Σταθεροποιητής τάσης

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Soch τι σταθεροποιητη θα προτεινες για VT30+Ενισχυτη+Ηχεια+BR?
Η πως μπορουμε να υπολογισουμε τον φορτο που χρειαζομαστε?

Η σίγουρη απάντηση είναι το άθροισμα των συνολικών καταναλώσεων λειτουργίας των συσκευών που θα δουλεύουν ταυτόχρονα συν ένα ποσοστό ασφαλείας, πχ 20-25%.

ΥΓ Δεν είχα διαβάσει τα ενδιάμεσα μηνύματα, αλλά δεν νομίζω ότι διαφοροποιείται η ουσία.

Last edited:
Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Από πότε τα switching τροφοδοτικά χρειάζονται σταθεροποιητές;

Από πότε τα switching τροφοδοτικά χρειάζονται σταθεροποιητές;

Ένα παράδειγμα που λύνουν πρόβλημα:
I am writing about this equipment's capability to keep voltage variations within the limits required by my large flat screen TV but, obviously, it would apply to other, similar uses as well.

I am an electrical engineer and bought this equipment to control the large voltage variations in a rural area which were causing my TV (46" Samsung LCD) to flip off and on 10-30 times a day. I had read that modern TV's had built in voltage regulation circuits to handle this kind of problem. But either my TV does not have such circuitry or the designers didn't anticipate the degree of variations in our rural Virginia power.

I have had the LE600 for about 2 weeks. I haven't had a single incident of TV off/on flipping since I hooked it up. I highly recommend this equipment for voltage regulation problems of this type. Most LCD TV's use less than 300 watts, so it can handle other equipment such as DVD burners/players along with the TV so long as the total wattage doesn't exceed 600. However, it is not designed to do the kind of power regulation and noise filtering that some audio addicts require.
Από εδώ

Δεν είπε κανείς ότι χρειάζεται. Μια στο εκατομμύριο να κάτσει στραβή στη νέα σου (μου, του) 65αρα VT και να έχεις λυπηθεί 100 ευρώ?
Anyway, πολύ off topic το θέμα, ο καθένας κάνει αυτό που θέλει...

Δεν είπε κανείς ότι χρειάζεται. Μια στο εκατομμύριο να κάτσει στραβή στη νέα σου 65αρα VT και να έχεις λυπηθεί 100 ευρώ?

παρακαλώ για έγκαιρη ενημέρωση για να προλάβω να δώ που θα πάω. μάλλον για χιλή με βλέπω. αργεντινή βραζιλία δεν με παιρνει μάλλον. θα με κτυπήσει το τσουνάμι της μεσογείου. ότι και προστασία νάχεις μόλις την βάλει στην πρίζα δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο στο δίκτυο της ΔΕΗ

Ένα παράδειγμα που λύνουν πρόβλημα:
I am writing about this equipment's capability to keep voltage variations within the limits required by my large flat screen TV but, obviously, it would apply to other, similar uses as well.

I am an electrical engineer and bought this equipment to control the large voltage variations in a rural area which were causing my TV (46" Samsung LCD) to flip off and on 10-30 times a day. I had read that modern TV's had built in voltage regulation circuits to handle this kind of problem. But either my TV does not have such circuitry or the designers didn't anticipate the degree of variations in our rural Virginia power.

I have had the LE600 for about 2 weeks. I haven't had a single incident of TV off/on flipping since I hooked it up. I highly recommend this equipment for voltage regulation problems of this type. Most LCD TV's use less than 300 watts, so it can handle other equipment such as DVD burners/players along with the TV so long as the total wattage doesn't exceed 600. However, it is not designed to do the kind of power regulation and noise filtering that some audio addicts require.
Από εδώ

Δεν είπε κανείς ότι χρειάζεται. Μια στο εκατομμύριο να κάτσει στραβή στη νέα σου (μου, του) 65αρα VT και να έχεις λυπηθεί 100 ευρώ?

