Στατικός Ηλεκτρισμός

panos_adgr

Supreme Member
24 October 2007
4,573
Πειραιάς
Πειτε μου πως μπορω να γλιτωσω απο το στατικο ηλεκτρισμο απ το πικ-απ και τους διςκους... Δεν αντεχω αλλο.

Καθε φορα που σηκωνω εναν δισκο απο το πλατο του πικ-απ γινεται χαμος. Ακουγονται τσικ - τσικ αναμεσα απο το πλατω και τον δισκο οταν τον σηκωνω. Μοιαζει με ασθενεια που εχει προσβαλει ολους τους δισκους μου....

Μη μου πειτε ομως για καθαρηστηκα και τετοια.... Εχω ειδικο βουρτσακι για τους δισκους μου και αποφευγω να τους ακουμπαω με οτιδηποτε μπορει να προκαλεσει το φαινομενο.

Άλλαξε την πολικότητα της πρίζας.Μπορεί να σωθείς.Εμένα τα μηχανήματα μου συνέχεια με έριχναν τσιμπίματα από στατικό ηλεκτρισμό και όταν γύρισα την πρίζα σταμάτησαν.Για δοκίμασε το.

Δεν εχω τετοιο προβλημα. Δεν ακουω κατι τετοιο απο τα ηχεια αλλα μονο οταν σηκωνω το δισκο απο το πλατο.

Ενταξει. Και οταν ακουω βυνηλιο ακουγεται ακομα και σε ολοκαινουριους δισκους. οποτε ειναι ειναι γενικοτερο το προβλημα. Παντως τους προσεχω τουσ δισκους μου και τους καθαριζω πλενωντας τους με απιωνισμενο νερο και τους αφηνω ορθιους για να στεγνωσουν.

Re: Απάντηση: Στατικός Ηλεκτρισμός

zerostat πιστολακι.
μπορεις να το παρεις απο αγγλια γιατι εδω ειναι πολυ πιο ακριβο.
hificables.uk το μαγαζι ειναι αξιοπιστο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Στατικός Ηλεκτρισμός

zerostat πιστολακι.
μπορεις να το παρεις απο αγγλια γιατι εδω ειναι πολυ πιο ακριβο.
hificables.uk το μαγαζι ειναι αξιοπιστο
Γνωριζω για το πιστολακι. Εδω που το βρισκω;

Δε φταίνε οι δίσκοι. Δε γειώνεται σωστά το πικάπ και το ρακ σου.

Στο πικάπ πρέπει να έχει κάπου μια βιδούλα για αυτή τη δουλειά. Βάζεις ένα καλωδιάκι απο εκεί μέχρι ένα καλοριφέρ. Αν δεν έχει καλοριφέρ κοντά δοκίμασε τη γείωση από το πολύμπριζο (με προσοχή).

Το πάτωμα είναι πλακάκι ή ξύλο? συνήθως στα ξύλινα πατώματα έχουμε τέτοια φαινόμενα.

Επίσης σε μερικά πικάπ μπορείς να γειώσεις και το πηγάδι.
Δοκίμασε να το κάνεις...

Στο πικάπ πρέπει να έχει κάπου μια βιδούλα για αυτή τη δουλειά. Βάζεις ένα καλωδιάκι απο εκεί μέχρι ένα καλοριφέρ. Αν δεν έχει καλοριφέρ κοντά δοκίμασε τη γείωση από το πολύμπριζο (με προσοχή).

Το πάτωμα είναι πλακάκι ή ξύλο? συνήθως στα ξύλινα πατώματα έχουμε τέτοια φαινόμενα.
Το πατωμα ειναι πλακακι. Οσο για γειωση εχω ενωσει το καλωδιο της γειωσης απο τα καλωδια τις κεφαλης στο phono stage οπως κανουν ολοι. Ομως το phono stage δε γειωνει πουθενα. Λες να ενωσω το καλωδιο της γειωσης με το καλοριφερ το οποιο ειναι και κοντα?

Απάντηση: Re: Στατικός Ηλεκτρισμός

Επίσης σε μερικά πικάπ μπορείς να γειώσεις και το πηγάδι.
Δοκίμασε να το κάνεις...
Το πηγαδι εξεχει κατω απο το σασι . Οποτε μπορω να το γειωσω...

Οτι μπορει να με βοηθησει ειναι ευπροσδεκτο. Οσο για πολυμπριζο εχω της crystal audio. θα το ψαξω να δω αν εχει καμια spare γειωση για τετοιες εφαρμογες.

Φιλε μου το γειωσα με το καλοριφερ και ειναι απιστευτο. Δεν μαγνιτιζει ο δισκος πια στο πλατο απο το στατικο ηλεκτρισμο αλλα επισης μειωθηκε ο θορυβος και σταματησαν τα ενοχλητικα τσικ τσικ! Σε καποιους δισκους εχω εντελως ''μαυρο'' υποβαθρο!!!:a0210:
να και φωτο...
DSC04375.jpg

και...
DSC04376.jpg

Re: Απάντηση: Στατικός Ηλεκτρισμός

Οτι μπορει να με βοηθησει ειναι ευπροσδεκτο. Οσο για πολυμπριζο εχω της crystal audio. θα το ψαξω να δω αν εχει καμια spare γειωση για τετοιες εφαρμογες.
Αλλξε επειγοντως πολυπριζο. Παρε ενα legrand ή belkin.

Eννοειται φιλε μου! Να το κανονισουμε γιατι ειμαι καινουριος εδω και δεν εχω κανει κυκλο. Με ευχαριστιση.:ernaehrung004: