναι ογκόδες... ειδικά ο "κορμός" απ' οτι βλέπω σε βίντεο και φωτο, πρέπει να ειναι διπλάσιος απο τον αντίστοιχο του beholder. Είναι εξαιρετικό gimbal αλλά δεν είναι και πολύ διακριτικό. Θα μου πεις τώρα, τα άλλα είναι ? ούτε αυτά. Δεν ξέρω πιο είαι πραγματικά το πιο μικρό και "μαζεμένο" που να μπορεί να πάρει πάνω αξιοπρεπώς τα 1200 gr χωρίς jitter κλπ

Προσωπικά πάντως με αφήνει παγερά αδιάφορο τι θα λένε οι γύρω μου όταν τραβάω με gimbal.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το Beholder DS-1 είναι πιο συμμαζεμένο, ναι, τόσο σε λειτουργία όσο και διπλωμένο στην αποθήκευση.

Η μακριά χειρολαβή όμως του Crane έχει πλεονεκτήματα στη χρήση, όπως και οι πιο απλωμένες διαστάσεις του πάνω μέρους, αφού αφήνει μεγαλύτερο περιθώριο στις περιστροφές. Μάλιστα θα βιδώσω και προέκταση στο κάτω μέρος για inverted λήψεις κοντά στο έδαφος χωρίς να σκύβω και για οριζόντια στήριξη με τον άξονα να φτάνει μέχρι τον αγκώνα, ώστε να ξεκουράζεται ο καρπός από το βάρος.

Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Παιδιά εχω μια περίεργη συμπεριφορά (τινάγματα) όταν πάω να κάνω "τούμπα" για να το κρατήσω απο ψηλά. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το βάρος της κάμερας και ειναι φυσιολογικό, ή αν κάτι τρέχει με το δικό νου. Η κάμερα ειναι η T3i με τον 24αρη pancake, άρα χοντρικά ειναι μάξιμουμ 1Kg. Το balancing έχει γίνει και γενικότερα σε "κανονικές" κινήσεις δεν παρατηρώ θέματα.

Προφανώς δεν περιμένω να χρειαστεί να κάνω τέτοια κίνηση σε λήψη, αλλά προσπαθώ να βεβαιωθώ οτι όλα ειναι καλα όσο υπάρχει ακόμα καιρός για RMA, ώστε να μη μπλέξω αργότερα.

https://vimeo.com/201539495

Όταν θες να το κανείς τούμπα, πρέπει να το σβήνεις πρώτα.

Όταν θες να το κανείς τούμπα, πρέπει να το σβήνεις πρώτα.

Αν δεις το βίντεο, συμβαίνει και όταν το κρατάς σε οριζόντια θέση (τη λαβή), "κάθετα" σε σχέση με τον κατακόρυφο άξονα της κάμερας. Η τούμπα ολόκληρη αποκλείεται να σου χρειαστεί, όμως ένα τέτοιο κράτημα το βλέπω πιθανό να συμβαίνει μερικές φορές. Έχεις κι εσύ τέτοιο τίναγμα σε οριζόντια θέση της λαβής;

Μα από ότι είδα, Το είχες σβηστό και το άναψες. Λογικό είναι να πάει στην σωστή θέση.

Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Μα από ότι είδα, Το είχες σβηστό και το άναψες. Λογικό είναι να πάει στην σωστή θέση.

Μια φορα το ανάβω, στην αρχή. Μετά είναι αναμένο. Δες πχ στα 12", 18", 25", 29"

Προσοχή, μιλάω για οριζόντια θέση στο πλάι (δηλαδή η λαβή να'ναι παράλληλη με τον οριζόντιο άξονα της κάμερας κατα μηκος), όχι πίσω απ'την κάμερα. Δηλαδή έτσι:

794fee334c1143bc9c5bbbc3fb9d6cd3.jpg

Re: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Δεν είναι φτιαγμένο να δουλεύει σε πλαϊνή προς τη μηχανή οριζόντια θέση.
Εντός specs είναι το κομμάτι σου.

Να το αναποδογυρίσω πάντως ενώ λειτουργεί το πετυχαίνω με RX100V χωρίς πρόβλημα, απλά με ελαφρύ στιγμιαίο σκάλωμα.
Με άλλες μηχανές απαραίτητα το σβήνω πρώτα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Το Beholder DS-1 είναι πιο συμμαζεμένο, ναι, τόσο σε λειτουργία όσο και διπλωμένο στην αποθήκευση.

Η μακριά χειρολαβή όμως του Crane έχει πλεονεκτήματα στη χρήση, όπως και οι πιο απλωμένες διαστάσεις του πάνω μέρους, αφού αφήνει μεγαλύτερο περιθώριο στις περιστροφές. Μάλιστα θα βιδώσω και προέκταση στο κάτω μέρος για inverted λήψεις κοντά στο έδαφος χωρίς να σκύβω και για οριζόντια στήριξη με τον άξονα να φτάνει μέχρι τον αγκώνα, ώστε να ξεκουράζεται ο καρπός από το βάρος.

Εγώ πηρα ένα carbon fiber monopod το οποιο χρησιμοποιώ για τις inverted λήψεις στο έδαφος αλλα και για λήψεις από ψηλά προς χαμηλά!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Eίναι ενοχλητικοί οι περιορισμοί στις περιστροφές του Crane.

To Beholder EC-1 επιτρέπει 360 μοίρες περιστροφή σε όλους τους άξονες.

Εσύ που είχες και τα δυο, που εντοπίζεις τα υπέρ/κατα crane vs ec-1 ;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Το DS-1 είχα.

Το EC-1 είναι το νέο εξελιγμένο μοντέλο που προσφέρει και τις περιστροφές 360.