Κοίτα, δεν ξέρω τι γίνεται στης ΗΠΑ, αλλά εδώ δεν χρειάζεται σταθεροποιητής...
Και εγώ αγόρασα έναν το 2007, πακέτο με την τότε νέα τηλεόραση, έπαιξε κανά χρόνο, και από τότε είναι στην αχρηστία...

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κοίτα, δεν ξέρω τι γίνεται στης ΗΠΑ, αλλά εδώ δεν χρειάζεται σταθεροποιητής...
Και εγώ αγόρασα έναν το 2007, πακέτο με την τότε νέα τηλεόραση, έπαιξε κανά χρόνο, και από τότε είναι στην αχρηστία...

Επειδή αγόρασες το 2007 ένα σταθεροποιητή και δεν τον χρησιμοποίησες, σημαίνει ότι ... σταμάτησε η ΔΕΗ τα ανεβοκατεβάσματα του ρεύματος;

Η vt30 που εχει ενσωματωμενο το καλωδιο ρευματος δε θα χρειαστει αναγκαστικα σταθεροποιητη με suko πριζα?
πιστευετε οτι ενας σταθεροποιητης και ενα πολυπριζο ασφαλειας αρκουνε η καλυτερα η λυση ενος UPS να κραταει τις συσκευες για ασφαλη τερματισμο?

Η vt30 που εχει ενσωματωμενο το καλωδιο ρευματος δε θα χρειαστει αναγκαστικα σταθεροποιητη με suko πριζα?
πιστευετε οτι ενας σταθεροποιητης και ενα πολυπριζο ασφαλειας αρκουνε η καλυτερα η λυση ενος UPS να κραταει τις συσκευες για ασφαλη τερματισμο?

Πιστευω οτι ο χειρότερος εχθρός είναι η ανυψωση τάσης όπως και για όλα τα ηλεκτρονικά ισχύος (κλιματιστικα κλπ). υπερβολή το ups

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Επειδή αγόρασες το 2007 ένα σταθεροποιητή και δεν τον χρησιμοποίησες, σημαίνει ότι ... σταμάτησε η ΔΕΗ τα ανεβοκατεβάσματα του ρεύματος;

Ποτέ δεν τα είχε (τα ανεβοκατεβάσματα της τάσης)...
Τσάμπα κατανάλωση έκανε ο σταθεροποιητής...

Καίει αλλά δεν πληρώνει η ΔΕΗ
και στη συνέχεια...
Αποζημιώσεις από τη ΔΕΗ για βλάβες σε ηλεκτρικές συσκευές
Άρα το πρόβλημα είναι υπαρκτό.

Δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη UPS σε διατάξεις που δεν περιλαμβάνουν ΗΥ.

Μα όποιος θέλει μπορεί να βάλει... -bye-

Σωστά το λες. Περί ορέξεως...

qish_zucchine_tart.JPG

Καλησπέρα !

Για ισχύ 2000 watt(αθροιστικά tv, brplayer και ενισχυτής + 30 % αέρα για να μη δουλεύει το μηχανήμα στα όρια του ) και κόστος μέχρι 300 e υπάρχει κάποιο αξιόπιστο power conditioner ?

Ευχαριστώ.

Εγώ έχω βάλει και power conditioner και voltage regulator. Μου πήγαν ένα 500ρικο αλλά καλύτερα να κλαίω αυτά παρά την KURO μου

Πόσα "κλικ" σου κάνει ο regulator κατά μέσο όρο την ημέρα;

ΧΜΜΜΜ ....κλικ ακουω ... ειναι σιγουρο και μαθηματικα αποδεδειγμενο οτι ...τοσα κλικς απο τοσους ρελεδες που κουμπωνουν σε εναν μετασχηματιστη στον ματαιο αγωνα τους εναντια στο χρονο ( που θελουν για να αντιμετωπισουν την οποια μεταβολη τασης ) το κανουν ηλεκτρικα αθορυβα χωρις να εισαγουν σπινθιρισμους απο τις επαφες αλλα ουτε και διαφορα επαγωγικα ρευματα που προερχονται απο την πλευρα του φορτιου η απο την πλευρα του ιδιου του μετασχηματιστη ....

