Στεγαστικά δάνεια - Το μπούμερανγκ

Επειδή διάβασα πριν από κάποιους πως το ακίνητο δεν είναι επένδυση.
Δηλαδή αν είχα πριν 20 χρόνια 30.000.000 Δρχ. και δεν έφτιαχνα σπίτι τώρα τι αντίστοιχα χρήματα θα είχα;

Αν είχα πάρει σπίτι τότε με αυτά τα λεφτά, τι αξία θα είχε τώρα το σπίτι;

Το ίδιο πιστεύω σκέφτονται όλοι όσοι φτιάχνουν ένα σπίτι.

Τα χρήματα μπορεί να χάσουν την αξία τους από τη μια μέρα στην άλλη, ακόμα και αν δεν έχω και πω θα μαζεύω 30 χρόνια λεφτά (είμαι ας πούμε 20 τώρα) και να φτιάξω στα 50 μου ένα σπίτι, δεν ξέρεις τι αξία θα έχουν χάσει τα χρήματα σου τότε ή αν θα τα έχεις τότε. Οπότε πάνε στη λύση του δανείου όπου γλιτώνουν και το ενοίκιο όσο και αν είναι αυτό.

Υ.Γ. Εγώ πάντως επιμένω στο ενοίκιο για άλλους λόγους.

Το κόστος κατασκευής δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την αξία του οικοπέδου. Μπορεί να αγοράσεις στην Εκάλη και να χτίσεις μια κατοικία για τα μπάζα με 600-700 ευρώ και μπορεί να αγοράσεις στην κυψέλη και να χτίσεις βίλα με 1.700 ευρώ το τετραγωνικό. Μην τα μπερδεύουμε.

Δεν υπάρχει πολυτελής κατασκευή με 600-700 ευρώ. Μόνο ΧΡΕΠΙ. Είμαι στον χώρο και ξέρω. Όποιος εργολάβος στο είπε αυτό μάλλον κρίνει τα χρέπια που φτιάχνει ως πολυτελή κατασκευή. Ρώτα όποιον πολιτικό μηχανικό ξέρεις. Υπάρχουν ανελαστικά έξοδα που κάνουν ΑΔΥΝΑΤΗ την κατασκευή ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ή ΜΕΤΡΙΑΣ κατοικίας σε αυτά τα χρήματα. Εκσκαφή, άδεια οικοδομής, σίδερα, μπετά...Ποια 600 ευρώ? Αν ήταν τόσο θα είχα χτίσει με 150.000 ευρώ ένα διώροφο με 250 τετραγωνικά και θα ήμουν πασάς. Έλα μου όμως που θέλω 300.000 τουλάχιστον.

Το κόστος είναι το ΕΛΑΧΙΣΤΟ 1000 ευρώ το τετραγωνικό και επαναλαμβάνω ότι δεν υπολογίζουμε ΠΟΤΕ την αξία του οικοπέδου. Καμία σχέση το ένα με το άλλο.

Στην επαρχία παίδες υπάρχουν δουλειές και ευκαιρίες περισσότερες από την Αθήνα. Απλά είναι το κλασσικό παραμύθι για να μένεις στα αυγά σου και να μην τολμήσεις. Είναι ένα ωραίο άλλοθι δηλαδή. Η Αθήνα απλά σου προσφέρει σχετικά εύκολα το ελάχιστο. Δηλαδή μέχρι 1000 ευρώ τον μήνα. Για παραπάνω λεφτά είναι το ίδιο είτε Αθήνα, είτε Θεσσαλονίκη, είτε επαρχία. Αν βάλεις το μειωμένο κόστος διαβίωσης στο παιχνίδι (τουλάχιστον 500 ευρώ τον μήνα για μια τριμελή οικογένεια, πιθανότατα είναι περισσότερα) τότε οικονομικά δεν υπάρχει σύγκριση.

Να μην μιλήσω για την ποιότητα ζωής. Με το ποδήλατο έχεις τελειώσει σε ένα πρωινό με εφορία, 2-3 τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, κινητή, χαλαρά χωρίς εκνευρισμό και σου έχει περισσέψει και χρόνος. Όχι σαν εδώ που πρέπει να κάνεις ολόκληρο πλάνο εκστρατείας για ένα χαρτί από το δημόσιο.

Δεν ειμαι στον χώρο για να αντικρούσω, ανέφερα τι μου ειπαν εργολάβοι επειδή προσδιόρισες το κόστος ιδιοκατασκευής στην Αθήνα στα 1200 ευρώ που σε μας κατασκευαστική πουλάει με 900 και δεν χάνει παρά την αντιπαροχή(θεωρώντας ότι η διαφορα μπορει να οφείλεται στην επιπλέον αξία οικοπέδου, ίσως όμως και τα συνεργεία να κοστίζουν λιγότερο).
Παντως, αν ξέρεις τα μεγέθη απο πριν 1-2 χρόνια να πω ότι το κόστος κατασκευής έπεσε σχετικά απο τότε και γιατι μειώθηκε η τιμή στα σίδερα και γιατι τα περισσότερα συνεργεία δεν έχουν δουλειά και ρίχνουν τις τιμές
Στα υπόλοιπα συμφωνώ!
Δεν έχω λογαριασμό στην Εθνική για παράδειγμα γιατι ...δεν μπορω να δεχτώ ουρά 10-15 λεπτών (συνήθως), όταν στις άλλες Τράπεζες περνάς σχεδόν άμεσα!

Φίλε gordona ο Voreios έχει δίκιο στο περίπου. Τελειώνω μία οικοδομή με πολύ καλά υλικά και μου έχει πάει 800 ευρώ το τετραγωνικό. Μόνος μου βέβαια και με πολύ τρέξιμο. Βέβαια έχω αργήσει, 3,5 χρόνια το παλέυω.
Και αν δεν είχα κάνει κάτι υπερβολές (πλακάκια - αλουμίνια) θα μου πήγαινε και λιγότερο.

Γιώργο αξίζει τον κόπο. Πολύ φθηνότερα από τα έτοιμα ,με έλεγχο των υλικών και συνεργειών αλλά πολύ τρέξιμο.
Εγώ ολομόναχος. Ρώταγα για τα πάντα, έπαιρνα 5 προσφορές για τα πάντα.
Θα πρέπει βέβαια να ομολογήσω πως μετά από αυτή την εμπειρία έγινα άντρας κανονικός.:drummer:-bye-
Ολοκληρώθηκα.

Υ.Γ. Αν έχεις το οικόπεδο είναι η μόνη λύση. Δεν θα έδινα ποτέ λεφτά ,να πάω να μείνω σε πολυκατοικία. Τολμήστε το. Και αν χρειαστείς ποτέ κάτι, call.

Δεν ξερω τι εννοειτε οτι γινεσαι αντρας (Χι, Χι) αλλα εγω τον Οκτωβρη πληρωνω την τελευταια δοση του κυριως στεγαστικου μου!!!! Περασαν 10 χρονια!!!
:party:

Οσο το σκεφτομαι τοσο... ανδρας γινομαι!!!

Α, εχτισα στην πολη μου (Θηβα) και η μονη μου συμβουλη σε οσους χτιζουν ειναι να μην κανουν υπερβολες στο μεγεθος του σπιτιου και να μην ενδωσουν στην γυναικα τους σε θεματα εκτος κατασκευης (κουρτινες, μπανια κτλ) :flipout::flipout::flipout:

Φίλε gordona ο Voreios έχει δίκιο στο περίπου. Τελειώνω μία οικοδομή με πολύ καλά υλικά και μου έχει πάει 800 ευρώ το τετραγωνικό. Μόνος μου βέβαια και με πολύ τρέξιμο. Βέβαια έχω αργήσει, 3,5 χρόνια το παλέυω.
Και αν δεν είχα κάνει κάτι υπερβολές (πλακάκια - αλουμίνια) θα μου πήγαινε και λιγότερο.

