Σταθερότητα LCD TV

tarpley

New member
8 November 2007
22
Γεια χαρα σε όλους. Ετοιμάζομαι να αγοράσω μια LCD 40άρα και θα ήθελα τη γνώμη σας σε κάτι που με προβληματίζει. Η TV θα τοποθετηθει πάνω σε επιπλο HIFI τυπου τραπεζακι. Αυτο που φοβάμαι είναι μηπως σε περιπτωση σεισμου (ειμαι στον 5ο οροφο) ταλαντωθει τοσο ωστε να αναποδογυρίσει. Δεν ξέρω δηλαδη κατα πόσο η βαση της τιβι εχει καποια "βαριδια" ωστε να διατηρει χαμηλα το κεντρο βαρους.

Να εξηγησω, πρωτα, ότι λογω διαρρυθμισης η τηλεοραση ειναι αδυνατο να βιδωθει στον τοιχο. Απο εκει και πέρα έχω σκεφτει καποιες λύσεις τις οποιες θα ηθελα επισης, αν ειναι ευκολο, να σχολιασετε.
α) Εχω δει καποια επιπλα TV τα οποια στο πισω μερος έχουν μια καθετη μεταλλικη στηλη όπου μπορει να βιδωθει η πλατη της τιβι. Βέβαια δεν ξέρω ποσο βαρος μπορουν να σηκωσουν και ποσο σταθερα ειναι.
β) Να ανοιξω τρυπες στο τραπεζι οπου θα καθεται η τηλεοραση και με καποια πατεντα να βιδωσω την πλαστικη βαση της τηλεορασης στο τραπεζι. Επισης αγνοω αν η βαση έχει υποδοχη/χωρο για κατι παρομοιο.

Οποιοδηποτε σχολιο/ συμβουλη/ παρατηρηση θα ηταν ευπροσδεκτη.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κάνεις τίποτα από τα δυο. Εαν γίνει τόσο μεγάλος σεισμός, τότε η τηλεόραση θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα σε ενδιαφέρει. -bye-

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κάνεις τίποτα από τα δυο. Εαν γίνει τόσο μεγάλος σεισμός, τότε η τηλεόραση θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα σε ενδιαφέρει. -bye-

Καλα, εννοειται, αμα γκρεμιστει το σπιτι δεν θα με ενδιαφερει αυτο. -bye-
Εννοω στους νορμαλ σεισμους που κανει καμμια φορα 4-5 ριχτερ δεν εχει προβλημα ε ? (το λεω λογω μεγεθους της οθονης και μικρου βαρους)

Οι Sony εχουν ενα λουρακι που βιδωνει πανω στην βαση τηε τηλεορασης και μπορεις να βιβωσεις το αλλο ακρο πανω στο επιπλο.

Δεν ξερω αν καποιος αλλος κατασκευαστης εχει το ιδιο συστημα.

Απάντηση: Re: Σταθερότητα LCD TV

Οι Sony εχουν ενα λουρακι που βιδωνει πανω στην βαση τηε τηλεορασης και μπορεις να βιβωσεις το αλλο ακρο πανω στο επιπλο.

Δεν ξερω αν καποιος αλλος κατασκευαστης εχει το ιδιο συστημα.

Το ιδιο εχει και η panasonic plasma 42" (με 2 λουρακια για βιδωμα πανω στο επιπλο και τις σχετικες βιδες)

Αν υπαρχει πισω κανενα αγκιστρο, μπορεις να βαλεις απλα μια "ζωνη ασφαλειας" στερεωμενη στον τοιχο.

Σας ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες.

Η τηλεοραση θα ειναι η Samsung 40R86. Αν καποιος φιλος εχει αυτο ή αντιστοιχο μοντελο και μπορει να πει αν εχει λουρακια θα του ημουν υποχρεωμενος. :ernaehrung004:

Φιλε TARPLEY κυταξε στο πισω μερος της τηλεορασης πιθανον θα βρεις υποδοχες για τις βιδες στηριξης για την βαση τοιχου . Προσαρμοσε εκει ενα αυτοσχεδιο λουρακι απο την τηλεοραση και σε ενα αλλο σημειο (τοιχο η επιπλο)για να αποσβαινεται η ποια ταλαντωση και εισαι ενταξει.