Σταθεροποιητής τάσης

Εξαιρετικα χρησιμο ..ευχαριστουμε παρα πολυ Πραγματικα να καποιοι απο εμας ειχαν τα μεσα και τα οργανα να δουνε τι σκουπιδια "κατεβαζει" μεσα του το ρευμα πολεως πραγματικα θα ετρεχαν να βρουν ενα τετοιο η αντιστοιχο προιον ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Να προσθέσω και την δική μου εμπειρία, επειδή γνωρίζω πόσο χάλια είναι το ρεύμα που φτάνει στα σπίτια μας, αποφάσισα και αγόρασα αυτό

http://www.tsakiridis-devices.com/line_amplifiers.html

αν και στην αρχή δεν πίστευα ότι θα ακούσω ουσιαστική διαφορά, τελικά έκανα λάθος. Από την πρώτη στιγμή καταλαβαίνεις ότι κάτι έχει αλλάξει. Στο δικό μου σύστημα έκανε γενικά πολύ καλό. Από ότι κατάλαβα το ρεύμα είναι σαν τη βενζίνη στο αυτοκίνητο, αν είναι σωστή έχει και καλή απόδοση.

Απάντηση: Re: Σταθεροποιητής τάσης

σωστος. εχω κανει δοκιμη apc ups ριχνωντας το ρευμα σε pc και το τροφοδοτικο του μπαζαρε τρελλα απο τους παλμους....

Παιδια για να ρωτήσω χωρίς να ανοίγω καινουργιο θέμα
Σκέφτομαι την αγορα αυτού :
http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd...1DEEF978D&pa=C53FA0CBAD77884F85F91232E12755BB

Απλως να ρωτήσω κάποιον που έχει εμπειρία με ups να μου πει μια γνώμη αν θα καλύπτει :

1. Tv 175 watt
2. Ολοκληρωμενος ενισχυτη 200 watt
3. Ps3 περίπου 350 watt
4. Nas 20 watt
5. Sat αποδικωποιητης 10 watt

Να πω ότι το ps3 δεν είναι πάντα ανοικτό βέβαια . Το θέμα είναι πιστευω πως όταν θα χρειαστεί να ανοίξει το ένα λόγω ups δεν θα με καλύπτει.!!
Σωστα?

Για να ακούσω γνωμες.....

Ευχαριστώ!!

ΑΠΟ την στιγμη που UPS ειναι BACK UP δεν εχει απολυτως κανενα νοημα δεν σε προστατευει απο απολυτως ΤΙΠΟΤΑ αλλωστε το λεει και η ιδια η λεξη : BACK UP η χρηση του ειναι αποκλειστικα για υπολγιστες και ο σκοπος του BACK UP ειναι να σου παρεχει μια υποτυπωδη ταση λειτουργιας ωστε να προλαβεις να κλεισεις τα προγραμματα και να αποθηκευσεις την δουλεια σου και να κλεισεις τον υπολογιστη μεχρι να ερθει το ρευμα η τσπ μεχρι να αντεξει η μπαταρια του UPS

Θελεις να μας εξηγησεις που βλεπεις την χρησιμοτητα μιας τετοιας συσκευης στην τηλεοραση η τον αποκωδικοποιητη η το ps 3 σου ????

Καθημερινα στην δουλεια βλεπουμε αρκετες καμενες συσκευες σε ups και οι λογοι ειναι ολοι οι παραπάνω
ιδιαιτερα κατα τη γνωμη μου το 'βρωμικο' ρευμα που στελνουν οποτε συμφωνω οτι καλυτερα να δεις line conditioner
και οχι ups

για πολλοστη φορα ...στα απλα BACK UP και ακομα πιο πανω στα line interactive UPS οταν δεν συνττρεχει λογος να λειτουργουν δλδ η ταση βρισκεται σε ανεκτο επιπεδο σε οτι αφορα το ποση ταση υπαρχει τοτε ενας ρελες που υπαρχει μεσα σε αυτ τα UPS τακανει bypass και λογικο ειναι απο την στιγμη που δεν χρειαζεται να κανουν κατι .Αυτοματα οτι σκουπιδια εχει το ρευμα της Δεη περνανε μεσα στην συκευη σου και φυσικα σπινθηρες γρηγορες υπερτασεις ( spikes ) περνανε μεσα απο αυτα τα UPS αφρος !!!Με ανεση ..... Ξαναλεω αυτοε ειναι περα για περα λογικο γιατι αυτη ειναι η δουλεια τους .

για πολλοστη φορα ...στα απλα BACK UP και ακομα πιο πανω στα line interactive UPS οταν δεν συνττρεχει λογος να λειτουργουν δλδ η ταση βρισκεται σε ανεκτο επιπεδο σε οτι αφορα το ποση ταση υπαρχει τοτε ενας ρελες που υπαρχει μεσα σε αυτ τα UPS τακανει bypass και λογικο ειναι απο την στιγμη που δεν χρειαζεται να κανουν κατι .Αυτοματα οτι σκουπιδια εχει το ρευμα της Δεη περνανε μεσα στην συκευη σου και φυσικα σπινθηρες γρηγορες υπερτασεις ( spikes ) περνανε μεσα απο αυτα τα UPS αφρος !!!Με ανεση ..... Ξαναλεω αυτοε ειναι περα για περα λογικο γιατι αυτη ειναι η δουλεια τους .

Ακριβως!

ΑΠΟ την στιγμη που UPS ειναι BACK UP δεν εχει απολυτως κανενα νοημα δεν σε προστατευει απο απολυτως ΤΙΠΟΤΑ αλλωστε το λεει και η ιδια η λεξη : BACK UP η χρηση του ειναι αποκλειστικα για υπολγιστες και ο σκοπος του BACK UP ειναι να σου παρεχει μια υποτυπωδη ταση λειτουργιας ωστε να προλαβεις να κλεισεις τα προγραμματα και να αποθηκευσεις την δουλεια σου και να κλεισεις τον υπολογιστη μεχρι να ερθει το ρευμα η τσπ μεχρι να αντεξει η μπαταρια του UPS

Θελεις να μας εξηγησεις που βλεπεις την χρησιμοτητα μιας τετοιας συσκευης στην τηλεοραση η τον αποκωδικοποιητη η το ps 3 σου ????

Τωρα που μου εξήγησες εσυ, ότι και να πω θα είναι βλακεία!!!
Κατα αρχήν ευχαριστω για τις τόσο αναλυτικές εξηγήσεις που μου δώσατε και εσυ και ο φίλος παρακάτω!!
Επειδή δεν είμαι ειδικός τι προτείνετε στην δική μου περιπτωση για προστασια των συσκευών μου ?, εκτός απο ένα πολυπριζο που εχω βάλει?

Τωρα που μου εξήγησες εσυ, ότι και να πω θα είναι βλακεία!!!
Κατα αρχήν ευχαριστω για τις τόσο αναλυτικές εξηγήσεις που μου δώσατε και εσυ και ο φίλος παρακάτω!!
Επειδή δεν είμαι ειδικός τι προτείνετε στην δική μου περιπτωση για προστασια των συσκευών μου ?, εκτός απο ένα πολυπριζο που εχω βάλει?

Αγαπητε εγω σου προτεινω μια ποιο οικονομικη αλλα και πραγματικα εφαρμοσιμη λυση. Την εχω προσωπικα δοκιμασει σε νησι οπου η ταση και οι διακυμανσεις του ρευματος ηταν τοσο τραγικες που σε 4 μερες ειχαν καει 2 επαγγελματικα ψυγεια και 1 ηλεκτρονικη ζυγαρια. Το μηχανημα λεγεται σταθεροποιητης τασης με σερβομηχανισμο και προστατευει πρεγματικα ενω η τιμη του για αυτο που κανει ειναι χαμηλωτερη απο ενα UPS! Να προσεξεις να αθροισεις τις καταναλωσεις σου σε watt και να παρεις ενα αντιστοιχο καθοτι υπαρχουν σε διαφορετικη τιμη αναλογα την ισχυ των συσκευων που θα του βαλεις. αυτο παρακολουθει συνεχεια την ταση εισοδου και οταν αυτη αρχισει να μεταβαλεται αμεσα μεσω μετασχηματιστη σερβομηχανισμου την διορθωνει και ετσι κραταει προστατευμευνες τισ συσκευες σου! παραδειγμα>>>> http://www.infocenter.gr/eshop/inde...ucts_id=1397&zenid=c025gpbdq6vv49iv8o6b84hb87

Re: Απάντηση: Σταθεροποιητής τάσης

Αγαπητε εγω σου προτεινω μια ποιο οικονομικη αλλα και πραγματικα εφαρμοσιμη λυση. Την εχω προσωπικα δοκιμασει σε νησι οπου η ταση και οι διακυμανσεις του ρευματος ηταν τοσο τραγικες που σε 4 μερες ειχαν καει 2 επαγγελματικα ψυγεια και 1 ηλεκτρονικη ζυγαρια. Το μηχανημα λεγεται σταθεροποιητης τασης με σερβομηχανισμο και προστατευει πρεγματικα ενω η τιμη του για αυτο που κανει ειναι χαμηλωτερη απο ενα UPS! Να προσεξεις να αθροισεις τις καταναλωσεις σου σε watt και να παρεις ενα αντιστοιχο καθοτι υπαρχουν σε διαφορετικη τιμη αναλογα την ισχυ των συσκευων που θα του βαλεις. αυτο παρακολουθει συνεχεια την ταση εισοδου και οταν αυτη αρχισει να μεταβαλεται αμεσα μεσω μετασχηματιστη σερβομηχανισμου την διορθωνει και ετσι κραταει προστατευμευνες τισ συσκευες σου! παραδειγμα>>>> http://www.infocenter.gr/eshop/inde...ucts_id=1397&zenid=c025gpbdq6vv49iv8o6b84hb87