Φαντάζομαι μέσα σε αυτή την τιμή να έχεις υπολογίσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ:

Μελέτη & Έκδοση Οικοδομικής Άδειας
Εκσκαφές- Χωματουργικά
Σκελετός Οπλισμένου Σκυροδέματος
Τοιχοποιία- Τούβλα κλπ.
Σοβάδες
Μονώσεις Συνολικά
Υαλοπίνακες
Σιδηρουργικά (κάγκελα κτλ)
Κουφώματα- Πόρτες- Ντουλάπες κτλ
Μαρμαρικές Εργασίες
Δάπεδα
Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις
Έπιπλα Κουζίνας
Βαψίματα
Είδη Υγιεινής- Πλακάκια- Βρύσες κτλ
Σύστημα Θέρμανσης
Εγκαταστάσεις Ύδρευσης- Αποχέτευσης- Αερίου
Διάφορες Εργασίες (Τζάκι, Πόμολα κτλ) - απρόοπτα

Το τι είναι κακή, μέτρια και πολυτελής κατασκευή είναι σχετικό για τον καθένα μας. Ας πούμε για ένα σύγχρονο σπίτι είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΑΘΕ υπνοδωμάτιο να έχει αντίστοιχα μια τουαλέτα. Τέσσερα υπνοδωμάτια? Τέσσερις τουαλέτες ή WC. Στα περισσότερα Ελληνικά σπίτια αυτό είναι επιστημονική φαντασία. Φυσικά αυτά που ανέφερα κοστίζουν.

Επίσης είναι πολύ σχετικό το τι είναι φτηνό και ακριβό σε πολλά υλικά. Αυτό που θεωρείται ΑΚΡΙΒΟ στο Αλουμίνιο είναι το νορμάλ. Τα περισσότερα αλουμίνια που τοποθετούνται είναι ΤΗΣ ΦΤΗΝΙΑΣ και πιστέψτε με έχουν τεράστια διαφορά στην απόδοση και στην αντοχή.

Όσο αφορά τις τιμές των υλικών. Το σίδερο είχε φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ το καλοκαίρι του 2008. Μετά ακολούθησε ελεύθερη πτώση σε ιστορικά χαμηλά και τώρα έχει ισορροπήσει κάπου στην μέση. Το κόστος οικοδομής είναι σίγουρα χαμηλότερο από ότι πριν 3 χρόνια αλλά όχι μεγάλη διαφορά.

Κέντρο ή περιφέρεια?

Μέσα σε αυτό το νήμα αναπτύχθηκε παράλληλα και η συζήτηση για το αν είναι καλύτερα να μένει κάποιος σε μεγάλη πόλη ή στην επαρχία. Επειδή, κατά τη γνώμη μου, τη βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα βρήκα σκόπιμο να μεταφέρω τα ποστς που την αφορούν σε νέο νήμα έτσι ώστε σε αυτό να συνεχιστεί απλά η συζήτηση για τα δάνεια.

Το νέο νήμα είναι εδώ:

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=64277

Last edited:
Απάντηση: Re: Στεγαστικά δάνεια - Το μπούμερανγκ

Φαντάζομαι μέσα σε αυτή την τιμή να έχεις υπολογίσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ:

Μελέτη & Έκδοση Οικοδομικής Άδειας
Εκσκαφές- Χωματουργικά
Σκελετός Οπλισμένου Σκυροδέματος
Τοιχοποιία- Τούβλα κλπ.
Σοβάδες
Μονώσεις Συνολικά
Υαλοπίνακες
Σιδηρουργικά (κάγκελα κτλ)
Κουφώματα- Πόρτες- Ντουλάπες κτλ
Μαρμαρικές Εργασίες
Δάπεδα
Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις
Έπιπλα Κουζίνας
Βαψίματα
Είδη Υγιεινής- Πλακάκια- Βρύσες κτλ
Σύστημα Θέρμανσης
Εγκαταστάσεις Ύδρευσης- Αποχέτευσης- Αερίου
Διάφορες Εργασίες (Τζάκι, Πόμολα κτλ) - απρόοπτα

Το τι είναι κακή, μέτρια και πολυτελής κατασκευή είναι σχετικό για τον καθένα μας. Ας πούμε για ένα σύγχρονο σπίτι είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΑΘΕ υπνοδωμάτιο να έχει αντίστοιχα μια τουαλέτα. Τέσσερα υπνοδωμάτια? Τέσσερις τουαλέτες ή WC. Στα περισσότερα Ελληνικά σπίτια αυτό είναι επιστημονική φαντασία. Φυσικά αυτά που ανέφερα κοστίζουν.

Επίσης είναι πολύ σχετικό το τι είναι φτηνό και ακριβό σε πολλά υλικά. Αυτό που θεωρείται ΑΚΡΙΒΟ στο Αλουμίνιο είναι το νορμάλ. Τα περισσότερα αλουμίνια που τοποθετούνται είναι ΤΗΣ ΦΤΗΝΙΑΣ και πιστέψτε με έχουν τεράστια διαφορά στην απόδοση και στην αντοχή.

Όσο αφορά τις τιμές των υλικών. Το σίδερο είχε φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ το καλοκαίρι του 2008. Μετά ακολούθησε ελεύθερη πτώση σε ιστορικά χαμηλά και τώρα έχει ισορροπήσει κάπου στην μέση. Το κόστος οικοδομής είναι σίγουρα χαμηλότερο από ότι πριν 3 χρόνια αλλά όχι μεγάλη διαφορά.

Στα περισσότερα Ελληνικά σπίτια αυτό είναι επιστημονική φαντασία.

ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ λεω εγω .....

η πεθερα μου καθαριζει σπιτια εδω και 20 χρονια και 4 υπνωδωματια με ξεχωριστη τουαλετα ακομα δεν ειδε ...

και δουλευει και στα στελεχη της Νιβεα αμβουργου ...

Το κόστος οικοδομής είναι σίγουρα χαμηλότερο από ότι πριν 3 χρόνια αλλά όχι μεγάλη διαφορά.
ΣΕ ΑΥΤΟ θα συμφωνησω !!

Στα 20+ χρόνια παραμονής μου στην Αθήνα άλλαξα περισσότερα απο 10 σπίτι με ενοίκιο και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει αυτό, τόσο απο οικονομικής άποψης, όσο και απο ψυχολογικής-σωματικής.
Επιπλέον δεν κέρδισα απολύτως τίποτε...δεν έμεινε τίποτε πίσω μου και θα έλεγα πολύ απλά πλέον, ότι ήταν πεταμένα χρήματα.

το ιδιο λεω και εγω αφου απο το 91 ζω σε ενοικιο ελλαδα + γερμανια !

λεφτα πεταμενα λεφτα σε μετακομισεις λεφτα σε επισκευες για να φτιαξω τα ΠΑΛΙΟΣΠΙΤΑ του καθενος αφου τα εχουν φτιαξει με τα πιο φτηνα υλικα (ειδικα βρυσες διακοπτες ειδη υγιηνης κουζινας κτλ )

λεφτα σε προκαταβολες που απο αυτα ΠΑΝΤΑ επαιρνα τα μισα πισω αφου ολο και κατι βρισκανε να πουν χωρις να εχω κανει ουτε την παραμικρη ζη,μια ισα ισα τα εφτιαχνα τα κοτετσια τους !!!:rifle:

σπιτι δικο σου ειναι το καλυτερο ! εστω πιο μικρο αλλα δικο σου
εστω 2 δωματια αλλα δικο σου
και εκτος πολεως ακομα καλυτερα !

συλογιζομαι τοσα χρονια τοσα λεφτα σε ξενο κοσμο πεταμενα ...

Re: Απάντηση: Re: Στεγαστικά δάνεια - Το μπούμερανγκ

Στα περισσότερα Ελληνικά σπίτια αυτό είναι επιστημονική φαντασία.

ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ λεω εγω .....

η πεθερα μου καθαριζει σπιτια εδω και 20 χρονια και 4 υπνωδωματια με ξεχωριστη τουαλετα ακομα δεν ειδε ...

και δουλευει και στα στελεχη της Νιβεα αμβουργου ...

Το κόστος οικοδομής είναι σίγουρα χαμηλότερο από ότι πριν 3 χρόνια αλλά όχι μεγάλη διαφορά.
ΣΕ ΑΥΤΟ θα συμφωνησω !!

Αυτό είναι το προβλεπόμενο και το απόλυτα λειτουργικό. Πρακτικά για κάθε 100m2 ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει ένα WC και ένα λουτρό. Από εκεί ξεκινάς. Τώρα το τι έκανε η πεθερά σου δεν έχει και μεγάλη σχέση με την επιστήμη.

