Σταθεροποίηση Κάμερας - Camera gimbals and stabilizers

Re: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

παρε ενα καλο και φτηνο gimbal για το κινητο σου και δες αν σ αρεσει το ολο σκηνικο.
http://www.ebay.ie/itm/Zhiyun-Smoot...115765?hash=item51f5daea75:g:1zwAAOSwol5Y02Jq

Θελει καποια εξασκηση κι εξικοιωση... επισης θελει καλα γονατα! (ο λογος που εδωσα το δικο μου... :furious3:)

Και εγώ για εκεί με βλέπω. Για να βάλω και την GoPro υπάρχει κάποιος ανταπτορας;

Σας ευχαριστώ. Είμαι έτοιμος να το πάρω. Θελουμε να πάρουμε 2 και σκεφτόμαστε το gearbest. Υπάρχει τρόπος να είμαστε σίγουροι για αποφυγή τελωνείου;

Re: Απάντηση: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Ψηλά θα είναι για μόνιτορ.

Νομίζω ιδανικό είναι για μικρόφωνο, που είναι και ελαφρύ. Από μια βιδούλα όλη κι όλη κρατιέται.

εμένα μου αρέσει πολύ αυτό το PilotFly C45, μικρό, βλέπεις όλη την οθόνη, ποιότητα pilotfly και η μόνη μου απορία είναι αν μπορεί να πάρει την α6500 με έναν ελαφρύ prime φακό πάνω χωρίς να κάνει jitter. Εως 750gr λέει με την α6500 να ειναι 450gr (με κάρτα και μπαταρία) και άλλα 150gr o φακός σύνολο 600gr. Αλλά μέχρι στιγμής όλες οι αναφορές και τα βίντεο είναι με την Rx100.

Για πείτε λίγο, το καλωδιάκι της Zhiyun για τις Sony δουλεύει καλά; Αξίζει τα λεφτά του (25$)? Ενδιαφέρομαι κυρίως για το αν λειτουργεί το zoom (σε power zoom φακούς προφανώς).

Απάντηση: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Το zoom λειτουργεί μια χαρά με τον 18-105.

Παρέλαβα μόλις το Crane V2. Τώρα θα με πείτε περίεργο και θα'χετε και δίκιο αλλά... ακούτε κι εσείς ένα ελαφρύ υψίσυχνο θόρυβο (βουητό αλλά υψίσυχνο) στον δεξί αγκώνα (horizontal arm);

Ότι περνάει στο βίντεο περνάει, το θέμα είναι ότι είναι αρκετά ανεπαίσθητο για να αποφασίσω αν είναι φυσιολογικό ή όχι... Σε εξωτερικές λήψεις δε νομίζω να με προβληματίσει. Σε εσωτερικές (πχ συνέντευξη κλπ) θα είναι εκεί να σου τρυπάει ανεπαίσθητα τ'αυτί.

Last edited:

Με ακουστικά είναι αντιληπτό. Δε μιλάω για το φύσημα, αλλά για το υψίσυχνο, που ακούγεται συνεχόμενα, και ίσως λίγο περισσότερο όταν αλλάζει κατά τον οριζόντιο άξονα (πάνω-κάτω)

https://youtu.be/snmNG20gjYU