δεν νομιζω ...

και ολα αυτα για συσκευες οι οποιες αν τους δωσεις +-20% ταση παραπανω η παρακατω θα συνεχισουν να λειτουργουν το ιδιο καλα ...

Η προσεγγιση σαθεροποιητης τασης δεν κανει ουτε καν για ψυγειο ποσο μαλλον για ευαισθητες ηλεκτρονικες συσκευες ...ο ηλεκτρικος θορυβος που εισαγουν στο κυκλωμα ειναι μακραν σοβαροτερο προβλημα `απο μια μικρη διακυμανση τασης ...

μεσα απο διαφορα ποστ εχω δωσει σε συφορουμιτες αλλα και απλους πελατες καλωδια conditioner ενσιχυτες προενισχυτες για δοκιμες και ακροασεις ..... Νομιζω οτι πρεπει να αρχισω να μοιραζω Παλμογραφους Φασματοσκοπια και αναλυτες δικτυου για να πεισθει ο κοσμος ...θα πρεπει βεβαια να συνταξω και ενα ...quick start guide για ολα αυτα ...

ναι στα conditioner
ναι στα UPS ( αλλα μονο στα online )

οχι σταθεροποιητες
οχι ups back up η line interactive ....

παιδια σε σπιτι που εχει τριφασικο ρευμα απο τη ΔΕΗ πρεπει να μπει και τριφασικος σταθεροποιητης η αρκει ενας μονοφασικος?
ποσα VA πρεπει να παρω για εναν onkyo609,μια vt30,ενα panasonic 310 brplayer και καναδυο ακομα μικροσυσκευες? γυρω στα 3000 ειμαι καλα?
power conditioner τι ειναι?

ΧΜΜΜΜ ....κλικ ακουω ... ειναι σιγουρο και μαθηματικα αποδεδειγμενο οτι ...τοσα κλικς απο τοσους ρελεδες που κουμπωνουν σε εναν μετασχηματιστη στον ματαιο αγωνα τους εναντια στο χρονο ( που θελουν για να αντιμετωπισουν την οποια μεταβολη τασης ) το κανουν ηλεκτρικα αθορυβα χωρις να εισαγουν σπινθιρισμους απο τις επαφες αλλα ουτε και διαφορα επαγωγικα ρευματα που προερχονται απο την πλευρα του φορτιου η απο την πλευρα του ιδιου του μετασχηματιστη ....

δεν νομιζω ...

και ολα αυτα για συσκευες οι οποιες αν τους δωσεις +-20% ταση παραπανω η παρακατω θα συνεχισουν να λειτουργουν το ιδιο καλα ...

Η προσεγγιση σαθεροποιητης τασης δεν κανει ουτε καν για ψυγειο ποσο μαλλον για ευαισθητες ηλεκτρονικες συσκευες ...ο ηλεκτρικος θορυβος που εισαγουν στο κυκλωμα ειναι μακραν σοβαροτερο προβλημα `απο μια μικρη διακυμανση τασης ...

μεσα απο διαφορα ποστ εχω δωσει σε συφορουμιτες αλλα και απλους πελατες καλωδια conditioner ενσιχυτες προενισχυτες για δοκιμες και ακροασεις ..... Νομιζω οτι πρεπει να αρχισω να μοιραζω Παλμογραφους Φασματοσκοπια και αναλυτες δικτυου για να πεισθει ο κοσμος ...θα πρεπει βεβαια να συνταξω και ενα ...quick start guide για ολα αυτα ...

ναι στα conditioner
ναι στα UPS ( αλλα μονο στα online )

οχι σταθεροποιητες
οχι ups back up η line interactive ....

μηπως να αρχσω να πουλαω και σταθεροποιητες ???