Το σπίτι του θείου μου στην Αμερική τον πληρεί τον κανόνα, καθώς και των δύο ξαδερφιών μου. Το ίδιο και το σπίτι του αδερφού μου στην Αθήνα.

Όταν είναι τέσσερα υπνοδωμάτια το ελάχιστο είναι 2 λουτρά και ένα WC. Εντάξει αυτό είναι μια παραλλαγή. Αλλά το ΓΥΦΤΑΡΙΟ της Ελλάδας με το ένα λουτρό ακόμα και σε 120 τετραγωνικά σπίτι δεν έχει προηγούμενο. Καλά για μέχρι 100 τετραγωνικά δεν το συζητάμε είναι ο ΚΑΝΟΝΑΣ. Ένα λουτρό και αυτό μικρό.

Αυτά όμως είναι τα κουτιά των εργολάβων και όχι το σύγχρονο σπίτι. Που το υπνοδωμάτιο είναι ίσα-ίσα, οι ντουλάπες δεν αρκούν και το μπάνιο δεν χωράει τίποτα. Προσπαθούμε ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ να δημιουργήσουμε υπνοδωμάτια και τελικά το σύνολο βγαίνει δυσλειτουργικό. Μικρά τα υπνοδωμάτια, μικρά και τα λουτρά.

Μετά όταν βλέπουμε ένα σπίτι που να ακολουθεί απλώς τα προβλεπόμενα μας φαίνεται για βίλα. "πω πω και άλλο μπάνιο????", "πόσο μεγάλο υπνοδωμάτιο!!!!". Όταν μας έχουν μάθει ότι σε 100 τετραγωνικά πρέπει να χωρέσουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ λογικό είναι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στεγαστικά δάνεια - Το μπούμερανγκ

Αυτό είναι το προβλεπόμενο και το απόλυτα λειτουργικό. Πρακτικά για κάθε 100m2 ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει ένα WC και ένα λουτρό. Από εκεί ξεκινάς. Τώρα το τι έκανε η πεθερά σου δεν έχει και μεγάλη σχέση με την επιστήμη.
Έχεις εσύ?

Το σπίτι του θείου μου στην Αμερική τον πληρεί τον κανόνα, καθώς και των δύο ξαδερφιών μου. Το ίδιο και το σπίτι του αδερφού μου στην Αθήνα.
Να ναι καλά οι άνθρωποι να τα χαίρονται.
Φαντάζομαι είναι επιστήμονες ή ρώτησαν εσένα (αν απάντησες θετικά στο πρώτο μου quote - περί επιστήμης)
Όταν είναι τέσσερα υπνοδωμάτια το ελάχιστο είναι 2 λουτρά και ένα WC. Εντάξει αυτό είναι μια παραλλαγή. Αλλά το ΓΥΦΤΑΡΙΟ της Ελλάδας με το ένα λουτρό ακόμα και σε 120 τετραγωνικά σπίτι δεν έχει προηγούμενο. Καλά για μέχρι 100 τετραγωνικά δεν το συζητάμε είναι ο ΚΑΝΟΝΑΣ. Ένα λουτρό και αυτό μικρό.
Έχεις πάει αλλού, σε άλλη χώρα, σε άλλη πόλη ή μόνο στον μπάρμπα και στα ξαδέλφια στο Αμέρικα?

Αυτά όμως είναι τα κουτιά των εργολάβων και όχι το σύγχρονο σπίτι. Που το υπνοδωμάτιο είναι ίσα-ίσα, οι ντουλάπες δεν αρκούν και το μπάνιο δεν χωράει τίποτα. Προσπαθούμε ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ να δημιουργήσουμε υπνοδωμάτια και τελικά το σύνολο βγαίνει δυσλειτουργικό. Μικρά τα υπνοδωμάτια, μικρά και τα λουτρά.

Μετά όταν βλέπουμε ένα σπίτι που να ακολουθεί απλώς τα προβλεπόμενα μας φαίνεται για βίλα. "πω πω και άλλο μπάνιο????", "πόσο μεγάλο υπνοδωμάτιο!!!!". Όταν μας έχουν μάθει ότι σε 100 τετραγωνικά πρέπει να χωρέσουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ λογικό είναι.

Άρα? Φταίνε οι εργολάβοι, εμείς ή η λογική?