ευχαριστώ για την απαντηση.....ομως μπερδευτηκα λιγο...
σταθεροποιητής τάσης με line conditioner που ειπαν παραπανω τα παιδια ειναι το ιδιο ή μιλάμε για κατι διαφορετικό? και αν ναι ποιά η διαφορά τους?
Πάντως εριξα μια ματιά στην προτασή σου και αυτο που ήθελα να ρωτήσω είναι αν πρεπει, επειδη εχω τριφασικο ρευμα στο σπιτι , να ψαξω και σταθεροποιητή που να υποστηρίζει τριφασικο?

αν και ηθελα να κανω edit δεν με αφηνε το συστημα...
ανατρεχοντας σε προηγούμενα μηνύματα , ελυσα την απορία για τις διαφορες αναμεσα στο τι ειναι line conditioner και τι σταθεροποιητης τασης!!
Επίσης απο ότι καταλαβα δεν εχει κανενα νοημα να βαλω σταθεροποιητή τασης.Θα αρχίσω να ψαχνομαι για line conditioner. θα παρακαλουσα τον φιλο service vintage aka κ. Σάκη Πετρόπουλο να μου υποδείκνυε απο κάπου να αρχίσω....
Ευχαριστώ και πάλι!!

ξανα μανα τα ιδια ..... ο σταθεροπιητης τασης με σερβομηχανησιμο ειναι οτι χειροτερο επειδη μεσα στα υπαρχωντα της ΔΕΗ προσθετει και τα δικα του σκουπιδια που προερχονται απο τις μεταγωγες με ρελαι που κανει ο σερβομηχανισμος για να συμαζεψει την ταση αν αυτο χρειαστει ( αν δεν χρειαστει απο πλευρας τασης και σερβομηχανισμος ειναι σε bypass )

Ειδικοτερα για σταθεροπιητες της πλακας με σερβομηχανισους τεχνολογιας 1960 σε μουρατο κουτι 2012 ο χρονος αποκρισης για να διορθωσουν καποιο θεμα ειναι τοσο μεγαλος οπου η οποια υπερταση θα κανει την ζημια πολυ πριν προλαβει να επεμβει ο σταθεροπιητης .Επισης το "φορτε" αυτων των συσκευων ειναι να διορθωνουν την υποταση μεχρι ενος σημειου και οχι την υπερταση ....Σαγως δεν μπορουν να κανουν παρα ελαχιστα ως μηδενικα πραγματα σε θεματα surge / spike .

Τελος για πολλοστη φορα σας θυμιζω οτι οι συχρονες συσκευες με διακοπτικα τροφοδοτικα δεν εχουν απολυτως κανενα προβλημα σε οτι αφορα τον ποσοτητα της τασης που δεχονρται στην εισοδο τους Περα απο οτι λεω εγω το αναγραφουν απο πισω οτι λειτουργουν απο 100 εως 240 βολτ .

ΟΙ μονες πραγματικα εφφικτες και λειτουργικες λυσεις ειναι UPS αλλα μονο ON LINE η οποιο δηποτε conditioner με ασφαλιστικα υπερτασης .

Σακης Πετροπουλος

Δε διαφωνω σε αυτο που προτείνεις αλλα πιστευω οτι σε audio συσκευες δεν θα ειναι και πάλι η ιδανικη λύση και ειδικότερα για τον ενισχυτη.. Για τα άλλα οκ...
Ας μας πει και τη γνωμη του ο Κος Σακης

Συγνωμη δεν είδα οτι είχατε απαντησει παραπάνω!

Last edited by a moderator:
Χωρις να θελω να σε θιξω απλα θα σου πω οτι η διαγνωση σου ειναι εσφαλμενη και τυχαιες συνθηκες σε κανουν να πιστευεις οτι το μηχανημα αυτο σε εχει βοηθησει. Για παραδειγμα εγω μπορω να θεωρησω οτι η ΔΕΗ στο σημειο που βρισκεσαι αντιμετωπισε σοβαρο προβλημα για μια ημερα ( η μια χρονικη περιοδο ) σου εκανε ζημεια φυσικα δεν ενδιαφερθηκε κανεις να δει που ποσες και τι ζημειες εγιναν μια και τους προστατευει ο νομος λεγωντας οτι η ΔΕΗ δεν μπορει να ειναι υπευθυνη για την ποσοτητα και την ποιοτητα του ρευματος που παρεχει ( το εχεις υπογραψει αυτο στο συμβολαιο με την ΔΕΗ )

Απο εκει και μετα η ΔΕΗ αντιμετωπισε το προβλημα της εσυ αγορασες ενα κακο προιον και για τυχαιες και μονο συνθηκες σου εχει δημιουργηθει η εντυπωση οτι σωθηκες ....Σορρυ αλλα αυτο ειναι τελειως πλασματικο και η αποψη σου εχει να κανει με την εντυπωση που εχεις απο την κατασταση και οχι ουσιαστικη τεχνικη αποψη .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Ανεβαζω ενα γραφημα οπου συνολικα μπορει να φανει τι ακριβως συσκευη προστατευει και με ποιο ακριβως τροπο η καθε μια απο τις συσκευες που εχουμε συζητησει σε αυτο το νημα .
Θα ειχα επισης την προθεση να παραθεσω και δυο λεξεις για το πως λειτουργει καθε μια συσκευη και το τι ακριβως κανει .
Θα πρεπει να το δει η διαχειρηση και εαν υπαρχει ενδιαφερον βα γινει sticky πολυ ευχαριστως να ασχοληθω αλλα και να συνεργαστω με οποιο αλλο μελος ωστε να το συνταξουμε με απλοτητα και ουσια

board.JPG

Ανεβαζω ενα γραφημα οπου συνολικα μπορει να φανει τι ακριβως συσκευη προστατευει και με ποιο ακριβως τροπο η καθε μια απο τις συσκευες που εχουμε συζητησει σε αυτο το νημα .
Θα ειχα επισης την προθεση να παραθεσω και δυο λεξεις για το πως λειτουργει καθε μια συσκευη και το τι ακριβως κανει .
Θα πρεπει να το δει η διαχειρηση και εαν υπαρχει ενδιαφερον βα γινει sticky πολυ ευχαριστως να ασχοληθω αλλα και να συνεργαστω με οποιο αλλο μελος ωστε να το συνταξουμε με απλοτητα και ουσια

board.JPG

Κύριε Πετροπουλε,
Και πάλι ήσασταν κατατοπιστικοτατος!! Αν ενδιαφέρει η γνώμη μου , θα ηταν σίγουρα πολυ χρήσιμο για τους περισσότερους εδώ μέσα να γίνει sticky το θέμα.!!
Θα σας παρακαλούσα άλλη μια φορά αν μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιο conditioner , έστω με pm αν δεν θέλετε δημόσια!
Ευχαριστω και πάλι!!

Χαιρετώ, ωραίο θέμα εξελίσσεται

Η δική μου πρόταση είναι APC/MGE/μονο_σοβαρές_μάρκες 1000VA τουλάχιστο για οποιαδήποτε εγκατάσταση με ηλεκτρονικά.
Και αυτό γιατί από μετρήσεις φαίνεται ότι τα μικρά δε βγάζουν ημίτονο – ακόμα και τα ακριβά
http://www.pbase.com/wlarmon/ups_waveforms
Ιδανικά θα θέλαμε να δούμε κυματομορφές σε διάφορα τεστ …. Αλλά δε βρίσκονται πουθενά

Γενικότερα μακριά από πλαστικά κουτιά > 700VA, Έχω δει από θερμοκρασία (Ελλάδα είμαστε) να παραμορφώνονται πάτοι, και ο μετασχηματιστής με το βάρος του να παραμορφώνει το κουτί (και τελικά να πατα στο πάτωμα).
Επίσης πάντα επιλέγουμε συσκευή με εύκολη αντικατάσταση μπαταρίας – το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε 2 χρόνια (άντε τρία) θα πρέπει να την αλλάζουμε

Σάκη θα πρόσθετα αρνητικά – θετικά κατανάλωσης στον παραπάνω πίνακα
Λ.χ. τα interactive έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση
Και ναι όταν ένα UPS έχει ακόμα και 100w κατανάλωση υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι θέμα που καλό είναι το γνωρίζει ο υποψήφιος αγοραστής

Επίσης προτεινόμενη ισχύς
Λ.χ. Δε μπορούμε να προτείνουμε Online για 500VA … θα ηταν παραπάνω από υπερβολή

Ενώ στην κλίμακα τιμής για Online δε θα το έγραφα σα μετριο+, αλλά ως πανάκριβο