Σταθεροποιητής Τάσης

Thodoris

New member
27 June 2006
74
Λίγη Βοήθεια καθώτι άσχετος....Έχω αγοράσει ενα ψυγείο super-dooper που τα κάνει όλα κτλ....ο πωλητής μου είχε πει εξαρχής ότι καλό θα ήταν να βάλω σταθεροποιητή....Το ψυγείο κάνει κάτι γκαπ γκουπ όταν δουλεύει κυρίως το βράδυ...απο την αντιπροσωπεία μου είπαν ότι ειναι το ρεύμα....έχει κανείς ιδέα που μπορώ να βρω τέτοι πράγμα?

Σταθεροποιητη τασεως για ψυγειο πρωτη φορα ακουω. Συνηθως ο,τι θορυβος βγαινει απο το ψυγειο ειναι ο κυκλος που κανει το μηχανημα του. Τι να πω δεν ειμαι και ειδικος αλλα περιεργο μου ακουγεται

Γκαπ γκουπ κάνει και εμένα και έκανε από την αρχή αλλά νομίζω ότι είναι συστολές-διαστολές. Τώρα αυτό που σου είπε πρώτη φορά το ακούω.
Σταθεροποιητή μπορείς να βρεις στο πλαίσιο, αλλά έχω κάποιες επιφυλάξεις για το αν θα σου λύσει το πρόβλημα.
Εν πάση περιπτώση αφού στο είπαν από την αντιπρωσοπεία κάτι θα ξέρουν παραπάνω (ελπίζω...)

Εγώ πάντως στα πρώτα γκαπ γκουπ που άκουσα από το ψυγείο κι ανησύχησα ήταν τα παγάκια που φτιαχνόντουσαν κι έπεφταν στο κουτί.

Οσο για στεθεροποιητή δεν ξέρω....το ψυγείο θέλει kwatt τουλάχστον στην έναρξη του μοτέρ. Οταν είχα ρωτήσει το service της General Electric για το δικό μου, έτσι μου είχαν πει.

Τέλος πάντων, αν είναι ρώτα το service τι ακριβώς προδιαγραφές πρέπει να έχει ο σταθεροποιητής για να μην γυρίσουν και μετά σου πουν ότι δεν έκανε αυτό που βάλατε, αν γίνει καμιά στραβή.

Καλησπέρα,

δεν ξέρω για γκαπ γκουπ αλλά σχετικά με σταθεροποιητή ρεύματος να πάρεις. Αν είναι τόσο σούπερ αμαρτία από τον θεό είναι να χαλάσει κάτι λόγω της ΔΕΗ.

Προσοχή!!! Δεν χρειάζεσαι UPS αφού το ζητούμενο δεν είναι να λειτουργεί το ψυγείο αν έχει πέσει το ρεύμα. Έναν απλό σταθεροποιητή ρεύματος χρειάζεσαι.
Εγω έχω έναν των 1000 W αλλά από όσο ξερω υπάρχουν των 500 των 1500 κτλ. Πρέπει να το είχα πάρει γύρω στα 100€ αν θυμάμαι καλά. Θα βρεις εύκολα σε μεγάλα καταστήματα που πουλάνε εργαλεία ή ίσως σε καταστήματα με ηλεκτρολογικά. Κοίτα στο manual του ψυγείου την κατανάλωση και πάρε ένα. Αν έχει κατανάλωσει πχ 480 μην πάρεις των 500. Δώσε του λίγη καβάτζα για να μην ζορίζεται και ο σταθεροποιητής.

και το δικό μου κάνει γκάπα-γκούπα (τη νύχτα μάλιστα ακούγονται περισσότερα, σαν να φρενάρει φορτηγό γεμάτο με μπουκάλες). Αν πάντως θέλεις σώνει και καλά σταθεροποιητή πάρε από κατάστημα ελεκτρονικών κάποιο με μπόλικα watt (συνήθως βέβαια τα μετράνε σε VA) με κόστος 80-100 Ευρώ.

Επειδή έχει τύχει επανηλειμένα στο δικό μου και το έπιασα στα πράσα το γκάπα γκούπα οφείλεται σε στιγμιαία διακοπή ρεύματος την στιγμή που λειτουργεί και μόλις πάρει ξανά τις στροφές του το μοτέρ αν τις πάρει είναι ολα εντάξει , αν συνεχίσει το κουνάω η το κλωτσάω και σταματάει να σκούζει.Μήπως να το δοκιμάζατε ?

Last edited:
Ευχαριστώ Πολύ! Θα παω να πάρω έναν μπας και σταματήσει γιατι το βράδυ πετάγομαι από το κρεβάτι νομίζοντας οτι κάποιος έχει μπουκάρι σπίτι!