Το λειτουργικό είναι πάντα σχετικό. Παιδικά υπνοδωμάτια με WC μπορεί να θεωρηθούν ακόμα και επικίνδυνα σε κάποιες περιπτώσεις. Αυτό που η δική μου πείρα δίπλα στον πατέρα μου -αρχιτέκτονας σε αναπτυξιακή εταιρία στην Κύπρο ο οποίος σχεδιάζει ως επί το πλείστον επαύλεις που πουλιούνται από 1 εκατομμύριο ευρώ και πάνω- είναι ότι υπάρχει σίγουρα ξεχωριστό WC για τους επισκέπτες κοντά στο χώρο του σαλονιού, υπάρχει WC ή και κανονικό λουτρό κοντά στον χώρο του living room (ο οποίος συνήθως βλέπει και στον κήπο με την πισίνα οπότε το ντους εκεί κοντά είναι επιβεβλημένο), υπάρχει ένα μεγάλο μπάνιο κοντά στα υπνοδωμάτια. Τώρα αν τα υπνοδωμάτια είναι 3 και πάνω, στο master bedroom μπορεί να υπάρχει και ένα μικρότερο λουτρό που θα συνδυάζεται ίσως και με την τουαλέτα της κυρίας. Αλλά λουτρό σε κάθε υπνοδωμάτιο δεν έχω δει σε καμία έπαυλη.

Αλλά λουτρό σε κάθε υπνοδωμάτιο δεν έχω δει σε καμία έπαυλη.

Και τι μας νοιάζει ρε τι λες εσύ? Έχεις πάει Αμέρικα στα ξαδέρφια του από πάνω?
Έστω στον μπάρμπα του?
Να φύγετε κύριε, να πάτε αλλού :D

Εχμ, βασικά ήρθαν από το Αμέρικα και αγόρασαν Κύπρο. Αν ήταν στάνταρτ στο Αμέρικα αυτό που περιέγραψε ο φίλος πιο πριν, θα το ζητούσαν γιατί οι επαύλεις σχεδιάζονται πάντα με γνώμονα τα θέλω του πελάτη. Ποτέ δεν ζητήθηκε κάτι τέτοιο.

Για να μην γινόμαστε άδικοι όμως, έχω δει μετασκευασμένες παλιές πανσιόν σε Μέγαρα, όπου εκεί όντως κάθε δωμάτιο έχει το δικό του λουτρό. Αλλά αυτό υπήρχε λόγω της αρχικής σχεδίασης.

Re: Απάντηση: Re: Στεγαστικά δάνεια - Το μπούμερανγκ

Και τι μας νοιάζει ρε τι λες εσύ? Έχεις πάει Αμέρικα στα ξαδέρφια του από πάνω?
Έστω στον μπάρμπα του?
Να φύγετε κύριε, να πάτε αλλού :D

Έχω πάει εγώ στο Αμερικα,σε θειο που έμενε δίπλα από τον αστερατο δρόμο....μεγάλο σπίτι με 2 wc αλλά ήταν φτιαγμένο από ζαχαροκάλαμο:flipout:

Για να μην γινόμαστε άδικοι όμως, έχω δει μετασκευασμένες παλιές πανσιόν σε Μέγαρα, όπου εκεί όντως κάθε δωμάτιο έχει το δικό του λουτρό. Αλλά αυτό υπήρχε λόγω της αρχικής σχεδίασης.

Και κάποια σπίτια στην Φυλής έχουν ξεχωριστό Λουτρό (πριν μάλιστα την επιδότηση απ το ΑΘΗΝΑ 2004)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στεγαστικά δάνεια - Το μπούμερανγκ

Έχω πάει εγώ στο Αμερικα,σε θειο που έμενε δίπλα από τον αστερατο δρόμο....μεγάλο σπίτι με 2 wc αλλά ήταν φτιαγμένο από ζαχαροκάλαμο:flipout:

Κούβα έχεις πάει?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στεγαστικά δάνεια - Το μπούμερανγκ

Κούβα έχεις πάει?

Τι να κάνω στην Κούβα?...εκεί έχει κομμουνιστές...:slapface:

Ούτε αστερατους δρόμους έχει ούτε χλιδές πάσης φύσεως

Last edited: